Линија
Republicki zavod za sport
13.02.2019.

Млади тенисер из Осјека на моторичким тестирањима

Тестирања  у лабораторији за моторичка истраживања и аналитику у спорту на изокинетичком динамометру и реализација теренских моторичких тестова у Националном тренинг центру


Више icoMore


12.02.2019.

Ватерполиста Радничког из Крагујевца и фудбалер ФК Црвена звезда на тестирањима у Заводу

Завод за спорт и медицину спорта РС је јединствена установа у Србији из разлога што на једном месту постоје сви услови за једног врхунског спортисту. Медицински тим са својим специјалистима медицине спорта, кардиолозима, педијатрима, пулмолозима, физијатрима утврдјује здравствени статус спортиста и свих активних учесника у спорту.

 
Стручњаци за аналитику у спорту утврђују  степен утренираности и ризике за повређивање применом моторичких тестова који могу да се изводе у посебним лабораторијским условима али и у простору за тренинг или такмичење спортиста.
Ангажовање психолога подразумева рад на успостављању адекватне психолошке припреме младих спортиста и врхунских такмичара.

Више icoMore


12.02.2019.

Надзор над стручним радом у области спорта- поверени посао Завода за спорт и медицину спорта РС

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије обавља Надзор над стручним радом у области спорта. Увид и процена квалитета рада у спорту подразумева анализу стручног рада спортских организација и спортских стручњака који обављају активности и делатности прописане важећим Законом о спорту. Спортски стручни надзорници врше увид у рад спортске организације и прате ниво поштовања прописа у односу на регистровану делатност. Именовани надзорници, по потреби,  могу да дају предлог мера за унапређење квалитета рада, док тежи облици прекршаја могу да се санкционишу. Овакав систем праћења квалитета рада дугорочно омогућава да се систем спорта усклади са законски дефинисаним стандардима, као и да се стручно деловање у сфери спорта подигне на виши ниво и усклади са савременим научним тенденцијма.

 
У складу са предвиђеним планом за 2018. годину обављено је 119 надзора над стручним радом у области спорта- 103 редовна и 16 ванредних.

Више icoMore


12.02.2019.

Спортско медицински прегледи о трошку РФЗО

И током 2019. године, сарадња са Фондом се наставља, са филијалама које су биле додељене 2018. године.

 
Све информације везане за филијале које су обухваћене поменутим прегледима (прегледи деце 6-14 година), могу се одрадити у нашој установи.
 
Све информације, као и списак филијала, могуће је пронаћи на нашем сајту.
 

Више icoMore


8.02.2019.

Од петка 8. фебруара отпочиње са радом амбуланта Ташмајдан

Одељење медицине спорта на услузи спортистима

Здравствена јединица медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта РС Ташмајдан од петка 8. фебруара поново је доступна за прегледе спортиста. Прегледи се заказују преко кол центра сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Више icoMore


8.02.2019.

Женски фудбалски клуб Спартак на моторичким тестирањима

Теренска тестирања ЖФК Спартак

 
Фудбалерке ФК Спартак обавиле су моторичка тестирања општом батеријом тестова. Тестирања се реализују у складу са потребама спортиста и уз сагласност тренера. Стручњаци за аналитику у спорту уједно дају извештаје са тестирања као и сугестију како би се унапредила радна способност такмичара. 

Више icoMore


8.02.2019.

Програм бесплатних рекреативних активности за ђаке основних и средњих школа

Oпширније


Више icoMore


8.02.2019.

У СУСРЕТ ДРУГОЈ СРПСКОЈ МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ МЕДИЦИНЕ СПОРТА

Уважене даме и господо, драге колеге,

 
Завод за спорт и медицину спорта РС је у мају 2015 године одржао изузетно успешну Прву Српску међународну конференцију спортске медицине са партнерима из ортопедске болнице Аспетар, Катар. Прошло је 4 године од овог великог научног догађаја када смо као домаћини угостили највећа имена спортске медицине широм света. Настављајући традицију, част ми је да Вас позовем да будете део:
 
Друге Српске међународне конференције спортске медицине која ће бити одржана од 23. до 25. маја 2019. године у Београду.
 

Више icoMore


8.02.2019.

ДРУГА СРПСКА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА МЕДИЦИНЕ СПОРТА

23-25.05.2019, Сава Центар, Београд

Поштовани,
 
Част нам је позвати Вас да учествујете на 2. Српској међународној конференцији спортске медицине која ће се одржати од 23. до 25. маја 2019. године у Београду.

Овај велики догађај организују, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије уз подршку ФИМС-а (Интернационалне Федерације Медицине Спорта) & Удружења за медицину спорта Србије, а под патронатом Министарства омладине и спорта Републике Србије.
 
Планирани догађај је одлична прилика да се повежу популарне и актуелне теме 2019 из различитих научних области са практичним упутствима и водичима у области спортске медицине и спортских наука (курсеви и радионице). Познато је да спортска медицина доприноси спортским достигнућима као и очувању здравља наших спортиста. Самим тим, наш заједнички задатак и мисија је стално ширење и размена новина, открића, технологија, знања у области спортске медицине и спортских наука. На поменутом скупу очекујемо близу 1000 лекара различитих специјалности али и стручњака из области спортских наука како домаћих тако и иностраних.
 
Међународно признати предавачи у области спортске медицине и спортских наука, како домаћи тако и страни, су потврдили учешће на конференцији:  Проф Јанис Питсиладис (ФИМС/УК), Проф Фабио Пигози (ФИМС/Италија), Проф Демитри Константиноу (ФИМС/ Јужна Африка), Проф Викторија Бадтиева (ФИМС/Русија), Проф Матс Борјенсон (ФИМС/ Шведска), Проф Џејмс Билзон (ФИМС/УК), Проф Џероен Сварт (ФИМС/Јужна Африка), Проф Минхао Кси (ФИМС/Кина), Проф Емин Ерген (Аспетар/Турска), Брајеш Митал (УАЕ), Мурад Граири (ФИФА Здравствени Центар Дубаи, УАЕ), Јасин Зергуини (УАЕ), Наел Ел Шал (УАЕ), Проф Радо Пишот (Словенија) и многи други.
 
Било би нам велико задовољство да заједно са нама будете део ове конференције.
                                                                                                                                                                                                     
    
С поштовањем, 
 Председник Организационог одбора Конференције
                                                                                                                 Д И Р Е К Т О Р
                                                                                                                      мр Горан Бојовић
                                                                                          Завод за спорт и медицину спортс РС

Више icoMore


7.02.2019.

У недељу 10. фебруара одржава се 52. Међународни Бели крос

Значајна манифестација на атлетском стадиону Завода за спорт и медицину спорта РС

 
На атлетском борилишту Завода за спорт и медицину спорта РС, у организацији Атлетског клуба 21. мај, у недељу 10. фебруара одржаће се 52. Међународни Бели крос. Последњих пет деценија атлетска трка одржава се зими, обично под снегом, а учешће узму бројни инострани и домаћи такмичари. Ова атлетска манифестација  18. октобра 2006. године добила је лиценцу на Конгресу Европске атлетске асоцијације (ЕАА) када је и уврштена у званичан календар европских такмичења.

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.