Линија
Republicki zavod za sport
17.04.2015.

У СУСРЕТ 1. СРПСКОЈ МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ СПОРТСКЕ МЕДИЦИНЕ

Београд је центар света

Прочитајте више


Више icoMore


16.04.2015.

Издавачка делатност Завода

У издању Завода за спорт и медицину спорта РС, публикована је монографија „Моделне карактеристике индикатора експлозивнe силе опружача ногу код врхунских спортиста“ ауторке др Јелене Ивановић.
 

Више icoMore


23.03.2015.

ЗСМСРС на Фестивалу здравља

У организацији Дома Здравља Стари Град и ове године биће одржан Фестивал здравља на коме уз бројне медицинске установе учествује и Завод за спорт и медицину спорта РС. У оквиру Фестивала, који се одржава 19. и 20. марта у Дому омладине, биће организована научна трибина посвећена здрављу и рекреацији. Предавање испред Завода за спорт, на тему “Рекреативни спорт код болести срца и плућа – има ли контраидикација?”, одржаће др Тамара Гавриловић, помоћник директора за медицину спорта.
 

Више icoMore


17.03.2015.

Стручни сарадници ЗСМСРС на Конференцији спортске науке и здравља у Бања Луци

Дана 13.03.2015. године одржана је V Међународна Конференција спортске науке и здравља на Паневропском Универзитету “Апеирон” у Бања Луци на којој је Завод за спорт и медицину спорта РС  био представљен  са два рада.
 

Више icoMore


4.03.2015.

Едукација Завода у клубу Сателит

У клубу Сателит на Отвореном пливалишту Кошутњак од 8 до 17 сати одржава се едукација за лекаре и тренере. Курс прве категорије на тему "Спортска активност и тренинг у дечјем узрасту" окупио је бројне тренере и лекаре. Учешће је узело десет значајних предавача махом из медицинских и спортских наука, уз једну тему из психологије спорта. Стручне едукације, у организацији Завода, реализују се сваког месеца како би се дала снажна подршка свим структурама у раду са спортистима различитог узраста.
 

Више icoMore


23.02.2015.

Завод организује прву Међународну конференцију спортске медицине Србије

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије и ортопедска и спортско-медицинска болница Аспетар из Катара организују прву Међународну конференцију спортске медицине Србије која ће се одржати од 21. до 23. маја у Сава Центру у Београду. Покровитељ овог великог међународног скупа је Министарство омладине и спорта Републике Србије, а на конференцији се очекује преко хиљаду учесника.


Више icoMore


19.02.2015.

Едукација Завода у клубу Сателит почетком марта

Завод за спорт организује курс прве категорије на тему "Спортска активност и тренинг у дечјем узрасту". Едукација ће бити реализована у клубу Сателит 4. марта од 8 до 17 сати. Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије, а уприличен је за лекаре, медицинске сестре и техничаре. Сви заинтересовани на сајту Завода могу преузети пријавни лист kao и програм и сатницу едукације.


Више icoMore


5.02.2015.

Медицинска едукација Завода за спорт

У организацији Завода за спорт на Отвореном пливалишту Кошутњак се одржава  едукативни скуп прве категорије са темом „Спортскомедицински преглед деце – методологија и значај”. Стручни скуп је отворио директор Завода за спорт Горан Бојовић, речима да  ваљана оспособљеност лица у раду са такмичарима има за резултат квалитетан спортски учинак, али да се посебна пажња мора посветити младим нараштајима, пре свега због здравља али и одржавања квалитетне спортске основе.
 

Више icoMore


29.01.2015.

Континуирана медицинска едукација

Обавештавамо све заинтересоване лекаре, медицинске сестре и здравствене техничаре да се домаћи курс прве категорије, са темом „Спортскомедицински преглед деце – методологија и значај“ одржава 05.02.2015. године у ресторану „Сателит“ на отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, ул. Благоја Паровића 150 у Кошутњаку.

Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-1047/14) за лекаре, медицинске сестре и медицинске техничаре. Пријављен је за 150 слушалаца.


Више icoMore


16.12.2014.

Завршни циклус Пројекта усавршавања тренера

У суботу 13.12.2014. године на Факултету спорта и физичке активности у Београду, представници Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, Др Немања Пажин, Владимир Китановић (психолог) и Милан Мандарић (професор физичке културе), одржали су низ предавања учесницима Пројекта спортског усавршавања тренера РС Србије, усмерених на тестирање моторичких способности спортиста, психолошко тестирање спортиста као и на праћење и анализу тренажног процеса и опоравка спортиста.
 

Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.