Линија
Republicki zavod za sport
26.07.2017.

Директор ЗСМСРС на конференцији за новинаре у тениском центру Новак

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС, господин Горан Бојовић,  присуствовао је конференцији за новинаре коју је данас у тениском центру Новак на дунавском кеју одржао наш славни шампион и четврти тенисер света Новак Ђоковић.

Директор Бојовић је попричао са Новаком, пожелео му брз опоравак и позвао га да дође у посету Заводу, сада када има више времена на располагању. Том приликом директор Бојовић  је рекао да су врата Завода отворена и сви капацитети на располагању како Новаку тако и читавој његовој породици.


Више icoMore


26.07.2017.

Бесплатан улаз за ђаке основних и средњих школа у петак на базенима ЗСМСРС

Због лоших временских услова, базени Завода за спорт и медицину спорта РС на Кошутњаку, данас неће радити. Школарцима, уз ђачку књижицу, ће бити омогућен бесплатан улаз у петак 28.07.

Контакт телефон: 011 3555 461 и 066 6410 762


Више icoMore


26.07.2017.

Пливач на комплетним контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Константин Тањевић (14), пливач француског клуба Racing club De Franc, обавио је данас комплетне спортско медицинске прегледе и тестирања, спортско медицинска и моторичка. Такмичи се у дисциплини прсно пливање. Пливањем се бави 7 година.  Рођен је у Италији, у Трсту, а живи у Француској, у Паризу. У јуну му се завршило првенство Француске , а нова сезона и регионална такмичења му почињу у септембру.

У Центру за медицину и психологију спорта, Константину су обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвук срца и ергоспирометријски тест.

Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, обавили су му тестирања на Изокинетичком динамометру и обављена му је анализа постуралног статуса.

Најсавременији модел изокинетичког динамометра фирме HUMAC NORM пружа могућност процене кроз три режима рада мишића (изокинетички, изотонични и изометријски) и то активним покретом прегибача и опружача трупа, затим мишића скочног зглоба, зглоба колена, кука, рамена, лакта и зглоба ручја. Покрети се могу изводити у свим смеровима (екстензија, флексија, абдукција, адукција, унутрашња и спољашња ротација).   

Дијагностика подразумева 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању. Протокол обухвата основни образац кретања којим се на различите начине утиче на наш локомоторни апарат. Тада можемо открити функционалне недостатке које у дугорочном смислу доводе до структуралних деформитета и повреда. Предност Qualisys система је изузетна флексибилност и преносивост, што олакшава поставку и транспорт до различитих спортских простора где се могу вршити снимања у складу са специфичностима и потребама одговарајућег спорта. Овај систем је идеалан за широк спектар спортских апликација, где се осим за потребе истраживања, користи и за обуку у тренажном процесу, али и као средство од великог значаја у превенцији повреда спортиста. Уз помоћ Qualisys система за снимање кретања добијају се изузетно прецизни и потпуно објективни квантитативни подаци за рачунање зглобних углова, убрзања, момената, сила, еластичности, деформација, постуре тела, баланса и осталих важних карактеристика кретања.


Више icoMore


24.07.2017.

Тенисерка на тестирањима у ЗСМСРС

Тенисерка Јована Бабић (16), чланица клуба Гемакс и репрезентативка Србије, на тестирањима у лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС

Примењен је специфичан протокол издржљивог трчања на траци којим се добија не само процена максималне потрошње кисеоника (VO2 max) већ и велики број других варијабли  неопходних за што квалитетније планирање и програмирање тренинга (индивидуалне апсолутне и релативне зоне интензитета, аеробни и анаеробни праг, максимална срчана фреквенција и сл.).


Више icoMore


24.07.2017.

Ускоро отварање реконструисане Трим стазе ЗСМСРС

Завод за спорт и медицину спорта РС ускоро завршава са реконструкцијом Трим стазе на Кошутњаку.

Реконструкција је обухватила замену постојеће подлоге подлогом од тартана. Стаза је реконструисана у целој дужини од 1.200,00 метара.

На Трим стази ће бити постављене и нове табле са инструкцијама за вежбање, стубови за метражу као и централна кућица.


Више icoMore


24.07.2017.

Припреме селекција у ОСК Караташ

Омладинско спортски камп Караташ Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, на добром је путу да постане регионални центар у коме ће се одржавати регионална такмичења, као и припреме репрезентативних селекција, како из Србије, тако и из окружења.

Камп располаже са 350 места за смештај гостију у виду двокреветних и трокреветних соба са купатилом, поседује многобројне отворене и затворене терене, врхунску теретану, спортску халу, базен…

Реконструисано је и изграђено много тога, а кроз трећу и четврту фазу, биће обновљени и многи други објекти. Караташу се враћа некадашњи сјај и употпуњује туристичку понуду кладовског краја.

Опширније


Више icoMore


24.07.2017.

Контроле утренираности наших кошаркаша

Сениорска кошаркашка репрезентација Србије на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Мирослав Радуљица (Инђија, 5. јануар 1988.) је српски кошаркаш. Игра на позицији центра. У јулу 2015. Радуљица је потписао двогодишњи уговор са Панатинаикосом. Радуљица је имао доста успеха са репрезентацијом у млађим категоријама. Са репрезентацијом до 18 година освојио је Европско првенство 2005. у Београду, са репрезентацијом до 19 година освојио је Светско првенство 2007. у Новом Саду а са репрезентацијом до 20 година освојио је Европско првенство 2008. у Летонији где је био и проглашен најкориснијим играчем турнира.

Бобан Марјановић (Зајечар, 15. август 1988) је српски кошаркаш. Игра на позицији центра, а тренутно је члан Детроит пистонса. Са 222 цм висине један је од највиших кошаркаша у свим такмичењима у којима наступа. У досадашњој каријери наступао је за: Хемофарм, ЦСКА Москву, Жалгирис, Нижњи Новгород, Раднички Крагујевац, Мега Визуру, Црвену звезду и Сан Антонио спарсе.


Више icoMore


24.07.2017.

Бесплатне „Летње школе пливања 2017“ за ученике на летњем распусту

У сарадњи са Градским секретаријатом за спорт и омладину, Завод за спорт и медицину спорта РС реализује бесплатне „Летње школе пливања 2017“.

Све активности се одвијају на отвореном (отворени базен – „осмица“ на Пливалишту ЗСМСРС).

Програм се реализује у преподневним терминима од 08 до 10 часова.                  


Више icoMore


21.07.2017.

Кошаркашка репрезентација Србије у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Данас је спортско-медицинске прегледе и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавила Мушка кошаркаша репрезентација Србије и одбојкашице који се припремају за EYOF. Кошаркаши који су данас тестирани су: Стефан Јовић, Немања Недовић, Мирослав Радуљица, Марко Симоновић, Бранко Лазић и Василије Мицић. Одбојкашице које су тестиране су: Тамара Илић, Јелена Весић. У Центру за медицину и психологију спорта ЗСМСРС, спортистима су обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвук срца, спирометријски и ергоспирометријски тест.


Више icoMore


20.07.2017.

Сезона на отвореном пливалишту „Кошутњак“

Сезона на отвореном пливалишту, базенима, Завода за спорт и медицину спорта на Кошутњаку је у јеку. У понуди је, као и сваке године, пливање, скокови у воду, рекреативни програми, школа пливања. Пливалиште је током сезоне отворено сваким даном од 10:00 до 19:00 часова. Цена целодневне карте је 250 динара.

У оквиру бесплатних програма за основце и средњошколце, на базенима ЗСМСРС у Кошутњаку реализује се школа пливања. Школу пливања воде стручни сарадници, професори физичке културе ЗСМСРС.


Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.