Линија
Republicki zavod za sport
19.05.2017.

Одбојкашице на здравственим контролама и контролама утренираности у ЗСМСРС

Женска сениорска одбојкашка репрезентација Србије, обавила је спортско медицинске контроле и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Наше репрезентативке ће учествовати од 23.05 – 28.05. у Варшави, у квалификационим мечевима за  Светско првенство.

Спортско медицинске контроле у  Заводу за спорт и медицину спорта РС у Центру за медицину и психологију спорта


Више icoMore


18.05.2017.

Скијашица на анализи постуралног статуса

Невена Игњатовић (Крагујевац, 28. децембар 1990) је српска алпска скијашица. Такмичи се у техничким дисциплинама. Чланица је Скијашког клуба Раднички из Крагујевца.

Завод за спорт и медицину спорта РС, у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту, пружа могућност свим спортистима, спортским клубовима, савезима и грађанима да изврше дијагностику постуралног статуса, као и идентификацију ризика од могућих настанка спортских повреда. Дијагностика подразумева 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању.


Више icoMore


18.05.2017.

Рукометашице на тестирањима у ЗСМСРС

Женска сениорска рукометна репрезентација Србије у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Спортско медицинске контроле утренираности у Центру за медицину и психологију спорта


Више icoMore


17.05.2017.

Стипендисти на контролама у ЗСМСРС

Репрезентативци Србије у дизању тегова, браћа Тамаш и Тибадар Кајдочи на спортско медицинској провери здравствене спреме у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У Центру за медицину и психологију спорта, обављене су им: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, физиолошки преглед и функционални тест оптерећења.


Више icoMore


17.05.2017.

Дизач тегова на идентификацији ризика од спортских повреда

Ервин Рожњин на дијагностици постуралног статуса на најсавременијој опреми Qualisys сyстему

Спорт постаје све захтевнији, а професионални спортисти изложени су све већим напорима. Због тога се све више пажње посвећује превенцији како би се максимално унапредила спортска достигнућа а са друге стране смањио ризик од повреде. Један од основних параметара у превенцији повреда јесте стање постуре тела у статичким и динамичким условима. Да би се правилно и успешно јачао мишићно-зглобни систем потребна је квалитатативна и квантитативна дијагностика која ће омогућити правилан избор вежби па ће условно довести до уравнотеженог и оптималног стања.


Више icoMore


16.05.2017.

Одбојкаши на здравственим проверама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Сениорска одбојкашка репрезентација Србије, данас је у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавила редовне спортско медицинске провере пред такмичења која их очекују. Наши репрезентативци 25.05. учествују у Хрватској на квалификацијама за Светско првенство које ће бити одржано следеће године у Италији. Пре тога 1,2. и 3. јуна такмиче се у Светској лиги. Први наступ имају у Србији у Новом Саду, затим у Ирану па у Аргентини и на крају у Бразилу.

У Центру за медицину и психологију спорта, обављене су им: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца и ергометријски тест.


Више icoMore


16.05.2017.

Куглаш на тестирањима у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС

Ален Куљунџић, члан клуба Спартак 024 из Суботице, тестиран на Изокинетичком динамометру

Најсавременији модел изокинетичког динамометра фирме HUMAC NORM пружа могућност процене кроз три режима рада мишића (изокинетички, изотонични и изометријски) и то активним покретом прегибача и опружача трупа, затим мишића скочног зглоба, зглоба колена, кука, рамена, лакта и зглоба ручја. Покрети се могу изводити у свим смеровима (екстензија, флексија, абдукција, адукција, унутрашња и спољашња ротација).   


Више icoMore


15.05.2017.

Стипендисти на Изокинетичкој дијагностици

Изокинетичка дијагностика је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе).

Андреа Арсовић и Драгана Тодоровић у лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту


Више icoMore


15.05.2017.

Репрезентативци Србије у стрељаштву на редовним контролама у ЗСМСРС

Дамир Микец, Андреа Арсовић, Бобана Величковић, Драгана Тодоровић, Миленко Себић

Спортско медицински прегледи у Центру за медицину и психологију спорта


Више icoMore


15.05.2017.

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС на отварању II Међународне Конференције под називом "Спорт, рекреација, здравље"

Завод за спорт и медицину спорта РС је 12.05.2017. године присуствовао свечаном отварању II Међународне Конференције под називом "Спорт, рекреација, здравље" у организацији Високе спортске и здравствене школе.

Свечано отварање Конференције је одржано у Културном центру "Чукарица" а сам догађај се одвијао током 12. и 13. маја када су планирана бројна предавања, презентације оригиналних стручних и научних радова као и радионице.

Конференцију су отворили представници организационог и научног одбора проф Бранко Бошковић и Снежана Лазаревић али и представници Општине Чукарица и Спортског Савеза Србије.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.