Линија
Republicki zavod za sport
10.12.2018.

Теренска тестирања младих фудбалера ФК Титоград

Стручњаци за аналитику у спорту Завода за спрот и медицину спорта РС обавили су тестирање омладинских селекција ОФК Титоград из Подгорице. Млади фудбалери прволигашког клуба прошли су батерију тестова специфичну за фудбал, а теренска тестирања се раде трећи пут у години, будући да се кроз тестове и ретесте прати напредак сваког играча појединачно. Током три дана извршена су теренска  тестирања 100 дечака између 10 и 18 година старости.

 
Основни циљ периодичног моторичког мониторинга заправо је оптимизација дугорочног развоја младих фудбалера, због чега стручни тим за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС већ годину дана делује као стручно саветодавна подршка.

Више icoMore


10.12.2018.

Елзан Бибић освојио бронзу на Европском првенству у Кросу за јуниоре

Незгодну стазу дугу шест километара у сафари парку Бексе Берген у Тилбургу, јуниорски првак Балкана у кросу истрчао је за 18 минута и 11 секунди, што је било довољно за треће место у конкуренцији 333 такмичара из 38 земаља.


 


Више icoMore


7.12.2018.

У четвртак 13. децембра бесплатни прегледи у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Заказивање прегледа биће обављено 10. и 11. децембра

Акција бесплатних медицинских прегледа коју је покренуло Министарство здравља биће настављена у четвртак 13. децембра на Одељењу медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку.

Заинтересовани суграђани прегледе могу да закажу у  понедељак и уторак (10. и 11. децембра) у периоду од 10 до 14.30 сати. Провера здравља се обавља од 8 до 15.30 сати, а грађани који закажу прегледе путем контакта доступног на сајту Завода биће у прилици да прођу опште медицинске прегледе и да обаве консултације са лекарима различитих профила и ако не поседују здравствену књижицу.

Акција коју су подржали Министарство здравља и Министарство омладине и спорта биће реализована до краја текуће године.

Више icoMore


7.12.2018.

Млади фудбалери ФК Црвена звезда на моторичким тестирањима у Заводу

Фудбалери ФК Црвена звезда  данас су у лабораторијама за моторичка истраживања и аналитику у спорту обавили  тестирања на изокинетичком динамометру као и мерења 3D системом за кинематичку анализу кретања.

 
Тестирања се реализују у складу са потребама спортиста и уз сагласност тренера. Стручњаци за аналитику у спорту, уз анализу  тестова, дају стручни суд и сугестију како би се унапредила радна способност такмичара. 

Више icoMore


7.12.2018.

Одржан састанак стручних спортских надзорника на Фрушкој гори

Стручни спортски надзорници Завода за спорт и медицину спорта РС  учествовали су  на стручном саветовању на коме су присуствовали републички и покрајински спортски инспектори, као и покрајински стручни спортски надзорници. Стручно саветовање је одржано у Центру за привредно технолошки развој „ЦеПТОР“, а циљ  је боља имплементација Закона о спорту, односно подизање стручног рада на виши ниво који систем спорта чини одрживим.


Више icoMore


7.12.2018.

Надарени рукометаши на теренским тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Рукометни савез Београда  је у сарадњи са Заводом за спорт и медицину спорта РС организовао тестирања дечака 2006. и 2007. годиште која су реализована у оквиру Националног тренинг центра.

 
Стручњаци Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије су у теренским условима обавили процену моторичких способности најбољих младих рукометаша са територије Београда.
 
Континуираним тестирањима се прати раст, развој као и ефикасност тренажног процеса, а у складу са потребама врши се корекција плана програма тренинга.

Више icoMore


7.12.2018.

Ристић и српски тим објединили титуле шампиона света и Европе

Српски стрелци су на најбољи могући начин завршили учешће на Европском првенству ваздушним оружјем за параолимпијце, које је данас завршено у београдском „Бел експо“ центру.

 
 Драган Ристић у Заводу за спорт и медицину спорта РС
 
У последњој дисциплини програма, у гађању пушком из лежећег става у категорији СХ2, Драган Ристић је освојио златну медаљу. Уједно је предводио тим Србије ка титули шампиона Старог континента. Наши репрезентативци су поновили успех са светског шампионата у Јужној Кореји ове године, када је Ристић, стрелац крагујевачког „Чика Мате“, освојио појединачно, а екипа у истом саставу (Ристић, Јокић, Савановић) тимско злато.

Више icoMore


5.12.2018.

Две медаље за Србију на старту ЕП у парастрељаштву

Српски репрезентативци успешно су отворили такмичење пред публиком у Београду, освојивши две медаље на старту Европског шампионата у парастрељаштву, које се одржава у "Бел експо" центру.

 
Дејан на лекарским контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС
 
Дејан Јокић освојио је сребрну медаљу у надметању ваздушном пушком у категорији SH2.
 
У тимској конкуренцији, Јокић је заједно са Драганом Ристићем и Зораном Бањцем "упуцао" бронзу.

Више icoMore


4.12.2018.

Бесплатни прегледи за децу спортисте од 6 до 14 година старости у Заводу

Здравствени прегледи се обављају на одељењима медицине спорта Кошутњак и Ташмајдан

 
Како је предвиђено новим Законом о спорту Републички фонд за здравствено осигурање финансира прегледе деце спортиста старости од 6 до 14 година. За ову прилику неопходно је да деца дођу у пратњи родитеља са упутом од педијатра, овереном здравственом књижицом и спортском легитимацијом.
 
Уколико учесници у спортским активностима нису активни чланови клубова, довољни су упут и важећа здравствена књижица.
 
Пре доласка на преглед са званичног сајта Завода за спорт и медицину спорта РС може да се преузме и испуни спортско медицински формулар који служи као увод у медицинске прегледе.

Више icoMore


4.12.2018.

Одељење медицине спорта Ташмајдан на услузи спортистима

Најстарија амбуланта спортске медицине у Србији делује већ 45 година као Одељење за специјализовану здравствену заштиту спортиста. Основна делатност одељења огледа се у провери здравственог статуса и функционалних способности корисника. Спортско медицинске прегледе обављају лекари медицине спорта, а првобитно се ради основна крвна слика, затим BMI, преглед по системима органа уз одређивање постуралног статуса и могућност примене теста оптерећења.

 
Амбуланта Ташмајдан своје услуге пружа активним спортистима, рекреативцима, бившим врхунским спортистима, учесницима школских спортских активности.

Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.