Линија
Republicki zavod za sport
27.04.2017.

Кошаркаш на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Урош Алексић, члан кошаркашког клуба Леотар из Требиња

Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, обавили су му специфичну батерију моторичких тестова за кошаркаше.


Више icoMore


27.04.2017.

Тренинг утакмице у Дому спортова ЗСМСРС

Српска кадетска рукометна репрезентација Србије, са колегама из Алжира, тренинг утакмице и припреме спроводе у Дому спортова Завода за спорт и медицину спорта РС.

Припреме се спроводе ради Светског првенства које ће бити одржано у августу у Грузији.


Више icoMore


26.04.2017.

Радно време спортских објеката ЗСМСРС током празника

Поштовани корисници, радно време спортских објеката Завода за спорт и медицину спорта РС, биће уобичајено, осим понедељка који ће бити нерадан.

Желимо Вам угодне дане празника.

Дом спортова

Затворени олимпијски базен


Више icoMore


26.04.2017.

Рукометаши на моторичким контролама утренираности у ЗСМСРС

Рукометаши репрезентативци Србије, Милан Милић и Милан Јовановић

Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, Завода за спорт и медицину спорта РС, обавили су им батерију моторичких тестова и тестирали их на Изокинетичком динамометру.


Више icoMore


26.04.2017.

Рукометашица на анализи постуралног статуса

Емилија Лазић

Дијагностика подразумева 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању. Протокол обухвата основни образац кретања којим се на различите начине утиче на наш локомоторни апарат. Тада можемо открити функционалне недостатке које у дугорочном смислу доводе до структуралних деформитета и повреда. Предност Qualisys система је изузетна флексибилност и преносивост, што олакшава поставку и транспорт до различитих спортских простора где се могу вршити снимања у складу са специфичностима и потребама одговарајућег спорта. Овај систем је идеалан за широк спектар спортских апликација, где се осим за потребе истраживања, користи и за обуку у тренажном процесу, али и као средство од великог значаја у превенцији повреда спортиста. Уз помоћ Qualisys система за снимање кретања добијају се изузетно прецизни и потпуно објективни квантитативни подаци за рачунање зглобних углова, убрзања, момената, сила, еластичности, деформација, постуре тела, баланса и осталих важних карактеристика кретања.


Више icoMore


26.04.2017.

Кајакаш на тесту оптерећења

Владимир Турубаров, репрезентативац Србије у кајаку, на тестирањима у Центру за медицину и психологију спорта ЗСМСРС

Функционалним тестом оптерећења, проверава се реацкија организма на физички напор и способност организма да се изложи физичком напору. Било ко да планира да се подвргне физичком напору треба да прође кроз одређене нивое здравствене контроле. Затим се приступа тесту физичког напора где се одређује ниво и степен физичког напора за који је сваки појединац способан. Након теста лекари утврђују да ли је особа уопште способна да се бави спортом и дају савет на који начин би појединац требало да се излаже физичком напору.


Више icoMore


26.04.2017.

Атлетичар на спортско медицинској контроли у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Страхиња Јованчевић, атлетичар (скок у даљ)

У Центру за медицину и психологију спорта, обављене су му: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца и функционални тест оптерећења.


Више icoMore


25.04.2017.

Тенисерка на моторичким тестирањима у Дому спортова ЗСМСРС

Маја Мицић, чланица тениског клуба Црвена звезда на теренским тестирањима

Стручни сарадницу Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, Завода за спорт и медицину спорта РС, обавили су теренска тестирања младој тенисерки. Обављена јој је специфична батерија моторичких тестова за тенисере. Спортистима се обављају тестирања у теренским условима, применом општих и специјалних батерија моторичких тестова за процену гипкости, брзине, снаге, агилности и издржљивости.


Више icoMore


25.04.2017.

Риболовци на контролама у ЗСМСРС

Риболовци, репрезентативци Србије на спортско медицинским контролама у Заводу за спорт и медицине спорта РС

У Центру за медицину и психологију спорта, обављене су им: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца и функционални тест оптерећења.


Више icoMore


24.04.2017.

Квалификационе трке за Дечји маратон на Атлетском стадиону ЗСМСРС

Данас су на Атлетском стадиону Завода за спорт и медицину спорта РС, одржане квалификационе трке за Дечји маратон на коме су учествовали малишани, око 70 предшколаца. Учешће су узеле предшколске установе са територије општине Чукарица.

Дечији маратон 2017, биће одржан 29. априла у Београдском зоолошком врту.


Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.