Линија
Republicki zavod za sport
23.05.2018.

Обавештење за кориснике услуга Завода за спорт и медицину спорта РС

Обавештавамо кориснике и посетиоце Националног тренинг центра  да ће се у четвртак 24. маја изводити радови на обележавању паркинг места испред спортске дворане, из тог разлога паркинг неће бити у употреби  од 5 ујутро до 13 часова.

Опширније


Више icoMore


22.05.2018.

Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију

У оквиру Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије налази се Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију чија се делатност огледа у превенцији, дијагностици и терапији спортских повреда и стања претренираности.

Лекар специјалиста физикалне медицине и рехабилитације и виши физиотерапеут примењују процедуре електротерапије, магнетотерапије, ласеротерапије и ултразвучне терапије. Простор за рад је опремљен најсавременијом апаратуром и салом за кинезитерапију.


Више icoMore


22.05.2018.

Тестирања у ЗСМСРС

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који подразумевају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

Лабораторија за психологију пружа могућност процене такмичарске припремљености свих категорија спортиста као и комлетну психодијагностику.

Степен утренираности, као и ризике за повређивање, утврђују стручњаци који се баве аналитиком у спорту и моторичким тестирањима, што биомеханичку лабораторију Завода чини једном од најсавременије опремљених у Србији.

Данас је за тестирање мушке кошаркашке селекције У20 коришћен 3D систем за кинематичку анализу кретања, како би се на прецизан и објективан начин проценио квалитет извођења различитих моторичких активности.

Услуге лабораторије за прегледе и тестирања и објекте спортске намене, поред врхунских такмичара и параспортиста, користе и рекреативци, деца, удружења, школе, факултети, компаније које брину о рекреацији запослених...

Простор унутар и око читавог комлекса Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије у целости је доступан и за лица са посебним потребама.


Више icoMore


22.05.2018.

Национални тренинг центар Завода за спорт и медицину спорта РС база за врхунске спортисте

Савремени спортски центар, новим Законом о спорту, прерастао је у Национални тренинг центар и намењен је за спортску, спортско рекреативну активност и припреме  пре свега врхунских спортиста, рекреативаца, младих, деце..

Простор од око 5.000 м2 обухвата: халу, четири сале, теретану, 25-метарски зимски базен, сауну, влажно и суво купатило.

У оквиру Националног тренинг центра формирано је и Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију.


Више icoMore


21.05.2018.

Кошаркашка селекција младих на тестирањима и прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Мушка кошаркашка репрезентација У20 обавила је комплетне медицинске прегледе и тестирања у лабораторијама јединствене установе спорта у Србији.

Перспективни спортисти  прошли су  и део моторичких истраживања у одељењу за моторичка истраживања која се односе на одређивање постуралног статуса 3D камерама.


Више icoMore


21.05.2018.

Свечана додела стипендија

Министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте Вања Удовичић је у петак 18. маја 2018. године, у Београду свечано уручио стипендије Фонда за младе таленте студентима са Универзитета у Београду, Универзитета одбране у Београду, Универзитета уметности у Београду и Криминалистичко – полицијске академије чији је оснивач Република Србија.

- И ове године у континуитету са претходним повећали смо и број и износ стипендија што показује системску одлуку државе да младима у Србији омогућимо најбоље услове и подржимо их на њиховом путу да истрају у својим највишим амбицијама, буду најбољи у областима које су изабрали као животне позиве и као што су данас најбоље што Србија има, да тако и сутра буду покретачи за сигурну и још бољу будућност наше земље. Држава цени и препознаје ваш труд и рад. Будите победници, победите све до сада постављене границе - рекао је Удовичић.

Том приликом су уручене и стипендије врхунским спортистима Републике Србије. Свечана додела уговора о стипендирању је одржана у 19 часова на Калемегдану, на платоу испред споменика Победник.


Више icoMore


18.05.2018.

Српски фудбалски репрезентативац на прегледима у ЗСМСРС

Марко Грујић, играч Кардиф Ситија, на позајмици из Ливерпула, данас је у лабораторији за моторичка истраживања извршио  истраживања која се односе на идентификацију  ризика од спортских повреда као и анализу постуре тела 3D камерама. 

У интересу квалитетног сагледавања могућности  врхунских спортиста, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије  је набавио 3D систем за кинематичку анализу кретања који  представља један од основних стубова интегралног процеса тестирања.

Свеобухватна процена функција система за кретање, стандардно заступљена у дијагностичкој понуди Завода за спорт и медицину спорта РС, у великој мери унапређена је применом 3D кинематичке анализе постуралног статуса у статичким условима и кретању.


Више icoMore


18.05.2018.

Наткривени олимпијски базен ЗСМСРС на Кошутњаку

Последњи радни дан наткривеног олимпијског базена на Отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС биће 25.05.

Обавештавамо кориснике спортских објеката I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије да је теретана на отвореном пливалишту доступна за коришћење спортистима и рекреативцима.

Контакт телефон 066/6410762

Опширније


Више icoMore


17.05.2018.

Стипендисти МОС - а на редовним контролама и припремама у ЗСМСРС

Данас су редовне, обавезне спортско - медицинске прегледе и моторичка тестирања, у Заводу за спорт и медицину спорта РС, обавили стипендисти министарства омладине и спорта РС, пливачи репрезентативци Србије (сениори и јуниори), женска кошаркашка репрезентација У20 и рониоци.

Стручњаци ЗСМСРС из различитих области стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта. Основни медицински прегледи спортиста које прате функционални тестови, психолошка и моторичка истраживања дају свеобухватну слику о психофизичком стању сваког испитаног  такмичара.

Исто тако, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије на свом поседу има спортске објекте различите намене и хотел где је смештена репрезентација Србије у пливању, њих 18. Смештајни објекат егзистира као спортски хотел отвореног типа, са капацитетом за 56 гостију распоређених у оквиру две смештајне јединице. У понуди хотела су једнокреветне и двокреветне собе, апартман, сала за теоретску наставу, ресторан, летња башта капацитета за 120 гостију и простор за најмлађе.


Више icoMore


16.05.2018.

Стипендисти на прегледима и смештају у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У оквиру обавезног програма медицинских прегледа и моторичких истраживања данас у Заводу за спорт и медицину спорта РС на испитивањима су били успешни шахисти, стреличари, пливачи, параолимпијци.

Стручњаци из различитих области у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта. Основни медицински прегледи спортиста које прате функционални тестови, психолошка и моторичка истраживања дају свеобухватну слику о психофизичком стању сваког испитаног  такмичара.

Исто тако, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије на свом поседу има спортске објекте различите намене и хотел где је смештена репрезентација Србије у пливању. Смештајни објекат егзистира као спортски хотел отвореног типа, са капацитетом за 56 гостију распоређених у оквиру две смештајне јединице. У понуди хотела су једнокреветне и двокреветне собе, апартман, сала за теоретску наставу, ресторан и летња башта капацитета за 120 гостију.


Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.