Линија
Republicki zavod za sport
21.05.2019.

Београдско атлетско првенство за особе са инвалидитетом на стадиону у Кошутњаку

Подршка Завода за спорт и медицину спорта РС у организацији такмичења

Првенство Београда у атлетици за особе са инвалидитетом одржава се у четвртак 23. маја на атлетском борилишту Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку. На такмичењу се очекује више од 120 учесника оба пола свих узраста и видова инвалидитета са простора Града. Осим чланова „Погледи“, једног од најтрофејнијих спортских колектива, најављено је учешће и других клубова и удружења, ученика школа и корисника услуга установа социјалне и здравствене заштите који ће се надметати у шест дисциплина програма.
 
 
Град Београд преко Секретаријата за спорт и омладину подржао је и омогућио одржавање такмичења које се реализује на спортском објекту Завода за спорт и медицину спорта РС који је уступљен бесплатно на коришћење. Организатор атлетског првенства Београда за особе са инвалидитетом је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда у сарадњи са Националним параатлетским савезом.

Више icoMore


20.05.2019.

Амбуланта Ташмајдан не ради од 22. до 24. маја

Амбуланта спортске медицине Ташмајдан неће радити од 22. до 24. маја због одржавања 2. Српске међународне конференције спортске медицине. Од понедељка 27. маја амбуланта спортске медицине Ташмајдан ради по уобичајеном режиму рада.

 
Медицински прегледи и мерења спортиста могу да се закажу преко кол центра 011 32 45 115/ на 011 3555 460.
 

Више icoMore


15.05.2019.

Потписан Споразум о сарадњи Завода за спорт и медицину спорта РС и Спортског савеза Србије

У медија центру Завода за спорт и медицину спорта РС потписан је Споразум о сарадњи који су озваничили Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије и директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић. Сарадња две важне установе спорта заправо је само озваничена, будући да су обе институције носиоци стратегије развоја спорта РС.

 
Споразум о сарадњи обухвата размену искуства у области науке, истраживања и образовања, а укључује и реализацију заједничких пројеката, израду и објављивање публикација. Заједничко деловање биће усмерено и на организацију састанака струке, семинара и других дискусија како би се унапредио рад у спорту. Размена ресурса биће омогућена и приликом организовања и реализације важних спортских манифестација као и приликом остваривања сарадње са релевантним установама спорта у земљи и иностранству.

Више icoMore


13.05.2019.

Запослени Завода за спорт и медицину спорта РС прославили славу Свети Василије Острошки

Mолитву и сечење славског колача приредио је свештеник из Храма светог Ђорђа на Бановом брду
 
 
Запослени Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије прославили су славу Свети Василије Острошки, коју је организовао домаћин Драган Вучетић.
 
У свечарској атмосфери уприличена је молитва са запослене, госте и руководство Завода. Отац Ненад исказао је велико задовољство што Завод, заједно са директором Гораном Бојовићем, из године у годину напредује и прави све завидније резултате који су плод великог залагања и бриге за друштво. Свештено лице подсетило је да је упоредни развој очувања духа и тела захтеван, нужан и важан задатак за све нас.
 
Овом приликом, директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић честитао је славу запосленима и пожелео добро здравље и успех у послу.

Више icoMore


10.05.2019.

Делегација Министарства омладине и спорта и директор Завода у посети Косовској Митровици

Министар Удовичић уручио 43 студентске стипендије у Косовској Митровици

Министар омладине и спорта Вања Удовичић јуче  је у Косовској Митровици стипендистима Фонда за младе таленте са Косова и Метохије свечано уручио уговоре о стипендирању за текућу годину, а директорима пет основних школа уговоре о додели спортске опреме за фискултурне сале.


 

Додељене су 43 стипендије за талентоване студенте са највишим просеком, по Конкурсу за стипендирање најбољих студената завршних година основних академских студија и студената завршних година мастер академских студија.

Министар Удовичић поносно истиче да је број стипендија у односу на прошлу годину  скоро удвостручен, са 23 на 43 додељене стипендије.

На крају посете, делегације Србије и Косовске Митровице присуствовале су у кампусу Студентског центра, званичном отварању недавно постављеног стуба за Wi-Fi интернет („Интернет дрво“), донацију компаније МТС д.о.о, који ће студентима омогућити бесплатну интернет везу у оквиру Студентског центра.


Више icoMore


9.05.2019.

Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију Завода за спорт и медицину спорта РС

Изузетни услови за рад са спортистима

У оквиру Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије налази се Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију чија се делатност огледа у превенцији, дијагностици и терапији спортских повреда и стања претренираности.

Лекар специјалиста физикалне медицине и рехабилитације и виши физиотерапеут примењују процедуре електротерапије, магнетотерапије, ласеротерапије и ултразвучне терапије.

Простор за рад је опремљен најсавременијом апаратуром и салом за кинезитерапију.


Више icoMore


7.05.2019.

Тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Интердисциплинарни приступ у раду са врхунским такмичарима и перспективним спортистима

Тимови стручњака Завода за спорт и медицину спорта РС из различитих области стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта, примарно у интересу очувања здравља спортиста и унапређења форме такмичара.

Одељење медицине спорта свакодневно обавља прегледе и тестирања која обухватају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ЕКГ, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

У складу са  граном спорта и дисциплином коју спортиста тренира, врши се и процена моторичких способности батеријом специфичних тестова која обухвата све аспекте значајне за спортски тренинг и физичко вежбање.

У Заводу за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку  врши се и психодијагностика и процена психолошке припремљености за такмичења.

Лабораторије су опремљене најмодернијом опремом за спортско-медицинске прегледе, моторичка тестирања и психолошку дијагностику. Примењује се савремена методологија рада, а готово све услуге Завода могу да се обаве и на терену. 


Више icoMore


6.05.2019.

Лабораторија за психологију спорта Завода за спорт и медицину спорта РС

Јединствена лабораторија за психологију спорта у Србији

Тим психолога примењује батерију психолошких тестова који садрже инструменте за процену нивоа спортске такмичарске анксиозности, развијености психолошких вештина за превладавање стреса у спорту као и  спортског самопоуздања и самопоштовања.

У понуди једине званичне лабораторије за психологију спорта у земљи су и тестови за  процену интензитета и структуре спортске мотивације и примена психолошких стратегија и вештина током извођења којима се процењују начини реаговања спортиста у специфичним спортским ситуацијама. 

Стручни сарадници Лабораторије за психологију спорта користе и савремени Биофидбек инструмент уз помоћ кога могу да се прате психофизиолошки процеси којих испитаник обично није свестан а над којима може да се успостави вољна контрола. Повратне информације добијене  преко савремене мерне технологије  омогућавају процес учења потребних психолошких техника како би се остварио успешан такмичарски наступ.

За екипне спортове доступни су тестови Социометрије, као показатељи квалитета играчке и социјалне интеракције унутар спортског тима.

Лабораторија за психолошку дијагностику спортистима пружа и саветодавно консултативне услуге у различитим фазама предтакмичарског, такмичарског циклуса и након спортског наступа. 


Више icoMore


25.04.2019.

Радно време током Васкрса и Међународног празника рада

Радно време Дома спортова и Затвореног олимпијског базена Завода за спорт и медицину спорта РС током предстојећих празника


Више icoMore


19.04.2019.

Радно време током Васкрса и Међународног празника рада

Радно време Дома спортова и Затвореног олимпијског базена Завода за спорт и медицину спорта РС током предстојећих празника


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.