Линија
Republicki zavod za sport
17.11.2017.

Тренинзи српских и хрватских ватерполисткиња на базену ЗСМСРС

У наткривеном олимпијском базену, на отвореном пливалишту I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС, тренинге и припреме за предстојећа такмичења спроводи женска ватерполо селекција Србије са ватерполисткињама Хрватске селекције.

Балон хала на Отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС ради по убичајеном режиму и распореду од 7 до 22 сата.


Више icoMore


17.11.2017.

Спортско медицинске контроле у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Спортисти Спортског савеза глувих Србије на спортско медицинским прегледима

Спортско-медицински преглед обухвата:

 • Физикални преглед по системима
 • Антропометрија: мерење телесне висина, телесна маса, одређивање телесне композиције – одређивањепроцента телесних масти, мишића, коштаног ткива и воде
 • Електрокардиографија (ЕКГ)
 • Спирометрија
 • Лабораторијске анализе крви (комплетна крвна слика, седиментација, биохемијске анализе: гликемија, уреа, укупни холестерол, триглицериди, трансаминазе, гвожђе у серуму)
 • Ултразвучни преглед срца
 • Фунционални тест оптерећења – контрола утренираност

Више icoMore


16.11.2017.

Тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Данас су спортско-медицинска  тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавили стипендисти: бициклиста Душан Калаба, Драган Поповић – параглајдинг, Никола Томић мачевалац, као и Бојан Гостојић и Миодраг Чипчић - ваздухопловно моделарство.

Прегледи обухватајуанализу крвне скике, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвук срца и функционална тестирања.


Више icoMore


16.11.2017.

Јутарњи програм РТС у ЗСМСРС

У директном укључењу у јутарњи програм Радио телевизије Србије, о дијабету и физичкој активности, као и о здрављу уопште говорила је Др Тамара Гавриловић.

Екипа РТС је данас била у Заводу за спорт и медицину спорта РС поводом  Светског дана борбе против дијабетеса.


Више icoMore


15.11.2017.

Бацач диска на контроли утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Репрезентативац Србије у бацању диска Стефан Димитријевић

Функционална тестирања - контрола утренираности

 • Одређивање аеробне радне способности индиректном методом – Astrand тест
 • Одређивање аеробне радне способности директом методом на гасном анализатору мерећи "удах по удах"
 • Одређивање анаеробних способности – Wingate тест 
 • Одређивање анаеробног прага мерењем лактата у крви

Више icoMore


14.11.2017.

Завод за спорт и медицину спорта РС као најбитнија карика у успеху спортиста

Јединствени центар у региону који интегрише спорт и медицину спорта у једној институцији јесте Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Као једина специјализована установа чије су две примарне области спорт и медицина спорта, годинама је развијао мултидисциплинарни систем који данас функционише по највишим стандардима.

Његова инфраструктура укључује отворена и затворена купалишта, Дом спортова, тениске, фудбалске, кошаркашке и друге терене, трим стазу, омладинско – спортски камп Караташ…

Завод је оформио тимове који се баве тестирањима, аналитиком као и научним и другим истраживањима у циљу унапређења врхунског спорта и општег здравља становништва.

''Стално промовишемо обрасце и стилове здравог живота, а наша установа осмишљено подстиче младе да се баве спортом, али и помаже врхунским спортистима да остваре своје најбоље учинке. Пружамо комплетну услугу превентивних и специјалистичких прегледа, дијагностике и спортске психологије. Ако је судити по резултатима које су српски спортисти постигли на многобројним међународним такмичењима, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је испунио своју мисију. У нашој земљи се рађају и расту шампиони, а Завод је значајна карика која им помаже да стално напредују и постижу све боље резултате'', истиче директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић.

Галерија


Више icoMore


14.11.2017.

Млади фудбалери на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Млади фудбалери ФК Раднички из Крагујевца

У Центру за медицину и психологију спорта обављен им је детаљан медицински преглед, који подразумева анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ и тест оптерећења.

Након медицинске контроле, извршена им је дијагностика постуралног статуса на најсавременијој опреми Qualisys сyстем и обављено мерење телесне композиције тела.  


Више icoMore


14.11.2017.

Такмичења на Атлетском стадиону Завода за спорт и медицину спорта РС

Овогодишњи Спортски сусрети ученика специјалних школа (СПОРТХУС)  одржани су у Београду, на Кошутњаку, на Атлетском стадиону Завода за спорт и медицину спорта РС.

На Атлетском стадиону, одржавала су се многа такмичења и манифестације као што су првенства основних и средњих школа, атлетска такмичења у скоку у даљ, трчање на 100м-спринт, бацање кугле. Уназад неколико година на њему је организован и Међународни Бели Крос, а постао је и наставно - научна база Факултета за спорт и физичко васпитање.


Више icoMore


14.11.2017.

Медицински прегледи деце у Пироту

Медицински тим (лекари и медицински техничари) Завода за спорт и медицину спорта РС, обавио је прегледе деце спортиста у Пироту. Прегледано је много деце узраста од 6 до 14 година.

Прегледи су обављени у амбуланти Завода за спорт и медицину спорта РС која се налази у спортског центру у Пироту.


Више icoMore


13.11.2017.

Скијаш на контролама утренираности у ЗСМСРС

Марко Стевовић, репрезентативац Србије у скијању на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Након обављених комплетних биохемијских анализа крви, антропометријског мерења, општег лекарског прегледа, ЕКГ - а, ултразвучног прегледа срца, спортисткиње су прошле тест физичког напора где се одређује ниво и степен физичког напора за који је сваки појединац способан.

Функционална тестирања - контрола утренираности

 • Одређивање аеробне радне способности индиректном методом – Astrand тест
 • Одређивање аеробне радне способности директом методом на гасном анализатору мерећи "удах по удах"
 • Одређивање анаеробних способности – Wingate тест 
 • Одређивање анаеробног прага мерењем лактата у крви

Контрола уренираности перспективних и врхунских спортиста у циљу унапређења квалитетног и врхунског спорта је једна од најзначајнијих континуираних делатности Завода.


Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.