Линија
Republicki zavod za sport
4.10.2017.

Фудбалер Партизана на моторичким тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Тестирање фудбалера ФК Партизан, Владимира Радочај, у лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту

У Лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, фудбалеру су стручни сарадници Одељења за аналитику у спорту обавили тест процене максималне потрошње кисеоника (VO2max), специфичан протокол издржљивог трчања на траци, којим се добија процена максималне потрошње кисеоника и велики број других варијабли  неопходних за што квалитетније планирање и програмирање тренинга.

Поред тестирања која се реализују у Заводу за спорт и медицину спорта РС, стручни сарадници одељења за аналитику у спорту, Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, тестирања обављају и на спортским камповима. Тестирања се могу извршити и на теренима спортских клубова. У Заводу за спорт и медицину спорта РС, теренска тестирања се обављају у Дому спортова и на отвореним теренима И Националног тренинг центра. Спортистима се обављају тестирања у теренским условима, применом општих и специјалних батерија моторичких тестова за процену гипкости, брзине, снаге, агилности и издржљивости.


Више icoMore


3.10.2017.

''Фит мама'' у Дому спортова I Националног тренинг центра ЗСМСРС

Постпорођајни групни фитнес, у организацији Завода за спорт и медицину спорта РС, одржава се уторком и четвртком од 11 и 30.

Вежбе се одржавају у сали 2 Дома спортова ЗСМСРС, а када су временски услови прихватљиви и на Трим стази и Атлетском стадиону у Кошутњаку.

У понуди Завода за спорт и медицину спорта РС је и групни фитнес програм ''Трим'' који је организован такође у Дому спортова ЗСМСРС. Одржава се понедељком, средом и петком  од 19 часова.

Контакт телефон: 061/30 91 685

E-mail: jovanka.savovic@rzsport.gov.rs


Више icoMore


3.10.2017.

Аутомобилисти на редовним контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Аутомобилисти, стипендисти, Марко Томановић и Лука Которчевић, обавили су данас комплетне спортско медицинске прегледе и тестирања. Након обављених спортско медицинских прегледа, тестирани су у лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту. Прошлог викенда, наши аутомобилисти су учествовали на тркама на Гочу и на Ади Хуjи. За две недеље их очекује брдска трка на Авали.

У Центру за медицину и психологију спорта, обављене су им комплетне биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ, ултразвучни преглед срца, психолошка тестирања, спирометријски и ергометријски тест.

Извршена су им и моторичка тестирања, изокинетичка дијагностика, која је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри. Правовременим дијагностичким изокинетичким тестовима је могуће утврдити почетне промене у раду зглобова и мишића које је немогуће открити рендгенским снимцима, магнетном резонанцом или ултразвучним снимањем.


Више icoMore


2.10.2017.

Контроле спортиста у ЗСМСРС

У Заводу за спорт и медицину спорта РС, свакодневно се изврше многобројне спортско медицинске контроле и тестирања. Данас су кроз редовне прегледе и контроле утренираности прошли одбојкаши ОК Партизан, стипендисти министарства омладине и спорта РС веслачица Анђела Мишевић и скијаш Марко Вукићевић.

Специјалисти медицине спорта обављају спортско - медицинске прегледе спортистима и након добијених резултата, саветима их припремају и усмеравају ка путу побољшања њихових настојања. Било ко да планира да се подвргне физичком напору треба да прође кроз одређене нивое здравствене контроле. Затим се приступа тесту физичког напора где се одређује ниво и степен физичког напора за који је сваки појединац способан. Након теста лекари утврђују да ли је особа уопште способна да се бави спортом и дају савет на који начин би појединац требало да се излаже физичком напору.


Више icoMore


2.10.2017.

Скијаш на изокинетичкој дијагностици

Српски скијаш Марко Вукићевић у Заводу за спорт и медицину спорта РС тестиран на изокинетичком динамометру

У лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту извршена му је изокинетичка дијагностика, која је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе). Правовременим дијагностичким изокинетичким тестовима је могуће утврдити почетне промене у раду зглобова и мишића које је немогуће открити рендгенским снимцима, магнетном резонанцом или ултразвучним снимањем.

Марко Вукићевић (рођен 27. октобар 1992. у Љубљани) је алпски скијаш који се такмичи за Србију. Он се такмичио за Србију на Зимским олимпијским играма 2014. у Сочију. Тренутно наступа за БКС - БеоградСКИ клуб. Први је скијаш из Србије који је наступио у супервелеслалому на ОИ.

У викенду за нама, најбољи скијаш Србије, остварио је неколико фантастичних резултата на тркама Јужноамеричког купа у Чилеу, чиме је само наговестио сјајну олимпијску сезону. Вукићевић је после серије трка на крају успео да освоји и прво место у генералном пласману Купа Јужне Америке, што му гарантује сјајне стартне бројеве на тркама Европа и Светског купа у сезони пред нама. Прошле године у истом период, Марко је освојио прво место на изузетно јакој међународној трци која је одржана у у Аустрији.


Више icoMore


2.10.2017.

Обука за активисте "ИСКОРАЧИ И ТИ"

У петак 29.09.2017. у студентском одмаралишту "Радојка Лакић" одржана је обука за активисте "ИСКОРАЧИ И ТИ" - Спортски. Здраво. Безбедно.

У обуци су учешће узели др Тамара Гавриловић, помоћник директора за медицине спорта  и проф. Физичке цултуре Марко Васиљевић из Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, са предавањима о Значају физичке активности и правилног начина исхране за унапређење здравља младих.


Више icoMore


2.10.2017.

Српске одбојкашице шампионке Европе

Одбојкашице Србије су обрадовале нацију освојивши златну медаљу на Европском првенству одржаном у Бакуу. У финалу су победиле Холандију са 3:1 и тако постале шампионке Европе.

Одбојкашице Србије су други пут постале првакиње Европе, први пут је то било 2011. у Београду, па сада.

Данас у 19.30 сати испред балкона Скупштине града, на традиционалном месту, почеће дочек српским хероинама које се очекују око 20.15. Дођите и поздравите шампионке.


Више icoMore


2.10.2017.

Крајиновић у Вечном граду освојио пехар

Филип Крајиновић је освојио челинџер у Риму. То је четврти пехар за Филипа у 2017. години. Крајиновић је у финалу у Вечном граду савладао Шпанца Химена Травера.

Филип Крајиновић је српски тенисер рођен 27. фебруара 1992. године у Сомбору. Најзапаженији резултат је остварио у Београду, где је дошао до првог полуфинала на АТП турнирима. На том турниру је остварио победу над тада другим тенисером света, пошто му је Новак Ђоковић предао меч. У јуниорској конкуренцији Крајиновић је два пута играо у полуфиналу Гренд слем турнира, 2008. (Вимблдон и Отворено првенство САД). Као петнаестогодишњак почео је да игра на професионалним турнирима. Филип је члан Дејвис репрезентације Србије.


Више icoMore


29.09.2017.

Стипендисти на тестирањима у ЗСМСРС

Редовне контроле и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У Центру за медицину и психологију спорта обављене су им комплетне спортско медицинске контроле и тестирања. Прегледи подразумевају комплетне биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ, ултразвучни преглед срца, психолошка тестирања, спирометријски тест. Након тога испитаници бивају подвргнути функционалним тестом оптерећења.

У лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту извршена им је изокинетичка дијагностика, која је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе).


Више icoMore


29.09.2017.

Сајам спорта 2017.

6. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА (24 – 26.11.2017. године у хали 1 Београдског сајма)

Шести међународни сајам спорта одржаће се од 24 - 26. новембра 2016. године у хали 1 београдског сајма. Министарство омладине и спорта РС припрема и организује ову веома значајну манифестацију за српски спорт. Завод за спорт и медицину спорта РС, као и сваке године, учествује на Сајму спорта. Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту и Центар за медицину и психологију спорта обављаће тестирања свих заинтересованих.


Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.