Линија
Republicki zavod za sport
26.07.2017.

Директор ЗСМСРС на конференцији за новинаре у тениском центру Новак

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС, господин Горан Бојовић,  присуствовао је конференцији за новинаре коју је данас у тениском центру Новак на дунавском кеју одржао наш славни шампион и четврти тенисер света Новак Ђоковић.

Директор Бојовић је попричао са Новаком, пожелео му брз опоравак и позвао га да дође у посету Заводу, сада када има више времена на располагању. Том приликом директор Бојовић  је рекао да су врата Завода отворена и сви капацитети на располагању како Новаку тако и читавој његовој породици.


Више icoMore


26.07.2017.

Бесплатан улаз за ђаке основних и средњих школа у петак на базенима ЗСМСРС

Због лоших временских услова, базени Завода за спорт и медицину спорта РС на Кошутњаку, данас неће радити. Школарцима, уз ђачку књижицу, ће бити омогућен бесплатан улаз у петак 28.07.

Контакт телефон: 011 3555 461 и 066 6410 762


Више icoMore


26.07.2017.

Пливач на комплетним контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Константин Тањевић (14), пливач француског клуба Racing club De Franc, обавио је данас комплетне спортско медицинске прегледе и тестирања, спортско медицинска и моторичка. Такмичи се у дисциплини прсно пливање. Пливањем се бави 7 година.  Рођен је у Италији, у Трсту, а живи у Француској, у Паризу. У јуну му се завршило првенство Француске , а нова сезона и регионална такмичења му почињу у септембру.

У Центру за медицину и психологију спорта, Константину су обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвук срца и ергоспирометријски тест.

Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, обавили су му тестирања на Изокинетичком динамометру и обављена му је анализа постуралног статуса.

Најсавременији модел изокинетичког динамометра фирме HUMAC NORM пружа могућност процене кроз три режима рада мишића (изокинетички, изотонични и изометријски) и то активним покретом прегибача и опружача трупа, затим мишића скочног зглоба, зглоба колена, кука, рамена, лакта и зглоба ручја. Покрети се могу изводити у свим смеровима (екстензија, флексија, абдукција, адукција, унутрашња и спољашња ротација).   

Дијагностика подразумева 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању. Протокол обухвата основни образац кретања којим се на различите начине утиче на наш локомоторни апарат. Тада можемо открити функционалне недостатке које у дугорочном смислу доводе до структуралних деформитета и повреда. Предност Qualisys система је изузетна флексибилност и преносивост, што олакшава поставку и транспорт до различитих спортских простора где се могу вршити снимања у складу са специфичностима и потребама одговарајућег спорта. Овај систем је идеалан за широк спектар спортских апликација, где се осим за потребе истраживања, користи и за обуку у тренажном процесу, али и као средство од великог значаја у превенцији повреда спортиста. Уз помоћ Qualisys система за снимање кретања добијају се изузетно прецизни и потпуно објективни квантитативни подаци за рачунање зглобних углова, убрзања, момената, сила, еластичности, деформација, постуре тела, баланса и осталих важних карактеристика кретања.


Више icoMore


24.07.2017.

IX међународнa летњa школa о кардиоваскуларним болестима са главном темом “Контрола фактора ризика, дијагностика и третман кардиоваскуларних болести“

На позив Prof. dr Nathan D. Wonga са Универзитета Калифорнија, САД, наша докторка др Јадранка Плавшић, специјалиста медицине спорта, учествовала је и предавала на IX ECPD МЕЂУНАРОДНОЈ ЛЕТЊОЈ ШКОЛИ О КАРДИОВАСКУЛАРНИМ БОЛЕСТИМА са главном темом “Контрола фактора ризика, дијагностика и третман кардиоваскуларних болести“,  у Бечићима од 26. – 30.06.2017. године у хотелу "Сплендид". Ову летњу школу организује Европски центар за мир и развој (ECPD) Универзитета за мир Уједињених нација, Београд – ECPD Регионални медитерански институт за међународне постдипломске студије и развојна истраживања, Подгорица, у оквиру ECPD Међународног програма трансфера система знања, у сарадњи са Министарством здравља Црне Горе, Министарством здравља Федерације Босне и Херцеговине, Министарством здравља и социјалне политике Републике Српске, Здравственом мрежом југоисточне Европе (SEEHN), Светском федерацијом за срце (WHF) и Европском асоцијацијом за кардиоваскуларну превенцију и рехабилитацију (EACPR).

Наша докторка је имала велику част да је на иницијативу  Prof dr Nathan D. Wong-а уврштена у 7 награђених учесника (Edwards Lifesciences Fellowship awards).


Више icoMore


24.07.2017.

Тенисерка на тестирањима у ЗСМСРС

Тенисерка Јована Бабић (16), чланица клуба Гемакс и репрезентативка Србије, на тестирањима у лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС

Примењен је специфичан протокол издржљивог трчања на траци којим се добија не само процена максималне потрошње кисеоника (VO2 max) већ и велики број других варијабли  неопходних за што квалитетније планирање и програмирање тренинга (индивидуалне апсолутне и релативне зоне интензитета, аеробни и анаеробни праг, максимална срчана фреквенција и сл.).


Више icoMore


24.07.2017.

Ускоро отварање реконструисане Трим стазе ЗСМСРС

Завод за спорт и медицину спорта РС ускоро завршава са реконструкцијом Трим стазе на Кошутњаку.

Реконструкција је обухватила замену постојеће подлоге подлогом од тартана. Стаза је реконструисана у целој дужини од 1.200,00 метара.

На Трим стази ће бити постављене и нове табле са инструкцијама за вежбање, стубови за метражу као и централна кућица.


Више icoMore


24.07.2017.

Припреме селекција у ОСК Караташ

Омладинско спортски камп Караташ Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, на добром је путу да постане регионални центар у коме ће се одржавати регионална такмичења, као и припреме репрезентативних селекција, како из Србије, тако и из окружења.

Камп располаже са 350 места за смештај гостију у виду двокреветних и трокреветних соба са купатилом, поседује многобројне отворене и затворене терене, врхунску теретану, спортску халу, базен…

Реконструисано је и изграђено много тога, а кроз трећу и четврту фазу, биће обновљени и многи други објекти. Караташу се враћа некадашњи сјај и употпуњује туристичку понуду кладовског краја.

Опширније


Више icoMore


24.07.2017.

Контроле утренираности наших кошаркаша

Сениорска кошаркашка репрезентација Србије на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Мирослав Радуљица (Инђија, 5. јануар 1988.) је српски кошаркаш. Игра на позицији центра. У јулу 2015. Радуљица је потписао двогодишњи уговор са Панатинаикосом. Радуљица је имао доста успеха са репрезентацијом у млађим категоријама. Са репрезентацијом до 18 година освојио је Европско првенство 2005. у Београду, са репрезентацијом до 19 година освојио је Светско првенство 2007. у Новом Саду а са репрезентацијом до 20 година освојио је Европско првенство 2008. у Летонији где је био и проглашен најкориснијим играчем турнира.

Бобан Марјановић (Зајечар, 15. август 1988) је српски кошаркаш. Игра на позицији центра, а тренутно је члан Детроит пистонса. Са 222 цм висине један је од највиших кошаркаша у свим такмичењима у којима наступа. У досадашњој каријери наступао је за: Хемофарм, ЦСКА Москву, Жалгирис, Нижњи Новгород, Раднички Крагујевац, Мега Визуру, Црвену звезду и Сан Антонио спарсе.


Више icoMore


24.07.2017.

Регионална конференција: Мултидисциплинарно лечење хируршких болести код деце

Конгрес ће бити одржан од 12. до 14. априла 2018. године у организацији Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић” и Центра за едукацију у дечијој хирургији Србије.

Опширније


Више icoMore


24.07.2017.

Европско првенствo у синхроном пливању

Главни град Србије, био је домаћин сјајне спортске манифестације. У Београду се одржало LEN Европско првенства у синхроном пливању за јуниоре. Репрезентација Србије, наступала је у дисциплинама, соло, дубл и тим.

Такмичење је у организацији Савеза за синхроно пливање Србије и LEN-а (Европске федерације водених спортова) а под покровитељством Министарства Омладине и Спорта Републике Србије и Градског секретаријата за спорт и омладину Града Београда и уз подршку Олимпијског Комитета Србије.

Наше репрезентативке су припреме спровеле у Бечеју и на отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС. Представници Завода за спорт и медицину спорта РС, присуствовали су Европском првенству и бодрили наше јуниорке.


Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.