Линија
Republicki zavod za sport
10.04.2017.

Завршен меморијални турнир "Играјмо за шеснаест"

Тим Поско арена победник је овогодишњег Меморијалног турнира РТС "Играјмо за шеснаест". У суперфиналу такмичења одржаног у СЦ Вождовац на Бањици домаћини бројних утакмица одиграних током овог и претходних Турнира Поско арена славили су резултатом 2:0 у утакмици против екипе РТС Репортажна кола. У конкуренцији жена славила је екипа Војна академија.

Из Завода за спорт и медицину спорта РС, супер финалу је присуствовао директор Горан Бојовић, велики број деце, из Косовског поморавља, Србије, Београда, Дечији хор РТС допринели су радосном расположењу током манифестације, баш као и велики број личности из јавног живота наше земље који су својим присуством допринели значају ове манифестације.


Више icoMore


7.04.2017.

Стипендиста на контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Тенисер, репрезентативац Србије, Марко Миладиновић

Тестиран је у Центру за медицину и психологију спорта, где су му обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергоспирометријски тест.

У Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту, тестиран је на Изокинетичком динамометру. Изокинетичка дијагностика је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе). Математичком анализом тестова се добија детаљан увид у стање функције зглоба, међусобни однос агониста и антагониста и билатерално поређење истих мишићних група.


Више icoMore


6.04.2017.

Радно време спортских објеката завода за спорт и медицину спорта РС током Васкрса

Поштовани посетиоци,

Радно време Дома спортова и Наткривеног олимпијског базена на Отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС, током предстојећег празника Васкрса биће:

-          14.04. (петак) радно време Дома спортова ће бити до 15 часова а наткривеног олимпијског базена до 18 и 30 часова;

-          15.04. (субота) редовно радно време;

-          16.04. (недеља) нерадан дан;

-          17.04. (понедељак) редовно радно време;

Хвала Вам на указаном поверењу.


Више icoMore


6.04.2017.

Одржан Јавни час у Дому спортова Завода за спорт и медицину спорта РС

Данас је у Заводу за спорт и медицину спорта РС одржан Јавни час поводом Међународног дана спорта. Манифестацији су, поред многобројних школараца, присуствовали директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, помоћник директора за стручни и развојно истраживачки рад у спорту Бобана Берјан Бачваревић, Жељко Танасковић председник Савеза за школски спорт Србије и Предраг Перуничић државни секретар у министарству омладине и спорта РС.

Циљ Дана спорта, Јавног часа организованог од стране Завода за спорт и медицину спорта РС, министарства омладине и спорта РС и Савеза за школски спорт Србије, је мотивација деце да се инфилтрирају у систем спорта, да се баве рекреацијом и спортом, да прихвате спорт као начин размишљања, културе и васпитања. Као и сваке године, учествовао је велики број малишана.

Завод за спорт и медицину спорта РС и даље подржава све спортске активности и манифестације и помаже младима и младим талентима у спорту да се унапреде и да се усавршавају.   


Више icoMore


6.04.2017.

Аутомобилиста на анализи постуралног статуса

Након обављених спортско медицинских контрола у Центру за медицину и психологију спорта, Никола Миљковић, члан клуба Fan MM Power, тестиран је у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту.

Дијагностика подразумева 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању. Протокол обухвата основни образац кретања којим се на различите начине утиче на наш локомоторни апарат. Тада можемо открити функционалне недостатке које у дугорочном смислу доводе до структуралних деформитета и повреда. Предност Qualisys система је изузетна флексибилност и преносивост, што олакшава поставку и транспорт до различитих спортских простора где се могу вршити снимања у складу са специфичностима и потребама одговарајућег спорта. Овај систем је идеалан за широк спектар спортских апликација, где се осим за потребе истраживања, користи и за обуку у тренажном процесу, али и као средство од великог значаја у превенцији повреда спортиста. Уз помоћ Qualisys система за снимање кретања добијају се изузетно прецизни и потпуно објективни квантитативни подаци за рачунање зглобних углова, убрзања, момената, сила, еластичности, деформација, постуре тела, баланса и осталих важних карактеристика кретања.


Више icoMore


6.04.2017.

Тренинзи спортиста у кампу Караташ

У периоду од 3 - 7. априла у омладинско - спортском кампу Караташ  борави Софрбол савез Србије. Тренинге и припреме спроводе на травнатом терену, спортској хали и теретани.  Наше младе репрезентативке, обишао је и пожелео им добродошлицу директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић.

Опширније о ОСК Караташ


Више icoMore


6.04.2017.

Фудбалер на моторичким тестирањима у ЗСМСРС

Митар Милановић, фудбалер ОФК Београд

Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, Завода за спорт и медицину спорта РС, обавили су му специфичну батерију моторичких тестова за фудбалере и прошао је кроз специфичан протокол издржљивог трчања на траци.


Више icoMore


6.04.2017.

Аутомобилисти на спортско медицинским прегледима у ЗСМСРС

Аутомобилисти, ауто и картинг савеза Србије, стипендисти МОС

Спортско медицински прегледи (контроле које се састоје из: биохемијска анализа крви, антропометријска мерења, ЕКГ у миру, општи лекарски преглед, ултра звук срца, спирометријски и ергоспирометријски тест)


Више icoMore


6.04.2017.

Завод за спорт и медицину спорта РС као најбитнија институција у српском спорту

Јединствени центар у региону који интегрише спорт и медицину спорта у једној институцији јесте Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Као једина специјализована установа чије су две примарне области спорт и медицина спорта, годинама је развијао мултидисциплинарни систем који данас функционише по највишим стандардима.

Његова инфраструктура укључује отворена и затворена купалишта, Дом спортова, тениске, фудбалске, кошаркашке и друге терене, трим стазу, омладинско – спортски камп Караташ…

Завод је оформио тимове који се баве тестирањима, аналитиком као и научним и другим истраживањима у циљу унапређења врхунског спорта и општег здравља становништва.

Галерија


Више icoMore


5.04.2017.

Међународни дан спорта у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Међународни дан спорта биће обележен у Дому спортова Завода за спорт и медицину спорта РС на Кошутњаку, 06.04. са почетком од 12 часова.

 Запослени у Заводу за спорт и медицину спорта РС, директор Горан Бојовић и министар омладине и спорта РС Вања Удовичић

Циљ Дана спорта је да мотивише децу да првенствено уђу у систем спорта, да се баве рекреацијом и спортом, да прихвате спорт као начин размишљања, културе и васпитања. Као и сваке године, учествоваће велики број малишана као и наших врхунских спортиста.

Завод за спорт и медицину спорта РС и даље подржава све спортске активности и манифестације и помаже младима и младим талентима у спорту да се унапреде и да се усавршавају.   

Наш задатак је и промоција спортских активности и здравог стила живота. Спортом се подстичу и развијају социјализација, тимски дух, самопоуздање, упорност и зато је неопходна активност.

У развоју сваког човека, спорт је веома битна карика. Дан спорта је по резолуцији УН добио свој датум, 6. април. Овај датум је сећање да дан када су отворене прве модерне Олимпијске игре у Атини 1896. године.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.