Линија
Republicki zavod za sport
2.08.2017.

Базени ЗСМСРС на Кошутњаку

Kомплекс отвореног пливалишта Завода за спорт и медицину спорта РС, сигурно je најлепшти у граду. На пет базена окружених зеленилом у топлим летњим данима прође више хиљада корисника. Боравак корисника се обогаћује разноврсним спортским и спортско-рекреативним садржајем. Поред тога што се у сарадњи са Градом обезбеђује бесплатан улаз, уз ђачку књижицу, једном недељно, проводе се и програми обуке непливача.

Корисницима програма се пружа стручно саветодавна помоћ и под сталним су стручним надзором лекара специјалиста спортске медицине и профеасора физичке културе.

Пливалиште је током сезоне отворено сваким даном од 10:00 до 19:00 часова. Цена целодневне карте је 250 динара.


Више icoMore


2.08.2017.

Камп „Караташ“ за младе и надарене спортисте

Сваке године, камп „Караташ“ користе млади и надарени спортисти за тестирања и припреме. Тренутно у кампу бораве млади и надарени дизачи тегова и подмладак савеза за бодибилдинг и фитнес.


Више icoMore


2.08.2017.

Српски баскеташи на редовним тестирањима у ЗСМСРС

Српски баскеташи Душан Домовић-Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Ждеро и Марко Савић су данас у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавили редовне спортско-медицинске прегледе и моторичка тестирања. Тестирања је обавила и теквондисткиња Теодора Јовић.


Више icoMore


2.08.2017.

Каратисти и каратисткиње на моторичким тестирањима у Дому спортова

Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, ЗСМСРС, обавили су теренска тестирања, у Дому спортова, групи од 8 каратисткиња (1990-2000. годиште) и 10 каратиста (1988-2000. годиште) учесницима карате кампа. Каратистима и каратисткињам су обављена моторичка тестирањиа специфичном батериом.


Више icoMore


1.08.2017.

Веслач и паратеквондисткиња на тестирањима у ЗСМСРС

У Заводу за спорт и медицину спорта РС данас су спортско-медицинске прегледе и моторичка тестирања обавили: стипендиста, веслач Вања Обрадовић и стипендисткиња, паратеквондисткиња Ана Симовић Томић.

У Центру за медицину и психологију спорта, Вањи Обрадовићу су обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергоспирометријски тест. Ана Симовић Томић је прошлог месеца извршила спортско-медицинске прегледе, а данас су јој извршена моторичка тестирања на Изокинетичком динамометру у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС.


Више icoMore


31.07.2017.

Освежење на базенима „Кошутњак“

У оквиту отвореног пливалишта Завода за спорт и медицину спорта РС на Кошутњаку налази се комплекс пливачких базена (олимпијски 50-метарски, 25-метарски, рекретаивни и дечији) са базеном за скокове у воду са торњем.

У летњим месецима, поред тога што се у сарадњи са Градом обезбеђује бесплатан улаз, уз ђачку књижицу, једном недељно, проводе се и програми обуке непливача, игре у води, као и спортске активности на отвореним теренима.

Треба истаћи, да је комплекс отвореног пливалишта Завода, сигурно најлепшти у граду. На пет базена окружених зеленилом у топлим летњим данима прође више хиљада корисника. Боравак корисника се обогаћује разноврсним спортским и спортско-рекреативним садржајем.

Корисницима програма се пружа стручно саветодавна помоћ и под сталним су стручним надзором лекара специјалиста спортске медицине и профеасора физичке културе.

Пливалиште је током сезоне отворено сваким даном од 10:00 до 19:00 часова. Цена целодневне карте је 250 динара.


Више icoMore


28.07.2017.

Тренинзи ватерполиста на базенима у Кошутњаку

На Отвореном пливалишту I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС, тренинге и припреме за предстојећа такмичења спроводе ватерполо селекције Србије.

Пливалиште на Кошутњаку, пружа идеалне услове за припреме спортиста у спортовима на води.

Комплекс отворених базена у себи садржи олимпијски, ''школски'', ''рекреативни'' и ''дечији'' базен и базен за скокове у води. Поред тога има сву неопходну инфраструктуру, у чијем склопу су и управна зграда, амбуланта, теретана, терен за одбојку на песку, свлачионице код олимпијског базена и новоизграђене у блоку Б код рекреативног базена.


Више icoMore


28.07.2017.

Џудисткиња на процени неуромишићне функције

Милица Николић, репрезентативка Србије у џудоу, тестирана на Изокинетичком динамометру

Најсавременији модел изокинетичког динамометра фирме HUMAC NORM пружа могућност процене кроз три режима рада мишића (изокинетички, изотонични и изометријски) и то активним покретом прегибача и опружача трупа, затим мишића скочног зглоба, зглоба колена, кука, рамена, лакта и зглоба ручја. Покрети се могу изводити у свим смеровима (екстензија, флексија, абдукција, адукција, унутрашња и спољашња ротација).   

Завод за спорт и медицину спорта РС, у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту, пружа могућност свим спортистима, спортским клубовима, савезима и грађанима да изврше дијагностику постуралног статуса, као и идентификацију ризика од могућих настанка спортских повреда, обаве специфичан протокол издржљивог трчања на траци, изврше процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри.

Контрола тренираности перспективних и врхунских спортиста у циљу унапређења квалитетног и врхунског спорта је једна од најзначајнијих континуираних делатности Завода. Осавремењавањем дијагностичке опреме и усавршавањем стручног кадра у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије се реализује савремени приступ процени и евалуацији моторичких способности спортиста.


Више icoMore


28.07.2017.

Параолимпијац на контролама у ЗСМСРС

Теквондиста, параолимпијски члан српског тима, Никола Спајић

Функционалним тестом оптерећења, проверава се реацкија организма на физички напор и способност организма да се изложи физичком напору. Било ко да планира да се подвргне физичком напору треба да прође кроз одређене нивое здравствене контроле. Затим се приступа тесту физичког напора где се одређује ниво и степен физичког напора за који је сваки појединац способан. Након теста лекари утврђују да ли је особа уопште способна да се бави спортом и дају савет на који начин би појединац требало да се излаже физичком напору.

Сви испитаници пролазе детаљан медицински преглед, у Центру за медицину и психологију спорта, како би се утврдило здравствено стање. Обавезан део прегледа подразумева комплетне биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ. Стандардизовани тестови се обављају на бицикл - ергометру и Тредмилу – траци. Коришћењем тестова са континуираним и прогресивним повећањем оптерећења одређују се максимална потрошња кисеоника, ниво физичке радне способности, тренажне зоне, аеробни и анаеробни прагови, кривуља лактата и засићеност крви кисеоником. Добијени подаци су од изузетне важности за програмирање и индивидуално дозирање тренажног оптерећења, као и за праћење ефеката тренинга.


Више icoMore


28.07.2017.

Завршен први циклус летње школе пливања на Отвореним базенима ЗСМСРС

Бесплатна Летња школа пливања на Отвореним базенима Завода за спорт и медицину спорта РС за ученике београдских школа, која се реализујe у два циклуса од по месец дана, свој први је завршила. Следеће недеље стартује са другим.

И други циклус школе пливања биће реализован у преподневним терминима од 08 до 10 часова.

Данас су полазницима прве групе ових школа додељене дипломе. Полазници који нису присуствовали додели диплома, своје дипломе ће моћи да подигну накнадно. Школу пливања воде стручни сарадници, професори физичке културе ЗСМСРС.

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије у сарадњи са Градским секретаријатом за омладину и спорт у време летњег распуста, сваке године, организује бесплатне школе пливања за ђаке основних и средњих школа.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.