Линија
Republicki zavod za sport
6.03.2017.

Ронилац на Изокинетичкој дијагностици у ЗСМСРС

Саша Милошевић, члан ронилачког клуба Посејдон

Изокинетичка дијагностика је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе). Математичком анализом тестова се добија детаљан увид у стање функције зглоба, међусобни однос агониста и антагониста и билатерално поређење истих мишићних група.


Више icoMore


6.03.2017.

Млади фудбалер ФК Партизан на теренским моторичким тестирањима

Вељко Орловић, члан ФК Партизан у Дому спортова Завода за спорт и медицину спорта РС

Спортистима се обављају тестирања у теренским условима, применом општих и специјалних батерија моторичких тестова за процену гипкости, брзине, снаге, агилности и издржљивости.


Више icoMore


6.03.2017.

Завршено ЕП у атлетици

У недељу, 05.03. у Београду је завршено 34. Европско дворанско првенство у атлетици. Домаћина Србију је представљало 12 атлетичара, а једину медаљу, златну, освојила је Ивана Шпановић у скоку у даљ са сјајним резултатом - 7,24 метара. Следеће Европско дворанско првенство биће одржано 2019. у Глазгову.

Министар омладине и спорта РС Вања Удовичић и директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, честитали су Ивани Шпановић, остварени успех на Европском дворанском првенству у атлетици одржаном у Београду.


Више icoMore


3.03.2017.

Европско атлетско првенство у Београду

У периоду од 3-5. марта 2017. године, Европско атлетско првенство у дворани, одржава се у Комбанк Арени у Београду. Београд ће се побринути да краљица спортова добије краљевски третман. Првог дана такмичења стартује осам наших атлетичара. Прво Европско атлетско првенство у дворани одржано је у Бечу 1970. године.

''За спортисту нема лепшег осећаја него да пред домаћом публиком брани боје своје земље. Атлетика је на ово чекала преко шест деценија и могу да кажем да је све спремно за ЕП. Желимо да постављамо европске и светске стандарде. Једним мултисекторским радом смо успели све да порипремимо за почетак такмичења. Ова стаза на којој стојимо ће се наћи на неком месту у Србији, што значи да нисмо само организовати нешто да би се рекло како смо потрошили новац'' – рекао је министар омладине и спорта РС Вања Удовичић.

На списку се налази дванаест имена атлетичара и атлетичарки који су испунили норме за наступ на ЕП. То су: Ивана Шпановић (скок у даљ), Асмир Колашинац (кугла), Амела Терзић и Горан Нава (1500 m), Тамара Салашки и Милош Раовић (400 m), Лазар Анић и Страхиња Јованчевић (скок у даљ), Михаил Дудаш (седмобој), Душан Макевић (3000 m), Милица Емини (60 m препоне) и Милана Тирнанић (60 m).


Више icoMore


2.03.2017.

Фудбалери Црвене звезде на контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Фудбалери, омладинци ФК Црвена звезда, на редовним спортско медицинским контролама у ЗСМСРС

Тестирани су у Центру за медицину и психологију спорта, где су им обављене спортско медицинске контроле.


Више icoMore


2.03.2017.

Тенисерка на функционалном тесту оптерећења

Тенисерка Милица Чубриловић, чланица клуба ОТК из Београда, на ергоспирометријском тесту у Центру за медицину и психологију спорта Завода за спорт и медицину спорта РС

Функционалним тестом оптерећења, проверава се реацкија организма на физички напор и способност организма да се изложи физичком напору. Било ко да планира да се подвргне физичком напору треба да прође кроз одређене нивое здравствене контроле. Затим се приступа тесту физичког напора где се одређује ниво и степен физичког напора за који је сваки појединац способан. Након теста лекари утврђују да ли је особа уопште способна да се бави спортом и дају савет на који начин би појединац требало да се излаже физичком напору.


Више icoMore


1.03.2017.

Акција “Спортом против дијабетеса“

Дана 28.02.2017. године, у великој сали “Спортске академије Сењак“ у Београду, почела је друга по реду акција “Спортом против дијабетеса“. Пројекат, који представља програм бесплатних спортских активности намењених деци оболелој од  ове болести, покренуо је Борко Маринковић, са циљем да апелује на све родитеље који се сусрећу са истим изазовима да њихова деца могу имати нормалан живот и безбрижно детињство, уколико се придржавају адекватне терапије, режима исхране и баве се физичком активношћу.

Као и много пута раније, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије подржао је и ову акцију, која има за циљ промовисање здравих животних навика са посебним акцентом на значај учешћа у редовној физичкој активности, како у контроли дијабетеса тип 1 који је најзаступљенији у дечјем узрасту, тако и у превенцији типа 2 дијабетеса, све чешће заступљеног у млађој популацији у Србији.

Испред  Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије акцији су присуствовали Предраг Божић и др Александар Стаменковић.


Више icoMore


1.03.2017.

Обавештење за грађанство – заузети термини

Поштовани,

Због потреба ватерполо клуба Партизан, наткривени олимпијски базен Завода за спорт и медицину спорта РС неће бити доступан за грађанство у периоду од 16 и 30 до 18 и 30 часова.

Tелефон за информације: 060/641-07-62


Више icoMore


1.03.2017.

Фудбалер ФК Рад на моторичким тестирањима у ЗСМСРС

Василије Делибашић

Дијагностика подразумева 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању. Протокол обухвата основни образац кретања којим се на различите начине утиче на наш локомоторни апарат. Тада можемо открити функционалне недостатке које у дугорочном смислу доводе до структуралних деформитета и повреда.

Изокинетичка дијагностика је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе). Математичком анализом тестова се добија детаљан увид у стање функције зглоба, међусобни однос агониста и антагониста и билатерално поређење истих мишићних група.

Стручни сарадници су фудбалеру извршили и теренска тестирања, општу батерију моторичких тестова (тест издржљивости, тест снаге, брзине и агилности).


Више icoMore


1.03.2017.

Седница Управног одбора ЗСМСРС у омладинско – спортском кампу Караташ

У омладинско – спортском кампу Караташ, одржана је пета седница Управног одбора Завода за спорт и медицину спорта РС. Управном одбору су присуствовали, поред директора ЗСМСРС Горана Бојовића, помоћници директора ЗСМСРС Драгица Милашин Спасеновић, Александра Влаховић, Бобана Берјан Бачваревић, председник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић и други.

Омладинсо – спортски камп ''Караташ'' представља спортски центар који се налази у непосредној близини Кладова, у природном окружењу реке Дунав и Ђердапске клисуре. Овај камп са дугом традицијом од оснивања је био познат као врхунско место за припреме спортиста с обзиром на одличну локацију и инфраструктуру. Друга фаза реконструкције је завршена. И спортски терени као и смештајни објекти су реновирани и прилагођени савременим условима за развој спортиста. Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић каже да се већ заказују и прве ексурзије, одржавају се такмичења, спроводе се припреме спортиста. ''Након завршетка друге фазе, биће започета трећа, у којој ће бити обновљени преостали терени и други део инфраструктуре. Ако наставимо овим темпом, завршићемо га у што краћем року. Биће урађено још много тога.  Камп ће имати капацитет да прими неколико стотина гостију. Школараци, рекреативаци, спортисти и други, имаће на располагању комплетну инфраструктуру која ће им бити потребна за тренинг и припреме'', истиче Бојовић.

Опширније о кампу Караташ


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.