Линија
Republicki zavod za sport
27.04.2017.

Кошаркаш на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Урош Алексић, члан кошаркашког клуба Леотар из Требиња

Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, обавили су му специфичну батерију моторичких тестова за кошаркаше.


Више icoMore


27.04.2017.

Признање директору ЗСМСРС

Јуче, 26. априла 2017. обележено је 150 година од турске предаје кључева тврђаве ''Фетислам'' изасланику кнеза Михаила Обреновића, српском артиљерисјком капетану Милутину Јовановићу. Било је то 26. априла 2017. године. Поводом Дана општине Кладово, увојен је и предлог Одлуке о додели награда и јавних признања.

Јавно признање и плакету, од председника општине Кладово господина Радисава Чучулановића, добио је и директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Горан Бојовић.  Бојовићу је уручено признање због ангажованости и посвећености на обнови омладинско спортског кампа Караташ. Овај спортски комплекс, у који је до сада уложено 145 милиона динара, простире се на 15 хектара. Кладово може да се дичи са најмодернијим спортско омладинским центром који данас живи другачије у односу на претходне три деценије. Ово што је урађено до сада, испуњава све светске стандарде. Сада Караташ има трим стазу дугу 1.200 метара, неколико нових павиљона који су намењени за смештај спортиста, затим најсавременију теретану са великим бројем справа и стреч салом која се простире на 250 квадрата. Изграђена је и нова управна зграда, реновирана су и четири терена на отвореном. Уз подршку Завода за спорт и медицину спорта РС, Министарства омладине и спорта и Владе Републике Србије, Караташу се враћа некадашњи сјај и употпуњује туристичку понуду кладовског краја.

Кампове које спортски савези добијају преко Министарства организоваћемо у Караташу. Већ имамо чекирано 8.500 ноћења, а план за ову годину је 12.000 ноћења. Завршетком треће фазе обнове имаћемо 150 соба у рангу четири зведздице и то је потврда конфора са којим располаже Караташ - рекао је Бојовић.


Више icoMore


27.04.2017.

Тренинг утакмице у Дому спортова ЗСМСРС

Српска кадетска рукометна репрезентација Србије, са колегама из Алжира, тренинг утакмице и припреме спроводе у Дому спортова Завода за спорт и медицину спорта РС.

Припреме се спроводе ради Светског првенства које ће бити одржано у августу у Грузији.


Више icoMore


26.04.2017.

Радно време спортских објеката ЗСМСРС током празника

Поштовани корисници, радно време спортских објеката Завода за спорт и медицину спорта РС, биће уобичајено, осим понедељка који ће бити нерадан.

Желимо Вам угодне дане празника.

Дом спортова

Затворени олимпијски базен


Више icoMore


26.04.2017.

Рукометаши на моторичким контролама утренираности у ЗСМСРС

Рукометаши репрезентативци Србије, Милан Милић и Милан Јовановић

Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, Завода за спорт и медицину спорта РС, обавили су им батерију моторичких тестова и тестирали их на Изокинетичком динамометру.


Више icoMore


26.04.2017.

Рукометашица на анализи постуралног статуса

Емилија Лазић

Дијагностика подразумева 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању. Протокол обухвата основни образац кретања којим се на различите начине утиче на наш локомоторни апарат. Тада можемо открити функционалне недостатке које у дугорочном смислу доводе до структуралних деформитета и повреда. Предност Qualisys система је изузетна флексибилност и преносивост, што олакшава поставку и транспорт до различитих спортских простора где се могу вршити снимања у складу са специфичностима и потребама одговарајућег спорта. Овај систем је идеалан за широк спектар спортских апликација, где се осим за потребе истраживања, користи и за обуку у тренажном процесу, али и као средство од великог значаја у превенцији повреда спортиста. Уз помоћ Qualisys система за снимање кретања добијају се изузетно прецизни и потпуно објективни квантитативни подаци за рачунање зглобних углова, убрзања, момената, сила, еластичности, деформација, постуре тела, баланса и осталих важних карактеристика кретања.


Више icoMore


26.04.2017.

Кајакаш на тесту оптерећења

Владимир Турубаров, репрезентативац Србије у кајаку, на тестирањима у Центру за медицину и психологију спорта ЗСМСРС

Функционалним тестом оптерећења, проверава се реацкија организма на физички напор и способност организма да се изложи физичком напору. Било ко да планира да се подвргне физичком напору треба да прође кроз одређене нивое здравствене контроле. Затим се приступа тесту физичког напора где се одређује ниво и степен физичког напора за који је сваки појединац способан. Након теста лекари утврђују да ли је особа уопште способна да се бави спортом и дају савет на који начин би појединац требало да се излаже физичком напору.


Више icoMore


26.04.2017.

Атлетичар на спортско медицинској контроли у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Страхиња Јованчевић, атлетичар (скок у даљ)

У Центру за медицину и психологију спорта, обављене су му: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца и функционални тест оптерећења.


Више icoMore


25.04.2017.

Тенисерка на моторичким тестирањима у Дому спортова ЗСМСРС

Маја Мицић, чланица тениског клуба Црвена звезда на теренским тестирањима

Стручни сарадницу Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, Завода за спорт и медицину спорта РС, обавили су теренска тестирања младој тенисерки. Обављена јој је специфична батерија моторичких тестова за тенисере. Спортистима се обављају тестирања у теренским условима, применом општих и специјалних батерија моторичких тестова за процену гипкости, брзине, снаге, агилности и издржљивости.


Више icoMore


25.04.2017.

Риболовци на контролама у ЗСМСРС

Риболовци, репрезентативци Србије на спортско медицинским контролама у Заводу за спорт и медицине спорта РС

У Центру за медицину и психологију спорта, обављене су им: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца и функционални тест оптерећења.


Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.