Линија
Republicki zavod za sport
12.06.2018.

У петак 15. јуна отпочиње сезона купања на базенима Кошутњак

Отворено пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС у петак 15.јуна од 10 сати отпочиње са радом. Највеће пливалиште у Србији отвара сезону купања недељу дана пре завршетка школске године. Комплекс пливалишта Кошутњак има пет базена, угоститељске објекте као и савремене пратеће реквизите чиме је остварен пун комфор за боравак породица са малом децом, омладине, старијих лица.

Ценовник услуга није се мењао у односу на прошлу годину. Дневна улазница је 250 динара, полудневна карта (од 15 сати) износи 180, а за дете до 7 година старости  улаз је 100 динара. Деца до 3 године не плаћају карту, а средом, уз ђачку књижицу, основци и средњошколци имају слободан улаз. Школарци до 12 година старости на пливалиште могу ући у присуству родитеља или пунолетног лица.

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда, у време летњег распуста организује бесплатну школу пливања која ће бити подељена на два курса, од 25. Јуна до 27. Јула и од 30. јула до 31. августа.

Рекреација за ђаке основних и средњих школа одвијаће се радним данима од 8 до 10 ујутру, а школе пливања ће водити  педагози физичке културе водеће установе спорта. Радно време базена  је од 10 до 19 сати сваког дана,  с тим да је посетиоцима доступна и теретана, стационирана у оквиру пливачког комплекса Кошутњак.

У радно време базена дежура медицинска служба Завода за спорт и медицину спорта РС, као и службено лице МУП Чукарице.


Више icoMore


12.06.2018.

Татјана Јелача Мирковић на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Успешна српска атлетичарка данас је прошла обавезан програм медицинских прегледа, функционално тестирање, ултразвук срца и део моторичких тестова.

Циљеви утврђивања здравствене способности спортиста су очување здравља и радне способности, превенција од повређивања, обољевања и других поремећаја здравља.

Сарадња између тренера, спортиста и стручњака Завода за спорт и медицину спорта РС примарно се одвија у циљу очувања здравља спортиста али и у интересу   темпирања форме за велика такмичења.


Више icoMore


12.06.2018.

Најбоље кошаркашице Србије на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Женска кошаркашка репрезентација радила је комплетне медицинске прегледе, функционална тестирања и ултразвук срца.  На основу поменутих прегледа  стиче се увид у стање здравља, али се оцењује и психофизичка способност у односу на захтеве спорта и спортске дисциплине.  Лекар медицине спорта  својим печатом даје сагласност да се спортиста може активно бавити спортом, а редовни прегледи активних спортиста и такмичара раде се на сваких шест месеци.


Више icoMore


11.06.2018.

Ватерполо репрезентација Србије на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Најбољи ватерполисти Србије данас су у установи интердисциплинарног типа радили медицинске прегледе, моторичка и психолошка мерења.

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који подразумевају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријскаиспитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.Више icoMore


11.06.2018.

Ташмајдан не ради до краја лета

Од 11. јуна до краја летњег распуста Одељење медицине спорта Ташмајдан неће радити. Позиви ка Одељењу медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта РС Ташмајдан биће преусмерени на кол центар, односно на локал 199. Основни медицински прегледи и друга мерења и тестирања могу се радити у лабораторијама Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку.


Више icoMore


11.06.2018.

Три медаље за српске кајакаше

Српски кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић постали су шампиони Европе у двоседу на 1.000 метара у дисциплини К2-100 на првенству у Београду. Српски двојац завршио је трку у времену од 3:04.940 минута и поставио светски рецорд.

Марко Драгосављевић освојио је бронзану медаљу у дисциплини К1-200 на Савском језеру, да би нешто касније до одличја дошли Небојша Грујић и Марко Новаковић који су освојили сребро у дисциплини К-2 200.

Милица Старовић је била четврта у једноседу на 500 метара, Николина Мијушковић у једноклеку на 200 пета, Симо Болтић и Страхиња Стефановић су у двоседу на 500 били седми, а Биљана Релић девета на 200.

 

Више icoMore


8.06.2018.

Стипендисти на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Такмичари у спортском  планинарењу, кошаркашка и одбојкашка селекција младих, параолимпијци сениори и  рвачи, млађи сениори, данас су радили редован свеобухватан медицински преглед и моторичка тестирања у Кошутњаку. Уз опште медицинске прегледе и функционална тестирања, селекције младих обавили су и ултразвук срца.


Више icoMore


7.06.2018.

На Отвореном пливалишту Кошутњак током летњег распуста бесплатна школа пливања

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда, у време летњег распуста организује бесплатну школу пливања за 250 ђака. Програм бесплатне школе пливања биће реализован у два циклуса, од 25. јуна до 27. јула и од 30. јула до 31. августа. Рекреација за ђаке основних и средњих школа биће реализована радним данима од 8 до 10 ујутру на рекреативном и школском базену највећег пливалишта у Србији. Од заинтересованих корисника који су преузели ваучере Секретаријата за спорт и омладину Града Београда биће образоване групе непливача, полупливача и пливача.

Курсеви пливања биће реализовани у присуству педагога физичке културе Завода за спорт и медицину спорта републке Србије. Програм обуке једног циклуса пливања обухвата 50 часова, уз проверу стеченог знања и поделу диплома. Уређено је и да средом, уз ђачку књижицу, основци и средњошколци имају слободан улаз на базен.


Више icoMore


7.06.2018.

Стипендисти Министарства спорта и параолимпијац на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије

Спортски риболовци, фудбалери, кик боксери и параолимпијци обавили су прегледе и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који обухватају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

Обављају се прегледи врхунских спортиста и свих учесника у спортским и рекреативним активностима.

Степен утренираности, као и ризике за повређивање, утврђују стручњаци који се баве аналитиком у спорту и моторичким тестирањима. За тестирање стипендиста коришћен 3D систем за кинематичку анализу кретања, како би се на прецизан и објективан начин проценио квалитет извођења различитих моторичких активности.


Више icoMore


7.06.2018.

Теренска тестирања фудбалера омладинске школе ФК Титоград

Стручњаци Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије од 4. до 6. јуна боравили су у Црној Гори где су обавили ретест моторичких испитивања као и психолошка тестирања младих фудбалера ФК Титоград. Тим поводом, стручни сарадници Одељења за аналитику у спорту и психолог тестирали су омладинску школу чувеног фудбалског тима из Подгорице. Петлићи, пионири, кадети и омладинци за годину дана други пут су тестирани специфичном батеријом тестова за фудбал како би се утврдило да ли има напретка у односу на претходне резултате тестова процене гипкости, брзине, снаге и издржљивости.

Психолог Завода за спорт применио је психолошко тестирање батеријом тестова за процену психолошке припремљености и самопоуздања, уз мерење способности савладавања анксиозности и стреса пред спортски наступ.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.