Линија
Republicki zavod za sport
24.04.2020.

Директор Бојовић о импровизованој болници на Београдском сајму

Привремена болница у Хали 1 Београдског сајма у којој се лече пацијенти са симптомима обољења Covid-19, према речима директора привремене болнице, иначе директора Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горана Бојовића, функционише добро. Лекови, медицинска средства, санитетски материјал и друга неопходна медицинска опрема и заштитна средства привременој болници су обезбеђена. Исхрану пацијената у привременој болници обезбеђује установа за смештај и исхрану студената Студентски центар "Београд".

 
''Ради ефикасног сузбијања епидемије и лечења оболелих у Републици Србији, отворени су многи привремени објекти за смештај и лечење оболелих од заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 , налик овој привременој болници "Београдски сајам". Велику подршку, поред лекара и другог медицинског особља Завода за спорт и медицину спорта РС, пружају лекари и медицинске сестре из Дома здравља ''Савски венац''. Ослоњени једни на друге у борби против ове пошасти'', изјавио је Бојовић.

Више icoMore


23.04.2020.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС честитао припадницима Војске Србије празник

''Честитам Вам празник, захвалан што постојите, у нади и уверењу да ћете и у наредном периоду професионално обављати свој посао који је од великог значаја за наш национални идентитет. Хвала Вам на доприносу и подршци, не само кроз чување мира и безбедности, већ и због ваше ангажованости на пољу сузбијања пандемије која је и нас задесила'', са захвалношћу истиче директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић.

Војска Србије прославља свој празник 23. априла, у спомен на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак, који је био прекретница у стварању модерне српске државе и војске. Као продукт самосталности српске државе, уследило је стварање стајаће војске и установљавање Гарде. Српска војска настала је из устаничких чета, дакле из народа који се латио оружја да би изборио своју слободу. Дан Војске Републике Србије један је од најзначајнији је датума у историји српског народа.

Више icoMore


21.04.2020.

Директор Бојовић са сарадницима у привременој болници на Београдском сајму

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС, г. Горан Бојовић, именован је за директора привремене болнице на Београдском сајму. Бојовић је са сарадницима, лекарима специјалистима и медицинским сестрама Завода за спорт и медицину спорта РС, ангажован на сузбијању пандемије која нас је задесила. Медицинско особље ЗСМСРС ангажовано је даноноћно око пацијената који су смештени у карантин у хали Београдског сајма.

''Веома сам захвалан својим сарадницима, колегама, који су ангажовани заједно са мном да помогнемо људима које је задесила невоља, пандемија коронавируса. Хвала им што уз мене раде предано и посвећено, дајући свој максимум уз наду да ћемо и ово тимски изгурати и ублажити последице овог у чему се налазимо'', истиче директор ЗСМСРС Бојовић.
 
''Циљ нам је исти. Сузбијање и елиминација пандемије. Да би изашли из свих ових околности са што мање људских и професионалних последица, потребно је слушати препоруке стручних лица превасходно зарад заштите нашег здравља. Делујмо дисциплиновано и будимо одговорни према себи и другима'', закључује Бојовић.

Више icoMore


24.04.2020.

Председништво Републике Србије

            Председништво Републике Србије


Више icoMore


24.04.2020.

Влада Републике Србије

     Влада Републике Србије


Више icoMore


24.04.2020.

Министарство омладине и спорта РС

       Министарство омладине и спорта РС


Више icoMore


24.04.2020.

Министарство здравља РС

     Министарство здравља РС


Више icoMore


24.04.2020.

World Health Organization

    


Више icoMore


25.03.2020.

Олимпијске игре одложене

Олимпијске игре одложене су први пут у историји због пандемије коронавируса, а биће одржане 2021. године.

 
У саопштењу које је објавила Влада Јапана наводи се да ће први пут у историји Олимпијске игре бити одложене, а да постоји могућност да оне чак буду одржане током пролећа наредне године. Свакако ће оне бити одржане најкасније у лето 2021. године, објавио је Међународни олимпијски комитет.

Више icoMore


20.03.2020.

KORONA VIRUS - SARS-CoV-2 - COVID 19

Обавештење о ванредном стању


Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.