Линија
Republicki zavod za sport
19.06.2017.

Покрет за женску кошарку ''Марина Маљковић''

Покрет за женску кошарку ''Марина Маљковић'' одржао је завршни час за школску 2016/17 на коме је поделио медаље девојчицама које су у претходној школској години похађале бесплатне часове кошарке, као и пехаре компанијама и институцијама које су помогле да се овај друштвено користан пројекат спроводи и шири у Београду и Србији.

Бивша селекторка Марина Маљковић истакла је велико задовољство постигнутим резултатима. Масовност, велики број одрађених тренинга и пре свега квалитетан рад са децом су најбољи показатељ неопходности оваквих програма у нашем друштву.

У претходној школској години, Покрет се проширио у Београду и Србији. Тренинзи су редовно одржавани на укупно 13 локација, са преко 40 тренинга недељно, за више од 600 девојчица, колико је до сада прошло кроз овај програм.

Заводу за спорт и медицину спорта РС уручено је признање због подршке коју је дао Покрету ''Марина Маљковић''.

Промовишући спорт и здравље, Завод за спорт и медицину спорта РС пружио је максималну подршку Марини Маљковић као и идеји да овај покрет заживи у будућности. Завод је у склопу своје сарадње са поменутим покретом пре свега пружио подршку тако што је свим полазницама ове школе омогућио обављање бесплатних прегледа.


Више icoMore


24.05.2017.

Свечано отворене Спортске игре младих Србије у Кикинди

Преко 5.000 посетилаца, на трибинама отворених терена СЦ Језеро у Кикинди, присуствовало је свечаном отвореју четвртих Спортских игара младих за Србију. Игре, које се одржавају под покровитељством Владе Републике Србије, су пројекат за децу и омладину чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства.  На почетку програма присутне су поздравили Ивана Јовановић (председник Спортсих игара младих Србије), Жељко Танасковић (председник Савеза за школски спорт), Здравко Марић (регионални председник Спортских игара младих) и Павле Марков (градоначелник Кикинде).


Више icoMore


15.05.2017.

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС на отварању II Међународне Конференције под називом "Спорт, рекреација, здравље"

Завод за спорт и медицину спорта РС је 12.05.2017. године присуствовао свечаном отварању II Међународне Конференције под називом "Спорт, рекреација, здравље" у организацији Високе спортске и здравствене школе.

Свечано отварање Конференције је одржано у Културном центру "Чукарица" а сам догађај се одвијао током 12. и 13. маја када су планирана бројна предавања, презентације оригиналних стручних и научних радова као и радионице.

Конференцију су отворили представници организационог и научног одбора проф Бранко Бошковић и Снежана Лазаревић али и представници Општине Чукарица и Спортског Савеза Србије.


Више icoMore


4.05.2017.

Ослонац српског спорта

''Стално промовишемо обрасце и стилове здравог живота, а наша установа осмишљено подстиче младе да се баве спортом, али и помаже врхунским спортистима да остваре своје најбоље учинке. Пружамо комплетну услугу превентивних и специјалистичких прегледа, дијагностике и спортске психологије. Ако је судити по резултатима које су српски спортисти постигли у 2016. години на многобројним међународним такмичењима, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је испунио своју мисију за ту години. У нашој земљи се рађају и расту шампиони, а Завод је значајна карика која им помаже да стално напредују и постижу све боље резултате'', истиче директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић.

У добро опремљеним лабораторијама Завода за спорт и медицину спорта РС врхунски тим стручњака пружа спортистима све оно што им је неопходно за успешно бављење спортом. Специјалисти медицине спорта раде спортско-медицинске прегледе спортиста, стручњаци у области спорта и физичког васпитања врше контролу тренираности и идентификацију фактора ризика, а спортски психолози обављају психолошка тестирања.


Више icoMore


27.04.2017.

Признање директору ЗСМСРС

Јуче, 26. априла, обележено је 150 година од турске предаје кључева тврђаве ''Фетислам'' изасланику кнеза Михаила Обреновића, српском артиљерисјком капетану Милутину Јовановићу. Поводом Дана општине Кладово, увојен је и предлог Одлуке о додели награда и јавних признања.

Јавно признање и плакету, од председника општине Кладово господина Радисава Чучулановића, добио је и директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Горан Бојовић.  Бојовићу је уручено признање због ангажованости и посвећености на обнови омладинско спортског кампа Караташ. Овај спортски комплекс, у који је до сада уложено 145 милиона динара, простире се на 15 хектара. Кладово може да се дичи са најмодернијим спортско омладинским центром који данас живи другачије у односу на претходне три деценије. Ово што је урађено до сада, испуњава све светске стандарде. Сада Караташ има трим стазу дугу 1.200 метара, неколико нових павиљона који су намењени за смештај спортиста, затим најсавременију теретану са великим бројем справа и стреч салом која се простире на 250 квадрата. Изграђена је и нова управна зграда, реновирана су и четири терена на отвореном. Уз подршку Завода за спорт и медицину спорта РС, Министарства омладине и спорта и Владе Републике Србије, Караташу се враћа некадашњи сјај и употпуњује туристичку понуду кладовског краја.

Кампове које спортски савези добијају преко Министарства организоваћемо у Караташу. Већ имамо чекирано 8.500 ноћења, а план за ову годину је 12.000 ноћења. Завршетком треће фазе обнове имаћемо 150 соба у рангу четири зведздице и то је потврда конфора са којим располаже Караташ - рекао је Бојовић.


Више icoMore


10.04.2017.

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС на жребу за Davis Cup такмичење

У четвтак 06.04.2017. године у Ректорату Београдског Универзитета одржан је жреб за четвртфинални меч  Davis Cup такмичења  између Србије и Шпаније. Жреб је обављен у присуству чланова екипа обе репрезентације, представника ITF-а, председника Тениског савеза Србије, уважених званица из света тениса и мноштва домаћих и страних новинара . Српски тим у саставу селектор и играч Ненад Зимоњић и играчи Новак Ђоковић, Виктор Тројицки и Душан Лајовић.

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић имао је сусрет са тениском репрезентацијом Србије и том приликом им  уручио поклон пожелећи им успех у даљем такмичењу.


Више icoMore


10.04.2017.

Завршен меморијални турнир "Играјмо за шеснаест"

Тим Поско арена победник је овогодишњег Меморијалног турнира РТС "Играјмо за шеснаест". У суперфиналу такмичења одржаног у СЦ Вождовац на Бањици домаћини бројних утакмица одиграних током овог и претходних Турнира Поско арена славили су резултатом 2:0 у утакмици против екипе РТС Репортажна кола. У конкуренцији жена славила је екипа Војна академија.

Из Завода за спорт и медицину спорта РС, супер финалу је присуствовао директор Горан Бојовић, велики број деце, из Косовског поморавља, Србије, Београда, Дечији хор РТС допринели су радосном расположењу током манифестације, баш као и велики број личности из јавног живота наше земље који су својим присуством допринели значају ове манифестације.


Више icoMore


6.04.2017.

Завод за спорт и медицину спорта РС као најбитнија институција у српском спорту

Јединствени центар у региону који интегрише спорт и медицину спорта у једној институцији јесте Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Као једина специјализована установа чије су две примарне области спорт и медицина спорта, годинама је развијао мултидисциплинарни систем који данас функционише по највишим стандардима.

Његова инфраструктура укључује отворена и затворена купалишта, Дом спортова, тениске, фудбалске, кошаркашке и друге терене, трим стазу, омладинско – спортски камп Караташ…

Завод је оформио тимове који се баве тестирањима, аналитиком као и научним и другим истраживањима у циљу унапређења врхунског спорта и општег здравља становништва.

Галерија


Више icoMore


5.04.2017.

Међународни дан спорта у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Међународни дан спорта биће обележен у Дому спортова Завода за спорт и медицину спорта РС на Кошутњаку, 06.04. са почетком од 12 часова.

 Запослени у Заводу за спорт и медицину спорта РС, директор Горан Бојовић и министар омладине и спорта РС Вања Удовичић

Циљ Дана спорта је да мотивише децу да првенствено уђу у систем спорта, да се баве рекреацијом и спортом, да прихвате спорт као начин размишљања, културе и васпитања. Као и сваке године, учествоваће велики број малишана као и наших врхунских спортиста.

Завод за спорт и медицину спорта РС и даље подржава све спортске активности и манифестације и помаже младима и младим талентима у спорту да се унапреде и да се усавршавају.   

Наш задатак је и промоција спортских активности и здравог стила живота. Спортом се подстичу и развијају социјализација, тимски дух, самопоуздање, упорност и зато је неопходна активност.

У развоју сваког човека, спорт је веома битна карика. Дан спорта је по резолуцији УН добио свој датум, 6. април. Овај датум је сећање да дан када су отворене прве модерне Олимпијске игре у Атини 1896. године.


Више icoMore


3.04.2017.

Меморијални турнир „Играјмо за шеснаест“ у хали Дома спортова Завода за спорт и медицину спорта РС

Узбудљив спортски дан у Заводу за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку за екипе у малом фудбалу и баскету, учеснике Меморијалног турнира „Играјмо за шеснаест“. Други део утакмица се играо у СЦ „Вождовац“ на Бањици.

Након до краја неизвесне финалне утакмице у малом фудбалу, екипа Завода за спорт и медицину спорта РС, освојила је друго место.


Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.