Линија
Republicki zavod za sport
15.10.2018.

Новак Ђоковић покорио Шангај без изгубљеног сета

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је 32. мастерс титулу у каријери, пошто је у финалу у Шангају савладао Хрвата Борну Ћорића 6:3, 6:4


Више icoMore


12.10.2018.

Талентована атлетичарка Адриана Вилагош на тестирањима у Заводу

Млада перспективна атлетичарка, Адриана Вилагош, у Заводу за спорт и медицину спорта РС у два дана је обавила комплетне медицинске прегледе и тестирања као и моторичка мерења. Свеобухватна тестирања спортиста обавезно укључују и психодијагностику.

У Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту надарена атлетичарка је на изокинетичком динамометру обавила процену неуромишићне функције мишића у зглобу колена и рамена. Рађена је и анализа ризика од повређивања 3D камерама као и процена функционалних дисбаланса. Анализа статичких девијација и асиметрија, удружена са идентификованим динамичким функционалним недостацима, применом високо прецизне и објективне 3Д кинематичке анализе, пружа увид у  ширу слику о биомеханици тела човека. У састав опсежних тестирања улазе и теренска тестирања у складу са потребама спорта.

Најбоља пионирка Србије у бацању копља члан је атлетског клуба Сента, а лични рекорд Адриане Валгош износи 59,69 метара што је најбољи резултат у свету у пионирској категорији.


Више icoMore


11.10.2018.

Завод за спорт и медицину спорта РС у служби развоја спорта и рекреације

Завод за спорт и медицину спорта РС делује у интересу очувања здравља спортиста и свих учесника у спортским активностима, али исто тако ради у циљу побољшања свих неопходних карактеристика за добар спортски учинак такмичара. У оквиру центра за развој и унапређење спорта реализују се тренинзи у савременим објектима за спорт као и групна и индивидуална рекреација и корективна гимнастика. Коплексно деловање Завода обухвата, добрим делом, имплементацију проверених, савремених, стручних и научних сазнања, чија се адекватна примена може позитивно одразити на целокупан систем спорта Републике.   

На простору од 42 хектара у Кошутњаку налазе се лабораторије за спортско-медицинске прегледе, моторичка и психолошка тестирања, затворени и отворени спортски терени, трим стаза, комплекс отвореног пливалишта Кошутњак, атлетски стадион, Национални тренинг центар као и хотел Трим. Простор унутар и око читавог комлекса Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије у целости је доступан и за лица са посебним потребама.


Више icoMore


11.10.2018.

Сребрна медаља за Србију на Олимпијским играма младих у Буенос АјресуФ

Теквондисткиња Надица Божанић освојила је, у категорији до 63кг, сребрну медаљу на Олимпијским играма младих које се одржавају у Буенос Ајресу у Аргентини. Боља од Надице у финалу је резултатом 23:17 била Иранка Валинејад Јалда која је на крају дошла до златне медаље. Две бронзе отишле су у руке Италијанке Сенамо Асунте и Мексиканке Солтеро Грасија Лесли Шаре.

Теквондисткиње на припремама у Заводу за спорт и медицину спорта РС за Олимпијске игре младих

Надичина сребрна медаља је четврто по реду одличје за Тим Србије у Буенос Ајресу.


Више icoMore


10.10.2018.

Психолошка тестирања У19 фудбалске репрезентације Србије

Млада фудбалска репрезентација Србије У 19 у оквиру припрема у Новим Бановцима обавила је психолошка тестирања која је реализовала психолог Завода Тијана Ћирковић Хигл. Осим батерије психолошких тестова, у сарадњи са Фудбалским савезом Србије, спроведена је и процена кохезивности спортске екипе методом социометрије. 

Социометрија - процена кохезивности спортских екипа

Социометрија је поступак психолошке процене и анализе којим се у потпуности може сагледати статус сваког појединца у оквиру спортског колектива. Овом методом могуће је утврдити степен играчке и социјалне интеракције међу члановима спортске екипе, постојање кофликата, начин међусобне комуникације, степен међусобног поверења, кохезивност тима у целини, социјални и психолошки статус сваког играча појединачно као и степен његове интегрисаности и прихваћености у тиму.


Више icoMore


10.10.2018.

Одржавање комплекса Завода за спорт и медицину спорта РС

Служба за одржавање зелених површина и отворених спортских терена води бригу о великом комплексу Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Служба превасходно делује као логистичка подршка приликом санације, амортизације или реконструкције објеката научног погона и објеката намењених за спорт и рекреацију.

Одржавање зелених површина изводи се у оквиру три издвојене целине комплекса од 42 хектара.


Више icoMore


10.10.2018.

Одељење за специјализовану здравствену заштиту спортиста Ташмајдан

Делатности:

  • овера спортско-такмичарских књижица
  • преглед деце за учествовање у школском и такмичарском спорту

Спортско-медицински преглед обухвата:

  • лабораторија (основна крвна слика)
  • антропометрија
  • ЕКГ
  • физикални преглед по системи

Контакт телефон: 011/ 3245 115


Више icoMore


10.10.2018.

Национални тренинг центар Завода за спорт и медицину спорта РС

Дом спортова – Први Национални тренинг центар задовољава потребе репрезентативних селекција за спровођење процеса тренинга.

Структура спортског објекта омогућава одвијање бројних садржаја организоване или индивидуалне рекреације за различите групе корисника.

Исто тако, реализују се семинари, спортски кампови, такмичења и друге манифестације.


Више icoMore


10.10.2018.

Моторичка тестирања перспективних кошаркаша у Лозници

Стручњаци за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС обавили су моторичка тестирања пионира и кадета КК Лозница. Теренска тестирања реализована су применом опште батерије тестова кроз коју су прошле мушке и женске селекције надарених спортиста.

Завод за спорт и медицину спорта РС већ дуги низ година пружа стручну подршку подмлатку кошаркашког клуба.


Више icoMore


9.10.2018.

Марија Малић донела Србији нову медаљу на Олимпијским играма младих

Србија је освојила и треће одличје на Олимпијским играма младих у Буенос Ајресу пошто је Марија Малић дошла до бронзане медаље у дисциплини ваздушна пушка.

 Марија на припремама у Заводу за спорт и медицину спорта РС


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.