Линија
Republicki zavod za sport
18.09.2017.

Завршено ЕП у кошарци

Кошаркаши Србије освојили су сребрну медаљу на Евробаскету, пошто су у финалу изгубили од репрезентације Словеније са 93:85.

Богдан Богдановић је члан најбоље петорке шампионата Старог континента. Српски ас је партијама током групне фазе, а поготово у нокаут фази, апсолутно заслужио место међу најбољим кошаркашима Европе.

Поред Богдановића, прву петорку чине и Словенци Лука Дончић и Горан Драгић, који је уједно и најбољи играч (МВП) Евробаскета, Рус Алексеј Швед и Шпанац Пау Гасол.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић присуствовао је финалној утакмици у Истамбулу и честитао нашим кошаркашима остварени успех. Државни званичници Србије честитали су кошаркашкој репрезентацији освајање сребрне медаље на Европском првенству, а међу њима и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Данас у 19 часова, по традицији, на балкону Скупштине града у Београду, биће дочекани наши кошаркаши.


Више icoMore


31.08.2017.

Уручивање плакета најбољим ученицима испред Палате Србије

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, присуствовао је додели плакета најбољим ученицима Србије. Свечаности су присуствовали премијерка Србије Ана Брнабић и министар омладине и спорта РС Вања Удовичић, као и представници Завода за спорт и медицину спорта РС. Плакете је добило 1.407 најбољих ученика средњих школа.

Премијерка Ана Брнабић и министар омладине и спорта Вања Удовичић уручили су данас плакете награђеним ученицима средњих школа за резултате постигнуте на признатим такмичењима у земљи и иностранству у 2016. години и поручили да ће учинити све да створе услове да млади остану у земљи и да ту раде.

Председница Владе је казала да је знање свакако најважнија вредност у 21. веку захваливши пристунима на труду и упорности и храбрости да постигну то што су постигли.

Удовичић је рекао да добитници плакета, њихови родитељи и наставници врло добро знају како је тешко постићи овај резултат, колико је труда и одрицања потребно да би се до тог резултата дошло. Он је истакао да су добитници плакета бренд и најлепша слика Србије која ће мењати не само Србију на боље већ да ће имати и позитивног утицаја на промене у њеном окружењу.

Фонд за младе таленте основала је Влада Србије са циљем да младим, вредним и образованим људима омогући што боље услове за школовање и академско и професионално усавршавање.


Више icoMore


1.08.2017.

Познати домаћини Олимпијских игара 2024. и 2028. године

Међународни олимпијски комитет донео је одлуку који ће градови бити домаћини летњих Олимпијских игара 2024. и 2028. године. Они су изабрали да домаћин 2024. године буде Париз, а 2028. године буде Лос Анђелес.
Оба су града већ били домаћини летњих Олимпијских игара. Париз је био домаћин 1900. и 1924. године, док је Лос Ангелес био домаћин 1932. и 1984. године.

 


Више icoMore


1.08.2017.

Учешће Репрезентације за синхроно пливање Србије на такмичењима

Наша репрезентација у Синхроном пливању учествовала је после шестомесецних припрема у Заводу за спорт и медицину спорта РС са две пливачице у дисциплинама соло и дубл. Од 14 до 30.07 у Будимпешти је одржано FINA World Championships што је светско сениорско првенство водених спортова / Синхроно пливање, скокови, ватерполо и пливање.

У дисциплини технички и слободан соло, Србију је представљала Невена Димитријевић, а у дисциплини слободан дубл Србију су представиле Невена Димитријевић и Јелена Контић. Њих две су јако младе у односу на све учеснике СП. Невена је улазни сениор, а Јелена је јуниорка.

Кадетска репрезентација Савеза за синхроно пливање Србије путује данас на Synchronised Swimming COMEN CUP u Melhadu, Portugal.

17th FINA WORLD CHAMPIONSHIPS 2017 - Budapest, Hungary

 


Више icoMore


26.07.2017.

Директор ЗСМСРС на конференцији за новинаре у тениском центру Новак

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС, господин Горан Бојовић,  присуствовао је конференцији за новинаре коју је данас у тениском центру Новак на дунавском кеју одржао наш славни шампион и четврти тенисер света Новак Ђоковић.

Директор Бојовић је попричао са Новаком, пожелео му брз опоравак и позвао га да дође у посету Заводу, сада када има више времена на располагању. Том приликом директор Бојовић  је рекао да су врата Завода отворена и сви капацитети на располагању како Новаку тако и читавој његовој породици.


Више icoMore


24.07.2017.

Европско првенствo у синхроном пливању

Главни град Србије, био је домаћин сјајне спортске манифестације. У Београду се одржало LEN Европско првенства у синхроном пливању за јуниоре. Репрезентација Србије, наступала је у дисциплинама, соло, дубл и тим.

Такмичење је у организацији Савеза за синхроно пливање Србије и LEN-а (Европске федерације водених спортова) а под покровитељством Министарства Омладине и Спорта Републике Србије и Градског секретаријата за спорт и омладину Града Београда и уз подршку Олимпијског Комитета Србије.

Наше репрезентативке су припреме спровеле у Бечеју и на отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС. Представници Завода за спорт и медицину спорта РС, присуствовали су Европском првенству и бодрили наше јуниорке.


Више icoMore


17.07.2017.

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ ТРЕЋА НА КАДЕТСКОМ СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У САВАТЕУ

Репрезентација Србије се вратила са Светског првенства за кадете и Светског КУП-а за пионире у ассаут саватеу које је одржано у Вараждинским Топлицама, Хрватска 14-15. јула 2017.

Наш тим је освојио 3. место у укупном пласману са 3 златне, 3 сребрене и 2 бронзане медаље.


Више icoMore


5.07.2017.

Свечаност поводом изузетних успеха Репрезентативне селекције Србије 3Х3

Поводом изузетних успеха у 3Х3 Кошаркашки савез Србије органиовао је свечани коктел који је одржан у уторак, 4. јула у просторијама Кошаркашког савеза Србије. Представници Завода за спорт и медицину спорта РС су присуствовали свечаности којом је, на један прикладан начин, обележен велики такмичарски успех.


Више icoMore


19.06.2017.

Покрет за женску кошарку ''Марина Маљковић''

Покрет за женску кошарку ''Марина Маљковић'' одржао је завршни час за школску 2016/17 на коме је поделио медаље девојчицама које су у претходној школској години похађале бесплатне часове кошарке, као и пехаре компанијама и институцијама које су помогле да се овај друштвено користан пројекат спроводи и шири у Београду и Србији.

Бивша селекторка Марина Маљковић истакла је велико задовољство постигнутим резултатима. Масовност, велики број одрађених тренинга и пре свега квалитетан рад са децом су најбољи показатељ неопходности оваквих програма у нашем друштву.

У претходној школској години, Покрет се проширио у Београду и Србији. Тренинзи су редовно одржавани на укупно 13 локација, са преко 40 тренинга недељно, за више од 600 девојчица, колико је до сада прошло кроз овај програм.

Заводу за спорт и медицину спорта РС уручено је признање због подршке коју је дао Покрету ''Марина Маљковић''.

Промовишући спорт и здравље, Завод за спорт и медицину спорта РС пружио је максималну подршку Марини Маљковић као и идеји да овај покрет заживи у будућности. Завод је у склопу своје сарадње са поменутим покретом пре свега пружио подршку тако што је свим полазницама ове школе омогућио обављање бесплатних прегледа.


Више icoMore


24.05.2017.

Свечано отворене Спортске игре младих Србије у Кикинди

Преко 5.000 посетилаца, на трибинама отворених терена СЦ Језеро у Кикинди, присуствовало је свечаном отвореју четвртих Спортских игара младих за Србију. Игре, које се одржавају под покровитељством Владе Републике Србије, су пројекат за децу и омладину чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства.  На почетку програма присутне су поздравили Ивана Јовановић (председник Спортсих игара младих Србије), Жељко Танасковић (председник Савеза за школски спорт), Здравко Марић (регионални председник Спортских игара младих) и Павле Марков (градоначелник Кикинде).


Више icoMore


Странице: < Претходна 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.