Линија
Republicki zavod za sport
17.10.2017.

Стреличари на редовним лекарским прегледима у ЗСМСРС

Стипендисти, стреличарска репрезентација Србије на спортско медицинским контролама у Центру за медицину и психологију спорта ЗСМСРС

Специјалисти медицине спорта су им обавили спортско - медицинске прегледе који се састоје из комплетних биохемијских анализа крви, антропометријског мерења, општег лекарског прегледа, ЕКГ - а, ултразвучног прегледа срца, спирометријског и ергометријског теста.


Више icoMore


16.10.2017.

Шампион света на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Давор Штефанек, репрезентативац Србије у рвању данас је у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавио редовне здравствене контроле.

Давор Штефанек (Суботица, 12. септембар 1985) српски је рвач и репрезентативац у рвању грчко-римским стилом. Светски је шампион из 2014. године и најбољи спортиста Србије исте године. Бронзом се окитио 2012. године на Европском првенству у Београду. Био је члан рвачког клуба „Спартак“ Суботица, потом члан „Пролетера“ из Зрењанина, а онда се вратио у РК "Спартак". Учесник је Олимпијских игара у Атини, 2004. и Пекингу, 2008. године, освајач бронзане медаље на Светском првенству у Лас Вегасу 2015. године и златне медаље на Олимпијским играма 2016. у Рио де Жанеиру. На Првенству Европе одржаном у Новом Саду 2017. освојио је сребрну медаљу. Борио се и за Партизан у Купу европских шампиона, када је освојио најјаче клупско такмичење на Старом континенту и проглашен за најбољег такмичара. Олимпијски шампион игра фудбал у дресу ФК „Славија“ из Банатског Аранђелова, члану Међуопштинске лиге.


Више icoMore


16.10.2017.

Тенисер на тестирањима у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС

Немања Малешевић из Бањалуке, полазник кампа тениске академије Типсаревић

Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС, обавили су му функиционална моторичка тестирања, Fit mate процену VO2 маx максималне потрошње кисеоника.


Више icoMore


16.10.2017.

Стипендисткиња на редовним контролама у ЗСМСРС

Стипендисткиња, репрезентативка и члан сноуборд клуба АБЦ из Београда, Катарина Тмушић на редовним спортско медицинским прегледима у Заводу заспорт и медицину спорта РС

У Центру за медицину и психологију спорта, обављене су joj комплетне биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест.


Више icoMore


16.10.2017.

Фудбалер на моторичким тестирањима у ЗСМСРС

Игор Танацковић, члан ФК Интернационале

У Лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, фудбалеру су стручни сарадници Одељења за аналитику у спорту обавили тест процене максималне потрошње кисеоника (VO2max), специфичан протокол издржљивог трчања на траци, којим се добија процена максималне потрошње кисеоника и велики број других варијабли  неопходних за што квалитетније планирање и програмирање тренинга.

Поред тестирања која се реализују у Заводу за спорт и медицину спорта РС, стручни сарадници одељења за аналитику у спорту, Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, тестирања обављају и на спортским камповима. Тестирања се могу извршити и на теренима спортских клубова. У Заводу за спорт и медицину спорта РС, теренска тестирања се обављају у Дому спортова и на отвореним теренима I Националног тренинг центра. Спортистима се обављају тестирања у теренским условима, применом општих и специјалних батерија моторичких тестова за процену гипкости, брзине, снаге, агилности и издржљивости.


Више icoMore


16.10.2017.

Кошаркашица на контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Тамара Капор, кошаркашица подгоричког клуба Будућност, на тесту физичког напора

Специјалисти медицине спорта обављају спортско - медицинске прегледе спортистима и након добијених резултата, саветима их припремају и усмеравају ка путу побољшања њихових настојања. Било ко да планира да се подвргне физичком напору треба да прође кроз одређене нивое здравствене контроле. Затим се приступа тесту физичког напора где се одређује ниво и степен физичког напора за који је сваки појединац способан. Након теста лекари утврђују да ли је особа уопште способна да се бави спортом и дају савет на који начин би појединац требало да се излаже физичком напору.

Функционална тестирања - контрола утренираности

  • Одређивање аеробне радне способности индиректном методом – Astrand тест
  • Одређивање аеробне радне способности директом методом на гасном анализатору мерећи "удах по удах"
  • Одређивање анаеробних способности – Wingate тест 
  • Одређивање анаеробног прага мерењем лактата у крви

Више icoMore


13.10.2017.

Фудбалер на моторичким тестирањима у ЗСМСРС

Петар Секуловић, фудбалер ФК Партизан на тестирањима у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС

Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС, обавили су му функиционална моторичка тестирања, Фит мате процену VO2 max максималне потрошње кисеоника и тест за процену снаге ногу.

Контрола уренираности перспективних и врхунских спортиста, у циљу унапређења квалитетног и врхунског спорта, је једна од најзначајнијих континуираних делатности Завода. Осавремењавањем дијагностичке опреме и усавршавањем стручног кадра у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије се реализује савремени приступ процени и евалуацији моторичких способности спортиста.


Више icoMore


13.10.2017.

Тренинзи ватерполиста у балон хали Завода за спорт и медицину спорта РС

У наткривеном олимпијском базену на отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС, тренажне процесе и припреме спроводе ватерполисти ВК Црвена звезда. Најбољи тренер света, Дејан Савић, тренер је ватерполиста Црвене звезде, где је успешан и трофејан тренер. Наредну утакмицу, ватерполисти Црвене звезде играју против ВК Војводина 21.10. а 28.10. играју против ВК Наис из Ниша.

Обавештавамо кориснике спортских објеката I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије да је теретана на отвореном пливалишту доступна за коришћење спортистима и рекреативцима. У склопу затвореног олимпијског базена, је затворени објекат са свлачионицама. Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је Балон халом на отвореном пливалишту проширио услове за потребе наших спортиста.

Контакт телефон 066/6410762

Термини за грађанство 30.09. - 08.10.2017.

Опширније


Више icoMore


12.10.2017.

Пливач на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Никола Ратков, репрезентативац Србије у пливању, на спортско медицинским прегледима и моторичким тестирањима у ЗСМСРС

У Центру за медицину и психологију спорта, обављене су му комплетне биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергоспирометријски тест.

У лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, извршена су му и моторичка тестирања, изокинетичка дијагностика, која је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри. Правовременим дијагностичким изокинетичким тестовима је могуће утврдити почетне промене у раду зглобова и мишића које је немогуће открити рендгенским снимцима, магнетном резонанцом или ултразвучним снимањем.


Више icoMore


12.10.2017.

Juniorska šampionka Evrope na kontrolama utreniranosti u ZSMSRS

Milica Gardašević , atletičarka (skok u dalj), testirana je u Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Nakon obaveznog dela sportsko medicinskog pregleda, obavila je test fizičkog napora gde se određuje nivo i stepen fizičkog napora za koji je svaki pojedinac sposoban. Mlada srpska atletičarka, u julu ove godine, postala je šampionka Evrope do 20 godina u skoku udalj. Ona je u finalu skočila 6,46 metara i osvojila zlatnu medalju. Na Prvenstvu Balkana u Piteštiju (Rumunija), skočila je u dalj 6,59 metara čime je ostvarila najbolji evropski rezultat u juniorskoj konkurenciji. Milica će biti naša uzdanica za plasman na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Dobijeni podaci su od izuzetne važnosti za programiranje i individualno doziranje trenažnog opterećenja, kao i za praćenje efekata treninga.

Funkcionalna testiranja - kontrola utreniranosti

  • Određivanje aerobne radne sposobnosti indirektnom metodom – Astrand test
  • Određivanje aerobne radne sposobnosti direktom metodom na gasnom analizatoru mereći "udah po udah"
  • Određivanje anaerobnih sposobnosti – Wingate test 
  • Određivanje anaerobnog praga merenjem laktata u krvi

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.