Линија
Republicki zavod za sport
24.12.2018.

Врхунски спортисти на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Пливач ПК Партизан Лазар Златић, рукометаш РК Војводина Никола Јеремић и ватерполиста мађарског клуба Ваш Јован Варда данас су у Заводу обавили медицинске прегледе у складу са Правилником о утврђивању здравствене способности спортиста и такмичара.

Правилником је прецизирано да се медицински прегледи обавезно раде на шест месеци, осим уколико не постоје индикације да се здравствена провера и тестирања спроведу раније. Правилником је уређена врста медицинских прегледа и тестова за сваку категорију спортиста, а израду правилника омогућиле су релевантне медицинске и научне установе са територије Србије.


Више icoMore


21.12.2018.

Дворанско првенство Србије на тениским теренима Завода за спорт и медицину спорта РС

У организацији Тениског савеза Србије на теренима ТК Трим у Београду завршено је Дворанско првенство Србије 2018. за девојчице и дечаке у конкуренцији до 12 година. 

 
У конкуренцији девојчица тријумфовала је Александра Стевановић која је у финалу савладала Теодору Костовић 6:0, 6:4. Код дечака наслов шампиона понео је Огњен Милић који је  у финалу победио Вука Крушчића 6:4, 6:3.
 
Пехаре су финалистима уручили спортски директор ТСС Александар Болић и представник Завода за спорт и медицину спорта РС Стефан Станишић. 

Више icoMore


20.12.2018.

Драженко Митровић на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Параолимпијац, вицешампион са ОИ у Пекингу у бацању диска, обавио је редовне медицинске прегледе у Кошутњаку.

Циљеви утврђивања здравствене способности спортиста су очување здравља и радне способности, превенција од повређивања, обољевања и других поремећаја здравља.

Стручњаци из различитих области у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта.

Више icoMore


20.12.2018.

Милица Мандић на медицинским прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Прослављена теквондистикња обавила је комплетне медицинске прегледе и неопходна моторичка тестирања у јединственој установи спорта Србије.

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који подразумевају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

Олимпијска шампионка из Лондона обавила је и тестирање на изокинетичком динамометру
 
У основи изокинетичког приступа је изузетно прецизно мерење великог броја варијабли различитих покрета сегмената тела у великом опсегу различитих брзина  и режима рада. Тестирање је подједнако безбедно у периоду тренажног циклуса и током рехабилитације.

Више icoMore


19.12.2018.

Фудбалери ФК Црвена звезда на моторичким тестирањима

Фудбалери ФК Црвена звезда данас су у лабораторијама за моторичка истраживања и аналитику у спорту обавили моторичка тестирања.

 
Процена мишићне функције на изокинетичком динамометру у циљу идентификације ризика од повређивања

Више icoMore


11.12.2018.

Нина Радовановић првак света

Шампионка Србије у боксу Нина Радовановић (26) која на светској ранг листи заузима 11. место, постала је првак света IBO верзије у мува категорији (50,800 kg).

 
 Нина у Заводу за спорт и медицину спорта РС на контролама утренираности

Више icoMore


10.12.2018.

Елзан Бибић освојио бронзу на Европском првенству у Кросу за јуниоре

Незгодну стазу дугу шест километара у сафари парку Бексе Берген у Тилбургу, јуниорски првак Балкана у кросу истрчао је за 18 минута и 11 секунди, што је било довољно за треће место у конкуренцији 333 такмичара из 38 земаља.


 


Више icoMore


7.12.2018.

Ристић и српски тим објединили титуле шампиона света и Европе

Српски стрелци су на најбољи могући начин завршили учешће на Европском првенству ваздушним оружјем за параолимпијце, које је данас завршено у београдском „Бел експо“ центру.

 
 Драган Ристић у Заводу за спорт и медицину спорта РС
 
У последњој дисциплини програма, у гађању пушком из лежећег става у категорији СХ2, Драган Ристић је освојио златну медаљу. Уједно је предводио тим Србије ка титули шампиона Старог континента. Наши репрезентативци су поновили успех са светског шампионата у Јужној Кореји ове године, када је Ристић, стрелац крагујевачког „Чика Мате“, освојио појединачно, а екипа у истом саставу (Ристић, Јокић, Савановић) тимско злато.

Више icoMore


5.12.2018.

Две медаље за Србију на старту ЕП у парастрељаштву

Српски репрезентативци успешно су отворили такмичење пред публиком у Београду, освојивши две медаље на старту Европског шампионата у парастрељаштву, које се одржава у "Бел експо" центру.

 
Дејан на лекарским контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС
 
Дејан Јокић освојио је сребрну медаљу у надметању ваздушном пушком у категорији SH2.
 
У тимској конкуренцији, Јокић је заједно са Драганом Ристићем и Зораном Бањцем "упуцао" бронзу.

Више icoMore


3.12.2018.

Успех наших репрезентативаца на Европском првенству у теквондоу за кадете

Српска репрезентација у земљу се враћа са укупно седам одличја – две сребрне и пет бронзаних медаља.

 
 Теквондисти на тестирањима и припремама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Више icoMore


Странице: < Претходна 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.