Линија
Republicki zavod za sport
19.12.2018.

Олимпијски базен доступан врхунским спортистима и рекреативцима

Базен хала налази се у оквиру Отвореног пливалишта Кошутњак

Олимпијски базен Завода за спорт и медицину спорта РС наткрива се у периоду од септембра до јуна, што погодује репрезентативним селекцијама у воденим спортовима, спортским клубовима, рекреативцима. Базен хала прилагођена је и за кориснике са посебним потребама.

У склопу Отвореног пливалишта Кошутњак постоји и теретана која служи за припрему врхунских такмичара и рекреацију.
 

Више icoMore


19.12.2018.

Бесплатно рекреативно пливање за старије суграђане у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Рекреативно пливање 60+

Завод за спорт и медицину спорта РС, у сарадњи  са Градским секретаријатом за спорт и омладину, реализује  програм бесплатног пливања за старија лица. Сваке суботе од 7 до 8 ујутро обезбеђен је бесплатан термин за рекреативно пливање у Националном тренинг центру.


Више icoMore


19.12.2018.

Рекреација у Националном тренинг центру за најмлађе

Школа пливања за децу и младе

На затвореном базену Националног тренинг центра Завода у току целе године организује се комерцијална школа пливања за децу и младе.

Учесници комерцијалне школе пливања пролазе кроз различите вежбе  у циљу овладавања основним елементима и покретима приликом савладавања различитих пливачких техника.
 
Програм школе пливања се реализује три пута недељно у преподневним и послеподневним терминима.
 
Прво дете (корисник) плаћа пуну цену програма, друго дете има 20 одсто попуста а треће дете из породице програм пливања похађа бесплатно.

Више icoMore


19.12.2018.

Фудбалери ФК Црвена звезда на моторичким тестирањима

Фудбалери ФК Црвена звезда данас су у лабораторијама за моторичка истраживања и аналитику у спорту обавили моторичка тестирања.

 
Процена мишићне функције на изокинетичком динамометру у циљу идентификације ризика од повређивања

Више icoMore


18.12.2018.

Компјутерска 3D анализа постуралног статуса тела у Заводу

Добра постура тела представља усклађеност и функционалност свих компоненти локомоторног система у било ком покрету или положају, и представља основ за квалитетно извођење активности.

 
Развој  тродимензионалних (3D) технологија обезбедио је нове могућности и знатно прецизнија постурална мерења која се могу извршити у Заводу путем  компјутеризоване 3D постуралне анализе тела. Снимање постуре у статичким и динамичким условима може се посматрати као процена структуралних девијација унутар кинетичког ланца, уз оцену симетрије тела у целини. Промене у структури доводе или су последица мишићних дисбаланса који се често могу идентификовати у статичким и динамичким постуралним проценама.
 
Компјутеризована 3D кинематичка анализа односи се на усклађеност главних регија: стопала и скочног зглоба, колена, доње регије леђа, карлице и кука, горње регије леђа, рамена, главе и врата.

Више icoMore


17.12.2018.

Одржана Континуирана медицинска едукација у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У организацији Завода за спорт и медицину спорта РС у хотелу Трим  је одржана Континуирана медицинска едукација са темом: “Савремени приступ и новине у спортско-медицинском прегледу и терапији спортиста”.

 
Већ дуги низ година пракса Завода за спорт и медицину спорта РС је да се организују едукативни скупови из различитих медицинских области, чиме се унапређује здравствена заштита спортиста и других активних учесника спортских активности.

Више icoMore


17.12.2018.

Ивана Шпановић на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У Заводу за спорт и медицину спорта РС најуспешнија атлетичарка Србије Ивана Шпановић обавила је  медицинске прегледе и друга тестирања.

 
У складу са Правилником о утврђивању способности спортиста за обављање спортских активности и учествовање на спортским такмичењима активни учесници спортских активности прегледе и друга мерења раде на сваких шест месеци у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Оверавањем такмичарског картона, од стране лекара медицине спорта, даје се сагласност за активно бављење спортом. Осим прегледа, стручњаци Завода дају сугестије везано за исхрану, суплементацију и за унапређење тренажног процеса.
 
Једном годишње све националне селекције и сви професионални спортисти у обавези су да обаве ултразвук срца.

Више icoMore


14.12.2018.

Завршена прва фаза тестирања фудбалских селекција Црвене звезде

Фудбалери ФК Црвена звезда у првој фази тестирања у лабораторијама за моторичка истраживања и аналитику у спорту у Кошутњаку прошли су снимање постуралног статуса 3D системом за кинематичку анализу кретања.

 
Извршена је и процена основних функционалних кретњи, као и тестирања на изокинетичком динамометру која служе као мотивација тренерима и спортистима, будући да се прате неуромишићне способности и добија детаљан увид у ниво тренираности и способности.

Више icoMore


14.12.2018.

Учесници Специјалне Олимпијаде на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Учесници Специјалне Олимпијаде данас су на прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Спортисти су обавили све неопходне медицинске прегледе неопходне за оверу такмичарске књижице.
 
 
Специјална Олимпијада је спортско удружење које омогућава особама са посебним потребама бољу интеграцију унутар друштва кроз спорт и спортске активности.

Више icoMore


14.12.2018.

Психолошко тестирање спортиста Biofeedback методом

Савремена апарaтура у циљу савладавања стреса код спортиста

Мерења и тренинзи Biofeedback апаратуром пружају увид и омогућавају контролу физиолошких функција организма спортисте, а самим тим доприносе спортској ефикасности појединца. Употребом сензора који мере температуру, рад срца, дисање, проводљивост коже, напетост мишића и мождане таласе (неурофидбек), врши се процена физиолошког функционисања организма спортиста.
 
 
Најчешће је у употреби протокол за мерење физиолошких реакција спортиста на стрес, а резултати овог протокола указују на то које психолошке технике треба научити и увежбати да би се одржало оптимално физиолошко функционисање које резултира најбољим такмичарским наступом.

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.