Линија
Republicki zavod za sport
4.10.2018.

Хермина Лукач на моторичким тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Светска јуниорска вицешампионка и чланица бронзане омладинске репрезентације Србије обавила је моторичка тестирања у Центру за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС. Млада куглашица је обавила процену функција система за кретање применом 3D кинематичке анализе постуралног статуса у статичким условима и кретању.

За потребе тестирања 3D системом за кинематичку анализу кретања користи се специјално одабрана батерија тестова, где се уз природне облике кретања на различите начине оптерећује локомоторни систем човека како би се ваљано проценило његово функционисање.

Статичко постурална анализа обезбеђује прецизне информације о структуралним девијацијама унутар кинетичког ланца и даје податке о симетрији различитих страна тела. За још јасније откривање узрока дисфункција локомоторног система, уз статичко постуралну анализу, препоручује се и процена различитих моторичких вештина или специфичних техничких кретања, чиме се добија шира слика о биомеханици тела уз даље креирање квалитетних тренажних програма за функционалне корекције.


Више icoMore


4.10.2018.

Затворени базен у оквиру Дома спортова није доступан за кориснике

Затворени 25-метарски базен због техничке неправилности није доступан за кориснике.

 

Корисници услуга базена биће благовремено обавештени о новом термину рада спортског објекта Завода за спорт и медицину спорта РС.


Више icoMore


4.10.2018.

Стручњаци Завода на Малом сајму спорта у Краљеву

Мали сајам спорта одржан у новој хали Спортског центра „Ибар“у Краљеву привукао је велику пажњу посетилаца. Ђаци основних школа имали су прилику да се упознају са различитим спортовима и деловањем Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

У сарадњи Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије, Спортског савеза Краљева и уз подршку градске власти Краљева организована је презентација спортова и дружење са будућим спортистима.

Бројни посетиоци су се упознали са ауто-мото спортом уз демонстрацију штанда за одбојку, кошарку, фудбал, атлетику, рагби, амерички фудбал, карате, бициклизам.


Више icoMore


3.10.2018.

Репрезентативци Србије отпутовали на Олимпијске игре младих

Репрезентативци Србије отпутовали су данас за Буенос Ајрес, где ће од 2. до 18. октобра учествовати на Олимпијским играма младих.

             Olimpijci na pripremama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Србију ће на такмичењу представљати 16 спортиста у осам индивидуалних спортова: атлетика, гимнастика, карате, пливање, стони тенис, стрељаштво, тенис и теквондо.

Опширније


Више icoMore


2.10.2018.

Корективна гимнастика у Заводу

Центар за корективну гимнастику Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије је специјализован за превенцију и корекцију деформитета кичменог стуба, стопала, грудног коша и других постуралних поремећаја. Основне прегледе врши лекар специјалиста физикалне медицине и рехабилитације, а као додатна анализа, за још прецизније одређивање степена деформитета, може се користити и 3D анализа постуралног статуса целог тела.

У зависности од проблема, степена деформитета и узраста, организују се групна или индивидуална вежбања. Адекватно дозиране програме осмишљају и воде професори спорта и физичког васпитања. Програм корективне гимнастике похађају деца млађег школског узраста, млади и врхунски спортисти.


Више icoMore


2.10.2018.

Одељење медицине спорта Ташмајдан на услузи спортистима

Најстарија амбуланта спортске медицине у Србији делује већ 45 година као Одељење за специјализовану здравствену заштиту спортиста.

Амбуланта Ташмајдан своје услуге пружа активним спортистима, рекреативцима, бившим врхунским спортистима, учесницима школских спортских активности. Основна делатност одељења огледа се у провери здравственог статуса и функционалних способности корисника. Спортско медицинске прегледе обављају лекари медицине спорта, а првобитно се ради основна крвна слика, затим BMI, преглед по системима органа уз одређивање постуралног статуса и могућност примене теста оптерећења.

Републички фонд за здравствено осигурање, како је предвиђено новим Законом о спорту, финансира прегледе деце спортиста старости од 6 до 14 година. За ову прилику неопходно је да деца дођу у пратњи родитеља са упутом од педијатра, овереном здравственом књижицом и спортском легитимацијом.

Уколико учесници у спортским активностима нису активни чланови клубова, довољни су упут и важећа здравствена књижица. Процедура бесплатних прегледа деце може се значајно убрзати уколико корисници пре доласка на преглед са званичног сајта Завода за спорт преузму и ваљано испуне спортско медицински формулар.


Више icoMore


1.10.2018.

Представници Завода на Малом сајму спорта у Крушевцу

Стручњаци за научноистраживачки рад у спорту и медицински тим Завода за спорт и медицину спорта РС данас у Крушевцу раде промотивне прегледе и тестирања.

Предвиђено је да наредни  домаћин манифестације спорта буде град Краљево.


Више icoMore


1.10.2018.

Данас отпочиње сезона купања у балон хали на Отвореном пливалишту Кошутњак

Данас отпочиње сезона купања у балон хали на Отвореном пливалишту Кошутњак.

Наткривени олимпијски базен биће доступан корисницима од октобра до маја следеће године.

Температура воде 27,5 C

Температура ваздуха 29,5 C

Телефон за информације: 066/641-07-62 

Кућни ред Затворени олимпијски базен 

Ценовник

Термини за грађанство 01 - 07.10.2018.

ОБАВЕШТАВАМО КОРИСНИКЕ СПОРТСКИХ ОБЈЕКАТА ЗАВОДА ЗА СПОРТ И МЕДИЦИНУ СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДА ЈЕ ТЕРЕТАНА НА ОТВОРЕНОМ ПЛИВАЛИШТУ ДОСТУПНА ЗА КОРИШЋЕЊЕ СПОРТИСТИМА И РЕКРЕАТИВЦИМА


Више icoMore


28.09.2018.

Теренска тестирања чланова тениског клуба Газела

У Заводу за спорт и медицину спорта РС, на отвореном игралишту у оквиру трим стазе ,група младих тенисера радила је моторичке тестове основном батеријом тестова за мерење гипкости, брзине, агилности, експлозивне снаге ногу.

Стручњаци Завода активно сарађују са бројним клубовима и савезима.


Више icoMore


28.09.2018.

Млади фудбалер из Подгорице на тестирању у Заводу

Фудбалер ФК Титоград данас је у лабораторијама за моторичка истраживања и аналитику у спорту обавио тестирања на изокинетичком динамометру и мерења 3D системом за кинематичку анализу кретања.

У основи, постура је усклађеност и функционалност свих компоненти локомоторног система у било ком покрету или положају, и може се посматрати као основа за извођење активности. Промене у структури доводе или су последица мишићних дисбаланса који се могу идентификовати у статичким постуралним проценама.

Тестирања се реализују у складу са потребама спортиста и уз сагласност тренера. Стручњаци за аналитику у спорту уједно дају стручни суд и сугестију како би се унапредила радна способност такмичара.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.