Линија
Republicki zavod za sport
24.05.2018.

Репрезентативци на прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Женска сениорска кошаркашка селекција, мушка кошаркашка репрезентација У20, такмичари у боћању и шаху обавили су све прегледе предвиђене протоколом о прегледу врхунских спортиста и такмичара.

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који подразумевају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

У понуди једине званичне лабораторије за психологију спорта у земљи су и тестови за процену интензитета и структуре спортске мотивације али и примена психолошких стратегија и вештина током извођења, којима се процењују начини реаговања спортиста у специфичним спортским ситуацијама.

Лабораторија за психолошку дијагностику, спортистима пружа и саветодавно консултативне услуге у различитим фазама предтакмичарског, такмичарског циклуса и након спортског наступа. За екипне спортове доступни су тестови Социометрије, као показатељи квалитета играчке и социјалне интеракције унутар спортског колектива.

Одељење аналитике у спорту, уз примену 3D камера, одређује постурални статус сваког испитаника. Оваква статичко постурална анализа обезбеђује прецизне информације о структуралним девијацијама унутар кинетичког ланца и даје податке о симетрији различитих страна тела.


Више icoMore


24.05.2018.

Обавештење корисницима услуга I Националног тренинг центра

Обавештавамо кориснике да теретана у оквиру I Националног тренинг центра неће бити на располагању од 30. маја као и 1, 3, 5 и 6. јуна. Поменутих датума, у времену од 10.30 – 12.30, простор теретане биће коришћен за потребе Кошаркашког савеза Србије.

Остали термини за рекреативце и друге кориснике биће реализовани  по већ постојећој сатници.

Хвала на разумевању.

Опширније


Више icoMore


23.05.2018.

Стипендисти пред Медитеранске игре на прегледима у ЗСМСРС

Атлетичари, теквондисти, џиуџицу такмичари данас су у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије прошли део обавезних прегледа. Прописаним прегледима се утврђује стање здравља, оцењује психофизичка способност у односу на захтеве појединих спортских грана и дисциплина, као и општи утицај физичке активности на организам.

Учесници предстојећих Медитеранских игара у лабораторијама за аналитику у спорту обавили су 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању.

Шпански град Тарагона домаћин је XVIII Медитеранских игара које ће се одржати од 22. јуна до 1. јула 2018. године.


Више icoMore


23.05.2018.

Ања Цревар на прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Јуниорска првакиња Европе на 400 метара мешовито, Ања Цревар, данас је обавила прегледе и тестирања у водећој националној установи спорта. Репрезентативка Србије у пливању прошла је стандардну процедуру медицинских прегледа али и функционално тестирање као и ултразвук срца.

Будући да је Ања Цревар учесница такмичења и у сениорској конкуренцији, у обавези је да прође све прегледе прописане Правилником о прегледима спортиста и такмичара који узимају учешће у старијој узрасној категорији. Циљ утврђивања здравствене способности врхунских спортиста на сваких шест месеци је очување и унапређење здравља и радне способности као и превенција од повређивања.

У интересу квалитетног сагледавања могућности  врхунских спортиста, у лабораторији за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, Ања Цревар је радила проверу постуралног статуса тела 3Д системом за кинематичку анализу кретања који представља један од основних стубова интегралног процеса тестирања. Осим Ање Цревар, медицинске прегледе и тестирања урадили су и други стипендисти: Вук Челић, Кристијан Лактош, Андреј Барна, Никола Аћин.


Више icoMore


23.05.2018.

Обавештење за кориснике услуга Завода за спорт и медицину спорта РС

Обавештавамо кориснике и посетиоце Националног тренинг центра  да ће се у четвртак 24. маја изводити радови на обележавању паркинг места испред спортске дворане, из тог разлога паркинг неће бити у употреби  од 5 ујутро до 13 часова.

Опширније


Више icoMore


22.05.2018.

Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију

У оквиру Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије налази се Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију чија се делатност огледа у превенцији, дијагностици и терапији спортских повреда и стања претренираности.

Лекар специјалиста физикалне медицине и рехабилитације и виши физиотерапеут примењују процедуре електротерапије, магнетотерапије, ласеротерапије и ултразвучне терапије. Простор за рад је опремљен најсавременијом апаратуром и салом за кинезитерапију.


Више icoMore


22.05.2018.

Тестирања у ЗСМСРС

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који подразумевају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

Лабораторија за психологију пружа могућност процене такмичарске припремљености свих категорија спортиста као и комлетну психодијагностику.

Степен утренираности, као и ризике за повређивање, утврђују стручњаци који се баве аналитиком у спорту и моторичким тестирањима, што биомеханичку лабораторију Завода чини једном од најсавременије опремљених у Србији.

Данас је за тестирање мушке кошаркашке селекције У20 коришћен 3D систем за кинематичку анализу кретања, како би се на прецизан и објективан начин проценио квалитет извођења различитих моторичких активности.

Услуге лабораторије за прегледе и тестирања и објекте спортске намене, поред врхунских такмичара и параспортиста, користе и рекреативци, деца, удружења, школе, факултети, компаније које брину о рекреацији запослених...

Простор унутар и око читавог комлекса Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије у целости је доступан и за лица са посебним потребама.


Више icoMore


22.05.2018.

Национални тренинг центар Завода за спорт и медицину спорта РС база за врхунске спортисте

Савремени спортски центар, новим Законом о спорту, прерастао је у Национални тренинг центар и намењен је за спортску, спортско рекреативну активност и припреме  пре свега врхунских спортиста, рекреативаца, младих, деце..

Простор од око 5.000 м2 обухвата: халу, четири сале, теретану, 25-метарски зимски базен, сауну, влажно и суво купатило.

У оквиру Националног тренинг центра формирано је и Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију.


Више icoMore


21.05.2018.

Кошаркашка селекција младих на тестирањима и прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Мушка кошаркашка репрезентација У20 обавила је комплетне медицинске прегледе и тестирања у лабораторијама јединствене установе спорта у Србији.

Перспективни спортисти  прошли су  и део моторичких истраживања у одељењу за моторичка истраживања која се односе на одређивање постуралног статуса 3D камерама.


Више icoMore


18.05.2018.

Српски фудбалски репрезентативац на прегледима у ЗСМСРС

Марко Грујић, играч Кардиф Ситија, на позајмици из Ливерпула, данас је у лабораторији за моторичка истраживања извршио  истраживања која се односе на идентификацију  ризика од спортских повреда као и анализу постуре тела 3D камерама. 

У интересу квалитетног сагледавања могућности  врхунских спортиста, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије  је набавио 3D систем за кинематичку анализу кретања који  представља један од основних стубова интегралног процеса тестирања.

Свеобухватна процена функција система за кретање, стандардно заступљена у дијагностичкој понуди Завода за спорт и медицину спорта РС, у великој мери унапређена је применом 3D кинематичке анализе постуралног статуса у статичким условима и кретању.


Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.