Линија
Republicki zavod za sport
2.08.2017.

Базени ЗСМСРС на Кошутњаку

Kомплекс отвореног пливалишта Завода за спорт и медицину спорта РС, сигурно je најлепшти у граду. На пет базена окружених зеленилом у топлим летњим данима прође више хиљада корисника. Боравак корисника се обогаћује разноврсним спортским и спортско-рекреативним садржајем. Поред тога што се у сарадњи са Градом обезбеђује бесплатан улаз, уз ђачку књижицу, једном недељно, проводе се и програми обуке непливача.

Корисницима програма се пружа стручно саветодавна помоћ и под сталним су стручним надзором лекара специјалиста спортске медицине и профеасора физичке културе.

Пливалиште је током сезоне отворено сваким даном од 10:00 до 19:00 часова. Цена целодневне карте је 250 динара.


Више icoMore


2.08.2017.

Камп „Караташ“ за младе и надарене спортисте

Сваке године, камп „Караташ“ користе млади и надарени спортисти за тестирања и припреме. Тренутно у кампу бораве млади и надарени дизачи тегова и подмладак савеза за бодибилдинг и фитнес.


Више icoMore


2.08.2017.

Српски баскеташи на редовним тестирањима у ЗСМСРС

Српски баскеташи Душан Домовић-Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Ждеро и Марко Савић су данас у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавили редовне спортско-медицинске прегледе и моторичка тестирања. Тестирања је обавила и теквондисткиња Теодора Јовић.


Више icoMore


2.08.2017.

Каратисти и каратисткиње на моторичким тестирањима у Дому спортова

Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, ЗСМСРС, обавили су теренска тестирања, у Дому спортова, групи од 8 каратисткиња (1990-2000. годиште) и 10 каратиста (1988-2000. годиште) учесницима карате кампа. Каратистима и каратисткињам су обављена моторичка тестирањиа специфичном батериом.


Више icoMore


1.08.2017.

Познати домаћини Олимпијских игара 2024. и 2028. године

Међународни олимпијски комитет донео је одлуку који ће градови бити домаћини летњих Олимпијских игара 2024. и 2028. године. Они су изабрали да домаћин 2024. године буде Париз, а 2028. године буде Лос Анђелес.
Оба су града већ били домаћини летњих Олимпијских игара. Париз је био домаћин 1900. и 1924. године, док је Лос Ангелес био домаћин 1932. и 1984. године.

 


Више icoMore


1.08.2017.

Веслач и паратеквондисткиња на тестирањима у ЗСМСРС

У Заводу за спорт и медицину спорта РС данас су спортско-медицинске прегледе и моторичка тестирања обавили: стипендиста, веслач Вања Обрадовић и стипендисткиња, паратеквондисткиња Ана Симовић Томић.

У Центру за медицину и психологију спорта, Вањи Обрадовићу су обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергоспирометријски тест. Ана Симовић Томић је прошлог месеца извршила спортско-медицинске прегледе, а данас су јој извршена моторичка тестирања на Изокинетичком динамометру у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС.


Више icoMore


1.08.2017.

Учешће Репрезентације за синхроно пливање Србије на такмичењима

Наша репрезентација у Синхроном пливању учествовала је после шестомесецних припрема у Заводу за спорт и медицину спорта РС са две пливачице у дисциплинама соло и дубл. Од 14 до 30.07 у Будимпешти је одржано FINA World Championships што је светско сениорско првенство водених спортова / Синхроно пливање, скокови, ватерполо и пливање.

У дисциплини технички и слободан соло, Србију је представљала Невена Димитријевић, а у дисциплини слободан дубл Србију су представиле Невена Димитријевић и Јелена Контић. Њих две су јако младе у односу на све учеснике СП. Невена је улазни сениор, а Јелена је јуниорка.

Кадетска репрезентација Савеза за синхроно пливање Србије путује данас на Synchronised Swimming COMEN CUP u Melhadu, Portugal.

17th FINA WORLD CHAMPIONSHIPS 2017 - Budapest, Hungary

 


Више icoMore


31.07.2017.

Освежење на базенима „Кошутњак“

У оквиту отвореног пливалишта Завода за спорт и медицину спорта РС на Кошутњаку налази се комплекс пливачких базена (олимпијски 50-метарски, 25-метарски, рекретаивни и дечији) са базеном за скокове у воду са торњем.

У летњим месецима, поред тога што се у сарадњи са Градом обезбеђује бесплатан улаз, уз ђачку књижицу, једном недељно, проводе се и програми обуке непливача, игре у води, као и спортске активности на отвореним теренима.

Треба истаћи, да је комплекс отвореног пливалишта Завода, сигурно најлепшти у граду. На пет базена окружених зеленилом у топлим летњим данима прође више хиљада корисника. Боравак корисника се обогаћује разноврсним спортским и спортско-рекреативним садржајем.

Корисницима програма се пружа стручно саветодавна помоћ и под сталним су стручним надзором лекара специјалиста спортске медицине и профеасора физичке културе.

Пливалиште је током сезоне отворено сваким даном од 10:00 до 19:00 часова. Цена целодневне карте је 250 динара.


Више icoMore


28.07.2017.

Тренинзи ватерполиста на базенима у Кошутњаку

На Отвореном пливалишту I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС, тренинге и припреме за предстојећа такмичења спроводе ватерполо селекције Србије.

Пливалиште на Кошутњаку, пружа идеалне услове за припреме спортиста у спортовима на води.

Комплекс отворених базена у себи садржи олимпијски, ''школски'', ''рекреативни'' и ''дечији'' базен и базен за скокове у води. Поред тога има сву неопходну инфраструктуру, у чијем склопу су и управна зграда, амбуланта, теретана, терен за одбојку на песку, свлачионице код олимпијског базена и новоизграђене у блоку Б код рекреативног базена.


Више icoMore


28.07.2017.

Џудисткиња на процени неуромишићне функције

Милица Николић, репрезентативка Србије у џудоу, тестирана на Изокинетичком динамометру

Најсавременији модел изокинетичког динамометра фирме HUMAC NORM пружа могућност процене кроз три режима рада мишића (изокинетички, изотонични и изометријски) и то активним покретом прегибача и опружача трупа, затим мишића скочног зглоба, зглоба колена, кука, рамена, лакта и зглоба ручја. Покрети се могу изводити у свим смеровима (екстензија, флексија, абдукција, адукција, унутрашња и спољашња ротација).   

Завод за спорт и медицину спорта РС, у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту, пружа могућност свим спортистима, спортским клубовима, савезима и грађанима да изврше дијагностику постуралног статуса, као и идентификацију ризика од могућих настанка спортских повреда, обаве специфичан протокол издржљивог трчања на траци, изврше процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри.

Контрола тренираности перспективних и врхунских спортиста у циљу унапређења квалитетног и врхунског спорта је једна од најзначајнијих континуираних делатности Завода. Осавремењавањем дијагностичке опреме и усавршавањем стручног кадра у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије се реализује савремени приступ процени и евалуацији моторичких способности спортиста.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.