Линија
Republicki zavod za sport
1.10.2018.

Данас отпочиње сезона купања у балон хали на Отвореном пливалишту Кошутњак

Данас отпочиње сезона купања у балон хали на Отвореном пливалишту Кошутњак.

Наткривени олимпијски базен биће доступан корисницима од октобра до маја следеће године.

Температура воде 27,5 C

Температура ваздуха 29,5 C

Телефон за информације: 066/641-07-62 

Кућни ред Затворени олимпијски базен 

Ценовник

Термини за грађанство 01 - 07.10.2018.

ОБАВЕШТАВАМО КОРИСНИКЕ СПОРТСКИХ ОБЈЕКАТА ЗАВОДА ЗА СПОРТ И МЕДИЦИНУ СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДА ЈЕ ТЕРЕТАНА НА ОТВОРЕНОМ ПЛИВАЛИШТУ ДОСТУПНА ЗА КОРИШЋЕЊЕ СПОРТИСТИМА И РЕКРЕАТИВЦИМА


Више icoMore


28.09.2018.

Теренска тестирања чланова тениског клуба Газела

У Заводу за спорт и медицину спорта РС, на отвореном игралишту у оквиру трим стазе ,група младих тенисера радила је моторичке тестове основном батеријом тестова за мерење гипкости, брзине, агилности, експлозивне снаге ногу.

Стручњаци Завода активно сарађују са бројним клубовима и савезима.


Више icoMore


28.09.2018.

Млади фудбалер из Подгорице на тестирању у Заводу

Фудбалер ФК Титоград данас је у лабораторијама за моторичка истраживања и аналитику у спорту обавио тестирања на изокинетичком динамометру и мерења 3D системом за кинематичку анализу кретања.

У основи, постура је усклађеност и функционалност свих компоненти локомоторног система у било ком покрету или положају, и може се посматрати као основа за извођење активности. Промене у структури доводе или су последица мишићних дисбаланса који се могу идентификовати у статичким постуралним проценама.

Тестирања се реализују у складу са потребама спортиста и уз сагласност тренера. Стручњаци за аналитику у спорту уједно дају стручни суд и сугестију како би се унапредила радна способност такмичара.


Више icoMore


27.09.2018.

Моторичко тестирање у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У интересу квалитетног сагледавања могућности  врхунских такмичара и осталих учесника у спортским активностима, набављен је, између осталог, и 3D систем за кинематичку анализу кретања у статичким условима и кретању.

Тестирања 3D системом за кинематичку анализу се изводе применом посебно одабране батерија тестова, где се уз природне облике кретања на различите начине оптерећује локомоторни систем човека како би се ваљано проценило његово функционисање.

Статичко постурална анализа обезбеђује прецизне информације о структуралним девијацијама унутар кинетичког ланца, уз  податке о симетрији различитих страна тела. За још јасније откривање узрока дисфункције локомоторног система, уз статичко постуралну анализу, препоручује се и процена различитих  моторичких вештина или специфичних техничких кретања, чиме се добија шира слика о биомеханици тела, уз даље креирање квалитетних тренажних програма за функционалне корекције.


Више icoMore


27.09.2018.

Сташа Гејо на моторичким тестирањима у Кошутњаку

Сташа Гејо, репрезентативка Србије у спортском пењању, данас је у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту обавила  моторичке тестове. Првобитно је на изокинетичком динамометру  извршена процена неуромишићне функције мишића у зглобу рамена. У лабораторији за моторичка истраживања је извршена и  статичко постурална анализа, применом 3D кинематичког система, путем којег је могуће да се детектују иницијалне постуралне промене али и да се уочи прекомерен рад или недовољно ангажовање мишића током извођења природних облика кретања.

Најбоља српска такмичарка у спортском пењању, захваљујући сјајним резултатима са последњих пет светских купова, сврстана је међу три водеће такмичарке у свету.


Више icoMore


27.09.2018.

У понедељак 1. октобра отпочиње са радом затворени базен на пливалишту Кошутњак

У понедељак 1. октобра отпочиње сезона купања у балон хали на Oтвореном пливалишту Кошутњак.

Наткривени олимпијски базен биће доступан корисницима од октобра до маја следеће године.

Ценовник услуга


Више icoMore


26.09.2018.

Перспективни фудбалер Партизана на тестирањима у Заводу

Талентовани млади фудбалер Партизана, Лука Цветићанин, је у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту обавио тестирања у складу са потребама спорта којим се бави. Процена мишићне функције у циљу идентификације ризика од повређивања (изокинетичка дијагностика) рађена је наменски, будући да је зглоб колена један од најоптерећенијих зглобова код спортиста који се баве фудбалом.

Идентификација ризика од повређивања подразумева процену мишићних функција антагонистичких мишића који функционално припадају одређеном зглобу. Посебна пажња се посвећује процени односа и дисбаланса у функцији антагонистичких мишића (нпр. однос између јачине задње ложе и предње ложе натколенице), као и између леве и десне стране тела. На овај начин се може уочити и предупредити развијање скривених фактора који доводе до повреда (истезање мишића, повреде лигамената, хрскавица и тетива и сл.).


Више icoMore


26.09.2018.

Директор Завода у Новом Пазару на Малом сајму спорта

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, Горан Бојовић, данас борави у Новом Пазару како би присуствовао Малом сајму спорта.

Званично отварање манифестације почиње у 12 сати, у присуству министра омладине и спорта Вање Удовичића.

На сајму спорта делује и тим стручњака Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије кроз промотивне прегледе и тестирања.


Више icoMore


25.09.2018.

Библиотека Завода за спорт и медицину спорта РС

Библиотека Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије је специјална библиотека. Фонд библиотеке има преко 8.000 јединица и око 400 наслова серијских публикација.

Библиотечку грађу могу користити интерни и екстерни корисници. Интерни корисници, су сви запослени и пензионери у Заводу, док су екстерни корисници професори, истраживачи, научни радници,  наставници и студенти у институцијама за академске И струковне студије у земљи и иностранству, спортски стручњаци и стручњаци у спорту, чланови спортских савеза и других спортских организација и државних институција, чланови институте а и остала физичка лица у систему спорта.

Библиотека Завода прикупља, чува и даје на коришћење литературе из области физичке цултуре и спорта, прикупља објављене стручне радове сарадника Завода, припрема одговарајуће информације за потребе друштвених организација физичке културе, и сакупља и чува преводе радова из иностране периодике. Осим публикација које се односена спорт и физичку културу, библиотека сакупља и литературе која се односи на медицинске науке и здравствену заштиту, психологију, социологију и др.

Фонд Библиотеке чине стручне монографске и серијске публикације (часописи и новине, алманаси, годишњаци, зборници, извештаји, статистички билтени, библиографије итд.) мањи број докторских и магистарских дисертација сарадника, документација и радови сарадника Завода.

Опширније


Више icoMore


20.09.2018.

Завод за спорт и медицину спорта РС у служби спорта више од шест деценија

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије преко шест деценија ужива велики углед на простору Балкана. Стручност и високе квалификације запослених, установе интердисциплинарног приступа, и данас користе спортисти Источне Европе.

Полазна тежња Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије јесте подизање свести о значају правилне и адекватне физичке активности од најмлађег узраста и очување свега што спорт представља: рекреацију, развој спортских способности и вештина, уз остварење врхунског спортског постигнућа.

Јединствена установа спорта у земљи пружа стручну и научну подршку врхунским спортистима, а уједно, кроз бројне друге делатности, представља и снажан ослонац систему спорта Републике Србије.

У интересу достизања високих циљева, континуирано се унапређује научни и стручни потенцијал, технологија рада као и бројни затворени и отворени објекти спортске намене, а остварена је и сарадња са бројним домаћим и иностраним установама сродног деловања.

Будући да Завод у свом власништву има Хотел Трим и Омладински спортски камп Караташ, омогућен је и смештај спортиста али и стручни мониторинг у свим неопходним сегментима за тренинг или такмичење.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.