Линија
Republicki zavod za sport
26.01.2021.

Омладинци Чукаричког у ЗСМСРС

Маџаревић Михаило ФК „Чукарички“

Млади фудбалери (2005. годиште) из фудбалског куба  Чукарички, у заказаним терминима, долазе у ЗСМСРС на редовне спортско-медицинске прегледе и тестирања.Њима се  утврђују здравствене способности спортиста за обављање спортских активности и учествовање на спортским такмичењима.Спортско - медицински преглед обухвата: лабораторијске анализе крви, антропометријска мерења, физикални преглед по системима, електрокардиографија, ултразвучни преглед срца. Након утврђивања здравственог стања, прелази се на стандардизована функционална тестирања.


Више icoMore


19.01.2021.

Фудбалер Црвене звезде Мухамед Бен на тестирањима у ЗСМСРС

Мухамед Бен на тестирањима у ЗСМСРС

Данас је у Заводу за спорт и медицину спорта РС, на Кошутњаку, спортско-медицинска и моторичка тестирања обавио фудбалер Црвене звезде Мухамед Бен. Он рођен је 1989. године на фанцуском острву Мајот. У ФК Црвена Звезда игра од 2018. године на позицији нападача, пре Звезде је играо за грчки Паниониос, Левадиоакос и Олимпијакос.

У Центру за медицину и психологију спортаМухамеду је урађен преглед у склопу кога су обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест.

Стручни сарадницу Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту су фудбалеру извршили процену неуромишићне функције колена.

Фудбалерима сe врше контроле медицинске, физичке и психолошке спремности за бављење спортом. Тестирања се обављају према индивидуално подешеном протоколу у односу на узраст и ниво форме, а у складу са препорукама за специфично тестирање спортиста.


Више icoMore


19.01.2021.

Моторичка тестирања ЖФК Спартак из Суботице

 ЖФК Спартак

   

У склопу вишегодишње успешне сарадње између Завода за спорт и медицину спорта РС и Женског фудбалског клуба Спартак из Суботице (вишеструког шампиона Србије и редовног учесника УЕФА лиге шампиона). Стручни сарадници центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту обавили су процену моторичких способности и степена тренираности пред почетак зимских припрема за наставак такмичења у Суперлиги Србије.


Више icoMore


13.01.2021.

Омладинци Чукаричког у Заводу за спорт и медицину спорта

Омладинци Чукаричког на тестирањима
Током ове  недеље млади фудбалери (2003. и 2004. годиште) из фудбалског куба  Чукарички сукцесивно, у заказаним терминима долазе у ЗСМСРС на редовне спортско-медицинске прегледе и тестирања, којима се  утврђују здравствене способности спортиста за обављање спортских активности и учествовање на спортским такмичењима.

Спортско - медицински преглед обухвата: лабораторијске анализе крви, антропометријска мерења, физикални преглед по системима, електрокардиографија, ултразвучни преглед срца. Након утврђивања здравственог стања, прелази се на стандардизована функционална тестирања.


Више icoMore


11.01.2021.

Први тим Чукаричког на тестирањима у ЗСМСРС

Двадесетшест фудбаалера ФК Чукаручки, су обавли редовна спортско-медицинска и моторичка тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Сви спортисти су у обавези да се пре спортских тестирања тестирају на присуство вируса COVID-19.

Сви фудбалери су прошли детаљан медицински преглед, како би се утврдило здравствено стање, након којих се врше стандардизовани тестови, спортско медицинска и моторичка тестирања.


Више icoMore


11.01.2021.

Први тим Црвене звезде на тестирањима у ЗСМСРС

Протеклих пар дана, фудбалери  Црвене звезде су користили да би обавли спортско-медицинска и моторичка тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Цео први тим, њих 28, су били на здравственим прегледима и на функционалним тестирањима.


Више icoMore
30.12.2020.

Радно време спортских објеката Завода за спорт и медицину спорта РС током предстојећих празника

Радно време  I Националног тренинг центра - Дома спортова и Затвореног олимпијског базена током Новогодишњих и Божићних празника

-          31.12.2020. године до 15:30 часова
-          01.01.2021. године нерадни дан
-          02.01.2021. године је радни дан са редовним радним временом
-          06.01.2021. године до 15:30 часова
-          07.01.2021. године је нерадни дан


Више icoMore


29.12.2020.

Радно време спортских објеката Завода за спорт и медицину спорта РС

Ради сузбијања заразе изазване корона вирусом, Завод за спорт и медицину спорта РС, усклађен са новим мерама Владе РС, коригује начин рада спортских објеката.

 
 
Спортски објекти имају редовно радно време радним данима од 07.00-17.00 сати, за спровођење спортско-рекреативних програма.
 
- рекреативно бављење спортом / радним данима од 07.00-17.00 сати;
 
- грански спортски савези, клубови за припрему за регистрована такмичења - могућ тренажни процес и после 17.00 сати радним данима као и у данима викенда по утврђеним распоредима;
 
- спортско-рекреативни клубови и школе спорта / радним данима од 07.00-17.00;
 
- лекарско обезбеђење ЗСМСРС / радним даним од 07.00-17.00 сати, с обзиром да се овом услугом обухватају рекреативни корисници из групе грађанство - корисници по уговорима имају обавезу сопственог организовања лекарског обезбеђења;
 
- спасилачко обезбеђење на води / увек у терминима када су корисници на базенима.
 
Молимо да у складу са тим организујете своје активности и придржавате се строго и свих до сада утврђених мера и правила понашања за коришћење објеката Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.
 
О изменама и/или допунама и усклађивањима нашег рада, у односу на мере које се буду доносиле у наредном периоду, бићете редовно обавештавани.
 
Чувајте се и будите здрави.

Више icoMore


28.12.2020.

Пројекат Завода за спорт и медицину спорта РС

Видео

У овој мултифункционалној дворани, која је у склопу I Националног тренинг центра, тренираће многобројни национални спортски савези. Биће изграђена у складу са свим еколошким стандардима, а оно по чему ће посебно бити специфична је зелени кров, на којој ће бити видиковац са природном травом. Кровна површина биће затрављена и уклопљена, као и цео објекат, у целину са околним тереном и вегетацијом. Изградња комплекса траје већ непуних годину ипо дана, а завршетак очекујемо у првој половини следеће године.
 
 
Мултифункционална дворана Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку 
 
У овом спортско – рекреативном објекту предвиђени су тренинг садржаји за више спортова али и садржаји за медицину спорта, као и терени за друге спортове са лоптом, зоне за релаксацију, теретане и заједничке просторије које ће бити на располагању свим спортистима. Биће направљена тако да ће моћи на дневном нивоу да угости више савеза. Континуираном модернизацијом кроз унапређење инфраструктуре подижемо значај спорта и ниво услуга наше јединствене спортске установе.
 
''Овај објекат ће омогућити да спортисти имају аутономне садржаје неопходне за обављање тренажног процеса на високом нивоу и уз коришћење заједничких садржаја у оквиру објекта. Изградњом објекта желимо да нашим спортистима пружимо врхунске услове за професионални развој, какве имају њихове колеге у земљама са већим бројем европских, светских и олимпијских одличја од наше. Верујемо да ће по завршетку изградње њену предност и значај препознати и грађани, што кроз јачу афирмацију индивидуалних спортова по којима наша земља није била толико препознавана као када је реч о тимским, што кроз пример да смо и условима изградње објекта у непосредној околини аутентичног природног амбијента способни да водимо рачуна о животној средини, учинимо је лепшом и као такву је оставимо генерацијама које долазе'', наводи директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Горан Бојовић.

Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.