Линија
Republicki zavod za sport
19.09.2017.

Атлетски стадион ЗСМСРС

Атлетски стадион Завода за спорт и медицину спорта РС, налази се у самом срцу Кошутњака.

На Атлетском стадиону, одржавала су се многа такмичења и манифестације као што су првенства основних и средњих школа, атлетска такмичења у скоку у даљ, трчање на 100м-спринт, бацање кугле. Уназад неколико година на њему је организован и Међународни Бели Крос, а постао је и наставно - научна база Факултета за спорт и физичко васпитање.


Више icoMore


19.09.2017.

Aмбулантa ЗСМСРС на ''Ташмајдану''

Амбуланта Завода за спорт и медицину спорта РС, на ''Ташмајдану''

Заказивање термина је обавезно због великих гужви, а све информације које су Вам потребне, можете добити на 011/3555 460. Хвала Вам на поверењу.

Одељење за специјализовану здравствену заштиту спортиста Ташмајдан

Делатности:

  • овера спортско-такмичарских књижица
  • преглед деце за учествовање у школском и такмичарском спорту

Спортско-медицински преглед обухвата:

  • лабораторија (основна крвна слика)
  • антропометрија
  • ЕКГ
  • физикални преглед по системи

Више icoMore


19.09.2017.

Услуге ОСК Караташ

Омладинско спортски камп Караташ Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, који се налази у општини Кладово, на самом улазу у Ђердапску клисуру, већ скоро пет деценија позната је дестинација специјализована за спортске припреме.

Пре две године, од стране државе, камп је предат на управљање Заводу за спорт и медицину спорта РС. Реконструкција кампа је започета одмах. Завршене су две фазе, а трећа је у току.

Више о услугама ОСК Караташ


Више icoMore


19.09.2017.

Тестирања у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС

Најсавременији модел изокинетичког динамометра фирме HUMAC NORM пружа могућност процене кроз три режима рада мишића (изокинетички, изотонични и изометријски) и то активним покретом прегибача и опружача трупа, затим мишића скочног зглоба, зглоба колена, кука, рамена, лакта и зглоба ручја. Покрети се могу изводити у свим смеровима (екстензија, флексија, абдукција, адукција, унутрашња и спољашња ротација).   

Завод за спорт и медицину спорта РС, у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту, пружа могућност свим спортистима, спортским клубовима, савезима и грађанима да изврше дијагностику постуралног статуса, као и идентификацију ризика од могућих настанка спортских повреда, обаве специфичан протокол издржљивог трчања на траци, изврше процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри.

Контрола тренираности перспективних и врхунских спортиста у циљу унапређења квалитетног и врхунског спорта је једна од најзначајнијих континуираних делатности Завода. Осавремењавањем дијагностичке опреме и усавршавањем стручног кадра у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије се реализује савремени приступ процени и евалуацији моторичких способности спортиста.


Више icoMore


19.09.2017.

Трим стаза ЗСМСРС

Недавно реконструистаза трим стаза Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку привлачи многобројне кориснике, који трче, шетају и вежбају. За оне који желе истовремено да трче и раде вежбе, олакшан је излаз са стазе и прилаз полигонима за вежбање.

Испред сваког полигона за вежбање стоји табла са обавештењима о правилном извођењу вежбе, које су прилагођене свим узрастима.

Завод за спорт и медицину спорта РС Вам жели да у преосталим летњим и јесењим данима уживате и тренирате на нашим теренима.


Више icoMore


18.09.2017.

IV Конгрес дечијих хирурга Србије с међународним учешћем и Регионалној конференцији: Мултидисциплинарно лечење хируршких болести код деце

Позивно писмо можете прочитати овде.

Овим путем бисмо желели да Вас обавестимо да је website конгреса активан. Да бисте приступили website-у, молимо Вас да кликнете овде.

Ваше радове можете слати од 1. октобра 2017. путем 
online формулара или на e-mail адресу secretariat@serbianpediatricsurgery.com.

Детаљна упутства за слање апстраката можете прочитати овде.
 
Као што је уобичајено, за учешће на конгресу ће бити понуђена 3 типа котизације:
Пријављивање на Конгрес се врши на web страни конгреса попуњавањем 
online формулара

Попуњавањем регистрационог формулара који се налази у прилогу

За све додатне информације, стојимо Вам на располагању. Очекујемо Вас у априлу у Београду.

E-mail: secretariat@serbianpediatricsurgery.com
Website:
http://serbianpediatricsurgery.com/


Више icoMore


18.09.2017.

Реконструкција ОСК Караташ

Омладинско спортски камп Караташ, налази се у трећој фази реконструкције. Порушени су стари павиљони, и почело се са изградњом нових. Камп ће поред новоизграђених павиљона, спортских терена у прве две фазе реконструкције, и у трећој добити нове смештајне објекте.

ОСК Караташ, дестинација специјализована за спортске припреме, у свом саставу има затворене и отворене терене (спортска хала, теретана, базен, стрељана, куглана итд.) Од отворених терена можемо да понудимо терен за кошарку, рукомет, одбојку, фудбал, тенис, терен са вештачком травом, као и терен за одбојку на песку, базен  и Трим стаза дугачку 1.200 метара ширине 1м, са једном станицом за вежбање са справама. Камп од затворених, поседује одличан фудбалски терен и спортску халу.


Више icoMore


18.09.2017.

Завршено ЕП у кошарци

Кошаркаши Србије освојили су сребрну медаљу на Евробаскету, пошто су у финалу изгубили од репрезентације Словеније са 93:85.

Богдан Богдановић је члан најбоље петорке шампионата Старог континента. Српски ас је партијама током групне фазе, а поготово у нокаут фази, апсолутно заслужио место међу најбољим кошаркашима Европе.

Поред Богдановића, прву петорку чине и Словенци Лука Дончић и Горан Драгић, који је уједно и најбољи играч (МВП) Евробаскета, Рус Алексеј Швед и Шпанац Пау Гасол.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић присуствовао је финалној утакмици у Истамбулу и честитао нашим кошаркашима остварени успех. Државни званичници Србије честитали су кошаркашкој репрезентацији освајање сребрне медаље на Европском првенству, а међу њима и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Данас у 19 часова, по традицији, на балкону Скупштине града у Београду, биће дочекани наши кошаркаши.


Више icoMore


15.09.2017.

Директор ЗСМСРС у посети Сајму спорта и активног живота у Истанбулу

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС се налази у посети Сајму спорта и активног живота у Истанбулу. Сајам спорта и активног живота, фитнес опремe - SPORTS AND ACTIVE LIFE се одржава од 14.09. до 17.09.2017 године у Истанбулу, Турска.


Више icoMore


15.09.2017.

Подмладак женаког кошаркашког клуба „Партизан“ на тестирањима у ЗСМСРС

Данас су редовна спортско-медицинска  тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавиле кошаркашице ЖКК „Партизан“.  Прегледе и тестирања је урадило седам девојака од 2002. до 2004. годишта. Преглед и обухватају: анализу крвне скике, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед и функционална тестирања.


Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.