Линија
Republicki zavod za sport
3.02.2017.

Базени Завода за спорт и медицину спорта РС

Желимо вам угодне тренутке у нашим објектима

Балон хала на отвореном пливалишту ЗСМСРС
 
Базен у Дому спортова ЗСМСРС
 
Опширније Опширније

Више icoMore


3.02.2017.

Фудбалери ФК Чукарички на редовним контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Млађи кадети ФК Чукарички

 Спортско медицинске контроле (биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед)


Више icoMore


2.02.2017.

Млади фудбалер на анализи постуралног статуса

Фудбалер Урош Филиповић (10)

Дијагностика подразумева 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању. Протокол обухвата основни образац кретања којим се на различите начине утиче на наш локомоторни апарат. Тада можемо открити функционалне недостатке које у дугорочном смислу доводе до структуралних деформитета и повреда. Предност Qualisys система је изузетна флексибилност и преносивост, што олакшава поставку и транспорт до различитих спортских простора где се могу вршити снимања у складу са специфичностима и потребама одговарајућег спорта. Овај систем је идеалан за широк спектар спортских апликација, где се осим за потребе истраживања, користи и за обуку у тренажном процесу, али и као средство од великог значаја у превенцији повреда спортиста. Уз помоћ Qualisys система за снимање кретања добијају се изузетно прецизни и потпуно објективни квантитативни подаци за рачунање зглобних углова, убрзања, момената, сила, еластичности, деформација, постуре тела, баланса и осталих важних карактеристика кретања.


Више icoMore


2.02.2017.

Бесплатни спортско рекреативни програми за ученике основних и средњих школа

Бесплатни спортско рекреативни програми за ученике основних и средњих школа, одржавају се током месеца фебруара, до 10.02. (школа пливања до 28.02.) од 12 до 14 часова у Дому спортова I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС. У оквиру рекреативних садржаја у понуди су стони тенис, кошарка, пливање и аеробик.

Програме реализују стручни сарадници Завода за спорт и медицину спорта РС. Као и сваке године, програми су веома посећени услед великог интересовања основаца и средњошколаца.


Више icoMore


2.02.2017.

Тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Поред спортско медицинских прегледа и тестирања (контроле које се састоје из: биохемијска анализа крви, антропометријска мерења, ЕКГ у миру, општи лекарски преглед, ултра звук срца, спирометријски и ергоспирометријски тест) која се реализују у Заводу за спорт и медицину спорта РС, тестирања обављају и стручни сарадници одељења за аналитику у спорту, Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту. Тестирања обављају у лабораторији Центра и врше теренска тестирања. Тестирања се могу извршити и на теренима спортских клубова и на спортским камповима.

Након детаљног медицинског прегледа, у Центру за медицину и психологију спорта, где им се утврђује здравствено стање, спортисти се тестирају у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту на Изокинетичком динамометру и на систему за снимање кретања, Qualisys систему. Предност Qualisys система је изузетна флексибилност и преносивост, што олакшава поставку и транспорт до различитих спортских простора где се могу вршити снимања у складу са специфичностима и потребама одговарајућег спорта. Овај систем је идеалан за широк спектар спортских апликација, где се осим за потребе истраживања, користи и за обуку у тренажном процесу, али и као средство од великог значаја у превенцији повреда спортиста. Уз помоћ Qualisys система за снимање кретања добијају се изузетно прецизни и потпуно објективни квантитативни подаци за рачунање зглобних углова, убрзања, момената, сила, еластичности, деформација, постуре тела, баланса и осталих важних карактеристика кретања. Изокинетичка дијагностика је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе). Математичком анализом тестова се добија детаљан увид у стање функције зглоба, међусобни однос агониста и антагониста и билатерално поређење истих мишићних група. Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, спортистима врше и опште и специфичне батерије тестова на терену и лабораторији после којих се добија комплетан увид у моторички статус спортисте.


Више icoMore


2.02.2017.

Aмбулантa ЗСМСРС на ''Ташмајдану''

Амбуланта Завода за спорт и медицину спорта РС, на ''Ташмајдану''

Заказивање термина је обавезно због великих гужви, а све информације које су Вам потребне, можете добити на 011/3555 460. Хвала Вам на поверењу.

Одељење за специјализовану здравствену заштиту спортиста Ташмајдан

Делатности:

  • овера спортско-такмичарских књижица
  • преглед деце за учествовање у школском и такмичарском спорту

Спортско-медицински преглед обухвата:

  • лабораторија (основна крвна слика)
  • антропометрија
  • ЕКГ
  • физикални преглед по системи

Више icoMore


2.02.2017.

Фудбалер ФК Чукарички на спортско медицинским прегледима у ЗСМСРС

Никола Радисављевић, омладинац клуба Чукарички

Никола је са саиграчима обавио основне спортско медицинске прегледе у Центру за медицину и психологију спорта, где су му обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ и општи лекарски преглед.


Више icoMore


1.02.2017.

Николина Молдован на тестирањима у ЗСМСРС

Данас је спортско медицинске прегледе и тестирања обавила српска репрезентативка у кајаку Николина Молдован. Контроле је обавила у Центру за медицину и психологију спорта и у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту.

Николина Молдован (1990) је српска кајакашица која се такмичи у дисциплини кајак једносед К-1 и кајак двосед К-2 на 200 и 500 метара. Николина Молдован је представљала Србију на Летњим олимпијским играма 2012. године у Лондону. На првом такмичењу за Светски куп за 2014. одржаном у Милану, у дисциплини К-2 200 м, освојила је са сестром Оливером сребрну медаљу.

Николина наредног викенда путује у Турску, где ће започети припреме и тренажне процесе за наредну такмичарску сезону која јој почиње у априлу. Прво такмичење је очекује 15. априла на Ади Циганлији, а након тога светски купови.


Више icoMore


1.02.2017.

Међународни Бели Крос на теренима Завода за спорт и медицину спорт РС

Београдски Кошутњак је 50. пут по реду домаћин међународног тркачког такмичења Бели Крос. Јубиларни 50. Међународни Бели Крос одржаће се у недељу, 12. фебруара 2017. године у Београду, са почетком од 10 часова и 30 минута. Бели Kрос представља традиционалну манифестацију која се готово већ 50 година одржава зими, најчешће на снегом покривеним теренима  у београдском излетишту Кошутњак, на теренима I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС, одакле је крос и добио назив. На Конгресу Европске атлетске асоцијације (ЕАА), 18. октобра 2006, Бели крос је добио статус "пермит" такмичења ЕАА, чиме је ушао у програм такмичења ЕАА, али и прихватио услове прописане за такмичења овог програма.

Овогодишњи Бели Крос одржаће се на Атлетском стадиону и другим отвореним теренима Завода за спорт и медицине спорта РС, на стази дужине 1000 метара, а у складу са правилама Атлетског савеза Србије (АСС) и Европске Атлетске Асоцијације (ЕАА). Програмом Белог Кроса предвиђено је одржавање следећих трка: Трка војске и полиција на 1000m; Трка пионирки на 1000m; Трка пионира на 1000m; Трка јуниора на 4000m; Трка јуниорки и сениорки на 3000m; Трка сениора на 6000m и Трка задовољства на 1000m. Право учешћа на Белом кросу имаће сви заинтересовани у следећим категоријама: Јуниори, Јуниорке, Пионири, Пионирке, Сениори, Сениорке, Војска и полиција, односно све узрасне категорије, од најмлађих до најстаријих, укуључујући рекреативце и ветеране.

Пријављивање заинтересованих учесника за учешће на Белом Кросу обављаће се путем он-лине пријаве на сајту манифестације (www.belikros.org). За најуспешније такмичаре у категоријама мушкараца на 8000m и жена на 3000m предвиђене су новчане награде.


Више icoMore


1.02.2017.

Традиционални течај ''Актуелни проблеми у педијатрији 2017''

У организацији Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије ''Др Вукан Чупић'' одржаће се традиционални курсеви, 49. пут за редом, за едукацију лекара, здравствених радника и сарадника. Течај под називом ''Актуелни проблеми у педијатрији 2017'' по први пут садрже и сесију која је посвећена спортско медицинским прегледима у које су од 2016. године укључени и поједини педијатри надлежних Домова здравља.

Завод за спорт и медицину спорта РС има част да ове године, заједно са колегама са Института, буде модератор у првој сесији првога дана течаја када ће се презентовати основе новог закона у спорту, правилника о прегледима, као и осталим дилемама у спортској медицини данас. Овом сесијом започиње и званична едукација педијатара који ће Завод заједно са колегама са Института и УДК спроводити током 2017. по претходном плану и договору не само у Београду већ и у другим градовима Србије.

Едукација ће бити одржана у Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије ''Др Вукан Чупић'' од 6. до 10. марта 2017. године. Течај ће се одржати под покровитељством Министарства здравља Републике Србије, а предавања ће испред Завода за спорт и медицину спорта РС помоћник директора за медицину спорта спец. др мед. Тамара Гавриловић и специјалиста медицине спорта др Јадранка Плавшић, поред бројних стручњака из области педијатрије, дечје хирургије, оториноларингологије, гинекологије и сродних дисциплина.

Програм

Регистрациони формулари (појединачна пријава - пријава за компаније)


Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.