Линија
Republicki zavod za sport
9.05.2019.

Завод за спорт и медицину спора РС домаћин значајне међународне конференције медицине спорта

Друга Српска конференција  медицине спорта од 23. до 25. маја у Центру Сава


Од 23. до 25. маја у Центру Сава биће одржана 2. Српска међународна конференција медицине спорта.  У сарадњи Завода за спорт и медицину спорта РС, Интернационалне  Федерације медицине спорта (ФИМС) и Удружења за медицину спорта Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта, одржава се научна конференција медицине спорта на којој учествује  30 домаћих и иностраних еминентних предавача.

Прва Српска међународна конференција спортске медицине одржана је 2015. године  у  сарадњи са клиником Аспетар из Катара, специјализованом за ортопедију и медицину спорта. Друга  Српска међународна конференција медицине спорта прилика је да се усвоје нова, потврђена  сазнања, и имплементирају у пракси како би се унапредио рад и очувало здравље спортиста. Осим предавања, слушаоци имају могућност да узму учешће  у показним радионицама  где се кроз практичан приказ  врши обука. 

Предавачи  на 2. Српској конференцији  медицине спорта су лекари различитих специјалности и спортски стручњаци из земље и света, а очекује се преко 1000 учесника. 

Програм курса

Више информација

 


Више icoMore


8.05.2019.

Женска А кошаркашка селекција Србије и репрезентација Стрељачког савеза Србије на тестирањима у Заводу

Стипендисти Министарства омладине и спорта на редовним
медицинским прегледима и тестирањима у Кошутњаку

Редовни медицински прегледи и тестирања врше се два пута годишње у складу са важећим Законом о спорту Републике Србије. Осим медицинских прегледа врхунски такмичари обавили су у Лабораторији за моторичка истраживања и аналитику у спорту  и тестирање на изокинетичком динамометру.


Више icoMore


7.05.2019.

Тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Интердисциплинарни приступ у раду са врхунским такмичарима и перспективним спортистима

Тимови стручњака Завода за спорт и медицину спорта РС из различитих области стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта, примарно у интересу очувања здравља спортиста и унапређења форме такмичара.

Одељење медицине спорта свакодневно обавља прегледе и тестирања која обухватају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ЕКГ, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

У складу са  граном спорта и дисциплином коју спортиста тренира, врши се и процена моторичких способности батеријом специфичних тестова која обухвата све аспекте значајне за спортски тренинг и физичко вежбање.

У Заводу за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку  врши се и психодијагностика и процена психолошке припремљености за такмичења.

Лабораторије су опремљене најмодернијом опремом за спортско-медицинске прегледе, моторичка тестирања и психолошку дијагностику. Примењује се савремена методологија рада, а готово све услуге Завода могу да се обаве и на терену. 


Више icoMore


6.05.2019.

Лабораторија за психологију спорта Завода за спорт и медицину спорта РС

Јединствена лабораторија за психологију спорта у Србији

Тим психолога примењује батерију психолошких тестова који садрже инструменте за процену нивоа спортске такмичарске анксиозности, развијености психолошких вештина за превладавање стреса у спорту као и  спортског самопоуздања и самопоштовања.

У понуди једине званичне лабораторије за психологију спорта у земљи су и тестови за  процену интензитета и структуре спортске мотивације и примена психолошких стратегија и вештина током извођења којима се процењују начини реаговања спортиста у специфичним спортским ситуацијама. 

Стручни сарадници Лабораторије за психологију спорта користе и савремени Биофидбек инструмент уз помоћ кога могу да се прате психофизиолошки процеси којих испитаник обично није свестан а над којима може да се успостави вољна контрола. Повратне информације добијене  преко савремене мерне технологије  омогућавају процес учења потребних психолошких техника како би се остварио успешан такмичарски наступ.

За екипне спортове доступни су тестови Социометрије, као показатељи квалитета играчке и социјалне интеракције унутар спортског тима.

Лабораторија за психолошку дијагностику спортистима пружа и саветодавно консултативне услуге у различитим фазама предтакмичарског, такмичарског циклуса и након спортског наступа. 


Више icoMore


25.04.2019.

Радно време током Васкрса и Међународног празника рада

Радно време Дома спортова и Затвореног олимпијског базена Завода за спорт и медицину спорта РС током предстојећих празника


Више icoMore


25.04.2019.

Редовне контроле спортиста у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Пливачица синхроног пливања и џудиста на здравственим контролама у Центру за медицину и психологију спорта

 
Завод за спорт и медицину спорта РС је јединствена установа у Србији из разлога што на једном месту постоје сви услови за једног врхунског спортисту. Медицински тим са својим специјалистима медицине спорта, кардиолозима, педијатрима, пулмолозима, физијатрима утврђује здравствени статус спортиста и свих активних учесника у спорту. Ангажовање психолога подразумева рад на успостављању адекватне психолошке припреме младих спортиста и врхунских такмичара.

Више icoMore


25.04.2019.

Кошаркаш и кошаркашица на моторичким тестирањима у ЗСМСРС

 

Тестирања  у лабораторији за моторичка истраживања и аналитику у спорту на изокинетичком динамометру и реализација функционалних тестирања
 
 
Препорука за младе и врхунске спортисте
 
У интересу квалитетног сагледавања могућности  врхунских такмичара, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је набавио 3D систем за кинематичку анализу кретања који представља један од основних стубова интегралног процеса тестирања.

Више icoMore


25.04.2019.

Србија – Бразил

Футсал репрезентација Србије победила је у Нишу, у фантастичном амбијенту пуног ''Чаира'', петоструке прваке света, селекцију Бразила са 3:0. Најбољи играч утакмице је био голман Србије Миодраг Аксентијевић са чак 23 одбране. Селекција Бразила је пре овог пораза забележила 21 везану победу. У другој утакмици, одиграној у ''Арени'' у Београду, Бразил је славио резултатом 5:1. Одигране пријатељске мечеве је пратило хиљаде људи.

 
Лекарску подршку, нашој селекцији, је пружао лекар Завода за спорт и медицину спорта РС др Мирослав Николић.

Више icoMore


25.04.2019.

Кардиолошка секција у Сокобањској

У амфитеатру Института за рехабилитацију у Сокобањској, одржана је кардиолошка секција са учешћем и лекара специјалисте спортске медицине и интернисте кардиолога Завода за спорт и медицину спорта РС, Јадранке Плавшић и Милене Антић.

 
Учешће је акредитовано А-1-797/19  за лекаре са 12 поена.

Више icoMore


25.04.2019.

VI конгрес Удружења за превентивну педијатрију Србије

На VI конгресу Удружења за превентивну педијатрију Србије са међународним учешћем, који се одржао од 12. до 14. априла 2019. године у Београду, у Хотелу Зира, предавања су одржале и помоћник директора Завода за спорт и медицину спорта РС спец. др мед. Тамара Гавриловић и спец. др мед. Јадранка Плавшић.

 
Лекари спортске медицине Завода за спорт и медицину спорта РС одржали су предавања на тему ''Двогодишње искуство у пракси након примене новог Закона у спорту – реализација спортско – медицинских прегледа, дилеме и заблуде'' и ''Ергоспирометријски тестови и њихова примена у медицини спорта код деце''.

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.