Линија
Republicki zavod za sport
13.04.2018.

Стрелци на моторичким и спортско-медицинским тестирањима

Редовна тестирања које, на сваких шест месеци, обављају стипендисти МОС-а у Заводу за спорт и медицину спорта РС, данас су урадили стрелци Стеван Јовановић (’97) и Милутин Стефановић (85’). Прегледи и тестирања стипендиста обухватају: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест, као и  мерења постуралног стсуса на Qуалисyс систему за дијагностику кретања. Прегледе врше специјалисти спортске медицине, кардиолози, у Центру за медицину и психологију спорта, док стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту врше мерења постуралног стсуса на Qualisys систему.


Више icoMore


12.04.2018.

Моторичка тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Стручни сарадници Одељења за аналитику у спорту ЗСМСРС, обавили су моторичка тестирања перспективном фудбалеру ФК „Бродарца“ Амдреју Илићу (18 година).  Приликом тестирања примењена је специјална батерије тестова за фудбалере.

Данас су у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту, извршена мерења постуралног стсуса на Qualisys систему за дијагностику кретања, младом кошаркашу Михаилу Милојковићу (11 година).


Више icoMore


12.04.2018.

Прегледи такмичара и рекреативаца у ЗСМСРС

У Заводу за спорт и медицину спорта РС врше се прегледи младих спортиста ради овере такмичарских књижица. Такође се врше прегледи и тестирања спортиста рекреативаца. Прегледе врше специјалисти спортске медицине, кардиолози педијатри. Прегледи обухватају: анализу крвне скике, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед и функционална тестирања.


Више icoMore


11.04.2018.

Српска атлетичарка Тамара Салашки у ЗСМСРС

Данас је стипендисткиња Тамара Салашки – атлетика, 400 m, у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавила спортско-медицинске прегледе и моторичка тестирања.  У Центру за медицину и психологију спортаТамари је урађен први преглед за ову годину, у склопу тога су јој обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест. Атлетичарки су стручни сарадницу Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту извршили мерења постуралног стсуса на Qualisys систему за дијагностику кретања.


Више icoMore


10.04.2018.

Стипендисти МОС-а на редовним пегледима и тестирањима у ЗСМСРС

Данас су у Заводу за спорт и медицину спорта РС спортско-медицинске прегледе и моторичка тестирања обавили стипендисти: Бобана Величковић – стрељаштво, Марко Томиевић – кајак, Александар Беђик, Павле Лијескић и Игор Ђерић – веслање, Никола Јурковић, Бојан Дејановић и Иван Дејановић – гимнастика.

 


Више icoMore


10.04.2018.

Прегледи и овера такмичарске књижице у ЗСМСРС.

У Заводу за спорт и медицину спорта РС свакодневно се врше прегледи младих спортиста ради овере такмичарских књижица. Прегледе врше специјалисти спортске медицине, кардиолози педијатри. Преглед обухвата: анализу крвне скике, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед и функционална тестирања.


Више icoMore


5.04.2018.

Бесплатни прегледи у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Поштовани корисници,

Завод за спорт и медицину спорта РС се прикључује акцији промотивних бесплатних прегледа као подршка сличним акцијама у нашој земљи које је подржало како Министарство здравља тако и Министарсво омладине и спорта РС.

У наредном периоду, тачније сваког следећег месеца током 2018. године, биће одређен по један дан (друга недеља у месецу), који ћемо посветити промотивним спортско медицинским прегледима и консултацијама, почев од априла месеца.

Током месеца априла, промотивне прегледе ћемо реализовати у термину 26.04.2018 године (четвртак), али уз обавезно заказивање 23. и 24.04. на бр телефона 011/3555 460, 3555 461 од 11 – 14 часова.

Најава следећег термина у мају ће бити постављена на званичном сајту Завода а планирани термин је друга недеља маја (четвртак) – 10.05.2018. године уз обавезно заказивање 07. и 08.05. на бр телефона 011/3555 460, 3555 461 од 11 – 14 часова.

За све информације везане за акцију промотивних прегледа Вам стојимо на располагању на бр телефона 011/3555 460, 3555 461 од 11 – 14 часова као и мајл адреси medicina@rzsport.gov.rs


Више icoMore


5.04.2018.

Узми рачун и победи 2018

Због великог успеха првог циклуса наградне игре Узми рачун и победи, реализованом у првом кварталу 2017, у којем је учествовало готово 40 одсто грађана и послато више од 85 милиона рачуна и слипова, Влада Србије одлучила је да заједно са НАЛЕД-ом организује нови циклус наградне игре Узми рачун и победи 2018.

Наградна игра биће организована кроз два круга у првом кварталу 2018. године у трајању од по месец дана. Реализује се као део шире медијско-едукативне кампање у оквиру проглашења 2018. за Годину борбе против сиве економије и једна је од кључних мера Националног програма за сузбијање сиве економије.

Право на учешће имају сва пунолетна лица са пребивалиштем или боравиштем на територији Републике Србије која прикупе и пошаљу 10 фискалних рачуна или 10 потврда за плаћање картицом (''слипова''), минималне вредности од 100 динара по фискалном рачуну или слипу, не старијих од 01. јануара 2018. године.

Приређивач наградне игре Узми рачун и победи 2018. је Влада Републике Србије и организује се под покровитељством премијерке Ане Брнабић у сарадњи са НАЛЕД-ом и привредом окупљеном у Савезу за фер конкуренцију. Партнери у реализацији наградне игре су Министарство финансија, Министарство државне управе и локалне самоуправе, Републичка дирекција за имовину Републике Србије, Пореска управа и Пошта Србије.


Више icoMore


5.04.2018.

Репрезентативке Србије у одбојци на редовним контролама у ЗСМСРС

Данас су у Заводу за спорт и медицину спорта РС, у Центру за медицину и психологију спорта, обављени редовни здравствени прегледи женској кадетској одбојкашкој репрезентацији Србије.

Спортско-медицински преглед обухвата:

  • Физикални преглед по системима
  • Антропометрија: мерење телесне висина, телесна маса, одређивање телесне композиције – одређивањепроцента телесних масти, мишића, коштаног ткива и воде
  • Електрокардиографија (ЕКГ)
  • Спирометрија
  • Лабораторијске анализе крви (комплетна крвна слика, седиментација, биохемијске анализе: гликемија, уреа, укупни холестерол, триглицериди, трансаминазе, гвожђе у серуму)
  • Ултразвучни преглед срца
  • Фунционални тест оптерећења – контрола утренираности

У Центру за медицину и психологију спорта сви заинтересовани могу да обаве комплетне спортско медицинске контроле и тестирања. Сви испитаници пролазе детаљан медицински преглед, како би се утврдило здравствено стање. Обавезан део прегледа подразумева комплетне биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ. Стандардизовани тестови се обављају на бицикл - ергометру и Тредмилу – траци.

Завод за спорт и медицину спорта РС, у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту, пружа могућност свим спортистима, спортским клубовима, савезима и грађанима да изврше дијагностику постуралног статуса, као и идентификацију ризика од могућих настанка спортских повреда, обаве специфичан протокол издржљивог трчања на траци, изврше процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри.


Више icoMore


5.04.2018.

Одбојкашице на анализи постуралног статуса

Женска кадетска одбојкашка репрезентација Србије, прошла је и кроз моторичка тестирања, где јој је обављена постура тела на најсавременијој опреми за идентификацију ризика од могућих настанка спортских повреда, Qualisys систему. Због темпа и јачине тренажних процеса, све више пажње се посвећује превенцији како би се максимално унапредила спортска достигнућа, а са друге стране смањио ризик од повреде. Дијагностиком у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту, омогућава се правилан избор вежби, што ће довести и до уравнотеженог и оптималног стања.

Предност Qualisys система је изузетна флексибилност и преносивост, што олакшава поставку и транспорт до различитих спортских простора где се могу вршити снимања у складу са специфичностима и потребама одговарајућег спорта. Овај систем је идеалан за широк спектар спортских апликација, где се осим за потребе истраживања, користи и за обуку у тренажном процесу, али и као средство од великог значаја у превенцији повреда спортиста. Уз помоћ Qualisys система за снимање кретања добијају се изузетно прецизни и потпуно објективни квантитативни подаци за рачунање зглобних углова, убрзања, момената, сила, еластичности, деформација, постуре тела, баланса и осталих важних карактеристика кретања.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.