Линија
Republicki zavod za sport
1.03.2017.

Седница Управног одбора ЗСМСРС у омладинско – спортском кампу Караташ

У омладинско – спортском кампу Караташ, одржана је пета седница Управног одбора Завода за спорт и медицину спорта РС. Управном одбору су присуствовали, поред директора ЗСМСРС Горана Бојовића, помоћници директора ЗСМСРС Драгица Милашин Спасеновић, Александра Влаховић, Бобана Берјан Бачваревић, председник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић и други.

Омладинсо – спортски камп ''Караташ'' представља спортски центар који се налази у непосредној близини Кладова, у природном окружењу реке Дунав и Ђердапске клисуре. Овај камп са дугом традицијом од оснивања је био познат као врхунско место за припреме спортиста с обзиром на одличну локацију и инфраструктуру. Друга фаза реконструкције је завршена. И спортски терени као и смештајни објекти су реновирани и прилагођени савременим условима за развој спортиста. Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић каже да се већ заказују и прве ексурзије, одржавају се такмичења, спроводе се припреме спортиста. ''Након завршетка друге фазе, биће започета трећа, у којој ће бити обновљени преостали терени и други део инфраструктуре. Ако наставимо овим темпом, завршићемо га у што краћем року. Биће урађено још много тога.  Камп ће имати капацитет да прими неколико стотина гостију. Школараци, рекреативаци, спортисти и други, имаће на располагању комплетну инфраструктуру која ће им бити потребна за тренинг и припреме'', истиче Бојовић.

Опширније о кампу Караташ


Више icoMore


28.02.2017.

Natkriveni olimpijski bazen ZSMSRS - Obaveštenje za građanstvo

Поштовани посетиоци,

и данас, због потреба ватерполо клуба Партизан, наткривени олимпијски базен Завода за спорт и медицину спорта РС неће бити доступан за грађанство у периоду од 16 до 18 часова.

Хвала Вам на поверењу и разумевању.


Више icoMore


27.02.2017.

Млади пливачи из Грчке на моторичким тестирањима у ЗСМСРС

Пливачи клуба КОД из Драме, Грчка

Стручни сарадници су пливачима извршили тестирања, општу батерију моторичких тестова (тест издржљивости, тест снаге, брзине и агилности).


Више icoMore


27.02.2017.

Обавештење за грађанство

Поштовани посетиоци,

Наткривени олимпијски базен Завода за спорт и медицину спорта РС, данас од 17 – 19 часова, неће бити доступан за грађанство, због тренинга ватерполо клуба Партизан.

Хвала на разумевању.


Више icoMore


23.02.2017.

Рукометашица на Изокинетичкој дијагностици у ЗСМСРС

Гордана Дикић

Изокинетичка дијагностика је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе). Математичком анализом тестова се добија детаљан увид у стање функције зглоба, међусобни однос агониста и антагониста и билатерално поређење истих мишићних група.


Више icoMore


23.02.2017.

Каратиста на анализи постуралног статуса

Лука Церовић, репрезентативац Србије у карате, члан клуба Ваздухопловац

Дијагностика подразумева 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању. Протокол обухвата основни образац кретања којим се на различите начине утиче на наш локомоторни апарат. Тада можемо открити функционалне недостатке које у дугорочном смислу доводе до структуралних деформитета и повреда. Предност Qualisys система је изузетна флексибилност и преносивост, што олакшава поставку и транспорт до различитих спортских простора где се могу вршити снимања у складу са специфичностима и потребама одговарајућег спорта. Овај систем је идеалан за широк спектар спортских апликација, где се осим за потребе истраживања, користи и за обуку у тренажном процесу, али и као средство од великог значаја у превенцији повреда спортиста. Уз помоћ Qualisys система за снимање кретања добијају се изузетно прецизни и потпуно објективни квантитативни подаци за рачунање зглобних углова, убрзања, момената, сила, еластичности, деформација, постуре тела, баланса и осталих важних карактеристика кретања.


Више icoMore


22.02.2017.

Тенисерка на тесту оптерећења

Катарина Дукић, чланица тениског клуба Меч Поинт, на ергоспирометријском тесту у Центру за медицину и психологију спорта ЗСМСРС

Функционалним тестом оптерећења, проверава се реацкија организма на физички напор и способност организма да се изложи физичком напору. Било ко да планира да се подвргне физичком напору треба да прође кроз одређене нивое здравствене контроле. Затим се приступа тесту физичког напора где се одређује ниво и степен физичког напора за који је сваки појединац способан. Након теста лекари утврђују да ли је особа уопште способна да се бави спортом и дају савет на који начин би појединац требало да се излаже физичком напору.


Више icoMore


22.02.2017.

Изокинетичка дијагностика спортиста у ЗСМСРС

Тенисер Стефан Гажо, члан клуба Винер

Изокинетичка дијагностика је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе). Математичком анализом тестова се добија детаљан увид у стање функције зглоба, међусобни однос агониста и антагониста и билатерално поређење истих мишићних група. Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, спортистима врше и опште и специфичне батерије тестова на терену и лабораторији после којих се добија комплетан увид у моторички статус спортисте.


Више icoMore


22.02.2017.

Фудбалски судија на спортско медицинским контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Никола Тодоровић

Тестиран је у Центру за медицину и психологију спорта, где су му обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца и тест оптерећења.


Више icoMore


21.02.2017.

ФК Диф на контролама утренираности у ЗСМСРС

Млађи кадети фудбалског клуба Диф

Основни спортско медицински прегледи са тестом оптерећења


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.