Линија
Republicki zavod za sport
14.09.2017.

„Примена ортомолекуларних једињења у медицини спорта“

Постовани,

Обавештавамо све заинтересоване лекаре, медицинске сестре, здравствене
техничаре, фармацеуте, биохемичаре и тренере да се национални курс друге
категорије, са темом „Примена ортомолекуларних једињења у медицини
спорта“ одржава 06.10.2017. године у Клубу народних посланика Толстокева
2 у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр.
акредитације А-1-1354/17) за лекаре, медицинске сестре, здравствене
техничаре, фармацеуте и биохемичаре. Пријављен је за 150 слушалаца.

У прилогу се налазе програм, сатница едукације.
Пријављивање и упис на месту одржавања 06.10.2017. године од 16:00 до
16:30.
Свој долазак обавезно потврдити на маил medicinakme@rzsport.gov.rs

Све додатне информације можете добити током радног времена од 14h и 30min
до 15h и 30min на тел. 3555 461 локал 143 ;  или на маил
medicinakme@rzsport.gov.rs

ПРОГРАМ КОНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ

ПРАЗНЕ ПРИЈАВЕ

Више icoMore


24.07.2017.

IX међународнa летњa школa о кардиоваскуларним болестима са главном темом “Контрола фактора ризика, дијагностика и третман кардиоваскуларних болести“

На позив Prof. dr Nathan D. Wonga са Универзитета Калифорнија, САД, наша докторка др Јадранка Плавшић, специјалиста медицине спорта, учествовала је и предавала на IX ECPD МЕЂУНАРОДНОЈ ЛЕТЊОЈ ШКОЛИ О КАРДИОВАСКУЛАРНИМ БОЛЕСТИМА са главном темом “Контрола фактора ризика, дијагностика и третман кардиоваскуларних болести“,  у Бечићима од 26. – 30.06.2017. године у хотелу "Сплендид". Ову летњу школу организује Европски центар за мир и развој (ECPD) Универзитета за мир Уједињених нација, Београд – ECPD Регионални медитерански институт за међународне постдипломске студије и развојна истраживања, Подгорица, у оквиру ECPD Међународног програма трансфера система знања, у сарадњи са Министарством здравља Црне Горе, Министарством здравља Федерације Босне и Херцеговине, Министарством здравља и социјалне политике Републике Српске, Здравственом мрежом југоисточне Европе (SEEHN), Светском федерацијом за срце (WHF) и Европском асоцијацијом за кардиоваскуларну превенцију и рехабилитацију (EACPR).

Наша докторка је имала велику част да је на иницијативу  Prof dr Nathan D. Wong-а уврштена у 7 награђених учесника (Edwards Lifesciences Fellowship awards).


Више icoMore


24.07.2017.

Регионална конференција: Мултидисциплинарно лечење хируршких болести код деце

Конгрес ће бити одржан од 12. до 14. априла 2018. године у организацији Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић” и Центра за едукацију у дечијој хирургији Србије.

Опширније


Више icoMore


8.06.2017.

„Основне мере реанимације и аутоматска спољашња дефибрилација - применљивост у медицини спорта“

Континуирана медицинска едукација  Основне мере реанимације и аутоматска спољашња дефибрилација - применљивост у медицини спортаје одржана 29.05.2017 године у Клубу Посланика у Београду.

ПРОГРАМ КОНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ


Више icoMore


29.05.2017.

13. међународне конференције „Спорт у транзицији“

На позив Факултета за менаџмент у спорту,  помоћник директора Сектора за стручни и развојно - истраживачки рад у спорту ЗСМСРС , др Бобана Берјан Бачваревић је присуствовала свечаном отварању 13. међународне конференције „Спорт у транзицији“ у згради Алфа БК универзитета. Др Бобана Берјан Бачваревић је поздравила скуп и примила признање у име Завода за спорт и медицину спорта РС.


Више icoMore


26.05.2017.

„Основне мере реанимације и аутоматска спољашња дефибрилација - применљивост у медицини спорта“

Континуирана медицинска едукација  Основне мере реанимације и аутоматска спољашња дефибрилација - применљивост у медицини спорта“ ће се одржати у понедељак 29.05.2017 године у Клубу Посланика у Београду.

ПРОГРАМ КОНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ


Више icoMore


19.05.2017.

Национални симпозијум са темом „Основне мере реанимације и аутоматска спољашња дефибрилација – примњивост у медицини спорта“

Поштовани,

Обавештавамо све заинтересоване да се национални симпозијум са темом „Основне мере реанимације и аутоматска спољашња дефибрилација – примњивост у медицини спорта“ одржава 29.05.2017. године у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Место одржавања је Клуб народних посланика, улица Толстојева 2, Београд.

Овај национални симпозијум је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-2730/16) за лекаре, биохемичаре, медицинске сестре и здравствене техничаре са 8 бодова за предаваче и 4 бода  за слушаоце. Пријављен је за 150 слушалаца.

У прилогу се налазе програм, сатница едукације и пријавни лист.

Пријављивање и упис на месту одржавања 29.05.2017. године од 08:00 до 08:30.

Све додатне информације можете добити

на маил medicinakme@rzsport.gov.rs 

Унапред хвала

Сектор медицине и психологије спорта

Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Кнеза Вишеслава 72


Више icoMore


19.05.2017.

Научна конференција у Опатији

У периоду од 10. до 14.05.2017. године одржана је научна конференција 8th INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE ON KINESIOLOGY  у Опатији у Хрватској у организацији Кинезиолошког факултета из Загреба а под покровитељством Хрватске академије наука и уметности и уз подршку FIEP (Federation Internationale D` education Physique) и INSES (International Network of Sport and Healt Sciences).

Конференција је била веома посећена. Регистровано је 320 учесника из 41 земље широм света. Били су присутни декани скоро свих Факултета спорта из окружења. На конференцији је уводна предвања пред сваку сесију одржало више уважених међународно признатих професора (Rodney K. Dishman, Zeevi Dvir, Gong Bin Shan, Anita Hoeckelmann, Leigh Robinson, Mark de Ste Croix, Nejc Šarabon, Marc Lochbaum, Katarina Tomljenovic Borer, Goran Marković, Dragan Primorac, Bred Schoenfeld, Govindasamy  Balasekaran, Mets Nilson, Javier Fernandez Rio, Will Hopkins, Stephen Silverman…).

Одржано је и неколико симпозијума са темом Helth kinesiology - phisical activiti and chronic diseas, New technologies in physical education, Science in dance. Током ова три дана по разним тематским сесијама презентовано је 252 рада у виду усмених и постер презентација. Сва три дана од 11. до 13.05.2017. године у периоду од 13 до 14 часова одржана је постер сесија са темама A: Kinesiology of top level sports, B: Biomechanics and motor control, C: Kinesiological recreation, D: Management of sports, E: Adapted physical activity, F: Kinesiology and social science, G: Biology and medicine of sport and exercise, H: New technologies in physical education – FIEP, I: Science in dance, J: Physical conditioning, K: Research methodology, L: Phisical education, M: Physical activity and dental health. У оквиру сесије Biology and medicine of sport and exercise презентовала сам  рад са темом DIFFERENCES IN ANTHROPOMETRIC PARAMETERS OF LEFT AND RIGHT BODY SIDE IN ATHLETES WHO PRACTICE KARATE AND JUDO“. Рад је добио добре коментаре како од професора модератора сесије тако и од присутних. Абстракт је штампан у Књизи радова (Conference Proceedings). Ова међунбародна конференција је искоришћена да се размене стручна искуства.

Ова конференција се налази и у календару Европског колеџа спортских наука (ECSS).


Више icoMore


10.05.2017.

Одржан стручни састанак у хотелу Трим ЗСМСРС

Данас је у хотелу Трим Завода за спорт и медицину спорта РС одржан стручни састанак под називом "Правовремено препознавање деце ниског раста". Стручни састанак је био заказан за 14 часова у сали хотела.

Стручном састанку и предавању, поред осталих, присуствовао је и директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић. Предавачи су били асс. др сци мед Маја Јешић са Универзитетске дечје клинике Тиршова, доц. др Мирјана Докнић са Клинике за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма - Клинички центар Србије, и МС Јања Шакотић са Универзитетске дечје клинике Тиршова.


Више icoMore


9.05.2017.

Стручни састанак "Правовремено препознавање деце ниског раста"

Поштовани,

Novo Nordisk Pharma d.о.о. организује стручни састанак "Правовремено препознавање деце ниског раста" који ће се одржати 10. маја 2017. године у 14 h у сали Хотела Трим.

ПРОГРАМ САСТАНКА:

14:00 

1.       Асс. др сци мед Маја Јешић, Универзитетска дечја клиника Тиршова

Правовремено препознавање деце ниског раста 

2.     Доц. др Мирјана Докнић, Клиника за ендокринологију, дијабетес и болести

метаболизма, Клинички центар Србије

Последице недостатка hормона раста код одраслиh 

3.      МС Јања Шакотић, Универзитетска дечја клиника Тиршова

Правилно мерење деце на систематским прегледима

14:50 ДИСКУСИЈА

15:00 КОКТЕЛ

Сигурни смо да ће Ваше присуство и учешће допринети успеhу овог састанка.


Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

                      
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.