Линија
Republicki zavod za sport
7.02.2019.

Дејана Бачко првакиња света у паратеквондоу

На Паратеквондо шампионату света, одржаном у Турској, Дејана Бачко освојила је златну медаљу. 

 
Првог дана Светског првенства у Анталији, медаље су освојили и: Данијела Јовановић (сребро, категорија до 49 килограма), Марија Мичев (сребро, категорија до 58 kg), те Миња Јандрић (бронза, категорија 75+) и Виолета Тодоров (бронза, 49-). Другог дана такмичења, до титуле је дошла и Јелена Терзић (категорија К41, 58+ kg), а до финала Бобана Козић (К43, 58+).

Више icoMore


7.02.2019.

Ивана Шпановић освојила треће место на митингу у Берлину

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић заузела је треће место у скоку у даљ на митингу ISTAF у Берлину.

 
Шпановићева на Атлетском стадиону Завода за спорт и медицину спорта РС и на моторичким тестирањима у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС
 
Ивана ће 20. фебруара учествовати на четвртом међународном митингу у затвореном у Београду. Митинг ''Serbian open'' одржаће се у Атлетској дворани на Бањици.

Више icoMore


6.02.2019.

Рекреација у базен хали Завода за спорт и медицину спорта РС

Од септембра до маја зимска сезона купања

Олимпијски базен на пливалишту Кошутњак доступан је корисницима током целе године, будући да се након летње сезоне наткрива и ставља у функцију за развој водених спортова националних селекција и у службу рекреације. Радно време пливалишта је од 7 до 22 сата, а цена улазнице је прилагођена према категорији корисника.

Базен хала у Кошутњаку ради од септембра до маја када следи припрема за летњу купалишну сезону.
 
У непосредној близини објекта налази се и теретана. 

Више icoMore


5.02.2019.

Теретана Завода доступна за националне селекције и индивидуалне кориснике

Могућ индивидуални рад са корисницима

 
Теретана у склопу  Националног тренинг центра Завода доступна је на коришћење националним селекцијама, спортистима и рекреативцима у току целе радне недеље. На простору од 170 метара квадратних постављене су најсавременије машине за вежбање. Сала у којој се налази комплетна опрема за тренинг и фитнес има природан извор светлости и добру вентилацију. Постоји издвојени део за дизаче тегова, а на располагању је и стручно лице одговорно за реализацију тренинга.
 
У оквиру Националног тренинг центра стационирана је и медицинска служба. Радно време спортског објекта у Кошутњаку је од 7 до 22 сата.

Више icoMore


4.02.2019.

Отпочео програм бесплатних рекреативних активности за ђаке основних и средњих школа

Oпширније


Више icoMore


4.02.2019.

Фудбалер ФК Црвена звезда Милан Гајић на медицинским прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

 Комплетан медицински преглед обавио је на Одељењу медицине спорта Кошутњак

 
Врхунски спортисти свакодневно обављају бројне медицинске прегледе и мерења у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Сектор медицине спорта обавља прегледе врхунских спортиста и свих учесника у спортским и рекреативним активностима. Исто тако, ради функционална тестирања и пружа савете о правилној  исхрани спортиста и рекреативаца.

Више icoMore


1.02.2019.

У СУСРЕТ ДРУГОЈ СРПСКОЈ МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ МЕДИЦИНЕ СПОРТА

Уважене даме и господо, драге колеге,

 
Завод за спорт и медицину спорта РС је у мају 2015 године одржао изузетно успешну Прву Српску међународну конференцију спортске медицине са партнерима из ортопедске болнице Аспетар, Катар. Прошло је 4 године од овог великог научног догађаја када смо као домаћини угостили највећа имена спортске медицине широм света. Настављајући традицију, част ми је да Вас позовем да будете део:
 
Друге Српске међународне конференције спортске медицине која ће бити одржана од 23. до 25. маја 2019. године у Београду.
 

Више icoMore


1.02.2019.

ДРУГА СРПСКА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА МЕДИЦИНЕ СПОРТА

23-25.05.2019, Сава Центар, Београд

Поштовани,
 
Част нам је позвати Вас да учествујете на 2. Српској међународној конференцији спортске медицине која ће се одржати од 23. до 25. маја 2019. године у Београду.

Овај велики догађај организују, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије уз подршку ФИМС-а (Интернационалне Федерације Медицине Спорта) & Удружења за медицину спорта Србије, а под патронатом Министарства омладине и спорта Републике Србије.
 
Планирани догађај је одлична прилика да се повежу популарне и актуелне теме 2019 из различитих научних области са практичним упутствима и водичима у области спортске медицине и спортских наука (курсеви и радионице). Познато је да спортска медицина доприноси спортским достигнућима као и очувању здравља наших спортиста. Самим тим, наш заједнички задатак и мисија је стално ширење и размена новина, открића, технологија, знања у области спортске медицине и спортских наука. На поменутом скупу очекујемо близу 1000 лекара различитих специјалности али и стручњака из области спортских наука како домаћих тако и иностраних.
 
Међународно признати предавачи у области спортске медицине и спортских наука, како домаћи тако и страни, су потврдили учешће на конференцији:  Проф Јанис Питсиладис (ФИМС/УК), Проф Фабио Пигози (ФИМС/Италија), Проф Демитри Константиноу (ФИМС/ Јужна Африка), Проф Викторија Бадтиева (ФИМС/Русија), Проф Матс Борјенсон (ФИМС/ Шведска), Проф Џејмс Билзон (ФИМС/УК), Проф Џероен Сварт (ФИМС/Јужна Африка), Проф Минхао Кси (ФИМС/Кина), Проф Емин Ерген (Аспетар/Турска), Брајеш Митал (УАЕ), Мурад Граири (ФИФА Здравствени Центар Дубаи, УАЕ), Јасин Зергуини (УАЕ), Наел Ел Шал (УАЕ), Проф Радо Пишот (Словенија) и многи други.
 
Било би нам велико задовољство да заједно са нама будете део ове конференције.
                                                                                                                                                                                                     
    
С поштовањем, 
 Председник Организационог одбора Конференције
                                                                                                                 Д И Р Е К Т О Р
                                                                                                                      мр Горан Бојовић
                                                                                          Завод за спорт и медицину спортс РС

Више icoMore


31.01.2019.

Бесплатна рекреација током зимског распуста за ђаке у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Од 1. до 14. фебруара бесплатна рекреација за школарце у Националном тренинг центру

Завод за спорт и медицину спорта РС, у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда, током зимског распуста организује бесплатан спортски камп за ученике основних и средњих школа.

Програм спортских активности биће реализован радним данима од 1. до 14. фебруара од 12 до 14 сати, осим рекреативног пливања које ће бити реализовано у радној недељи током целог фебруара у периоду од 12 до 13 сати.
У оквиру Кампа у понуди су - кошарка, стони тенис, фитнес и пливање, а бесплатне  програме у Националном тренинг центру реализују педагози физичке културе Завода за спорт и медицину спорта РС.
Право на учешће у бесплатним садржајима имају деца која су преузела ваучере од Секретаријата за спорт Града Београда.
Пријава за учеснике програма биће организована 1. фебруара, непосредно пре почетка реализације бесплатних спортских садржаја.
 
Додатне информације можете добити радним данима, од 8 до 15 сати, на контакт бројеве: 066/6410723; 066/6410823.

Више icoMore


31.01.2019.

Лабораторија за психологију спорта Завода у служби спорта

Јединствена лабораторија за психологију спорта у земљи

 
У Заводу за спорт и медицину спорта РС врши се психодијагностика  и процена такмичарске припремљености свих категорија спортиста. За процену ових способности користе се  тестови личности и ситуационо-специфични тестови који ближе одређују начин борбе са такмичарским стресом као и природу и интензитет предстартне такмичарске активације. Спортисти пролазе и тестове којима се сагледава  мотивација и интелектуалне способности.

Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.