Линија
Republicki zavod za sport
29.07.2019.

Завршен Европски фестивал младих у Бакуу

Србија освојила четири медаље на EYOF-у

Европски олимпијски фестивал младих (EYOF) у Бакуу свечано је завршен. Србија је освојила четири медаље, три бронзе и сребро.
Сребром се окитила Нина Станисављевић (пливање, 50 м слободно, која је носила заставу на свечаном затварању), а бронзама Александар Рајачић (џудо, 73 кг), Томислав Исаиловић (скок удаљ) и кошаркаши. Најуспешнија нација је Русија са 66 медаља (28-17-21).


Више icoMore


26.07.2019.

Завршен спортски камп и први циклус школе пливања у Кошутњаку

Нови циклус бесплатне школе пливања Завода од понедељка 29. јула

Завршене су и бесплатне школе спорта које је Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије организовао за основце и средњошколце са територије Београда, а нови циклус бесплатне школе пливања почиње од понедељка 29. јула.

С обзиром на то да је данас званично завршен летњи спортски камп и први циклус школе пливања, сви учесници су добили дипломе као потврду за новостечене спортске вештине и подсетник на  лепо дружење. Школа пливања наставља са радом још месец дана, односно од понедељка 29. јула до 31. августа, а пријаве за бесплатан курс пливања су у току. 

Велики број деце различитог узраста узело је учешће овог лета у летњем спортском капму и школи пливања  коју су водили професори  спорта и физичког васпитања Завода за спорт и медицину спорта РС.


Више icoMore


25.07.2019.

Базени Кошутањак

Највеће пливалиште у Београду

Оно што посебно привлачи посетиоце је пријатан амибјент у природи, окружен крошњама дрвећа и травом, далеко од градске вреве. Отворених базена на Кошутњаку има пет, и у свима можете уживати онако како желите.Ценовник услуга није се мењао у односу на прошлу годину. Дневна улазница је 250 динара, полудневна карта (од 15 сати) износи 180, а за дете до 7 година старости  улаз је 100 динара. Деца до 3 године не плаћају карту, а средом, уз ђачку књижицу, основци и средњошколци имају слободан улаз. Школарци до 12 година старости на пливалиште могу ући у присуству родитеља или пунолетног лица.

Радно време базена  је од 10 до 19 сати сваког дана. Посетиоцима је доступна и теретана стационирана у оквиру пливачког комплекса. У радно време пливалишта дежура медицинска служба Завода за спорт и медицину спорта РС, као и службено лице МУП-а  Чукарице.

 

Током лета се реализује бесплатна школа пливања. Други циклус програма пливања биће одржан  од 25. јула до 30. августа. Бесплатно рекреативно пливање биће реализовано сваким радним даном од 8 до 10 ујутро на рекреативном и школском базену Завода за спорт и медицину спорта РС.

Корисницима је на располагању и унутрашњи базен у Дому спортова И Националног тренинг центра.


Више icoMore


25.07.2019.

Ивана Шпановић у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У Заводу за спорт и медицину спорта РС најуспешнија атлетичарка Србије Ивана Шпановић обавила је  медицинске прегледе и друга тестирања.

У складу са Правилником о утврђивању способности спортиста за обављање спортских активности и учествовање на спортским такмичењима активни учесници спортских активности прегледе и друга мерења раде на сваких шест месеци у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Оверавањем такмичарског картона, од стране лекара медицине спорта, даје се сагласност за активно бављење спортом.

Једном годишње све националне селекције и сви професионални спортисти у обавези су да обаве ултразвук срца.


Више icoMore


25.07.2019.

Завршен Летњи спортски камп и прва смена Летње школе пливања за ђаке основних и средњих београдских школа

У Националном тренинг центру и на отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС сутра је последњи дан Летњег спортског кампа и прве смене Летње школе пливања, који су организовани током летњег распуста за ђаке основних и средњих београдских школа. Забележен је велики број учесника у бесплатној рекреацији која је реализована у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда.
 

Друга смена Летње школе пливања отпочиње од понедељка и позивамо основце и средњошколце да нам се придруже у што већем броју.


Више icoMore


24.07.2019.

Изокинетичкa дијагностика у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту

Изокинетички динамометaр HUMAC NORM

Изокинетичка дијагностика је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе). Математичком анализом тестова се добија детаљан увид у стање функције зглоба, међусобни однос агониста и антагониста и билатерално поређење истих мишићних група. На изокинетичком апарату се отпор прилагођава индивидуалним могућностима, с тим у вези, избегнута су било каква оштећења и преоптерећење.


Више icoMore


23.07.2019.

Репрезентативци и стипендисти у у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Редовни здравствени прегледи у ЗСМСРС

На основу Правилника о условима за обављање здравствених прегледа спортиста, у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије свакодневно се врше прегледи и тестирања спортиста.

Данас су своје прегледе урадили: дизачи тегова Тамаш Кајдочи, Тивадар Кајдочи и Ервин Розник, теквондисти Никола Вучковић и Драшко Јованов, тенисер Марко Миладиновић, као и фудбалер Црвене звезде Милош Дегенек.

Здравственим прегледом се утврђује здравствена способност спортисте у односу на специфичност појединих грана спорта и општи утицај физичке активности на његово здравље. Здравствени прегледи се обављају, као: редовни, периодични (општи и посебни) и ванредни.


Више icoMore


22.07.2019.

Медицински прегледи и моторичка тестирања врхунских спортиста

Репрезентативци и стипендидти на спортско-медицинским и моторичким тестирањима

Кошаркаш Василије Мицић, бициклисти Јована Црногорац и Душан Веселиновић, пливачица Јована Богдановићодбојкаши Вук Тодоровић, Лазар Бајандић и Андреј Рудић,  шахисткиња Марина Гајчин и куглаш Чонгор Барањ обавили су основне медицинске прегледе и функционално тестирање, као и моторичка тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС.


Више icoMore


19.07.2019.

Мушка кошаркашка селекција Србије на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Интердисциплинаран приступ у раду са младим спортистима и врхунским такмичарима

Најбољи кошаркаши Србије данас су на редовним медицинским прегледима и мерењима у Кошутњаку.Тимови стручњака Завода из различитих области стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта, примарно у интересу очувања здравља спортиста и одржавања праве форме такмичара за сигуран спортски наступ.

Медицински део прегледа и тестова обухвата лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ЕКГ, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска функционална тестирања. Функционалним тестирањем, између осталог, добија  се јасан увид у спортску форму испитаника, а резултати тестова служе за израду ваљаног програма тренинга у циљу подизања спортске форме такмичара.

Приликом теста, пожељно је да спортисти активирају  мишићну масу коју користе и у спорту којим се баве, јер се тада ваљано процењује њихов енергетски капацитетНа основу спроведеног тестирања на покретној траци или неком другом ергометру(бициклергометар, веслачки, кајакашки, пливачки ергометар)добија се низ измерених и изведених параметарапомоћу којих се утврђује ниво функционалних способности и одређују индивидуалне тренажне зоне оптерећења, односно срчана фреквенција или пулс на коме ће се остварити тренажни циљеви.

У пракси је често присутно обављање ретеста, у сврху праћења напретка функционалних могућности.


Више icoMore


18.07.2019.

Најбољи веслачи Србије на тестирању у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Провера здравља и спортске форме врхунских такмичара

Делатност Сектора медицине и психологије спорта огледа се у обављању спортско-медицинских прегледа, лабораторијске дијагностике, антропометријских мерења, ултразвучних прегледа срца, спирометријских испитивања, ергометријских и ергоспирометријских тестирања, пружања услуга корективних и превентивних вежби везаних за кориговање постуралних поремећаја, услуге физикалне медицине и рехабилитације, у оквиру Лабораторије за психологију – обављање психолошких тестирања.


Више icoMore


Странице: < Претходна 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Следећа >

                      
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.