Линија
Republicki zavod za sport
21.05.2018.

Свечана додела стипендија

Министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте Вања Удовичић је у петак 18. маја 2018. године, у Београду свечано уручио стипендије Фонда за младе таленте студентима са Универзитета у Београду, Универзитета одбране у Београду, Универзитета уметности у Београду и Криминалистичко – полицијске академије чији је оснивач Република Србија.

- И ове године у континуитету са претходним повећали смо и број и износ стипендија што показује системску одлуку државе да младима у Србији омогућимо најбоље услове и подржимо их на њиховом путу да истрају у својим највишим амбицијама, буду најбољи у областима које су изабрали као животне позиве и као што су данас најбоље што Србија има, да тако и сутра буду покретачи за сигурну и још бољу будућност наше земље. Држава цени и препознаје ваш труд и рад. Будите победници, победите све до сада постављене границе - рекао је Удовичић.

Том приликом су уручене и стипендије врхунским спортистима Републике Србије. Свечана додела уговора о стипендирању је одржана у 19 часова на Калемегдану, на платоу испред споменика Победник.


Више icoMore


18.05.2018.

Српски фудбалски репрезентативац на прегледима у ЗСМСРС

Марко Грујић, играч Кардиф Ситија, на позајмици из Ливерпула, данас је у лабораторији за моторичка истраживања извршио  истраживања која се односе на идентификацију  ризика од спортских повреда као и анализу постуре тела 3D камерама. 

У интересу квалитетног сагледавања могућности  врхунских спортиста, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије  је набавио 3D систем за кинематичку анализу кретања који  представља један од основних стубова интегралног процеса тестирања.

Свеобухватна процена функција система за кретање, стандардно заступљена у дијагностичкој понуди Завода за спорт и медицину спорта РС, у великој мери унапређена је применом 3D кинематичке анализе постуралног статуса у статичким условима и кретању.


Више icoMore


18.05.2018.

Наткривени олимпијски базен ЗСМСРС на Кошутњаку

Последњи радни дан наткривеног олимпијског базена на Отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС биће 25.05.

Обавештавамо кориснике спортских објеката I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије да је теретана на отвореном пливалишту доступна за коришћење спортистима и рекреативцима.

Контакт телефон 066/6410762

Опширније


Више icoMore


17.05.2018.

Стипендисти МОС - а на редовним контролама и припремама у ЗСМСРС

Данас су редовне, обавезне спортско - медицинске прегледе и моторичка тестирања, у Заводу за спорт и медицину спорта РС, обавили стипендисти министарства омладине и спорта РС, пливачи репрезентативци Србије (сениори и јуниори), женска кошаркашка репрезентација У20 и рониоци.

Стручњаци ЗСМСРС из различитих области стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта. Основни медицински прегледи спортиста које прате функционални тестови, психолошка и моторичка истраживања дају свеобухватну слику о психофизичком стању сваког испитаног  такмичара.

Исто тако, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије на свом поседу има спортске објекте различите намене и хотел где је смештена репрезентација Србије у пливању, њих 18. Смештајни објекат егзистира као спортски хотел отвореног типа, са капацитетом за 56 гостију распоређених у оквиру две смештајне јединице. У понуди хотела су једнокреветне и двокреветне собе, апартман, сала за теоретску наставу, ресторан, летња башта капацитета за 120 гостију и простор за најмлађе.


Више icoMore


16.05.2018.

Стипендисти на прегледима и смештају у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У оквиру обавезног програма медицинских прегледа и моторичких истраживања данас у Заводу за спорт и медицину спорта РС на испитивањима су били успешни шахисти, стреличари, пливачи, параолимпијци.

Стручњаци из различитих области у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта. Основни медицински прегледи спортиста које прате функционални тестови, психолошка и моторичка истраживања дају свеобухватну слику о психофизичком стању сваког испитаног  такмичара.

Исто тако, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије на свом поседу има спортске објекте различите намене и хотел где је смештена репрезентација Србије у пливању. Смештајни објекат егзистира као спортски хотел отвореног типа, са капацитетом за 56 гостију распоређених у оквиру две смештајне јединице. У понуди хотела су једнокреветне и двокреветне собе, апартман, сала за теоретску наставу, ресторан и летња башта капацитета за 120 гостију.


Више icoMore


16.05.2018.

Одељење медицине спорта Ташмајдан на услузи спортистима

Најстарија амбуланта спортске медицине у Србији основана је у интересу очувања здравља свих учесника спортских активности и у том духу делује већ 45 година. Амбуланта медицине спорта Ташмајдан смештена је у оквиру спортско-рекреативног центра Ташмајдан на 260 метара квадратних, а основна делатност одељења огледа се у провери здравственог статуса и функционалних могућности спортиста различитих категорија.

Спортско медицинске прегледе обављају лекари медицине спорта, а сам преглед обухвата комплетна крвну слику, антропометрију тела,  ЕКГ, преглед по системима органа уз могућност примене теста оптерећења. Одељење за специјализовану здравствену заштиту спортиста, Ташмајдан, своје услуге нуди активним спортистима, рекреативцима, бившим врхунским спортистима, учесницима школских спортских активности.

Нови Закон о спорту је донео неке измене, између осталог и то да ће прегледе деце спортиста старости од 6 до 14 година финансирати Републички фонд за здравствено осигурање. За ову прилику, неопходно је да деца дођу у пратњи родитеља са упутом од педијатра, овереном здравственом књижицом и спортском легитимацијом. Уколико учесници у спортским активностима нису активни чланови клубова, довољни су упут и важећа здравствена књижица. Процедура бесплатних прегледа деце може се олакшати уколико корисници пре доласка на преглед  са званичног сајта Завода за спорт преузму и ваљано испуне спортско медицински формулар.

На одељењу медицине спорта Ташмајдан дневно се обави око 40 преглда. Најмлађи испитаник има две и  по године, а најстарији ветеран има 72 године. Прегледи и тестирања заказују се преко кол центра сваког радног дана од 10 до 15.30.


Више icoMore


15.05.2018.

Стипендисти Министарства спорта на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Мушке и женске кошаркашке репрезентативне селекције, У 20, данас су прошле све потребне прегледе и тестирања у лабораторијама водеће установе спорта. Исто тако, репрезентативац у роњењу на дах, неколико ватерполо стипендиста, стреличарска и карате репрезентација обавили су све потребне прегледе потребне за утврђивање здравственог статуса и функционалних могућности. Осим опсежног медицинског прегледа, млади перспективни такмичари радили су функционално тестирање и ултразвук срца. Спортско медицински прегледи и тестирања прилагођавају се полу, узрасту, врсти спорта, дужини спортског стажа и рангу такмичења.

У лабораторији за моторичка истраживања, свим спортистима извршена је процена постуралног статуса 3D системом камера.

Будући да се велики број стипендиста припрема за предстојеће Медитеранске игре, у лабораторији за психологију спорта у Кошутњаку рађено је психолошко тестирање батеријом тестова за процену психолошке припремљености и самопоуздања, уз мерење способности савладавања анксиозности и стреса пред важан спорстки наступ.


Више icoMore


14.05.2018.

Кошаркашке селекције младих на прегледима у ЗСМСРС

Женска кошаркашка репрезентација обавила је комплетне медицинске прегледе и тестирања у лабораторијама водеће установе спорта у Србији.

Перспективне спортисткиње прошле су део моторичких истраживања у лабораторијама за моторичка истраживања која се односе на одређивање постуралног статуса 3Д камерама.

Репрезентација У 20 спрема се за Европско првенство које се одржава у Шопрону (Мађарска) од 7. јула.

Здравствени статус и одређивање постуре тела извршио је и Михајло Јерковић, члан младе репрезентације У 20.


Више icoMore


14.05.2018.

Успеси српских стрелаца на Светском купу

Српски стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су сребрну медаљу у такмичењу миксева ваздушним пиштољем на Светском купу у америчком Форт Бенингу.

Српски стрелци на контролама и тестирањима у Заводу За спорт и медицину спорта РС

Значајан успех су остварили Бобана Момчиловић Величковић и Димитрије Гргић, који су освојили пето место.


Више icoMore


12.05.2018.

Завод за спорт и медицину спорта РС прославио славу

Завод за спорт и медицину спорта РС прославио је славу Свети Василије Острошки. Директор Завод за за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, честитао је славу запосленима и пожелео им здравље и успех у послу.

Запослени Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, данас славе славу Свети Василије Острошки. У свечарској атмосфери уприличена је молитва за запослене. Отац Ненад Протић подсетио је да је упоредни развој духа и тела захтеван и нужан за све нас. Домаћин славе, у име Завода за спорт и медицину спорта РС, био је Драган Вучетић.


Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.