Линија
Republicki zavod za sport
20.09.2018.

Трим стаза ЗСМСРС

Трим стаза Завода за спорт и медицину спорта РС, у Кошутњаку, која је комплетно реконструисана, привлачи многобројне кориснике, који трче, шетају и вежбају. За оне који желе истовремено да трче и раде вежбе, олакшан је излаз са стазе и прилаз полигонима за вежбање. Како би се спортистима и рекреативцима, али и свим другим корисницима Трим стазе осигурала безбедност, уграђен је и систем видео надзора.

Испред сваког полигона за вежбање стоји табла са обавештењима о правилном извођењу вежбе, које су прилагођене свим узрастима.

Завод за спорт и медицину спорта РС Вам жели да уживате и тренирате на нашим теренима.


Више icoMore


20.09.2018.

Одељење физикалне медицине и рехабилитације ЗСМСРС

Делатност овог Одељења је дијагностика, превенција и терапија спортских повреда и других акутних и хроничних болних стања као и утврђивање постуралног статуса, превенција и корекција деформитета кичменог стуба, грудног коша и стопала.

Сала за физикалну терапију је опремљена савременом апаратуром за примену електро, магнето, ласеро и ултразвучне терапије.

Нов приступ у лечењу мишићно скелетних повреда и обољења представља примена високо фреквентне електромагнетне енергије која делује на нивоу ћелије и стимулише природне механизме регенерације ткива, што убрзава процес лечења и скраћује време опоравка након повреде. Терапија се спроводи на уређају Индиба Ацтив. Позитивни ефекти су брзо видљиви - долази до смањења отока, бола и упале, олакшава се покретљивост у зглобовима, опуштају се мишићи и повећава се њихова еластичност.

У сали за кинезитерапију спроводи се рехабилитација спортских повреда, вежбе за превенцију повреда и вежбе за цервикални и лумбални синдром по индивидуалном програму.

Услуге су намењене спортистима, рекреативцима и грађанству.


Више icoMore


20.09.2018.

Теренска тестирања од стране стручних сарадника ЗСМСРС

Поред тестирања која се реализују у Заводу за спорт и медицину спорта РС, стручни сарадници одељења за аналитику у спорту, Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, тестирања обављају и на спортским камповима. Тестирања се могу извршити и на теренима спортских клубова.

Теренска тестирања на теренима спортских клубова

Спортистима се обављају тестирања у теренским условима, применом општих и специјалних батерија моторичких тестова за процену гипкости, брзине, снаге, агилности и издржљивости.


Више icoMore


19.09.2018.

ЛШ: Звезда стигла до бода у Лиги шампиона

ФК Црвена звезда на утакмици против Наполија, освојила је први, историјски бод, пошто је резултат надметања био 0:0.

Звездини фудбалери на контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Фудбалери Црвене звезде после 26 година су закорачили на велику сцену, пошто су започели учешће у Лиги шампиона. Одиграли су храбро и на крају су освојили велики бод.

Наредни меч ће наш шампион одиграти на стадиону "Парк принчева", 3. октобра против Пари Сен Жермена у 2. колу елитног надметања. Са звездиним фудбалерима је још у Ц групи и Ливерпул, са којим ће играти 24. октобра.

РАСПОРЕД ГРУПЕ Ц

Прво коло (уторак, 18. септембар): Ливерпул - ПСЖ 3:2, Црвена звезда - Наполи 0:0.
Друго коло (среда, 3. октобар): ПСЖ - Црвена звезда 18.55, Наполи - Ливерпул 21.00.
Треће коло (среда, 24. октобар): Ливерпул - Црвена звезда 21.00, ПСЖ - Наполи 21.00.

Четврто коло (уторак, 6. новембар): Црвена звезда - Ливерпул 18.55, Наполи - ПСЖ 21.00.
Пето коло (среда, 28. новембар): Наполи - Црвена звезда 21.00, ПСЖ - Ливерпул 21.00.
Шесто коло (уторак, 11. децембар): Црвена звезда - ПСЖ 21.00, Ливерпул - Наполи 21.00.


Више icoMore


18.09.2018.

Успех Сташе Гејо на СП

Освајањем трећег места у дисциплини болдер и седмог у комбинацијама на Светском првенству у Инсбруку Нишлијка Сташа Гејо показала је зашто је у самом врху светског спортског пењања.

Сташа на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Такмичење је одржано у аустријском Инсбруку, а окупило је многобројне пењаче. Ове године Сташа је добру форму показала на светским куповима широм планете када је освојила бронзану медаљу у кинеском Чунгкингу и два пута била четврта у кинеском Тајану и у Јапану. А као круна успешне сезоне стигла је бронза из Аустрије. Нашу спортисткињу очекују још такмичења, Adidas Rockstarс и Светски куп.

Чланица Планинарско-алпинистичко-експедицијског клуба Ниш се већ две године такмичи у сениорској конкуренцији, а претходно је у јуниорској била најбоља на свету у дисциплини болдер.


Више icoMore


18.09.2018.

Скијашица на идентификацији ризика од спортских повреда

Невена Игњатовић, репрезентативка Србије у скијању, извршила је, у лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, валидну и свеобухватну процену ризика од повређивања. На данашњем тестирању је примењена 3D кинематичка процена квалитета извођења основних моторичких кретања, која представља једну од основних стубова интегралног процеса тестирања.

По узору на водеће научноистраживачке установе спорта у свету, Одељење за аналитику у спорту врши процену базичних и специфичних способности спортиста различитих категорија и узраста. Примена тестова зависи од гране спорта и карактеристика које има такмичарска дисциплина, а сходно потребама тестирања се могу изводити у лабораторијама Завода или на терену за тренинг спортиста. Предност ових тестирања огледа се  и у оцењивању предности и слабости такмичара или екипа, а може да послужи и за евалуацију тренажног рада и за процену опште радне способности.


Више icoMore


18.09.2018.

Лекарске контроле и тестирања одбојкаша ''Партизана''

Данас су у Заводу за спорт и медицину спорта РС, у Центру за медицину и психологију спорта, спортско медицинске контроле обавили одбојкаши ОК ''Партизан''.

У Центру за медицину и психологију спорта сви заинтересовани могу да обаве комплетне спортско медицинске контроле и тестирања. Сви испитаници пролазе детаљан медицински преглед, како би се утврдило здравствено стање. Обавезан део прегледа подразумева комплетне биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ. Стандардизовани тестови се обављају на бицикл - ергометру и Тредмилу – траци. Коришћењем тестова са континуираним и прогресивним повећањем оптерећења одређују се максимална потрошња кисеоника, ниво физичке радне способности, тренажне зоне, аеробни и анаеробни прагови, кривуља лактата и засићеност крви кисеоником. Добијени подаци су од изузетне важности за програмирање и индивидуално дозирање тренажног оптерећења, као и за праћење ефеката тренинга. Тестирања се обављају у лабораторијама и на терену.


Више icoMore


17.09.2018.

Голман ФК Партизан на моторичким тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Ђорђе Вуканић, голман фудбалског клуба Партизан

Завод за спорт и медицину спорта РС, у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту, пружа могућност свим спортистима, спортским клубовима, савезима и грађанима да изврше моторичка тестирања и утврдесвоје предности и слабости.

Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту опремљен је OptoJump системом који се користи за процену моторичких способности и механичких карактеристика мишићног апарата и базира се на непрекидном емитовању и примању сигнала између фото-диода. Применом различитих техника скокова процењује се репетитивна и експлозивна снага ногу, затим брзина моторног реаговања и ниво и квалитет мишићног замора. Центар поседује и најмодернији ''wireless'' систем фотоћелија за мерење времена. Примењује се за моторичка тестирања помоћу батерије тестова за процену брзине и агилности (спринт, репетитивни спринт, пролазна времена, Т-тест промене правца). Систем се користи за теренска и лабораторијска тестирања. За моторичка тестирања користе се и Изокинетички динамометар, Fitmate pro и Qualisys сyстем.


Више icoMore


17.09.2018.

Српски репрезентативци на међународним такмичењима

Одбојкашка репрезентација Србије „уписала“ је и трећу победу на Светском првенству које се игра у Бугарској и Италији пошто је у четвртом колу Ц групе победила Аустралију са 3:1 у сетовима.

 Репрезентативци Србије у Заводу за спорт и медицину спорта РС 

У баражу за опстанак у Светској групи Дејвис купа тениска репрезентација Србије победила је у Краљеву селекцију Индије са 4:0. Србија је победу и опстанак у Светској групи обезбедила када су Никола Милојевић и Данило Петровићу у дубли победили Роана Бопану и Сакета Миненија са 3:0.

Кошаркашка репрезентација Србије победом је „затворила“ септембарски прозор у квалификацијама за Светско првенство, а вечерас су изабраници Александра Ђорђевића били бољи од Естоније 91:65. Србија је на тај начин оправдала улогу фаворита уочи утакмице и побегла конкурентској Грузији и Израелу на две победе, у борби за треће место које такође обезбеђује „визу“ за Мундобаскет наредне године. Наредни меч Србија игра 13. новембра против Израела у гостима и уколико и тамо тријумфује требало би да буде сигурни учесник планетарног шампионата.


Више icoMore


17.09.2018.

Баскеташи Србије прваци Европе

Баскеташи Србије потврдили су да су најдоминантнија екипа на планети, пошто су први пут постали и прваци Европе. Они су у финалу савладали Летонију са 19:18 и објединили су титуле шампиона света и Старог континента.

Српски баскеташи на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Од почетка турнира су Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Ждеро и Марко Савић били решени да се коначно попну на европски трон, у чему су успели у Букурешту. Најпре су у групи савладали Босну и Херцеговину и Шпанију, па Мађарску и Русију, а на крају и Летонију.

Наши шампиони ће учествовати на Олимпијским играма 2020. године у Токију.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.