Линија
Republicki zavod za sport
8.07.2019.

Кошаркашице Србије освојиле бронзану медаљу на ЕП у кошарци

Подршка министра спорта и директора Завода кошаркашицама у борби за треће место

Најбоље кошаркашице Србије освојиле су бронзану медаљу на Европском првенству победивши  у утакмици за бронзу селекцију Велике Британије са 81:55.
 
Екипа Марине Маљковић је у борби за треће место била лишена помоћи повређеног капитена Ане Дабовић, али одличном игром у другом полувремену Србија је доминирала и лако победила екипу са Острва.  После европског злата 2015. и бронзе са Олимпијских игара 2016,  кошаркашице Србије освојиле су још једно одличије.
 
У Штарк Арени, уз председника Кошаркашког савеза Србије, Предрага Даниловића, присуствовао је и министар омладине и спорта Вања Удовичић и директор Завода за спорт и медицину спорта РС  мр Горан Бојовић.

Више icoMore


4.07.2019.

Моторичка тестирања теквондиста у Караташу

Омладинско-спортски камп Караташ база за надарене спортисте

Млади теквондисти бораве на припремама у Караташу где су уједно радили процену моторичких способности у сарадњи са одељењем за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС.
 
Омладински спортски камп Караташ је центар за развој школског, универзитетског и врхунског спорта. Осим смештајних објеката, капацитета до 350 корисника, располаже и теренима за кошарку рукомет, одбојку, фудбал, тенис. У свом поседу има и фудбалски терен са вештачком травом, терен за одбојку на песку, отворени базен и трим стазу. 

Више icoMore


3.07.2019.

Фудбалери ФК Црвена звезда у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Медицински прегледи и мерења обављени у Кошутњаку

Спортисти непосредно пре прегледа попуњавају спортско-медицински упитник на основу кога, између осталог, лекари стичу увид о спортској грани, дисциплини, типу и учесталости тренинга који спортиста упражњава.
Затим се делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који обухватају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ЕКГ у миру, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.
 
У складу са Законом о спорту Републике Србије, медицински прегледи и мерења раде се на сваких шест месеци, а врхунски спортисти  једном годишње  обавезно раде  ултразвук срца.

Више icoMore


2.07.2019.

Руска тенисерка Софиа Островска на моторичким тестирањима у Заводу

Перспективна тенисерка обавила је тестирања на изокинетичком динамометру

 
Савремена лабораторија за моторичка истраживања и аналитику у спорту применом изокинетичког динамометра пружа увид у процену неуромишићних функција. Приликом тестирања заступљено је прецизно мерење великог броја варијабли различитих покрета сегмената тела у великом опсегу различитих брзина и режима рада. На овај начин стиче се детаљан увид у ниво тренираности и способности испитаника, у зависности од врсте спорта којим се бави.

Више icoMore


2.07.2019.

Репрезентативка Србије у кошарци на медицинским прегледима у Кошутњаку

Прегледи и здравствена заштита спортиста обавља се на више локација

 
Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је отворио неколико здравствених јединица у интересу стварања  квалитетне здравствене заштите спортиста и рекреативаца. Осим централног  одељења медицине спорта Кошутњак и најстарије амбуланте за здравствену заштиту спортиста Ташмајдан, активне су и јединице медицине спорта у Пироту и Косовској Митровици.

Више icoMore


28.06.2019.

Младе Рагби селекције Србије на моторичким тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Надарени спортисти обавили су моторичка мерења у лабораторији и на терену

Контрола припремљености врхунских спортиста, у делу који покрива аналитика у спорту, укључује комплексна тестирања која обухватају све аспекте значајне за спортски тренинг и физичко вежбање. Извештај са тестирања обухвата поређење остварених резултата са резултатима перспективних и врхунских спортиста, као и график са релативним оценама уз коментар и препоруке за даљи рад.

Више icoMore


26.06.2019.

Омладинци ФК Црвена звезда на моторичким тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Деловање Сектора за стручни и развојно истраживачи рад у спорту 

По узору на водеће установе у свету, Одељење за аналитику у спорту врши процену базичних  и специфичних способности спортиста различитих категорија и узраста. Примена тестова  зависи  од гране спорта и карактеристика које има спортска дисциплина, а сходно потребама тестирања могу да се обаве  у лабораторији или на терену. Предност ових тестирања огледа се у оцењивању предности и слабости спортиста и екипа, а служи и за евалуацију тренажног рада као и за процену опште радне способности.
 
Аналитички приступ стручних лица Завода неспорно олакшава  и идентификацију талената.

Више icoMore


26.06.2019.

Репрезентативне селекције у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Стипендисти Министарства омладине и спорта на редовним медицинским прегледима и тестирањима у Кошутњаку

Редовни медицински прегледи и тестирања врше се два пута годишње у складу са важећим Законом о спорту Републике Србије.

Више icoMore


24.06.2019.

Ватерполо репрезентација Србије освојила је Светску лигу

Српски ватерполисти у финалу су после велике драме победили Хрватску резултатом 12:11 и тако по 12. пут освојили ово такмичење. Освајањем златног одличија пласирали су се на Олимпијске игре у Токију 2020.

  Зорана Аруновић шампионка Европских игара и ватерполо репрезентација Србије на припремама у Заводу за спорт и медицину спорта РС
 
Зорана Аруновић одбранила је титулу шампиона Европских игара ваздушним пиштољем. Другог дана Европских игара у Минску Аруновићева је убедљиво тријумфовала у финалу ове дисциплине и српском спорту донела другу медаљу на ЕИ у Минску. У суботу је, заједно са Дамиром Микецом, у миксу ваздушним пиштољем освојила сребро.

Више icoMore


18.06.2019.

Женска кошаркашка репрезентација на тестирањима у лабораторији за моторичка истраживања и аналитику у спорту

 Најбоље кошаркашице тестиране на изокинетичком динамометру

 
Савремена лабораторија за моторичка истраживања и аналитику у спорту применом изокинетичког динамометра пружа увид у процену неуромишићних функција. Приликом тестирања заступљено је изузетно прецизно мерење великог броја варијабли различитих покрета сегмената тела у великом опсегу различитих брзина и режима рада. На овај начин стиче се детаљан увид у ниво тренираности и способности испитаника, у зависности од врсте спорта  којим се бави.

Више icoMore


Странице: < Претходна 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Следећа >

                      
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.