Линија
Republicki zavod za sport
9.08.2017.

Кошаркаш на моторичким тестирањима

Јуниорски репрезентативац Србије у кошарци Филип Петрушев тестиран на Изокинетичком динамометру у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту

Најсавременији модел изокинетичког динамометра фирме HUMAC NORM пружа могућност процене кроз три режима рада мишића (изокинетички, изотонични и изометријски) и то активним покретом прегибача и опружача трупа, затим мишића скочног зглоба, зглоба колена, кука, рамена, лакта и зглоба ручја. Покрети се могу изводити у свим смеровима (екстензија, флексија, абдукција, адукција, унутрашња и спољашња ротација).   

Репрезентација Србије, играчи рођени 1999. године и млађи, најбоља је у Европи. Српски јуниори су у великом финалу и борби за златну медаљу на Европском првенству које се одржало у Братислави (Словачка) савладали селекцију Шпаније. Финале је одиграно прошлог викенда, недеља 06.08.


Више icoMore


9.08.2017.

Припреме младих спортиста у ОСК Караташ

Омладинско - спортски камп Караташ Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, који се налази у општини Кладово, већ скоро педесет година је позната дестинација за спортске припреме. Данас је на добром путу да прерасте у спортско регионални центар који ће служити, не само нашим спортистима већ и другим у окружењу.

Кроз прве две фазе реконструкције кампа, обновљени су павиљони, изграђени спољашни терени, направљена је и опремљена нова теретана са најсавременијом опремом, оспособљени су базени, како унутрашњи тако и спољашни.

Припреме за трећу фазу реконструкције су у току.

Опширније


Више icoMore


9.08.2017.

Тенисерка на контролама утренираности

Тенисерка Нина Стојановић у Центру за медицину и психологију спорта ЗСМСРС

Функционалним тестом оптерећења, проверава се реацкија организма на физички напор и способност организма да се изложи физичком напору. Било ко да планира да се подвргне физичком напору треба да прође кроз одређене нивое здравствене контроле. Затим се приступа тесту физичког напора где се одређује ниво и степен физичког напора за који је сваки појединац способан. Након теста лекари утврђују да ли је особа уопште способна да се бави спортом и дају савет на који начин би појединац требало да се излаже физичком напору.


Више icoMore


8.08.2017.

Тестирања спортиста у Заводу

Данас су спортска тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавили: стипендиста, триатлонац Милан Томин, тенисер академије „Tennis Academy Tipsarević“ Јурабек Каримов из Узбекистана, фудбалери „Црвене звезде“ Ибрахим Танко из Гане и јуниор ФК „Вождовца“ Ричард Одада из Кеније.


Више icoMore


7.08.2017.

Уклоњена стара и осушена стабла

Данас су испред зграде Завода за спорт и медицину спорт РС уклоњена сува и критична стабла. Специјализована екипа за сечу и орезивање дрвећа, опасних стабала, уклонила је три стара и осушена стабла. Због објекта који је у близини, обарање три стабла високих и по 30 метара морало је бити обављено постепеним скраћивањем на великој висини.


Више icoMore


7.08.2017.

Спортско-медицинскa тестирања u ZSMSRS

Данас су спортско-медицинске прегледе и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавили: репрезентативац у веслању Марко Марјановић и фудбалер Иван Тапушковић. У Центру за медицину и психологију спорта ЗСМСРС, спортистима су обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвук срца, спирометријски и ергометријски тест.


Више icoMore


4.08.2017.

Камп „Караташ“ за младе и надарене спортисте

Сваке године, камп „Караташ“ користе млади и надарени спортисти за тестирања и припреме. Тренутно у кампу бораве млади и надарени дизачи тегова, стрелци и подмладак савеза за бодибилдинг и фитнес. На спортском кампу, осим што тренирају, млади спортисти прослављају и рођендане.


Више icoMore


4.08.2017.

Обавештење за базен „Кошутњак“

На комплексу базена на Кошутњаку ове сезоне нема ноћног купања.

Пливалиште је током сезоне отворено сваким даном од 10:00 до 19:00 часова. Цена целодневне карте је 250 динара.

У оквиту отвореног пливалишта Завода за спорт и медицину спорта РС на Кошутњаку налази се комплекс пливачких базена (олимпијски 50-метарски, 25-метарски, рекретаивни и дечији) са базеном за скокове у воду са торњем.

Корисницима летњих програма се пружа стручно саветодавна помоћ и под сталним су стручним надзором лекара специјалиста спортске медицине и профеасора физичке културе.


Више icoMore


3.08.2017.

Друга група полазника кинеске кошаркашке академије на тестирањима у Дому спортова

Средином марта месеца гост Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије била је делегација кинеске кошаркашке академије Beijing Harlem Show1 Sports & Culture Communication Co., Ltd.  из Пекинга. При посети, делегација је обишла смештајне и тренажне капацитете Завода и Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту. Разлог за посету кинеске делегације била је могућност сарадње са ЗСМСРС и довођење спортиста ове кошаркашке академије.

Данас је, у оквиру постигнуте сарадње, тестирана друга група полазника ове академије узраста од 8 до 14 година. Прва група,  од 23 дечака, је тестирана 18.07.2017. године. Стручни сарадници Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС обавили су функиционална моторичка тестирања у теренским условима 13 дечака. Тестирања су обављена у Дому спортова ЗСМСРС.


Више icoMore


2.08.2017.

Тренинзи ватерполио јуниорске репрезентације Јапана на базену „Кошутњак“

У оквиру припрема за наступ на Светском јуниорском ​ватерполо ​првенству, које ће се одржати у Београду у периоду од 5-ог до 13-ог августа, јуниорска репрезентација Јапана, тренирала је са омладинском ватерполо репрезентацијом Србије на отвореном базену у Кошутњаку,  31.07. и 01.08.2017. године.

Наши омладинци се налазе на припремама за наступ на Европском омладинском првенству и тренинзи са јапанском репрезентацијом, су били врло квалитетни, уз одигравање и три тренинг утакмице. Гостима из Јапана јако се допао базен, нарочито природан амбијент, као и гостољубивост свих запослених на базену.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.