Линија
Republicki zavod za sport
9.06.2020.

Репрезентативке и репрезентативци на тестирањима

Женска кошаркашка репрезентација на тестирањима у ЗСМСРС

Још једна група наших кошаркашица данас је обавила тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Данас су прве редовне прегледе и тестирања за ову годину обавиле кошаркашице репрезентације: Александра Станаћев, Саша Чеђо, Маја Шкорић, Дајана Бутулија, Сара Крњић, Соња Васић, Тина Крајишник, Маја Миљковић и Николина Милић .

Поред њих редовне прегледе и медицинска тестирања су урадили и српски стрелци Јасмина Миловановић и Алекса Митровић.


Више icoMore


8.06.2020.

Кошаркашице на редовним контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Женска сениорска и јуниорска кошаркашка репрезентација Србије

Од суботе 06. јуна 2020. до уторка 9. јуна, у Заводу за спорт и медицину спорта РС, редовна тестирања обављају кошаркашице јуниорске и сениорске репрезентације Србије.  У Центру за медицину и психологију спортаспортисткињама се ради преглед у склопу кога се обављају: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест.

Кошаркашицама су стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту  извршили функционално скенирање покретаФМС је алат који се користи за идентификацију асиметрије које резултирају функционалним недостацима у покрету. ФМС има за циљ да идентификује неравнотеже у покретљивости и стабилности током седам основних модела кретања. Ови модели кретања су дизајнирани да обезбеде очитне перформансе основних локомоторних, манипулативних и стабилизирајућих покрета постављањем појединца у екстремним положајима где слабе и неравнотеже постају видљиве ако се не користи мобилност и контрола мотора. Када се ови недостаци идентификују кроз ФМС, развија се програм корективних вежби с циљем спречавања повреда мишићно - скелетних органа, ради дугорочних циљева за здравље и виталност.


Више icoMore


8.06.2020.

Стрелци, фудбалери, кошаркашице и гимнастичарке на тестирањима у ЗСМСРС

Спортисти на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Стрелци, фудбалери, кошаркашице и гимнастичарке обављају прва овогодишња тестирања у ЗСМСРС. У Центру за медицину и психологију спорта, спортистима су урађене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест.


Више icoMore


5.06.2020.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС гост на РТС – у поводом затварања ковид болнице на сајму

 
Директор привремене ковид болнице на Београдском сајму Горан Бојовић саопштио је да се затвара болница на сајму. Пацијенти ће бити пребачени у Специјалну болницу у Младеновцу.

Пацијенти са симптомима вируса, њих 45, биће превезено у Младеновац, а за преостале се чекају резултати.
 
Око 1.300 ковид позитивних пацијената прошло је кроз Београдски сајам откако је он претворен у привремену, импровизовану болницу. О њима је бринуло 620 здравствених радника, укључујуци и лекарски тим Завода за спорт и медицину спорта РС.
 
"Поносни смо на Сајам јер ниједан медицински радник ни остали који су тамо ангажовани нису били позитивни. Мислим да је то огроман успех државе и свих нас", рекао је Бојовић.
 
Подсетио је да је војска направила 3.000 смештајних капацитета у неколико хала, али да је само Хала 1 коришћена као ковид болница. Бојовић очекује да ће у наредна два дана Сајам и све око њега поново функционисати редовно.

Више icoMore


4.06.2020.

Захвалница директору ЗСМСРС

У име Владе Републике Србије, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, доделила је захвалницу директору Завода за спорт и медицину спорта РС Горану Бојовићу за велики и несебичан допринос у пружању помоћи грађанима Србије током епидемије која нас је задесила.

 
Директор ЗСМСРС г. Горан Бојовић је током епидемије и ванредног стања био ангажован као управник привремено – импровизоване ковид болнице на Београдском сајму.

Више icoMore


22.05.2020.

Директор Бојовић на пријему код председника Србије

U Palati "Srbija" održan je prijem medicinskih radnika, lekara, medicinskih sestara i drugih koji su bili angažovani u Kovid bolnicama. Predsednik Srbije g. Aleksandar Vučić, zahvalio se svima koji su dali svoj doprinos u rešavanju zdravstvene situacije koja nas je zadesila.

Na prijem je takođe bio pozvan i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS, g. Goran Bojović, koji je bio angažovan kao direktor improvizovane kovid bolnice na Sajmu.

''Moramo i dalje biti oprezni, bez obzira što smo uradili veliki posao, izlečili mnogobrojne građane i spasili mnogo života. Hvala lekarima i sestrama, takođe i vojnom osoblju koji su od početka bili angažovani na suzbijanju pandemije. Bilo mi je zadovoljstvo što sam radio sa svima vama'', izjavljuje Bojović.

Више icoMore


19.05.2020.

Правила понашања и коришћења спортских објеката и спортских просторија Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије

Спортски објекти Завода за спорт и медицину спорта РС почињу са радом од понедељка, 25.05.2020. године.  

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију изазвану корона вирусом, начин и пут преношења вируса као и чињеницу да се приликом форсираних спортских активности, у окружење у већој мери ослобађају секрети и честице из респираторног тракта, успостављају се обавезна правила понашања и коришћења спортских објеката и спортских просторија Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

 

Више icoMore


14.05.2020.

Стање у импровизованој ковид болници на Сајму

''Привремена болница на Сајму остаје да ради до даљњег. Више од хиљаду пацијената заражених корона вирусом прошло је кроз привремену болницу на Београдском сајму. Тренутно је у овој импровизованој ковид болници 21 пацијент. Тестирања ће у наредним данима проћи сви, где ће се по епидемиолошким правилима извршити обрада и анализа. Актуелна ситуација је задовољавајућа и оптимистична и систем функционише. Од почетка су предузете све мере да буде безбедно и за здравствене раднике и за пацијенте. Према речима министра Лончара, ова ковид болница ће радити још минимум недељу дана. Из ковид система прва ће изаћи ''Бањица'', а након ње и Општа болница у Панчеву, након чега се ради дезинфекција објеката пре враћања у редовне активности. Останимо одговорни, придржавајмо се мера држања дистанце, практикујмо заштиту у затвореном простору. Ванредно стање је укинуто, али мере нису. Јер по садашњим параметрима и проценама најугледнијих стручњака, ако будемо одговорни можемо доћи у фазу да крајем јуна немамо више позитивних на Ковид 19'', изјављује директор привремено – импровизоване ковид болнице на Београдском сајму г. Горан Бојовић.

 
Импровизована корона болница на Београдском сајму

Више icoMore


11.05.2020.

Привремена ковид болница на Сајму

''У привременој болници у Београдском сајму на лечењу од Ковид-19 тренутно се налазе 72 пацијента. Њих 56 је тестирано, а код 53 тест је био негативан и они ће бити пуштени кући. Остали пацијенти ће бити тестирани по динамици коју постављају епидемиолошка правила. Здравствено стање свих пацијената је задовољавајуће. Наша жеља је да сваки грађанин Србије добије адекватну здравствену заштиту до коначног излечења од ковид инфекције. Радимо у пуном капацитету као и до сада, имамо планове ангажовања за целу недељу и поступаћемо у складу са одлуком Штаба. Радимо са око 20 лекара и 30 техничара у три смене од по осам сати. Имамо довољно воље и снаге да овај задатак приведемо крају'', истиче Бојовић, директор привремено – импровизоване ковид болнице на Београдском сајму.

 Директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић са директорима домова здравља и особљем из војног здравства из Београда на Београдском сајму – привремена ковид болница


Више icoMore


8.05.2020.

Привремена болница у Хали 1 Београдског сајма

''Из привремене болнице на Београдском сајму где су збирнути пацијенти оболели од новог корона вируса, отпуштен је један број пацијената са лакшом клиничком сликом на кућно лечење. Остали су подвргнути даљем третману лечењa до оздрављења. Број оболелих се смањио, што није разлог за опуштање. Статистика је неумољива и забрињавајућа, зато апелујем на наше грађане да се и даље придржавају предложених мера како би сачували себе, а и друге у окружењу. Желео бих да се захвалим свима, свим мојим колегама и осталима у држави који су поднели највећи терет, који се боре против ове опаке болести и дају све од себе 24 сата да ово прође што безболније. Сви ми овде када завршимо са овим карантином и када све ово прође, надамо се да ћемо моћи да помогнемо активно у даљој борби против вируса'', поручује директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић, иначе директор привремено – импровизоване болнице на Београдском сајму.

 Директор ЗСМСРС Горан Бојовић са ангажованим припадницима војске РС

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.