Линија
Republicki zavod za sport
11.10.2018.

Завод за спорт и медицину спорта РС у служби развоја спорта и рекреације

Завод за спорт и медицину спорта РС делује у интересу очувања здравља спортиста и свих учесника у спортским активностима, али исто тако ради у циљу побољшања свих неопходних карактеристика за добар спортски учинак такмичара. У оквиру центра за развој и унапређење спорта реализују се тренинзи у савременим објектима за спорт као и групна и индивидуална рекреација и корективна гимнастика. Коплексно деловање Завода обухвата, добрим делом, имплементацију проверених, савремених, стручних и научних сазнања, чија се адекватна примена може позитивно одразити на целокупан систем спорта Републике.   

На простору од 42 хектара у Кошутњаку налазе се лабораторије за спортско-медицинске прегледе, моторичка и психолошка тестирања, затворени и отворени спортски терени, трим стаза, комплекс отвореног пливалишта Кошутњак, атлетски стадион, Национални тренинг центар као и хотел Трим. Простор унутар и око читавог комлекса Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије у целости је доступан и за лица са посебним потребама.


Више icoMore


10.10.2018.

Психолошка тестирања У19 фудбалске репрезентације Србије

Млада фудбалска репрезентација Србије У 19 у оквиру припрема у Новим Бановцима обавила је психолошка тестирања која је реализовала психолог Завода Тијана Ћирковић Хигл. Осим батерије психолошких тестова, у сарадњи са Фудбалским савезом Србије, спроведена је и процена кохезивности спортске екипе методом социометрије. 

Социометрија - процена кохезивности спортских екипа

Социометрија је поступак психолошке процене и анализе којим се у потпуности може сагледати статус сваког појединца у оквиру спортског колектива. Овом методом могуће је утврдити степен играчке и социјалне интеракције међу члановима спортске екипе, постојање кофликата, начин међусобне комуникације, степен међусобног поверења, кохезивност тима у целини, социјални и психолошки статус сваког играча појединачно као и степен његове интегрисаности и прихваћености у тиму.


Више icoMore


10.10.2018.

Одржавање комплекса Завода за спорт и медицину спорта РС

Служба за одржавање зелених површина и отворених спортских терена води бригу о великом комплексу Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Служба превасходно делује као логистичка подршка приликом санације, амортизације или реконструкције објеката научног погона и објеката намењених за спорт и рекреацију.

Одржавање зелених површина изводи се у оквиру три издвојене целине комплекса од 42 хектара.


Више icoMore


10.10.2018.

Одељење за специјализовану здравствену заштиту спортиста Ташмајдан

Делатности:

  • овера спортско-такмичарских књижица
  • преглед деце за учествовање у школском и такмичарском спорту

Спортско-медицински преглед обухвата:

  • лабораторија (основна крвна слика)
  • антропометрија
  • ЕКГ
  • физикални преглед по системи

Контакт телефон: 011/ 3245 115


Више icoMore


10.10.2018.

Национални тренинг центар Завода за спорт и медицину спорта РС

Дом спортова – Први Национални тренинг центар задовољава потребе репрезентативних селекција за спровођење процеса тренинга.

Структура спортског објекта омогућава одвијање бројних садржаја организоване или индивидуалне рекреације за различите групе корисника.

Исто тако, реализују се семинари, спортски кампови, такмичења и друге манифестације.


Више icoMore


10.10.2018.

Моторичка тестирања перспективних кошаркаша у Лозници

Стручњаци за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС обавили су моторичка тестирања пионира и кадета КК Лозница. Теренска тестирања реализована су применом опште батерије тестова кроз коју су прошле мушке и женске селекције надарених спортиста.

Завод за спорт и медицину спорта РС већ дуги низ година пружа стручну подршку подмлатку кошаркашког клуба.


Више icoMore


9.10.2018.

Компјутерска 3D анализа постуралног статуса тела у Заводу

Развој тродимензионалних (3D) технологија обезбедио је нове могућности и знатно прецизнија постурална мерења која се могу извршити у Заводу путем  компјутеризоване 3D постуралне анализе тела.

Добра постура тела представља усклађеност и функционалност свих компоненти локомоторног система у било ком покрету или положају, и основ је за квалитетно извођење активности. Снимање постуре у статичким и динамичким условима може се посматрати као процена структуралних девијација унутар кинетичког ланца, уз оцену симетрије тела у целини. Промене у структури доводе или су последица мишићних дисбаланса, који се често могу идентификовати у статичким и динамичким постуралним проценама.

Компјутеризована 3D кинематичка анализа односи се на усклађеност главних регија: стопала и скочног зглоба, колена, доње регије леђа, карлице и кука, горње регије леђа, рамена, главе и врата.


Више icoMore


8.10.2018.

Подршка Завода школском спорту и развоју параолимпизма у Србији

Током викенда Савез за школски спорт реализовао је општинско такмичење у атлетици ђака основних и средњих школа Раковице. Црвени крст Чукарице реализовао је "Трку за срећније детињство", а Специјална олимпијада атлетско првенство на атлетском стадиону у Кошутњаку.

Завод за спорт и медицину спорта РС традиционално даје снажну подршку развоју рекреације, школског и параолимпијског спорта стављањем свих расположивих капацитета бесплатно на коришћење.


Више icoMore


8.10.2018.

Државно првенство Специјалне Олимпијаде Србије на теренима Завода за спорт и медицину спорта РС

Државно првенство Специјалне Олимпијаде Србије у атлетици, у организацији спортског клуба Сингидунум за особе са посебним потребама, одржано је 07.10.2018. год. на атлетском стадиону Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

На такмичењу су учествовали спортисти из 10 градова из Србије: Чачка, Крушевца, Крагујевца, Јабуке, Зрењанина, Новог Сада, Панчева, Београда, Пирота и Ниша.


Више icoMore


8.10.2018.

Стипендисти на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Страхиња Јованчевић и Новак Мишковић, стипендисти Министарства омладине и спорта, обавили су неопходне медицинске прегледе и друга тестирања у циљу провере здравља и функционалних могућности.

Атлетичар и кошаркаш обавили су комплетне медицинске прегледе, ултразвук срца и функционално тестирање.

Лекар медицине спорта даје сагласност за наставак активног бављења спортом овером такмичарске легитимације, а редовни прегледи спортиста се обавезно раде на шест месеци.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.