Линија
Republicki zavod za sport
6.06.2018.

Амбуланта Ташмајдан током лета неће радити

Обавештавамо кориснике да од 11. јуна амбуланта Ташмајдан Завода за спорт и медицину спорта РС неће радити.

Позиви за заказивање прегледа ка Одељењу Ташмајдан биће преусмерени на кол центар, односно на локал 199.


Више icoMore


5.06.2018.

Трим стаза Завода за спорт и медицину спорта РС

Трим стаза Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије је изграђена пре 42 године. Дужина стазе за трчање износи 1200 метара, а ширина износи 1.60 метара. На сваких 100 метара постављене су нове справе за вежбање, док је стаза целом дужином пресвучена тартан подлогом. Обновљена стаза има 17 станица за вежбање (једну више него раније) и ограђена је дрвеним балванима како би се спречило улажење и паркирање возила.

Испред сваког полигона за вежбање стоји табла са обавештењима о правилном извођењу вежбе, тежини приказаног задатка коју спортиста усклађује према потреби и могућностима. Вежбе су прилагођене свим узрастима, с тим да брзину извођења и број понављања корисник усклађује према својим способностима. Полигони за вежбање постављени су с бока како се тркачи не би ометали. У оквиру стазе за трчање, на бесплатно коришћење, такође су стављени у функцију и терени за кошарку, одбојку и мали фудбал.


Више icoMore


5.06.2018.

Стипендисти пред Медитеранске игре у Заводу на прегледима и тестирањима

Каратисти, пливачи и кошаркашка селекција У18 обавили су прегледе у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Обавезан део медицинских прегледа и тестова допуњен је моторичким испитивањима која се односе на процену постуре тела 3Д камерама.

Сектор медицине спорта и Одељење за аналитику у спорту обављају прегледе и друга мерења врхунских спортиста и свих учесника у спортским и рекреативним активностима. Исто тако, раде се функционална тестирања и пружају савети о правилној исхрани спортиста и рекреативаца.


Више icoMore


5.06.2018.

Стипендисти Спортског савеза глувих на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Десеторица спортиста Спортског савеза глувих Србије обавила је прегледе и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта у Кошутњаку. Стипендисти Министарства омладине и спорта радили су проверу здравственог статуса и функционалних могућности.

Спортско-медицински прегледа и тестови подразумевају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.


Више icoMore


4.06.2018.

Сарадња INSEP-а и Завода за спорт и медицину спорта РС

У Палати Србија у суботу 2. јуна потписан је Споразум о сарадњи између Националног института за спорт Француске (INSEP-а) и Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Потписници Споразума, директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић и директор INSEP-а, Гани Јалуз, усагласили су ставове да је уједињено деловање пут за јачање здравља, система спорта а самим тим и држава.

Званичници две научноистраживачке установе, овом приликом, обишли су комплекс Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку где су имали прилику да се упознају са научним деловањем, технологијом рада као и свим пратећим садржајима.

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић је изразио задовољство поводом потписивања Споразума и указао велику захвалност делегацији INSEP-а, која је препознала важност да се стечена знања укрштају и унапређују, јер се тако стичу предуслови за квалитетан спортски подмладак.

Будући да је повезивање две сродне установе спорта заправо природан след којим се жели оснажити спорт у свим сферама деловања, господин Гани Јалуз је навео да је сигуран да ће обе установе прогресивно развијати своје капацитете и да ће се резултати сарадње видети на спортским теренима  широм света.

Сарадња две установе биће реализована на више нивоа. Пре свега обухватаће размену научних сазнања и искустава кроз едукацију стручњаке у спорту и спортских стручњака. Удружено деловање односи се и на усаглашавање прописа, планирање и изградњу значајних спортских центара, уз јасан увид у квалитет и ефикасност управљања објектима. У складу са потребама, делови споразума подложни су изменама и допунама.

Институт за спорт Француске (INSEP), основан 1975, поседује спортске објекте за скоро све олимпијске спортове. У склопу олимпијског комплекса постоји библиотека, аудиторијум за одржавање различитих скупова, медицински институт, центар за рехабилитацију, неколико фитнес центара уз најмодернија отворена и затворена борилишта за различите спортове. У склопу комплекса Изграђен је и део за смештај спортиста са рестораном, а постоји и посебан блок за учење.

Званични подаци указују да је половина олимпијских шампиона Француске поникла баш у INSEP-у.


Више icoMore


4.06.2018.

Обавештење за кориснике услуга Завода за спорт и медицину спорта РС

Обавештавамо кориснике да ће од понедељка 11. јуна заказивање прегледа преузети кол центар. Позиви корисника за заказивање прегледа биће преусмерени на кол центар, односно на 199 локал, углавном оних прегледа преко РФЗО.

Овај режим заказивања прегледа одвијаће се у време летње паузе рада на Ташмајдану.

За сва остала питања стојимо Вам на располагању.


Више icoMore


4.06.2018.

Потписивање споразума о сарадњи INSEP-а и Завода за спорт и медицину спорта РС

Министар омладине и спорта Вања Удовичић угостио је министарку спорта у Влади Републике Француске Лору Флесел, која борави у званичној посети Србији 2. и 3. јуна.

Министар Удовичић у августу 2017. године током боравка у Паризу састао се са министарком Флесел, разговарао о формализацији сарадње две стране у области спорта и посетио Национални институт за спорт (INSEP). Ова посета француске делегације Србији је резултат управо тог договора о реализацији сарадње.

Први дан посете почео је састанком двоје министараи чланова делегација, који је одржан у Палати Србија. Током билатералног састанка министри су разменили искуства у раду, разговарали о систему спорта у Француској и Србији и о јачању и новим могућностима сарадње кроз заједничке пројекте.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић угостио је министарку спорта у Влади Републике Француске Лору Флесел, која борави у званичној посети Србији 2. и 3. јуна.

Министар Удовичић у августу 2017. године током боравка у Паризу састао се са министарком Флесел, разговарао о формализацији сарадње две стране у области спорта и посетио Национални институт за спорт (INSEP).Ова посета француске делегације Србији је резултат управо тог договора о реализацији сарадње.

Први дан посете почео је састанком двоје министараи чланова делегација, који је одржан у Палати Србија. Током билатералног састанка министри су разменили искуства у раду, разговарали о систему спорта у Француској и Србији и о јачању и новим могућностима сарадње кроз заједничке пројекте.

Након тога потписaн је споразум о сарадњи између француског Националног института за спорт (INSEP) и Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, који су потписали директори Гани Јалуз и Горан Бојовић.

"За министра омладине и спорта не постоји већа част него да у истом дану прими три велика светска и олимпијска шампиона. Више од осам медаља су освојили на ОИ и СП, зато сам узбуђен. Разговарали смо о аспектима унапређења у спорту и омладини, како да заједничким снагама на европском тржишту остварујемо боље резултате", рекао је Удовичић.

Он је додао да се споразумом отварају врата за развој и конекцију спортиста, као и ширење спортског туризма.

"План је да се по једном годишње организују пријатељске утакмице репрезентација у Србији и Француској, на тај начин желимо да истанемо дуго пријатељство две земље и пошаљемо знак да је Француска стабилан партнер Србији. Можемо много тога да научимо од светске силе као што је Француска", навео је Удовичић.

Француска министарка спорта Флесел нагласила је да Србија дала велику подршку Француској у кандидатури за организацију Олимпијских игара 2024. године.

"Потписали смо споразум који нам омогућава да унапредимо сарадњу и разменимо знање. Француска и Србија су две велике нације. Имамо бројне смернице и велике пројекте са пријатељем и министром Вањом Удовичићем", рекла је министарка Флесел.

Лора Флесел је министарка спорта у Влади Републике Француске од маја 2017. године и најтрофејнија француска олимпијка свих времена, са пет освојених олимпијских медаља у мачевању. Носилац је многобројних признања и одличја, 18 пута првакиња Француске, шестострука светска првакиња, првакиња Европе у спортској дисциплини “мач”.

У наставку посете, министри и делегације обишли су Завод за спорт и медицину спорта на Кошутњаку, а затим су на СРЦ Ташмајдан присуствовали  пријатељском ватерполо мечу женских репрезентација Француске и Србије.

Током првог дана посете са министрима су били државни секретари Предраг Перуничић и Дарко Станић, помоћник министра за спорт Дарко Удовичић, амбасадор за спорт из Министарства за Европу и спољне послове Француске Филип Виноградоф,амбасадор Француске у Србији Фредерик Мондолони и остали сарадници.


Више icoMore


1.06.2018.

Министарка спорта Француске сутра у посети Заводу за спорт и медицину спорта РС

Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић 2. и 3. јуна угостиће Лору Флесел, министарку спорта Француске. Радна посета двоје министара има за циљ успостављање сарадње на више нивоа, чиме би се унапредио систем спорта две земље.

Иницијатива о сарадњи је проистекла од министра спорта Србије, будући да се у време радне посете Француској министар Вања Удовичић упознао са радом и деловањем INSEP-а који је пандам водећој установи спорта Републике Србије.

Међу високим званичницима Француске биће и директор, Гани Јалуз, који ће у име високонаучне установе потписати Споразум о сарадњи са директором Завода за спорт и медицину спорта РС, Гораном Бојовићем.

Званична посета високих државних делегација отпочеће сутра 2. јуна у 14. 30 у Палати Србија  потписивањем Споразума о сарадњи између INSEP-а и Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, након чега следи обилазак јединствене установе спорта у Србији.


Више icoMore


1.06.2018.

Стипендисти пред Медитеранске игре у ЗСМСРС

Репрезентативне селекције одбојкаша, џудиста, рукометаша, стонотенисера и рвача данас су прошли обавезан део медицинских прегледа и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који подразумевају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

Лабораторија за психологију пружа могућност процене такмичарске припремљености свих категорија спортиста као и комлетну психодијагностику.

Степен утренираности, као и ризике за повређивање, утврђују стручњаци који се баве аналитиком у спорту и моторичким тестирањима. Данас је за тестирање стипендисте у рвању коришћен 3D систем за кинематичку анализу кретања, како би се на прецизан и објективан начин проценио квалитет извођења различитих моторичких активности.


Више icoMore


31.05.2018.

Кошаркаши и стипендисти на тестирањима у ЗСМСРС

Мушке кошаркашке репрезентације У18 и У20, стипендисти Савеза слабовидих и параспортисти атлетичари обавили су медицинске прегледе и тестирања  у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Прописаним прегледима се утврђује стање здравља, оцењује психофизичка способност у односу на захтеве појединих спортских грана и дисциплина, као и општи утицај физичке активности  на организам.

У лабораторијама за аналитику у спорту стипендисти су обавили 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању.

Лабораторија за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије ради на усавршавању стручњака и осавремењавању тестирања, чиме се ова истраживачка јединица последњих година сврстава међу угледније у источном делу Европе.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.