Линија
Republicki zavod za sport
15.06.2017.

Атлетичарка на спортско медицинској повери

Зорана Барјактаровић, атлетичарка (100 и 200 метара)

Функционалним тестом оптерећења, проверава се реацкија организма на физички напор и способност организма да се изложи физичком напору. Било ко да планира да се подвргне физичком напору треба да прође кроз одређене нивое здравствене контроле. Затим се приступа тесту физичког напора где се одређује ниво и степен физичког напора за који је сваки појединац способан. Након теста лекари утврђују да ли је особа уопште способна да се бави спортом и дају савет на који начин би појединац требало да се излаже физичком напору.


Више icoMore


15.06.2017.

Кошаркашице на контролама утренираности у ЗСМСРС

Женска кошаркашка репрезентација Србије У-18

У Центру за медицину и психологију спорта, обављене су им: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, физиолошки преглед, спирометријски тест и функционални тест оптерећења.

У лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту тестиране су на Изокинетичком динамометру. Изокинетичка дијагностика је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе).


Више icoMore


14.06.2017.

Параолимпијац Слободан Милетић тестиран у ЗСМСРС

Слободан Милетић параолимпијац, вицешампион Европе у бацању диска, данас је у склопу редовних припрема обавио комплетна спортско медицинска тестирања у ЗСМСРС.


Више icoMore


14.06.2017.

Стипендисти и спортисти који иду на EYOF на тестирањима у ЗСМСРС

Данас  и претходна два дана  у ЗСМСРС спортско-медицинска и моторичка тестирања обавио је велики број спортиста. Стипендисти џудоа, голфа, ватерпола, скијања и кендоа су обавили спортско медицинска и моторичка тестирања.  Пливачи и бициклисти који ће нашу државу представљати на предстојећем такмичењу EYOF (European Youth Olympic Festival), које се одржава следедећег месеца у Ђеру, такође су обавили прегледе и тестирања у ЗСМСРС.

Спортистима и спортисткињама су  у Центру за медицину и психологију спорта, обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергоспирометријски тест. Стручни сарадницу Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, Завода за спорт и медицину спорта РС, обавили су процена неуро-мишићне функције у зглобу колена и рамена на изокинетичком динамометру.


Више icoMore


13.06.2017.

Рикардо Кавалканте Мендеш на тестирањима у ЗСМСРС

Данас је у ЗСМСРС спортско-медицинске прегледе и моторичка тестирања обавио фудбалер Рикардо Кавалканте Мендеш – Рикардињо, иначе појачање Црвене звезде за следећу сезону.

Фудбалеру су у Центру за медицину и психологију спорта, обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, физијатријски преглед и ултразвучни преглед срца .Стручни сарадницу Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, Завода за спорт и медицину спорта РС, обавили су процену  неуро-мишићне функције у зглобу колена на изокинетичком динамометру.


Више icoMore


12.06.2017.

Фудбалски клуб Црвена звезда на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије

Протеклог викенда у ЗСМСРС спортско-медицинскa и моторичка тестирања обавили су првотимци Црвене звезде.

Видео запис са тестирања можете погледати овде


Више icoMore


9.06.2017.

Кошаркашице У16, стипендисткиње и спортисткииње који иду на EYOF у ЗСМСРС

У Заводу за спорт и медицину спорта РС данас су спортско-медицинске прегледе и моторичка тестирања обавиле стипендисткиња: џудисткиње Јована Обрадовић и Ања Обрадовић (која се припрема и за EYOF); кошаркашице У16: Вишња Стефановић, Нађа Смаилбеговић, Дуња Милосављевић, Јелана Радојковић, Теодора Поповић, Тамара Чорто и Тамара Ивков; спортисткиња који се припремају за EYOF (European Youth Olympic Festival): пливачица Зита Секе.


Више icoMore


8.06.2017.

Стипендисти, кошаркашице У16 и спортисти који иду на EYOF на тестирањима у ЗСМСРС

Данас су у ЗСМСРС спортско-медицинске прегледе и моторичка тестирања обавили стипендисти: атлетичар Немања Димитријевић и џудиста Жарко Ћулум; кошаркашице У16: Надежда Недељковић, Катарина Дешић, Марта Јовановић, Тамара Веселиновић, Марта Митровић, Николина Деурић, Александра Мужевић и Марија Ристић; спортисти који се припремају за EYOF (European Youth Olympic Festival): џудисти Данило Почуча и Марица Перишић и пливач Урош Ђоковић.

Српски параолимпијац Немања Димитријевић освојио је бронзану медаљу у бацању копља на Параолимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године.


Више icoMore


8.06.2017.

Радови на реконструкцији трим стазе на Кошутњаку


Више icoMore


8.06.2017.

Јелена Јанковић и Илија Бoзољац на теренима ЗСМСРС

Тенисерка Јелена Јанковић и тенисер Илија Бoзољац одржали су тренинге 06. и 07. јуна 2017. године на теренима Завода за спорт и медицину спорта РС.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.