Линија
Republicki zavod za sport
17.03.2015.

Стручни сарадници ЗСМСРС на Конференцији спортске науке и здравља у Бања Луци

Дана 13.03.2015. године одржана је V Међународна Конференција спортске науке и здравља на Паневропском Универзитету “Апеирон” у Бања Луци на којој је Завод за спорт и медицину спорта РС  био представљен  са два рада.
 

Више icoMore


4.03.2015.

Едукација Завода у клубу Сателит

У клубу Сателит на Отвореном пливалишту Кошутњак од 8 до 17 сати одржава се едукација за лекаре и тренере. Курс прве категорије на тему "Спортска активност и тренинг у дечјем узрасту" окупио је бројне тренере и лекаре. Учешће је узело десет значајних предавача махом из медицинских и спортских наука, уз једну тему из психологије спорта. Стручне едукације, у организацији Завода, реализују се сваког месеца како би се дала снажна подршка свим структурама у раду са спортистима различитог узраста.
 

Више icoMore


23.02.2015.

Завод организује прву Међународну конференцију спортске медицине Србије

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије и ортопедска и спортско-медицинска болница Аспетар из Катара организују прву Међународну конференцију спортске медицине Србије која ће се одржати од 21. до 23. маја у Сава Центру у Београду. Покровитељ овог великог међународног скупа је Министарство омладине и спорта Републике Србије, а на конференцији се очекује преко хиљаду учесника.


Више icoMore


19.02.2015.

Едукација Завода у клубу Сателит почетком марта

Завод за спорт организује курс прве категорије на тему "Спортска активност и тренинг у дечјем узрасту". Едукација ће бити реализована у клубу Сателит 4. марта од 8 до 17 сати. Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије, а уприличен је за лекаре, медицинске сестре и техничаре. Сви заинтересовани на сајту Завода могу преузети пријавни лист kao и програм и сатницу едукације.


Више icoMore


5.02.2015.

Медицинска едукација Завода за спорт

У организацији Завода за спорт на Отвореном пливалишту Кошутњак се одржава  едукативни скуп прве категорије са темом „Спортскомедицински преглед деце – методологија и значај”. Стручни скуп је отворио директор Завода за спорт Горан Бојовић, речима да  ваљана оспособљеност лица у раду са такмичарима има за резултат квалитетан спортски учинак, али да се посебна пажња мора посветити младим нараштајима, пре свега због здравља али и одржавања квалитетне спортске основе.
 

Више icoMore


29.01.2015.

Континуирана медицинска едукација

Обавештавамо све заинтересоване лекаре, медицинске сестре и здравствене техничаре да се домаћи курс прве категорије, са темом „Спортскомедицински преглед деце – методологија и значај“ одржава 05.02.2015. године у ресторану „Сателит“ на отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, ул. Благоја Паровића 150 у Кошутњаку.

Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-1047/14) за лекаре, медицинске сестре и медицинске техничаре. Пријављен је за 150 слушалаца.


Више icoMore


16.12.2014.

Завршни циклус Пројекта усавршавања тренера

У суботу 13.12.2014. године на Факултету спорта и физичке активности у Београду, представници Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, Др Немања Пажин, Владимир Китановић (психолог) и Милан Мандарић (професор физичке културе), одржали су низ предавања учесницима Пројекта спортског усавршавања тренера РС Србије, усмерених на тестирање моторичких способности спортиста, психолошко тестирање спортиста као и на праћење и анализу тренажног процеса и опоравка спортиста.
 

Више icoMore


8.12.2014.

Предавања стручних сарадника ЗСМСРС на III међународном сајму спорта

На завршеном III међународном сајму спорта који је одржан од 27.11. до 29.11.2014.  године у организацији Министарства омладине и спорта РС и Спортског савеза Србије, на стручним трибинама и на Деветом националном семинару за стручно усавршавање спортских радника у систему спорта Републике Србије учествовали су и стручни сарадници Завода за спорт и медицину спорта РС, са предавањима која су одржали у својим стручним областима.
 

Више icoMore


4.12.2014.

Континуирана медицинска едукација у ресторану „Сателит“ на отвореном пливалишту ЗСМСРС

Курс прве категорије, са темом „Савремени начин лечења најчешћих повреда коштано - зглобног система код спортиста“ одржава се 05.12.2014. године у ресторану „Сателит“ на отвореним пливалиштима Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, ул. Благоја Паровића 150 у Кошутњаку.

Више icoMore


26.11.2014.

Програм саветовања и стручних трибина у организацији Завода за спорт

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије и Спортски савез Србије организују програм саветовања и стручних трибина 27. и 28. новембра  у хали 2 Београдског сајма. Стручни скуп се одржава у оквиру Међународног сајма спорта у времену од 10 до 19 сати. Предавачи су еминентни стручњаци из Завода за спорт, Антидопинг агенције Србије, Министарства омладине и спорта и других значајних спортских институција. Програм са темама предавача можете погледати у прилогу.
 
 
 

Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.