Линија
Republicki zavod za sport
1.06.2018.

Министарка спорта Француске сутра у посети Заводу за спорт и медицину спорта РС

Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић 2. и 3. јуна угостиће Лору Флесел, министарку спорта Француске. Радна посета двоје министара има за циљ успостављање сарадње на више нивоа, чиме би се унапредио систем спорта две земље.

Иницијатива о сарадњи је проистекла од министра спорта Србије, будући да се у време радне посете Француској министар Вања Удовичић упознао са радом и деловањем INSEP-а који је пандам водећој установи спорта Републике Србије.

Међу високим званичницима Француске биће и директор, Гани Јалуз, који ће у име високонаучне установе потписати Споразум о сарадњи са директором Завода за спорт и медицину спорта РС, Гораном Бојовићем.

Званична посета високих државних делегација отпочеће сутра 2. јуна у 14. 30 у Палати Србија  потписивањем Споразума о сарадњи између INSEP-а и Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, након чега следи обилазак јединствене установе спорта у Србији.


Више icoMore


1.06.2018.

Стипендисти пред Медитеранске игре у ЗСМСРС

Репрезентативне селекције одбојкаша, џудиста, рукометаша, стонотенисера и рвача данас су прошли обавезан део медицинских прегледа и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који подразумевају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

Лабораторија за психологију пружа могућност процене такмичарске припремљености свих категорија спортиста као и комлетну психодијагностику.

Степен утренираности, као и ризике за повређивање, утврђују стручњаци који се баве аналитиком у спорту и моторичким тестирањима. Данас је за тестирање стипендисте у рвању коришћен 3D систем за кинематичку анализу кретања, како би се на прецизан и објективан начин проценио квалитет извођења различитих моторичких активности.


Више icoMore


31.05.2018.

Континуирана медицинска едукација у организацији Завода за спорт и медицину спорта РС

У организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије 28.маја одржана је бесплатна Континуирана едукација прве категорије са темом: „Застој срца у специјалним ситуацијама и стањима“.

Семинар је акредитован код Здравственог савета Републике Србије, а уприличен је за лекаре, биохемичаре, медицинске сестре и здравствене техничаре. У Клубу народних посланика одржано је предавање за 150 слушалаца, а учешће у предавањима су узели реномирани лекари из различитих области. У склопу реанимације изведен је практични приказ реанимације на тренинг лутки.


Више icoMore


31.05.2018.

Стручњаци Завода за спорт и медицину спорта РС на међународном конгресу у Требињу

У организацији Удружења центара за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога (H.I.S.P.A) а под покровитељством председника Републике Српске, Министарства здравља Републике Српске и града Требиња одржан је међународни конгрес HISPA BH на тему „Мултидисциплинарни приступ у заштити срца и крвних судова“. На међународном конгресу у Требињу, од 18. до 20. маја, учешће су узели и лекари Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије др Милена Антић и др Гордана Королија Мрђанов.

На позив проф. др Небојше Тасића конгресу су присуствовале и др Тамара Гавриловић, помоћник директора у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије и др Јадранка Плавшић.

Конгрес је осмишљен да испуни растуће захтеве здравствених радника на пољу превенције, лечења и рехабилитације кардиоваскуларних болести.


Више icoMore


31.05.2018.

Кошаркаши и стипендисти на тестирањима у ЗСМСРС

Мушке кошаркашке репрезентације У18 и У20, стипендисти Савеза слабовидих и параспортисти атлетичари обавили су медицинске прегледе и тестирања  у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Прописаним прегледима се утврђује стање здравља, оцењује психофизичка способност у односу на захтеве појединих спортских грана и дисциплина, као и општи утицај физичке активности  на организам.

У лабораторијама за аналитику у спорту стипендисти су обавили 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању.

Лабораторија за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије ради на усавршавању стручњака и осавремењавању тестирања, чиме се ова истраживачка јединица последњих година сврстава међу угледније у источном делу Европе.


Више icoMore


30.05.2018.

Завод за спорт на Дану изазова

Под покровитељством Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије, Асоцијација Спорт за све Србије организује Дан изазова на трим стази у Кошутњаку. Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије већ годинама уназад узима учешће у значајној манифестацији, чиме недвосмислено промовише физичку активност, кроз рекреацију и спорт. Одељење за аналитику у спорту, за ову прилику, на отвореним теренима у оквиру трим стазе, мерили су опште моторичке способности деце и младих.

СВЕТСКИ ДАН ИЗАЗОВА“ (Challenge Day) одржава се у целом свету сваке године последње среде месеца маја. Координацију овог најмасовнијег спортско-рекреативног догађаја на планети води TAFISA (Асоцијација за Међународни Спорт за све) која најразличитијим програмским садржајима анимира око 70 држава са учешћем преко 60 милиона спортиста, рекреативаца и заљубљеника у физичку активност. У Србији акцију воде Општине и градови. Међусобно се такмиче у пет категорија (национална и међународна конкуренција). Циљ је да се промовише петнаестоминутна физичка активност ради здравља, без обзира на полне, расне, социјалне, економске и друге различитости. Кроз широку лепезу садржаја, указује се на неисцрпност инфраструктурних објеката и зелених површина за реализацију сваког од креираних садржаја, уз амбицију да то постане свакодневна потреба грађана бројних заједница.


Више icoMore


30.05.2018.

Стипендисти пред Медитеранске игре на прегледима у у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У оквиру обавезног програма медицинских прегледа и моторичких истраживања данас у Заводу за спорт и медицину спорта РС на испитивањима су били успешни млади бициклисти, пливачи, триатлонци као и кошаркашка селекција У18. Основни медицински прегледи представљају примарни део третирања спортиста на које се надовезују функционални тестови, психолошка и моторичка истраживања. Интердисциплинаран метод рада Завода за спорт омогућава да се сагледају све реалне потребе спорта и спортске дисциплине, а све у интересу квалитетног спортског учинка.

Стручни кадар Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије чине специјалисти из области: медицине спорта, технологије тренажног процеса (укључујући и вежбање ради здравља), психологије спорта као и информационо документационе делатности у спорту. ИНДОК делатност подразумева систем континуираног прикупљања разврставања и документовања информација о свим ресурсима у систему спорта.


Више icoMore


29.05.2018.

Стипендисти Министарства спорта на тестирањима у Заводу за спорт

Кошаркашка селекција У17, стипендисти у планинарењу и у спортском пењању данас су прошли основне медицинске прегледе и функционална тестирања у водећој установи спорта Србије.

У лабораторији за моторичка истраживања млади спортисти су обавили процену постуралног статуса 3D системом камера.


Више icoMore


29.05.2018.

Српским стрелцима медаља на Светском купу

Стрељачки пар Зорана Аруновић и Дамир Микец остварио је велики успех пошто је освојио сребрну медаљу на Светском купу у Минхену у дисциплини микс ваздушни пиштољ.

Дамир и Зорана на контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Преостали наши репрезентативци су остварили добре пласмане у јакој конкуренцији, иако су остали без финала.


Више icoMore


28.05.2018.

Сређивање базена за почетак купалишне сезоне

За потребе отварања летње сезоне купања отпочело је сређивање комлекса отворених базена  Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. На највећем пливалишту у Србији  приступило се сређивању шкољки  базена  и зелених површина.

За ово лето у Кошутњаку биће стављено у функцију неколико баштенских летњиковаца, а у плану је и да се изгради други степеник трибина бочно од базена “осмице“. Све шкољке базена биће третиране противклизним средствима, док се између школског и скакачког базена у функцију ставља још један продајни објекат. Цене улазница остају непромењене у односу на прошлу сезону.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.