Линија
Republicki zavod za sport
13.04.2017.

Бициклисткиња на спортско медицинској контроли у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Јована Црногорац, репрезентативка Србије у бициклизму

У Центру за медицину и психологију спорта, обављене су јој: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца и функционални тест оптерећења.


Више icoMore


12.04.2017.

IV Конгрес превентивне педијатрије

У периоду од 07. до 09. 04. 2017. у Новом Саду у Конгресном центру Мастер одржан је IV Конгрес превентивне педијатрије удружења за превентивну педијатрију Србије са међународним учешћем „Превенција у педијатрији – основа здравља и благостања“. Конгрес  је био добро посећен, присуствовало је око 350 лекара из целе Србије и окружења.  

Позивни предавачи и модератори сесије медицине спорта на овом конгресу су били лекари Завода за спорт и медицину спопрта Републике Србије др Тамара Гавриловић, специјалиста медицине спорта са темом „Примена Правилника о утврђивању здравствене способности за обављање спортских активмности и учествовање на спортским такмичењима“  и др Јадранка Плавшић, специјалиста медицине спорта са темом „Врсте ергометријских тестова и њихова примена у медицини спорта“. Сесија је изазвала велико интересовање колега па је и посета била добра.


Више icoMore


12.04.2017.

Фудбалери (америчког фудбала) у кампу Караташ на припремама

У периоду од 07 - 12.04.2017. године  Српска  асоцијација Америчког фудбала - јуниорска репрезентација испод 19 године, припреме и тренинге спроводи у Омладинско – спортском кампу Караташ. Тренинге су имали на фудбалском терену,трим стази и теретани.

Спортисти се припремају за квалификације за Европско првенство које се одржава у Паризу  12 - 13.07.2017. године.


Више icoMore


12.04.2017.

Атлетичарка на Изокинетичкој дијагностици у ЗСМСРС

Татјана Мирковић (Сремска Митровица, 10. август 1990), српска је атлетичарка и рекордерка у бацању копља. Највећи успех у каријери јој је сребрна медаља коју је освојила на Европском првенству 2014. у Цириху.

Изокинетичка дијагностика је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе). Математичком анализом тестова се добија детаљан увид у стање функције зглоба, међусобни однос агониста и антагониста и билатерално поређење истих мишићних група. На изокинетичком апарату се отпор прилагођава индивидуалним могућностима, с тим у вези, избегнута су било каква оштећења и преоптерећење.

Најсавременији модел изокинетичког динамометра фирме HUMAC NORM пружа могућност процене кроз три режима рада мишића (изокинетички, изотонични и изометријски) и то активним покретом прегибача и опружача трупа, затим мишића скочног зглоба, зглоба колена, кука, рамена, лакта и зглоба ручја. Покрети се могу изводити у свим смеровима (екстензија, флексија, абдукција, адукција, унутрашња и спољашња ротација).   

Правовременим дијагностичким изокинетичким тестовима је могуће утврдити почетне промене у раду зглобова и мишића које је немогуће открити рендгенским снимцима, магнетном резонанцом или ултразвучним снимањем.
 


Више icoMore


12.04.2017.

Стипендиста на контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Марко Вукићевић, репрезентативац Србије у скијању

У Центру за медицину и психологију спорта, обављене су му: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца и функционални тест оптерећења.

У Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту, тестиран је на Изокинетичком динамометру. Изокинетичка дијагностика је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе). Математичком анализом тестова се добија детаљан увид у стање функције зглоба, међусобни однос агониста и антагониста и билатерално поређење истих мишићних група.


Више icoMore


11.04.2017.

Моделар на контролама у ЗСМСРС

Весна Катанић, стипендиста МОС, из Ваздухопловног савеза Србије

У Центру за медицину и психологију спорта, обављене су јој: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца и функционални тест оптерећења.


Више icoMore


10.04.2017.

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС на жребу за Davis Cup такмичење

У четвтак 06.04.2017. године у Ректорату Београдског Универзитета одржан је жреб за четвртфинални меч  Davis Cup такмичења  између Србије и Шпаније. Жреб је обављен у присуству чланова екипа обе репрезентације, представника ITF-а, председника Тениског савеза Србије, уважених званица из света тениса и мноштва домаћих и страних новинара . Српски тим у саставу селектор и играч Ненад Зимоњић и играчи Новак Ђоковић, Виктор Тројицки и Душан Лајовић.

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић имао је сусрет са тениском репрезентацијом Србије и том приликом им  уручио поклон пожелећи им успех у даљем такмичењу.


Више icoMore


10.04.2017.

Пливачи на спортско медицинским контролама у ЗСМСРС

Репрезентативци Србије у пливању, стипендисти, Јована Богдановић, Мирослава Најдановски и Стефан Шорак на редовним контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Тестирани су у Центру за медицину и психологију спорта, где су им обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест.


Више icoMore


10.04.2017.

Пливачица на анализи постуралног статуса

Након обављених спортско медицинских контрола у Центру за медицину и психологију спорта, Мирослава Најдановски, тестирана је у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту.

Дијагностика - 3Д кинематичка анализа постуралног статуса у статичким условима и кретању


Више icoMore


10.04.2017.

Веслач на моторичким тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Лазар Илинчић, веслач, на тестирањима у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту

Изокинетичка и изометријска тестирања


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.