Линија
Republicki zavod za sport
2.08.2018.

Најбољи одбојкаши Србије на тестирањима и прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Мушка одбојкашка репрезентација Србије обавила је комплетне медицинске прегледе и тестирања у лабораторијама јединствене установе спорта у Србији.

Медицински прегледи отпочињу попуњавањем стандардизованог упитника, чиме се стиче увид о спортској грани и дисциплини којом се испитаник бави, као и типу и учесталости тренинга који се упражњава. Затим се раде спортско-медицински прегледи и тестови који обухватају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

Сениорска селекција Србије у Београду ће тренирати до 9. августа, када је предвиђен полазак у Републику Српску на припреме. Мушка репрезентација Србије на предстојећем Светском одбојкашком првенству играће у Ц групи у Барију са САД, Русијом, Аустралијом, Камеруном и Тунисом.


Више icoMore


1.08.2018.

Средином августа завршетак радова на адаптацији игралишта Завода

Адаптација три отворена игралишта у оквиру трим стазе у Кошутњаку је у завршној фази. Планирано је да сваки терен понаособ буде осветљен али и опремљен новим спортским реквизитима.

У близини игралишта за рукомет, кошарку и одбојку биће инсталирани нови инфо пултови, клупе за седење и корпе за одлагање ситног отпада. Сва три отворена спортска објекта Завода за спорт и медицину спорта РС од 14. августа биће доступна грађанима бесплатно на коришћење.


Више icoMore


1.08.2018.

Затворени базен у Дому спортова неће бити у функцији до средине августа

Затворени 25-метарски базен у оквиру Дома спортова због комплетног ремонта неће бити у функцији од 1. до 15. августа.

У склопу редовног одржавања објекта једном годишње се изводе радови који обухватају ремонт постројења, допуну филтера, сервис свих пумпи као и санирање и чишћење шкољке базена. Завршетак планираних радова предвиђен је за 15. август.

Док трају радови на затвореном базену, корисницима су доступне услуге Отвореног пливалишта Кошутњак.


Више icoMore


1.08.2018.

Данас за ђаке бесплатан улаз на базене Кошутњак

Отворено пливалиште Завода за спорт ради од 10 до 19 сати уз улазницу од 250 динара.

Ђаци основних и средњих школа средом уз ђачку књижицу имају слободан улаз.

Као и ранијих година, у време рада пливалишта, МУП Чукарице и лекари ЗСМСРС обављаће редовна дежурства у згради за спортисте.


Више icoMore


31.07.2018.

Татјана Јелача Мирковић на тестирањима у Заводу

Комплетне медицинске прегледе и тестирања успешна атлетичарка је обавила у Заводу за спорт и медицину спорта РС где је уједно могуће извршити и разна моторичка истраживања.

Татјана Јелача данас је обавила процену постуре тела 3D кинематичком анализом. 3D кинематичка процена квалитета извођења основних моторичких кретања представља један од основних стубова интегралног процеса тестирања. Ове анализе нам омогућавају праћење релација мишићна сила-дужина, слагање мишићних сила, зглобне покрете унутар целог кинетичког ланца.

На овај начин омогућено нам је да откријемо иницијалне постуралне промене и потенцијалне прекомерно или недовољно активне мишиће током извођења природних облика кретања. Коришћењем специјално одабране батерије тестова који укључују различите природне облике кретања, током ових процена, на различите начине се оптерећује локомоторни систем човека и на бољи начин се процењује његово функционисање. Процена статичких девијација и асиметрија, удружена са идентификованим динамичким функционалним недостацима, применом високо прецизне и објективне 3D кинематичке опреме омогућава нам да добијемо ширу слику о биомеханици тела човека.

Набавком 3D кинематичког система и усавршавањем стручњака Завода у пољу биомеханике испунили су се услови за процену нивоа различитих техничких вештина (од базичних кретања као што су трчање, скакање до сложених и специфичних активности нпр скокови у воду, разни гимнастички покрети, различита атлетска кретања и сл) и квалитета извођења кретања од којих зависи успех у спорту.


Више icoMore


30.07.2018.

Талентовни кошаркаш КК Будућност на тестирањима у Заводу

У сарадњи са стручним сарадницима за аналитику у спорту Завода, данас су рађена опсежна тестирања младог црногорског кошаркаша, како би се пратио напредак у односу на прошлу годину.

Перспективни спортиста из Подгорице радио је теренска тестирања за мерење брзине, агилности, снаге, гипкости издржљивости.

Претходно је, кошаркаш из Подгорице, обавио функционално тестирање и комплетне медицинске прегледе.


Више icoMore


30.07.2018.

Учесници Олимпијских игара младих на прегледима у Заводу

Пливач и теквондиста обавили су прегледе у јединственој установи спорта у Србији.

Сектор медицине спорта обавља прегледе врхунских спортиста и свих учесника у спортским и рекреативним активностима. Раде се и функционална тестирања и пружају савети о правилној исхрани спортиста и рекреативаца.

Како би се на нивоу Републике успоставила квалитетнија здравствена заштита спортиста и рекреативаца, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је отворио још неколико здравствених јединица. Амбуланте спортске медицине активне су и у Пироту, Чачку и Косовској Митровици.


Више icoMore


27.07.2018.

Кјокусинкаи савез Србије указао част лекару ЗСМСРС

Кјокусинкаи савез Србије у знак захвалности за велики допринос и залагање током припрема бораца у Караташу доделио је лекару Завода за спорт и медицину спорта РС др Александру Стаменковићу плакету и медаљу.

Опширније о Омладинско – спортском кампу Караташ


Више icoMore


27.07.2018.

Учесници Олимпијских игара младих на тестирању у Заводу

Гимнастичари, пливачи и кајакаши данас су прошли стандардну процедуру медицинских прегледа као и функционално тестирање и ултразвук срца.

Перспективни спортисти који се такмиче и у сениорској конкуренцији обавезно раде све прегледе и тестове прописане Правилником о прегледима спортиста и такмичара за учешће у старијој узрасној категорији.

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије делује у оквиру две медицинске јединице у Београду кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који обухватају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

Циљ утврђивања здравствене способности врхунских такмичара на сваких шест месеци је очување и унапређење здравља и радне способности као и превенција од повређивања.


Више icoMore


27.07.2018.

Младе тенисерке из Белгије на моторичким тестирањима

Девојчице од 12 и 14 година радиле су општу батерију моторичких тестова за мерење гипкости, експлозивне снаге ногу, брзине, агилности и издржљивости.

Теренска тестирања у Дому спортова су обавили стручњаци за аналитику у спорту водеће установе спорта.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.