Линија
Republicki zavod za sport
25.05.2018.

Медаље за српске кајакаше

Посада српског двоседа на 1.000 метара Марко Томићевић, Миленко Зорић окитила се златом на Светском купу у Сегедину.

Медаљу за Србију, сребрну, освојили су и Небојша Грујић и Марко Новаковић у дисциплини двосед на 200 метара.


Више icoMore


25.05.2018.

Репрезентативне селекције и стипендисти на прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Спортске селекције и млади стипендисти данас су проверили здравствени статус, функционалне могућности као и процену психолошке припремљености.

Надарени спортисти, стипендисти Министарства омладине и спорта, у лабораторијама за аналитику у спорту вршили су проверу постуралног статуса 3D системом камера.

На простору од 43 хектара Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије налазе се лабораторије за спортско-медицинске прегледе, моторичка и психолошка тестирања, затворени и отворени спортски терени,трим стаза, комплекс отвореног пливалишта Кошутњак, атлетски стадион, I Национални тренинг центар као и хотел Трим.

Простор унутар и око читавог комлекса Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије у целости је доступан и за лица са посебним потребама.


Више icoMore


25.05.2018.

У време викенда теретана у I Националном тренинг центру неће радити

Предстојећег викенда, 26. и 27. маја, теретана у оквиру I Националног тренинг центра  неће бити у функцији због редовног техничког одржавања.

Хвала на разумевању


Више icoMore


25.05.2018.

BeST Tournament реализује манифестацију у Заводу за спорт

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије данас је домаћин учесницима манифестације BeST Tournament. Спортско - рекреативна манифестација окупља младе из целе Европе, којима се кроз овај вид сусрета пружа могућност да упознају различите културе, обичаје, породичне обрасце.

Међународне спортске игре биће реализоване у I Националном тренинг центру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије од 10 до 14 сати. Млади студенти једном годишње узимају учешће у различитим спортовима. У I Националном тренинг центру Завода за спорт данас ће бити реализована такмичења у рукомету, атлетици, пливању.


Више icoMore


25.05.2018.

Последњи радни дан наткривеног базена Кошутњак

Данас је последњи дан рада наткривеног зимског базена на Отвореном пливалишту Кошутњак. Још данас биће поштована сатница рада за све кориснике, а од 22  сата отпочеће процес спуштања зимског балона. У првој фази биће испуштена вода из олимпијског базена, потом ће се обезбедити изолација струјих отвора како би се несметано приступило спуштању балона. Спуштање балона заказано је за суботу 26. мај, после чега следи сређивање читавог комплекса отвореног пливалишта за летњу купалишну сезону.

Током зимске сезоне купања, од октобра до маја 2017/18, забележена је посета 11.834 корисника са дневном или полудневном картом и 107 посетилаца са месечном картом.


Више icoMore


25.05.2018.

Национални семинар „Застој срца у специјалним ситуацијама и стањима“

Поштовани,

Континуирана медицинска едукација, национални семинар 1. категорије, са темом „Застој срца у специјалним ситуацијама и стањима“ одржаће се 28.05.2018. године у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Место одржавања је Клуб народних посланика, Толстојева 2. Семинар је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-791/18) за лекаре, биохемичаре, медицинске сестре и здравствене техничаре са 12 бодова за предаваче и 6 бодова за учеснике.

Пријављен је за 150 слушалаца, а присуство курсу је бесплатно.

У прилогу се налазе програм, сатница едукације.

Молим Вас да потврдиде свој долазак mailom.

Регистрација и упис присутних биће 28.05.2018. године на месту одржавања едукације од 8 до 8 и 30 минута.

Све додатне информације можете добити преко e-maila medicinakme@rzsport.gov.rs


Више icoMore


24.05.2018.

Репрезентативци на прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Женска сениорска кошаркашка селекција, мушка кошаркашка репрезентација У20, такмичари у боћању и шаху обавили су све прегледе предвиђене протоколом о прегледу врхунских спортиста и такмичара.

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који подразумевају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

У понуди једине званичне лабораторије за психологију спорта у земљи су и тестови за процену интензитета и структуре спортске мотивације али и примена психолошких стратегија и вештина током извођења, којима се процењују начини реаговања спортиста у специфичним спортским ситуацијама.

Лабораторија за психолошку дијагностику, спортистима пружа и саветодавно консултативне услуге у различитим фазама предтакмичарског, такмичарског циклуса и након спортског наступа. За екипне спортове доступни су тестови Социометрије, као показатељи квалитета играчке и социјалне интеракције унутар спортског колектива.

Одељење аналитике у спорту, уз примену 3D камера, одређује постурални статус сваког испитаника. Оваква статичко постурална анализа обезбеђује прецизне информације о структуралним девијацијама унутар кинетичког ланца и даје податке о симетрији различитих страна тела.


Више icoMore


24.05.2018.

Обавештење корисницима услуга I Националног тренинг центра

Обавештавамо кориснике да теретана у оквиру I Националног тренинг центра неће бити на располагању од 30. маја као и 1, 3, 5 и 6. јуна. Поменутих датума, у времену од 10.30 – 12.30, простор теретане биће коришћен за потребе Кошаркашког савеза Србије.

Остали термини за рекреативце и друге кориснике биће реализовани  по већ постојећој сатници.

Хвала на разумевању.

Опширније


Више icoMore


23.05.2018.

Стипендисти пред Медитеранске игре на прегледима у ЗСМСРС

Атлетичари, теквондисти, џиуџицу такмичари данас су у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије прошли део обавезних прегледа. Прописаним прегледима се утврђује стање здравља, оцењује психофизичка способност у односу на захтеве појединих спортских грана и дисциплина, као и општи утицај физичке активности на организам.

Учесници предстојећих Медитеранских игара у лабораторијама за аналитику у спорту обавили су 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању.

Шпански град Тарагона домаћин је XVIII Медитеранских игара које ће се одржати од 22. јуна до 1. јула 2018. године.


Више icoMore


23.05.2018.

Ања Цревар на прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Јуниорска првакиња Европе на 400 метара мешовито, Ања Цревар, данас је обавила прегледе и тестирања у водећој националној установи спорта. Репрезентативка Србије у пливању прошла је стандардну процедуру медицинских прегледа али и функционално тестирање као и ултразвук срца.

Будући да је Ања Цревар учесница такмичења и у сениорској конкуренцији, у обавези је да прође све прегледе прописане Правилником о прегледима спортиста и такмичара који узимају учешће у старијој узрасној категорији. Циљ утврђивања здравствене способности врхунских спортиста на сваких шест месеци је очување и унапређење здравља и радне способности као и превенција од повређивања.

У интересу квалитетног сагледавања могућности  врхунских спортиста, у лабораторији за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, Ања Цревар је радила проверу постуралног статуса тела 3Д системом за кинематичку анализу кретања који представља један од основних стубова интегралног процеса тестирања. Осим Ање Цревар, медицинске прегледе и тестирања урадили су и други стипендисти: Вук Челић, Кристијан Лактош, Андреј Барна, Никола Аћин.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.