Линија
Republicki zavod za sport
28.12.2018.

Трофеј Београда у рукомету у Националном тренинг центру Завода

Београд ће бити европска престоница омладинског рукомета од 27. до 29. децембра, будући да се одржава интернационални турнир у рукомету где учествује 1.600 спортиста.

 
У Националном тренинг центру Завода  биће одржане 32 утакмице за дечаке од 16 година. Иначе, млади рукометаши узраста од 10 до 16 година подељени су у осам категорија, а предвиђено је да се одигра 277 утакмица. Трофеј Београда окупио је  46 екипа, од тога је осам из иностранства. Медицинска подршка током трајања турнира у Националном тренинг центру биће лекарска служба Завода за спорт и медицину спорта РС.

Више icoMore


27.12.2018.

Дворанско првенство Србије 2019.

На теренима ТК Трим у Београду завршено је Дворанско првенство Србије 2019. у конкуренцији до 14 година за девојчице и дечаке у организацији Тениског савеза Србије.

 
 Представник Завода за спорт и медицину спорта РС Стефан Станишић и тенисерка Бојана Јовановски са младим шампионима

Више icoMore


27.12.2018.

Теренска моторичка тестирања у Националном тренинг центру

Тенисерка и фудбалер на тестирањима

 
Моторичка тестирања у Дому спортова Националног тренинг центра

Више icoMore


27.12.2018.

Давор Штефанек на медицинским редовним прегледима у Заводу

Председник ССС и врхунски такмичар на редовним  контролама  у Заводу

 
 Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек
 
Успешни рвач и председник Спортског савеза Србије данас је обавио редовне медицинске провере на Одељењу медицине спорта у Кошутњаку.
 
Врхунски спортиста је уз опште медицинске прегледе обавио и функционална тестирања. Функционалним тестирањем, између осталог, добија  се јасан увид у спортску форму, а резултати тестова служе за израду ваљаног програма тренинга у циљу подизања спортске форме. У пракси се често ради и ретест, у сврху праћења подизања функционалних могућности.

Више icoMore


27.12.2018.

Емир Бекрић на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Обавезна провера  здравља на шест месеци

 
Прослављени српски атлетичар Емир бекрић данас је обавио медицинске прегледе и тестирања на Одељењу медицине спорта РС у Кошутњаку, где стручњаци из различитих области стављају све своје расположиве капацитете у интересу очувања здравља и спортске форме спортиста.
 
Бројне лабораторије за прегледе и тестирања и објекте спортске намене, поред врхунских такмичара, користе и рекреативци, деца, удружења, школе, факултети, компаније.

Више icoMore


26.12.2018.

Амбуланта Ташмајдан неће радити у време новогодишњих празника

Пауза у раду до Божића

Обавештавамо кориснике да од  четвртка  27. децембра до Божића (7. јануара) амбуланта Ташмајдан неће  радити.  Прегледи и мерења могу се заказати  на Одељењу медицине спорта Кошутњак.
 
Радно време: 07:30-15:30 часова      Контакт телефон: 011/ 3555 460 локал:154  
Заказивање сваког радног дана од 10.00 - 14.30 часова

Више icoMore


26.12.2018.

Остварена сарадња Завода са Факултетом за спорт и физичко васпитање Универзитета Црне Горе

Завод за спорт и медицину спорта РС потписао је Споразум о сарадњи са Факултетом за спорт и физичко васпитање из Никшића у интересу подстицања научноистраживачког развоја.

 
У име Завода за спорт и медицину спорта РС Споразум о сарадњи потписао је директор мр Горан Бојовић, а испред никшићког Факултета за спорт и физичко васпитање декан, Проф. др Стево Поповић.
 
Сарадња две научне установе спорта односи се на размену искуства у сфери научног и стручног образовања и усавршавања, као и удружено деловање у изради и реализацији пројеката.

Више icoMore


26.12.2018.

Завод у служби врхунског спорта

Врхунски такмичари на медицинским прегледима у Заводу

 
Прегледима се утврђује стање здравља, оцењује психофизичка способност у односу на захтеве појединих спортских грана и дисциплина као и општи утицај физичке активности на организам.

Више icoMore


25.12.2018.

Рекреација за породиље у Заводу за спорт и медицину спорта РС

ФИТ МАМА- вежбање породиља и беба у Националном тренинг центру

 
Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије покренуо је посебан програм за безбедно рекреативно вежбање жена након порођаја који је базиран на утемељеним светским научним студијама. Циљ програма је да се адекватним физичким вежбањем позитивно утиче на опште психофизичко здравље породиља како би се поступно вратиле у стање пре трудноће и порођаја.
 
Програм за младе маме је превасходно осмишљен како би се све функције након порођаја вратиле у првобитно стање, али и како би се успоставила интеракција између мајки које могу делити искуства на тему одгоја деце. Организовану рекреацију реализује педагог физичког васпитања чија је специјалност физичко вежбање у трудноћи и након порођаја.
 
ФИТ МАМА се реализује у Националном тренинг центру два пута недељно, уторком и четвртком од 11.30 до 12.30, а препорука је да маме  имају сагласност свог лекара пре него што отпочну са процесом вежбања.

Више icoMore


25.12.2018.

Амела Терзић на медицинским прегледима у Заводу

Спортско медицински преглед реализује се у складу са Законом о спорту

 
Успешна српска  атлетичарка на средњим пругама Амела Терзић редовно ради прегледе и друга тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Циљеви утврђивања здравствене способности спортиста за учешће на такмичењима су очување и унапређење здравља и радне способности такмичара, правилно усмерење у спорту као и превенција од обољевања, повређивања и других поремећаја здравља.

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.