Линија
Republicki zavod za sport
13.11.2017.

Стипендисткиња на спортско медицинским прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Невена Димитријевић, синхроно пливање, репрезентативка Србије, чланица клуба ''25. мај''

У Центру за медицину и психологију спорта прошла је кроз детаљан медицински преглед, како би јој се утврдило здравствено стање.

Обавезан део прегледа подразумева комплетне биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ, ултра звучни преглед срца. Стандардизовани тестови се обављају на бицикл - ергометру и Тредмилу – траци.


Више icoMore


10.11.2017.

Анализа постуралног статуса

Андрија Милетић, репрезентативац Србије у риболову

Дијагностика постуралног статуса на најсавременијој опреми Qualisys сyстем

Предност Qualisys система је изузетна флексибилност и преносивост, што олакшава поставку и транспорт до различитих спортских простора где се могу вршити снимања у складу са специфичностима и потребама одговарајућег спорта. Овај систем је идеалан за широк спектар спортских апликација, где се осим за потребе истраживања, користи и за обуку у тренажном процесу, али и као средство од великог значаја у превенцији повреда спортиста. Уз помоћ Qualisys система за снимање кретања добијају се изузетно прецизни и потпуно објективни квантитативни подаци за рачунање зглобних углова, убрзања, момената, сила, еластичности, деформација, постуре тела, баланса и осталих важних карактеристика кретања.


Више icoMore


10.11.2017.

Спортско медицинске контроле кендока у ЗСМСРС

Кендо репрезентативке Србије на редовним спортско медицинским прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Спортско-медицински преглед обухвата:

  • Физикални преглед по системима
  • Антропометрија: мерење телесне висина, телесна маса, одређивање телесне композиције – одређивањепроцента телесних масти, мишића, коштаног ткива и воде
  • Електрокардиографија (ЕКГ)
  • Спирометрија
  • Лабораторијске анализе крви (комплетна крвна слика, седиментација, биохемијске анализе: гликемија, уреа, укупни холестерол, триглицериди, трансаминазе, гвожђе у серуму) и хемијски преглед урина (изглед, боја, пХ, специфична тежина, протеини, глукоза)
  • Ултразвучни преглед срца
  • Фунционални тест оптерећења – контрола утренираност

Више icoMore


9.11.2017.

ОСК Караташ

Омладинско спортски камп Караташ Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, који се налази у општини Кладово, на самом улазу у Ђердапску клисуру, већ скоро пет деценија позната је дестинација специјализована за спортске припреме.

Пре две године, од стране државе, камп је предат на управљање Заводу за спорт и медицину спорта РС. Реконструкција кампа је започета одмах. Завршене су три фазе, а ускоро се креће са четвртом. Завод за спорт и медицину спорта РС, унапређењем спортске инфраструктуре у Србији, повећава капацитете, обезбеђује много боље услове од других и тако постаје лидер у региону за припреме спортиста.

Више о услугама ОСК Караташ


Више icoMore


8.11.2017.

6. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА

Поштовани пријатељи, ближи се Сајам спорта 2017. Сајам ће се одржати од 24. до 26. новембра 2017. године на београдском сајму у халама 1 и 1а.

Поред Министарства омладине и спорта РС на сајму ће бити и Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, Спортски савез Србије, Параолимпијски комитет Србије, Олимпијски комитет србије, АДАС, високошколске установе, Министарство породице омладине и спорта из Републике Српске, град Београд, национални грански спортски савези и територијални спортски савези. На сајму ће бити изложени и многобројни спортски терени где ће малишани моћи да се опробају у неком од спортова, ту су ски скакаоница, зип лајн, фудбал, кошарка, одбојка, рукомет, ергонометри, теретана, е-спорт, стрељаштво, атлетика, као и многи норилачки спортови. Као и сваке године улаз на Сајам спорта је бесплатан.

Завод за спорт и медицину спорта РС, као и сваке године, учествује на Сајму спорта. Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту и Центар за медицину и психологију спорта обављаће тестирања свих заинтересованих.

Списак савеза


Више icoMore


8.11.2017.

Спортско медицински прегледи деце у Косовској Митровици

Медицински тим (лекари и медицински техничари) Завода за спорт и медицину спорта РС, обавио је прегледе деце спортиста узраста од 6 до 14 година. Прегледано је око 130 деце.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС мр Горан Бојовић и директор здравственог центра др Милан Ивановић

Прегледи су обављени у амбуланти Завода за спорт и медицину спорта РС која се налази у здравственом центру Косовске Митровице.


Више icoMore


8.11.2017.

Ватерполиста на тестирањима у ЗСМСРС

Никола Јапунџић, члан клуба Земун на спортско медицинским прегледима и моторичким тестирањима

Након обављених комплетних биохемијских анализа крви, антропометријског мерења, општег лекарског прегледа, ЕКГ - а, ултразвучног прегледа срца, прошао је функционална тестирања.  

Након медицинске контроле, извршена му је дијагностика постуралног статуса на најсавременијој опреми Qуалисyс сyстем. Предност Qуалисyс система је изузетна флексибилност и преносивост, што олакшава поставку и транспорт до различитих спортских простора где се могу вршити снимања у складу са специфичностима и потребама одговарајућег спорта. Овај систем је идеалан за широк спектар спортских апликација, где се осим за потребе истраживања, користи и за обуку у тренажном процесу, али и као средство од великог значаја у превенцији повреда спортиста. Уз помоћ Qуалисyс система за снимање кретања добијају се изузетно прецизни и потпуно објективни квантитативни подаци за рачунање зглобних углова, убрзања, момената, сила, еластичности, деформација, постуре тела, баланса и осталих важних карактеристика кретања.


Више icoMore


8.11.2017.

Каратисткиње на редовним здравственим контролама у ЗСМСРС

Каратисткиње, репрезентативке Србије, Јелена Миливојчевић и Бојана Младежић

У Центру за медицину и психологију спорта прошле су кроз детаљан медицински преглед, како би им се утврдило здравствено стање. Обавезан део прегледа подразумева комплетне биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ, ултра звучни преглед срца. Стандардизовани тестови се обављају на бицикл - ергометру и Тредмилу – траци.


Више icoMore


8.11.2017.

Дамир Микец на спортско медицинским прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Дамир Микец је српски репрезентативац у стрељаштву чија специјалност је гађање спортским и ваздушним пиштољем. У гађању ваздушним пиштољем на Европском првенству 2009. освојио је сребрну медаљу, а годину дана касније на истом такмуичењу бронзу. У гађању малокалибарским пиштољем освојио је бронзу на Европском првенству 2005. У каријери је освојио и два такмичења Светског купа у гађању малокалибарским пиштољем. Учествовао је два пута на Летњим олимпијским играма.

У оквиру обавезне здравствене контроле, извршен му је редован преглед, комплетни спортско медицински прегледи и тестирања.


Више icoMore


7.11.2017.

Рвач на анализи постуралног статуса

Владимир Станкић, стипендиста, репрезентативац Србије у рвању, члан клуба Нови Сад

Владимир је обавио моторичка тестирања у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту, где му је  извршена дијагностика постуралног статуса на најсавременијој опреми Qualisys сyстем.

Дијагностика подразумева 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању. Протокол обухвата основни образац кретања којим се на различите начине утиче на наш локомоторни апарат. Тада можемо открити функционалне недостатке које у дугорочном смислу доводе до структуралних деформитета и повреда. Предност Qualisys система је изузетна флексибилност и преносивост, што олакшава поставку и транспорт до различитих спортских простора где се могу вршити снимања у складу са специфичностима и потребама одговарајућег спорта. Овај систем је идеалан за широк спектар спортских апликација, где се осим за потребе истраживања, користи и за обуку у тренажном процесу, али и као средство од великог значаја у превенцији повреда спортиста. Уз помоћ Qualisys система за снимање кретања добијају се изузетно прецизни и потпуно објективни квантитативни подаци за рачунање зглобних углова, убрзања, момената, сила, еластичности, деформација, постуре тела, баланса и осталих важних карактеристика кретања.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.