Линија
Republicki zavod za sport
3.01.2018.

Трим стаза ЗСМСРС

Трим стаза Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку привлачи многобројне кориснике, који трче, шетају и вежбају. За оне који желе истовремено да трче и раде вежбе, олакшан је излаз са стазе и прилаз полигонима за вежбање.

Како би сигурност спортиста и рекреативаца, али и свих других корисника Трим стазе на Кошутњаку, била на највишем нивоу, Завод за спорт и медицину спорта РС је уградио и систем видео надзора.

Испред сваког полигона за вежбање стоји табла са обавештењима о правилном извођењу вежбе, које су прилагођене свим узрастима.

Завод за спорт и медицину спорта РС Вам жели да у овим лепим и даље сунчаним данима уживате и тренирате на нашим теренима.


Више icoMore


3.01.2018.

Теретана у Дому спортова ЗСМСРС

На простору од 170 метара квадратних, постављене су најсавременије машине марке Cybex. У теретани је и издвојени део за дизаче тегова. Под теретане, прекривен је гуменом подлогом, а сала у којој се налази комплетна опрема за тренинг и фитнес програм има природну осветљеност и бољу вентилацију.

Теретана је у функцији целе недеље, а радно време за кориснике је од 7 до 22 сата. Корисницима је на располагању стручно лице за реализацију тренинга као и медицинску подршку која се налази у оквиру Дома спортова Завода за спорт и медицину спорта РС.

Ценовник услуга Дома спортова


Више icoMore


3.01.2018.

Базени Завода за спорт и медицину спорта РС

Желимо вам угодне тренутке у нашим објектима

Балон хала на отвореном пливалишту ЗСМСРС
 
Базен у Дому спортова ЗСМСРС
 
Опширније Опширније

Више icoMore


3.01.2018.

Шампион света на здравственим контролама у ЗСМСРС

Кик боксер клуба "Палмини тигрови" Александар Коновалов, петоструки је првак света и шампион Европе. Он је данас у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавио редовне здравствене контроле.

Спортско-медицински преглед обухвата:

  • Физикални преглед по системима
  • Антропометрија: мерење телесне висина, телесна маса, одређивање телесне композиције – одређивањепроцента телесних масти, мишића, коштаног ткива и воде
  • Електрокардиографија (ЕКГ)
  • Спирометрија
  • Лабораторијске анализе крви (комплетна крвна слика, седиментација, биохемијске анализе: гликемија, уреа, укупни холестерол, триглицериди, трансаминазе, гвожђе у серуму) и хемијски преглед урина (изглед, боја, пХ, специфична тежина, протеини, глукоза)
  • Ултразвучни преглед срца
  • Фунционални тест оптерећења – контрола утренираности

Више icoMore


29.12.2017.

Срећни новогодишњи и божићни празници


Више icoMore


29.12.2017.

Новогодишњи коктел Завода за спорт и медицину спорта РС

Поводом успешне године, пословног завршетка 2017, у Медија центру Завода за спорт и медицину спорта РС су се окупили директор и запослени. Директор Завода за спорт и медицину спорта РС, мр Горан Бојовић, поздравио је запослене, захвалио се на сарадњи и успесима у 2017. години и честитао колегама Нову годину.

''Честитам Вам на још једној успешној години, уз наду да ће их бити још. Пуно успеха у раду и даље као и до сада, уз најлепше жеље'', рекао је Бојовић.

Уз пригодан коктел разговарало се и о наставку сарадње и добром путу на ком је Завод за спорт и медицину спорта РС.


Више icoMore


28.12.2017.

Турнир у Дому спортова ЗСМСРС

Рукометни турнир ‘’Трофеј Београда’’, одржава се у Дому спортова I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС. Турнир је окупио мноштво омладинских клубова из Београда, других градова Србије и из Загреба. Учествују: омладинци Партизана, Црвене звезде, Раковице, Земуна, Колубаре, Дубраве из Загреба и други.

Садржај, услови и опрема којима располаже Дом спортова I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС, пружају изузетне могућности за одржавање разних спортских такмичења и спортских манифестација.


Више icoMore


28.12.2017.

Џудиста на контролама у ЗСМСРС

Сениорски репрезентативац Србије у џудоу Жарко Ћулум, прошао је спортско медицинске прегледе у Заводу за спорт и медицину спорта РС.

Жарко Ћулум је 2016. освојио сребрну медаљу на Европском купу за јуниоре у Берлину, а на јуниорском европском превенству у Оберварту годину пре, бронзану. Освајањем трећег места на Европском купу у Прагу, Жарко Ћулум је још једном потврдио место у самом врху међународне џудо сцене. Освајач је многобројних медаља. Данас је члан Џудо клуба Раковица.


Више icoMore


28.12.2017.

Бекрић на редовним здравственим прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Емир је у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавио редовне здравствене прегледе који се састоје из: комплетних биохемијских анализа крви, антропометријског мерења, општог лекарског прегледа, ЕКГ - а, ултразвучног прегледа срца, као и функционалних тестирања.

Нашег репрезентативца, током месеца јануара очекују митинзи, прво у Београду а затим у Бечу. Након тога му предстоје припреме за Европско првенство које ће бити одржано на лето 2018. у Берлину.

Емир Бекрић (1991.) је српски атлетичар који је специјалиста за трке на 400 метара са препонама, национални рекордер, освајач медаља на светском и европском првенству. Бекрић је и јуниорски рекордер Србије у дисциплини 110 метара са препонама. На Европском првенству за млађе сениоре 2011. у Острави је освојио бронзану медаљу. На Летњој универзијади у Шенџену исте године је у полуфиналној трци оборио државни рекорд стар 23 године на 400 метара са препонама временом од 49,55 секунди. На Европском првенству у Хелсинкију 2012. године је освојио сребрну медаљу у трци на 400 метара са препонама коју је истрчао за 49,49 секунди. На овај начин Бекрић је постао први српски атлетичар који је освојио медаљу на Европским првенствима на отвореном. У полуфиналној трци Бекрић је оборио национални рекорд са 49,37 секунди. Учествовао је на Медитеранским играма у Мерсину 2013. и победио постигавши, рекорд Медитеранских игара и нови национални рекорд 48,83 секунде. Недуго затим учествовао је и на Европском првенству за млађе сениоре у Тампереу, где је са временом од 48,76 освојио злато и поставио нови државни рекорд. Исте године је на светском првенству у Москви, поставио државне рекорде у полуфиналу и финалу, као и најбоља времена сезоне за такмичаре из Европе, дошавши до бронзане медаље. ЕАА му је доделила признање звезда у спону, као најбољем младом атлетичару.


Више icoMore


27.12.2017.

Услуге Завода за спорт и медицину спорта РС

У добро опремљеним лабораторијама Завода за спорт и медицину спорта РС врхунски тим стручњака пружа спортистима све оно што им је неопходно за успешно бављење спортом. Специјалисти медицине спорта раде спортско-медицинске прегледе спортиста, стручњаци у области спорта и физичког васпитања врше контролу тренираности и идентификацију фактора ризика, а спортски психолози обављају психолошка тестирања.

Наши стручњаци, контролом и саветима, припремају спортисте ка путу побољшања њихових настојања. Свакодневним ангажманом и побољшањем услуга, утичемо на просперитет и резултате спортиста, као и на правилан развој деце и омладине.

У понуди услуга Завода за спорт и медицину спорта РС су спортско медицинска и моторичка тестирања, Први Национални тренинг центар – Дом спортова, Атлетски стадион, реновирана Трим стаза, отворени и затворени терени за кошарку, одбојку, фудбал, рукомет, пливалиште са отвореним и затвореним базенима, хотел Трим а од скора и Омладинско спортски камп Караташ.

Завод за спорт и медицину спорта РС као база врхунског спорта и уникатан Центар који функционише по највишим стандардима, задовољава све потребе у области спорта.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.