Линија
Republicki zavod za sport
7.12.2017.

Бесплатни прегледи деце од стране Завода за спорт и медицину спорта РС

Екипа лекара и медицинских сестара Завода за спорт и медицину спорта РС организовано обавља прегледе деце узраста од 6 до 14 година у Београду и по Србији.

Помоћник директора ЗСМСРС за медицину спорта спец. др мед. Тамара Гавриловић, подсећа да је Закон о спорту прописао обавезне прегледе за децу од 6 до 14 година која тренирају у спортским клубовима, због чега се и отварају амбуланте ван Београда.

"Потребно је да се доставе валидне књижице, формуларе које смо ми проследили у електронској форми и које родитељи попуњавају, и упути педијатара. То су плави, специјалистички упути, изглед те форме смо проследили да и родитељима буде мало лакше. То је пут како се долази код нас", наводи др Тамара Гавриловић.

Регионалне амбуланте спортске медицине, осим у Косовској Митровици, Пироту и Вршцу, биће отворене у још неколико градова у држави.

"Институација је инагурисана у први Национални тренинг центар, што нам даје још већу обавезу и одговорност да будемно базирани на најмлађе и децу. Установљена је и сарадња са министарством здравља, да прегледи, за сву децу која су у тренингу, од шест до 14 година, буду бесплатни, а држава ће да рефундира трошкове", истиче директор Завода за спорт и медицину спорта РС мр Горан Бојовић.


Више icoMore


7.12.2017.

СОФА Опен

У Дому спортова I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС трећу годину за редом, СОФА је организовао бесплатан турнир за студенте и омладину у Београду, у циљу окупљања младих из Београда, Новог Сада, Ниша, Крагујевца, Суботице и Краљева.

И ове године од спортова су у понуди били баскет, одбојка, футсал, стони тенис и пливање. Студентске и омладинске физичке активности окупиле су преко 500 студената и омладинаца који су имали само један циљ – да покажу спортски дух.

СОФА највећу захвалност за организацију и услуге упућује Заводу за спорт и медицине спорта РС.


Више icoMore


6.12.2017.

Озелењавање Кошутњака од стране Завода за спорт и медицину спорта РС

Данас је започета садња дрвећа у Кошутњаку, на зеленим теренима Завода за спорт и медицину спорта РС.  Најлепша шума у Београду биће богатија за 50 нових стабала, 30 лишћара и 20 четинара.

Око управне зграде ЗСМСРС, биће посађено и 100 метара живе ограде. Оплемењивањем Кошутњака новом вегетацијом и зеленилом, Завод за спорт и медицину спорта РС и кроз такав вид акције промовише здравље. Обнављањем здраве средине у којој живимо, поспешујемо квалитет наших живота, надограђујући пејзажну архитектуру.  

Обнова зеленила биће настављена и убудуће.


Више icoMore


5.12.2017.

Представници ЗСМСРС на прослави ''46 година од уједињења седам емирата''

Дан државности Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) обележен је свечаношћу у Београду коју је организовао амбасадор те земље у Србији Џума Рашид Ал Дахери.

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС присуствовали су прослави Националног дана Уједињених Арапских Емирата, одржаног у амбасади УАЕ у Београду. Амбасадор УАЕ у Србији Џума Рашид Ал Дахери рекао је да су односи Србије у УАЕ братски и засновани на принципима сарадње и узајамног поштовања.

Дан државности УАЕ слави се 2. децембра у знак сећања на тај датум 1971. године, када се седам емирата повезало под једном унијом, названом Уједињени Арапски Емирати.


Више icoMore


5.12.2017.

ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

О Г Л А С

ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС НА НЕОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ 8 РАДНИКА СА ПУНИМ РАДНИМ ВРЕМЕНОМ

Оглашава се пријем у радни однос на неодређено време са пуним радним временом за следећа радна места:

- Двоје лекара специјалиста медицине спорта;

- Лекар специјалиста интерне медицине – кардиолог;

- Двоје лекара опште праксе – доктори медицине;

- Психолог-стручни сарадник;

- Самостални сарадник за аналитику у спорту;

- Службеник за јавне набавке-стручни сарадник;

- Програмер;

Оглас за радна места


Више icoMore


27.11.2017.

Одржан 12. Национални семинар на Сајму спорта

Током 6. Међународног Сајма спорта, одржан је и 12. Национални семинар на коме су између осталих предавања одржали и стручни сарадници Завода за спорт и медицину спорта РС из области спорта, медицине и психологије.

Предавања су одржали: Директор Завода за спорт и медицину спорта РС мр Горан Бојовић, спец. др мед. Тамара Гавриловић, мр Братислава Каралић, Владимир Китановић, Биљана Марић Николић и др Марина Милетић.


Више icoMore


25.11.2017.

Отворен Сајам спорта 2017

Завод за спорт и медицину спорта РС, као и сваке године учествује на Сајму спорта. Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, са својим сарадницима, отворио је штанд на коме је свим заинтересованима презентована наша фирма. Министар омладине и спорта Вања Удовичић је свечано отворио шести међународни Сајам спорта под слоганом "Србија, земља спорта". Сајму су присуствовали: Расим Љајић министар рада и социјалне политике, Зоран Ђорђевић министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, Младен Шарчевић министар просвете, науке и технолошког развоја, Милосав Миличковић државни секретар у Министарству унутрашњих послова РС, Предраг Перуничић државни секретар за спорт, Немања Свјетличић директор Сајма спорта, Милица Вукашиновић-Весић директорка Анти допинг агенције РС и многи други.

Ова година је рекордна по броју освојених медаља (38). Сајам спорта траје до недеље уз бесплатан улаз на Београдском сајму у хали 1.


Више icoMore


21.11.2017.

6. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА

Поштовани пријатељи, ближи се Сајам спорта 2017. Сајам ће се одржати од 24. до 26. новембра 2017. године на београдском сајму у халама 1 и 1а.

Поред Министарства омладине и спорта РС на сајму ће бити и Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, Спортски савез Србије, Параолимпијски комитет Србије, Олимпијски комитет србије, АДАС, високошколске установе, Министарство породице омладине и спорта из Републике Српске, град Београд, национални грански спортски савези и територијални спортски савези. На сајму ће бити изложени и многобројни спортски терени где ће малишани моћи да се опробају у неком од спортова, ту су ски скакаоница, зип лајн, фудбал, кошарка, одбојка, рукомет, ергонометри, теретана, е-спорт, стрељаштво, атлетика, као и многи норилачки спортови. Као и сваке године улаз на Сајам спорта је бесплатан.

Завод за спорт и медицину спорта РС, као и сваке године, учествује на Сајму спорта. Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту и Центар за медицину и психологију спорта обављаће тестирања свих заинтересованих.

Списак савеза

12. Национални семинар ССС


Више icoMore


20.11.2017.

Акција "Искорачи и ти!

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је Мионицу где је са председником те општине присуствовао јавној акцији програма "Искорачи и ти! - Спортски. Здраво. Безбедно".

Овај пројекат покренут је на иницијативу Министарства омладине и спорта у циљу повећања броја деце и младих у Србији који тренирају или се рекреативно баве спортом.

Догађају су присуствовали и директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић, директорка Антидопинг агенције Милица Вукашиновић-Весић, као и помоћница министра за омладину Снежана Клашња.


Више icoMore


20.11.2017.

Конференција за медије уочи Сајма спорта

Данас је одржана конференција за медије поводом 6. сајма спорта. Присутнима су се обратили министар Омладине и спорта РС Вања Удовичић, директор Сајма спорта Немања Свјетличић и председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар.

Сајам ће се одржати од 24. до 26. новембра 2017. године на београдском сајму у халама 1 и 1а.

Завод за спорт и медицину спорта РС, као и сваке године, учествује на Сајму спорта. Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту и Центар за медицину и психологију спорта обављаће тестирања свих заинтересованих.


Више icoMore


Странице: < Претходна 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.