Линија
Republicki zavod za sport
25.07.2018.

Савремена лабораторија за моторичка тестирања Завода за спорт и медицину спорта РС

У интересу квалитетног сагледавања могућности врхунских спортиста, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је набавио 3D систем за кинематичку анализу кретања који представља један од основних стубова интегралног процеса тестирања.

Свеобухватна процена функција система за кретање, стандардно заступљена у дијагностичкој понуди Завода за спорт и медицину спорта РС, у великој мери унапређена је применом 3D кинематичке анализе постуралног статуса у статичким условима и кретању.

За потребе тестирања 3D системом за кинематичку анализу кретања користи се специјално одабрана батерија тестова, где се уз природне облике кретања на различите начине оптерећује локомоторни систем човека како би се ваљано проценило његово функционисање. Оваква статичко постурална анализа обезбеђује прецизне информације о структуралним девијацијама унутар кинетичког ланца и даје податке о симетрији различитих страна тела. За jош јасније откривање узрока дисфункција локомоторног система, уз статичко постуралну анализу, препоручује се и процена различитих моторичких вештина или специфичних техничких кретања, чиме се добија шира слика о биомеханици тела уз даље креирање квалитетних тренажних програма за функционалне корекције. Лабораторија за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС ради на усавршавању стручњака и осавремењавању тестирања, чиме се ова истраживачка јединица последњих година сврстава међу угледније у Источној Европи.


Више icoMore


25.07.2018.

Млади кошаркаши из Кине на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Дечаци из Пекинга дошли су у Србију да реализују програм припрема у сарадњи са Кошаркашким кампом YUBAC који је омогућио младим спортистима и тестирање у реномираној установи спорта Србије.

На одељењу медицине спорта у Кошутњаку рађени су општи медицински прегледи и тестирања дечака од 13 до 15 година, док су у лабораторијама за аналитику у спорту проверили BMI, флексибилност и експлозивну снагу ногу. Планирано је да млади тим из Кине у Србији борави две недеље.


Више icoMore


24.07.2018.

Тестирања у Заводу

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који подразумевају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријскаиспитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања

Лабораторија за психологију пружа могућност процене такмичарске припремљености свих категорија спортиста као и  комлетну психодијагностику.

Степен утренираности, као и ризике за повређивање, утврђују стручњаци који се баве аналитиком у спорту и моторичким тестирањима, што биомеханичку лабораторију Завода чини једном од најсавременије опремљених у Србији.

Услуге лабораторије за прегледе и тестирања и објекте спортске намене, поред врхунских такмичара, користе и рекреативци, деца,удружења, школе, факултетикомпаније које брину о рекреацији запослених.

Простор унутар и око читавог комлекса Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије  у целости је доступан и за лица са посебним потребама.


Више icoMore


23.07.2018.

Корективна гимнастика у оквиру Завода за спорт и медицину спорта РС

Центар за корективну гимнастику Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије је специјализован за превенцију и корекцију деформитета кичменог стуба, стопала, грудног коша и других постуралних поремећаја. Основне прегледе врши лекар специјалиста физикалне медицине и рехабилитације, а у зависности од проблема, степена деформитета и узраста, организују се групна или индивидуална вежбања.

Корективне вежбање похађају деца млађег школског узраста, млади и врхунски спортисти. Адекватно дозиране програме  осмишљају и воде професори спорта и физичког васпитања.


Више icoMore


23.07.2018.

Лабораторија за психологију спорта

У Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије делује тим психолога који примењује батерију психолошких тестова који садрже инструменте за процену нивоа спортске такмичарске анксиозности, развијености психолошких вештина за превладавање стреса у спорту као и  спортског самопоуздања и самопоштовања.

Такође, у понуди једине званичне лабораторије за психологију спорта у земљи су и тестови за  процену интензитета и структуре спортске мотивације и примена психолошких стратегија и вештина током извођења којима се процењују начини реаговања спортиста у специфичним спортским ситуацијама.

Лабораторија за психолошку дијагностику спортистима пружа и саветодавно консултативне услуге у различитим фазама предтакмичарског, такмичарског циклуса и након спортског наступаЗа екипне спортове доступни су тестови Социометрије, као показатељи квалитета играчке и социјалне интеракције унутар спортског колектива

Стручни сарадници Лабораторије за психологију спорта користе и савремени Биофидбек инструмент уз помоћ когa се могу пратити психофизиолошки процеси којих испитаник обично није свестан а над којима се може успоставити вољна контрола. Повратне информације добијене  преко савремене мерне технологије  омогућавају процес учења потребних психолошких техника како би се остварио успешан такмичарски наступ.


Више icoMore


23.07.2018.

Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију Завода за спорт и медицину спорта РС

У оквиру Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије налази се Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију чија се делатност огледа у превенцији, дијагностици и терапији спортских повреда и стања претренираности.

Лекар специјалиста физикалне медицине и рехабилитације и виши физиотерапеут примењују процедуре електротерапије, магнетотерапије, ласеротерапије и ултразвучне терапије.

Простор за рад је опремљен најсавременијом апаратуром и салом за кинезитерапију.


Више icoMore


20.07.2018.

Рагбисти и одбојкаши на тестирањима у Караташу

Рагби 13 федерација Србије и пионирске одбојкашке  селекције  налазе се на припремама у Караташу где су уједно и тестиране општом батеријом моторичких тестова од стране стручњака за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Омладински спортски камп Караташ доступан је спортистима за реализацију припрема и проверу спортске форме.


Више icoMore


20.07.2018.

Отворени базени Кошутњак

Комплекс пливалишта Кошутњак има пет базена, угоститељске објекте и савремене пратеће реквизите чиме је остварен пун комфор за боравак породице са малом децом, омладине, старијих лица.

Дневна улазница је 250 динара, полудневна карта (од 15 сати) износи 180, а за дете до 7 година старости  улаз је 100 динара. Деца до 3 године не плаћају карту, а средом, уз ђачку књижицу, основци и средњошколци имају слободан улаз. Школарци до 12 година старости на пливалиште могу ући у присуству родитеља или пунолетног лица.

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда, у време летњег распуста организује бесплатну школу пливања која ће бити подељена на два курса, од 25. jуна до 27. jула и од 30. јула до 31. августа.

Рекреација за ђаке основних и средњих школа одвијаће се радним данима од 8 до 10 ујутру, а школе пливања ће водити педагози физичке културе водеће установе спорта.

Радно време базена је од 10 до 19 сати сваког дана, с тим да је посетиоцима доступна и теретана, стационирана у оквиру пливачког комплекса Кошутњак.

У радно време базена дежура медицинска служба Завода за спорт и медицину спорта РС као и службено лице МУП Чукарице.


Више icoMore


20.07.2018.

ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС НА НЕОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ 11 РАДНИКА СА ПУНИМ РАДНИМ ВРЕМЕНОМ

На основу члана 19. Статута Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије (у даљем тексту: Завод) и одобрења Министарства омладине и спорта, Завод расписује:

1.

Оглашава се пријем у радни однос на неодређено време са пуним радним временом за следећа радна места:

а) Виши стручни сарадник за физичко васпитање и рекреацију;

б) Два лекара опште праксе-доктора медицине;

в) Два лекара специјалиста медицине спорта;

г) Два физиотерапеута;

д) Две медицинске сестре-техничара;

ђ) Лаборант;

е) Кувар;

Oпширније


Више icoMore


19.07.2018.

Фудбалери Црвене звезде на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Фудбалери ФК Црвена звезда обавили су неопходне медицинске прегледе и функционална тестирања у водећој установи спорта у земљи.

Медицински прегледи отпочињу попуњавањем стандардизованог упитника, чиме се стиче увид о спортској грани и дисциплини којом се испитаник бави, као и типу и учесталости тренинга који се упражњава. Комплетна анамнеза садржи податке о евентуалном медицинском захвату, лечењу или алергијама.

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије потпом делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који обухватају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

У складу са Законом о спорту Републике Србије, медицински прегледи и мерења раде се на сваких шест месеци, а врхунски спортисти једном годишње обавезно раде и ултразвук срца.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.