Линија
Republicki zavod za sport
30.07.2018.

Страхиња Стефановић сребрни на Светском првенству у кајаку

Страхиња Стефановић је у финалу једноседа на 200 метара, у конкуренцији млађих сениора, кроз циљ прошао у времену 34.582 секунде, одмах иза Артураса Сеје из Литваније.


Више icoMore


30.07.2018.

Ватерполисти Србије прваци Европе

У неизвесној утакмици наша репрезентација показала да је без премца. Домаћин Шпанија је водила и с два гола разлике, али су наши ватерполисти смогли снаге да преокрену и на петерце дођу до заслуженог тријумфа, четвртог узастопног на шампионатима Старог континента.

Пре девет година, у финалу Светског првенства у Риму, окосница ове наше репрезентације је лансирала себе у ватерполо сазвежђе победивши Шпанце на пенале. Пенали су одлучивали коме ће припасти златна медаља и сада, на Европском првенству у Барселони у финалу: Шпанија – Србија 7:7 (1:0, 3:3, 2:3, 1:1), на пенале 3:5.


Више icoMore


30.07.2018.

Олга Даниловић освојила Москву и први VTA турнир у каријери

Олга Даниловић остварила је огроман успех освојивши прву VTA титулу у каријери након победе у финалу над Рускињом Анастасијом Потаповом са 2:1 у сетовима (7:5, 6:7, 6:4) на турниру у Москви.

Наша тенисерка је тако постала прва играчица од 1980. године која је освојила VTA турнир као "срећна губитница", пошто је у квалификацијама поражена од Пауле Бадосе. Међутим, срећа јој је помогла да се домогне главног жреба, што је одлична српска тенисерка максимално искористила. Фантастичан успех младој српској тенисерки донео је огроман скок на WTA листи, за чак 75 места, па је Олга Даниловић сада 112. играчица света са освојених 572 бода.


Више icoMore


27.07.2018.

Кјокусинкаи савез Србије указао част лекару ЗСМСРС

Кјокусинкаи савез Србије у знак захвалности за велики допринос и залагање током припрема бораца у Караташу доделио је лекару Завода за спорт и медицину спорта РС др Александру Стаменковићу плакету и медаљу.

Опширније о Омладинско – спортском кампу Караташ


Више icoMore


27.07.2018.

Учесници Олимпијских игара младих на тестирању у Заводу

Гимнастичари, пливачи и кајакаши данас су прошли стандардну процедуру медицинских прегледа као и функционално тестирање и ултразвук срца.

Перспективни спортисти који се такмиче и у сениорској конкуренцији обавезно раде све прегледе и тестове прописане Правилником о прегледима спортиста и такмичара за учешће у старијој узрасној категорији.

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије делује у оквиру две медицинске јединице у Београду кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који обухватају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

Циљ утврђивања здравствене способности врхунских такмичара на сваких шест месеци је очување и унапређење здравља и радне способности као и превенција од повређивања.


Више icoMore


27.07.2018.

Младе тенисерке из Белгије на моторичким тестирањима

Девојчице од 12 и 14 година радиле су општу батерију моторичких тестова за мерење гипкости, експлозивне снаге ногу, брзине, агилности и издржљивости.

Теренска тестирања у Дому спортова су обавили стручњаци за аналитику у спорту водеће установе спорта.


Више icoMore


27.07.2018.

Сјајна Сташа Гејо трећа у свету

Сташа Гејо, најбоља српска такмичарка у спортском пењању, заузима треће место у свету на генералној ранг листи захваљујући сјајним резултатима које је постигла на последњих пет светских купова.

Изузетна спортисткиња, већ дуги низ година, проверу здравља и спортске форме поверава висококвалификованим стручњацима Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Снажан подстицај стручњацима јединствене установе спорта у Србији свакодневно стиже у виду здравих спортиста који постижу изванредне резултате, због чега смо неизмерно поносни.


Више icoMore


26.07.2018.

Стипендиста МОС на тестирању у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Такмичар у сноуборду данас је урадио медицинске прегледе и тестове који се сходно Законом о спорту РС раде на сваких шест месеци.

Циљ утврђивања здравствене способности спортиста је очување здравља и радне способности као и превенција од повређивања, обољевања и других поремећаја здравља.

Сарадња између тренера, спортиста и стручњака Завода за спорт и медицину спорта РС примарно се одвија у циљу очувања здравља спортиста али и у интересу темпирања форме за велика такмичења.


Више icoMore


26.07.2018.

Затворени базен у Дому спортова неће бити у функцији до средине августа

Затворени 25-метарски базен у оквиру Дома спортова због комплетног ремонта неће бити у функцији од 1. до 15. августа.

У склопу редовног одржавања објекта једном годишње се изводе радови који обухватају ремонт постројења, допуну филтера, сервис свих пумпи као и санирање и чишћење шкољке базена. Завршетак планираних радова предвиђен је за 15. август.

Док трају радови на затвореном базену, корисницима су доступне услуге Отвореног пливалишта Кошутњак.

Радно време базена је од 10 до 19 сати сваког дана, с тим да је посетиоцима доступна и теретана, стационирана у оквиру пливачког комплекса Кошутњак.

Дневна улазница је 250 динара, полудневна карта (од 15 сати) износи 180, а за дете до 7 година старости улаз је 100 динара. Деца до 3 године не плаћају карту, а средом, уз ђачку књижицу, основци и средњошколци имају слободан улаз. Школарци до 12 година старости на пливалиште могу ући у присуству родитеља или пунолетног лица.

У радно време базена дежура медицинска служба Завода за спорт и медицину спорта РС као и службено лице МУП Чукарице.


Више icoMore


25.07.2018.

Трим стаза Завода за спорт и медицину спорта РС грађанима на коришћење

Трим стаза Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, од изградње, већ 42 године, доступна је бесплатно на коришћење грађанима. Дужина стазе је 1200 метара, а ширина 1.60 метара. На сваких 100 метара постављене су савремене справе за вежбање, док је целом дужином стаза осветљена и пресвучена тартан подлогом. Трим стаза има 17 станица за вежбање (једну више него раније) и ограђена је дрвеним балванима како би се спречило паркирање возила.

Испред сваког полигона за вежбање стоји табла са обавештењима о правилном извођењу вежбе, тежини приказаног задатка коју корисник усклађује према потреби и могућностима. Вежбе су прилагођене свим узрастима а полигони за вежбање су постављени с бока како се тркачи не би ометали. У оквиру стазе за трчање налазе се терени за кошарку, одбојку и мали фудбал који су тренутно у фази адаптације.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.