Линија
Republicki zavod za sport
9.11.2018.

Рукометне селекције Београда на тестирањима у Заводу

Стручњаци Завода за спорт  су обавили моторичка тестирања младих рукометних селекција.

 
 Дечаци и девојчице су у теренским условима радили општу батерију моторичких тестова.  

Више icoMore


9.11.2018.

Стипендисти на прегледима у Заводу

Врхунски Спортисти Риболовачког савеза Србије, Планинарског савеза Србије и Кајакашког савеза Србије данас су обавили прегледе и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије у Кошутњаку. Успешни спортисти  су прошли биохемијску анализу крви, ЕКГ у миру, антропометријска мерења, тест оптерећења, ултразвук срца.

Важећим Законом о спорту, сви спортисти су у обавези да раде прегледе и тестирања како би се утврдио здравствени статус и спортска форма такмичара.


Више icoMore


9.11.2018.

Миомир Кецмановић на прегледима у Заводу

Млади тенисер Миомир Кецмановић је у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавио медицинске прегледе и друга тестирања. Сви активни учесници спортских активности, прегледе и друга мерења раде на сваких шест месеци, где се кроз оверавање такмичарског картона, од стране лекара медицине спорта, даје сагласност за активно бављење спортом.

Осим прегледа, стручњаци Завода дају сугестије везано за исхрану, суплементацију и за унапређење тренажног процеса.

Више icoMore


8.11.2018.

Завод за спорт и медицину спорта РС партнер удружења „Чеп за хендикеп“

Удружење „Чеп за хендикеп“представља изворну грађанску иницијативу која је настала као друштвена реакција на неповољну законску регулативу у Србији која предвиђа замену ортопедских помагала у веома дугим, а понекад и нехуманим роковима (3-8 година у односу на врсту инвалидитета).
Акција траје од септембра 2012. године и функционише тако што грађани добровољно прикупљају чепове са пластичних флаша који се затим дистрибуирају  и продају компанијама за  рециклажу тврде пластике. За добијени новац особама са инвалидитетом уступају се нова или половна ортопедска помагала. Мисија удружења је побољшање квалитета живота особа са инвалидитетом и залагање за остваривање пуног потенцијала сваке особе са инвалидитетом уз коришћење расположивих ресурса у заједници.

 

Удружење „Чеп за хендикеп“ својим активностима жели  да подигне ниво друштвене свести и одговорности, како према животној средини, тако и према особама са инвалидитетом.


Више icoMore


8.11.2018.

Састанак надзорника у спорту и инспектора Министарства омладине и спорта у Заводу

У медија центру Завода је одржан састанак надзорника у спорту и инспектора Одсека за инспекцијске послове Министарства омладине и спорта РС како би се унапредио рад на пословима  надзора у спорту који на нивоу Републике обављају стручњаци Завода за спорт и медицину спорта РС. Састанак је уприличен у виду дискусије  са тежњом да се  направи ретроспектива досадашњег рада и јасно дефинишу активности за наредни период.

Испред Министарства омладине и спорта,  у својству републичких инспектора, наступили су  Владета Терзић и Миодраг Андрић, а у својству надзорника састанку су присуствовали др Јелена Ивановић, Живко Пановски, др Предраг Бићанин, мр Александра Санадер, др Предраг Божић, др Бобана Берјан Бачваревић и др Весна Репић – Ћујић.


Више icoMore


7.11.2018.

Бесплатни прегледи сваког месеца у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Завод за спорт и медицину спорта РС узео је учешће  у  акцији промотивних бесплатних прегледа на нивоу Републике које су подржали Министарство здравља и Министарсво омладине и спорта РС.

Сваког другог четвртка у месецу током 2018. године сви заинтересовани ће моћи у Заводу да ураде бесплатне спортско-медицинске прегледе и да обаве консултације са лекарима различитих профила. Неопходно је да се прегледи  закажу неколико дана унапред.

Све додатне информације можете добити од 11 – 14 часова на бројеве телефона: 011/ 3555 460, 3555 461, локал 154; и-мејл адреса:  medicina@rzsport.gov.rs


Више icoMore


7.11.2018.

Трим стаза Завода и спортска игралишта доступни свим корисницима

Трим стаза Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије је доступна за све групе корисника. Дужина стазе за трчање износи 1200 метара, а ширина износи 1.60 метара. На сваких 100 метара постављене су нове справе за вежбање, док је стаза целом дужином пресвучена тартан подлогом. Обновљена стаза има 17 станица за вежбање. Новина је и видео надзор као и осветљење путем електричног напајања постављено целом дужином, чиме је обезбеђено несметано и безбедно коришћење и у вечерњим сатима.

 

Испред сваког полигона за вежбање стоји табла са обавештењима о правилном извођењу вежбе, тежини приказаног задатка коју спортиста усклађује према могућностима.

У оквиру стазе за трчање, на бесплатно коришћење, такође су стављени у функцију и адаптирани терени за кошарку, одбојку и мали фудбал.

Неопходно је да корисници пре почетка било које активности прочитају правилник коришћења Трим стазе који се налази на самом улазу. Уз огласну таблу постављен је и пункт одакле у одређено време делује одељење за рекреацију Завода.


Више icoMore


7.11.2018.

Померен термин коришћења наткривеног базена у Кошутњаку за грађанство

Наткривени олимпијски базен у оквиру  отвореног пливалишта Кошутњак неће бити доступан за грађанство  у недељу 11. новембра у термину од 8 до 9.30 сати.


Више icoMore


6.11.2018.

Спортски садржаји доступни током наступајућег празника

Спортски објекти Завода за спорт и медицину спорта РС ће радити по уобичајеном режиму рада у време обележавања празника Дана примирја у Првом светском рату.


Више icoMore


6.11.2018.

Стручњаци Завода за спорт на Малом сајму спорта у Врању

Спортски савез Србије је уз подршку Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Врања и градске управе организовао шести овогодишњи Мали сајам спорта на коме активно узимају учешће  и стручњаци Завода за спорт и медицину спорта РС.

Манифестација организована у Врању заправо је увертира пред Сајам спорта у Београду, а са јасном намером  да велики број деце изабере спорт и здрав начин живота.

У хали 1 Београдског сајма биће организован Сајам спорта од 23. до 25. новембра, где ће присутни моћи да се упознају са спортским дисциплинама кроз презентацију спортова у присуству прослављених српских шампиона.


Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.