Линија
Republicki zavod za sport
9.08.2018.

Бесплатни спортско-медицински прегледи у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Сваког другог четвртка у месецу Завод за спорт организује бесплатне прегледе за све заинтересоване грађане. У питању су општи прегледи који се односе на општи преглед уз БМИ, лабораторијску дијагностику и ЕКГ у миру.

Промотивни прегледи се организују сваког месеца, а сви заинтересовани грађани неопходно је да се пријаве неколико дана пре доласка у Кошутњак.


Више icoMore


9.08.2018.

Лабораторија за психологију Завода за спорт и медицину спорта РС

У понуди једине званичне лабораторије за психологију спорта у земљи налази се батерија психолошких тестова који садрже инструменте за процену нивоа спортске такмичарске анксиозности као и развијености психолошких вештина за превладавање стреса у спорту, уз процену  спортског самопоуздања и самопоштовања.

Лабораторија за психолошку дијагностику, спортистима пружа и саветодавно консултативне услуге. За екипне спортове доступни су тестови Социометрије, као показатељи квалитета играчке и социјалне интеракције спортског колектива.

Стручни сарадници Лабораторије за психологију спорта користе и савремени Биофидбек инструмент уз помоћ кога се могу пратити психофизиолошки процеси којих испитаник обично није свестан а над којима се може успоставити вољна контрола. Повратне информације добијене  преко савремене мерне технологије,  омогућавају процес учења потребних психолошких техника како би се остварио успешан такмичарски наступ.


Више icoMore


9.08.2018.

Теренска тестирања стрелаца у Караташу

Млади стрелци бораве на припремама у Караташу где су уједно радили процену моторичких способности у сарадњи са одељењем за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС. Перспективни подмладак Стрељачког савеза Србије броји 40 јуниора и јуниорки који су прошли сва теренска тестирања у складу са потребама спорта којим се баве.

Омладински спортски камп Караташ је центар за развој школског, универзитетског и врхунског спорта. Осим смештајних објеката, капацитета до 350 корисника, располаже и теренима за кошарку рукомет, одбојку, фудбал, тенис. У свом поседу има и фудбалски терен са вештачком травом, терен за одбојку на песку, отворени базен и трим стазу.


Више icoMore


8.08.2018.

Отворено пливалише Кошутњак бележи рекордну посету

Базени Кошутњак Завода за спорт и медицину спорта РС ових дана бележе рекордну посећеност. Иако је почетак летње сезоне обележило лоше време које је проузроковало слабу посету и лош одзив за учешће у бесплатним садржајима, ове недеље температуре су праве летње због чега су купачи на базену све бројнији. Комплекс од пет базена на великом простору, у зеленилу, пружа пун комфор корисницима, због чега је пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС омиљено место током лета.

Ценовник услуга није се мењао у односу на прошлу годину. Дневна улазница је 250 динара, полудневна карта (од 15 сати) износи 180, а за дете до 7 година старости улаз је 100 динара. Деца до 3 године не плаћају карту, а средом, уз ђачку књижицу, основци и средњошколци имају слободан улаз. Школарци до 12 година старости на пливалиште могу ући у присуству родитеља или пунолетног лица.

У радно време базена, од 10 до 19 сати, дежура лекарски тим Завода за спорт и медицину спорта РС и МУП Чукарице.


Више icoMore


8.08.2018.

Кошаркаши из Пекинга на тестирању у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Млади кошаркаши из Пекинга радили су моторичка тестирања у лабораторији за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС. Дечаци од 10 до 14 година су радили 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању. Статичке постуралне анализе представљају први корак у процени и неуромишићних функција и биомеханичких карактеристика тела и сегмената тела које касније омогућавају креирање квалитетнијих тренажних програма за функционалне корекције.

Кошаркашки клуб из Пекинга реализује припреме на Руднику од 25. до 9. августа у сарадњи са српским кошаркашким клубом у циљу унапређења свих сегмената кошаркашке игре.


Више icoMore


7.08.2018.

Одбојкашка репрезентација Србије на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Најбољи одбојкаши Србије обавили су неопходне прегледе и тестирања у јединственој установи спорта у Кошутњаку.

Спортско медицински преглед обухвата физикални преглед по системима органа, са посебним освртом на кардиоваскуларни, респираторни, нервни и локомоторни систем. У састав прегледа улазе и антропометријска мерења, процена индекса телесне висине и масе, а прати се и однос мишића, коштаног ткива и воде. Обавезно се врши електрокардиографски налаз (ЕКГ) и биохемијске анализе крви.

Правилник о утврђивању способности спортиста за обављање спортских активности и учествовање на спортским такмичењима уређује начин, врсту, обим и рокове у којима се спроводе здравствени прегледи. Правилником је прецизирано да се прегледи обавезно раде на шест месеци, осим уколико не постоје индикације да се медицинска провера и тестирање спроведу раније. Функционална тестирања обавезно раде такмичари млађи од 16 година и сви спортисти који наступају у репрезентативним селекцијама.

Према Правилнику, ултразвук срца једном годишње раде све националне селекције и сви професионални спортисти.


Више icoMore


6.08.2018.

Хотел Трим на услузи спортистима

Хотел Трим функционално је повезан са читавим спортским комплексом Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, због чега је погодан за кондиционе припреме спортиста. Смештајни објекат се налази у Кошутњаку и егзистира као спортски хотел отвореног типа са капацитетом за 56 гостију у оквиру две смештајне јединице. У понуди хотела су једнокреветне и двокреветне собе, апартман, сала за теоретску наставу, ресторан и летња башта за 120 гостију.

Архитектура, уређеност простора као и израда намештаја ван прописаних стандарда пружају неопходан комфор кошаркашима али и другим гостима у току боравка. Опремљеност кухињског блока и стручност лица је на високом нивоу што омогућава припремање хране према индивидуалним потребама спортиста. Тренутно у Трим хотелу бораве женске кошаркашке репрезентације Србије и Словеније У 16 у оквиру припрема за предстојеће спортске наступе.


Више icoMore


6.08.2018.

Ускоро завршетак радова на три игралишта Завода за спорт и медицину спорта РС

Адаптација игралишта у оквиру трим стазе у Кошутњаку је у завршној фази. Динамика радова на адаптацији три отворена игралишта Завода за спорт одвија се по плану, а сам завршетак радова предвиђен је за 14. август.

Отворени терени за рукомет, одбојку и кошарку добиће нову тартан подлогу, а биће инсталирана и расвета на сваком терену појединачно. Истовремено, биће постављено ново постоље за одбојкашку мрежу, док ће фудбалски терен бити зановљен новим головима а кошаркашки савременим конструкцијама и кошевима. Новина ће бити и у виду савременијих инфо пултова, нових клупа за седење и корпи за одлагање ситног отпада.

Иначе, сва три отворена терена Завода за спорт и медицину спорта РС бесплатно су доступна грађанима на коришћење.


Више icoMore


6.08.2018.

Отпочео нови циклус бесплатне школе пливања на базену Кошутњак

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије од 30. јула реализује нови циклус бесплатне школе пливања која ће трајати до 31. августа. Деца су разврстана по групама на непливаче, полупливаче и пливаче, а гупе су образоване од корисника који су преузели ваучере Секретаријата за спорт и омладину Града Београда.

Рекреација за ђаке основних и средњих школа биће реализована радним данима од 8 до10 ујутру на рекреативном и школском базену, у присуству педагога физичке културе водеће установе спорта Србије.

Средом, уз ђачку књижицу, основци и средњошколци имају слободан улаз на базен.


Више icoMore


6.08.2018.

Мушка јуниорска кошаркашка репрезентација Србије шампион Европе

Јуниорска репрезентација Србије је шампион Европе у кошарци.

Изабраници селектора Александра Бућана, играчи рођени 2000. године и млађи, одбранили су титулу освојену прошле године јер су у великом финалу Европског првенства у Риги савладали селекцију домаћина, Летоније. Србија У18 – Летонија У18 99:90 (32:20, 22:21, 25:24, 20:25).


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.