Линија
Republicki zavod za sport
30.05.2016.

Директор ЗСМСРС на XII Међународној научној конференцији - Образовање у спорту

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС мр Горан Бојовић учествовао је на традиционалној Међународној научној конференцији Алфа БК универзитета, Факултета за менаџмент у спорту, која је одржана по 12 пут  под називом ''Образовање у спорту'' и другу годину по реду је уврштена у календар конференција МОК-а.

Поздравне речи скупу су упутили представници суорганизатора: Факултет спорта и тјелесног одгоја Универзитета у Сарајеву – проф. др Ифет Махмутовић, Олимпијски комитет Србије – Урош Кораћ, менаџер за праћење и контролу програма гранских спортских савеза, Спортски Савез Србије – саветник председника др Дане Корица, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије – магистар Горан Бојовић, Европска секција за историју физичке културе  – ФИЕП – председник секције, проф. др Ненад Живановић.

У оквиру програма Конференције уприличен је и свечани чин потписивања уговора о споразумној сарадњи између, Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије кога представља магистар и добитник мајске награде за 2016. годину Горан Бојовић и Факултета за менаџмент у спорту Алфа БК Универзитета кога представља декан ФМС - а проф. др Драган Животић.


Више icoMore


27.05.2016.

У ДОМУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ ДОДЕЉЕНЕ СУ МАЈСКЕ НАГРАДЕ „СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИИЈЕ“

Класа 2016, њих 21 се уписало у књигу добитника, чије су прве странице уписане давне 1961. године.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић је један од четири спортска функционера који су добили ову престижну награду.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС г-дин Горан Бојовић добитник ''Мајске награде''


Више icoMore


7.04.2016.

Дан спорта

Догађај 06.04. има за циљ да спортисти мотивишу децу да првенствено уђу у систем спорта, да се баве рекреацијом и спортом, да прихвате спорт као начин размишљања, културе и васпитања. На Међународном дану спорта, који је одржан у Заводу за спорт и медицину спорта РС, на отвореним теренима у Кошутњаку, учествовао је велики број малишана као и наших врхунских спортиста освајача медаља. Догађају је присуствовао министар омладине и спора РС Вања Удовичић, директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић и председник општине Чукарица Срђан Коларић. Завод за спорт и медицину спорта РС ће и даље подржавати све спортске активности и манифестације и да помаже младима и младим талентима у спорту да се унапреде и да се усавршавају.  

Министар омладине и спорта РС Вања Удовичић рекао је да је у претходне две године српски спорт срушио све рекорде и да је у већој мери препознат у целом свету. Удовичић је на манифестацији рекао да су врхунски спортисти најбољи промотери и амбасадори српског спорта и велика мотивација за најмлађе."У протекле две године српски спорт је срушио све рекорде, очекивања, померио границе и препознат је у много већој меру у целом свету. Освојено је више од 1.400 медаља. У олимпијским и параолимпијским спортовима на европским и светским првенствима наши спортисти су освојили укупно 56 медаља, што је рекордан број за две године", рекао је Удовичић.


Више icoMore


5.04.2016.

Међународни дан спорта

Циљ Министарства омладине и спорта РС је да омогући грађанима бављење рекреацијом и спортом, што не би била привилегија богатих, већ саставни део живота свих грађана. Подизањем спортске инфраструктуре и боље коришћење постојећих, грађани се враћају на спортске терене. Завод за спорт и медицину спорта РС годинама организује бесплатне спортско - рекреативне садржаје и увек излази у сусрет спортистима и спортским манифестацијама.

Министар Удовичић и директор ЗСМСРС Бојовић на спортској манифестацији у Дому спортова Завода за спорт и медицину спорта РС

Генерална скупштина Уједињених нација је 23. августа 2013. године, усвојила резолуцију којом је 6. април проглашен за Међународни дан спорта. Овај датум је сећање да дан када су отворене прве модерне Олимпијске игре у Атини 1896. године.


Више icoMore


2.03.2016.

Београд добио нову Атлетску дворану

Новоизграђена атлетска дворана на Бањици свечано је отворена 1. марта. У њој је јуче одржан премијерни "Serbian open indoor meeting". Отварању атлетске дворане су поред многих присуствовали и министар омладине и спорта РС Вања Удовичић и директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић.

Атлетичари из земље и иностранства надметали су се у 11 дисциплина, међу њима и Ивана Шпановић, Асмир Колашинац, Амела Терзић и други. Дворана се простире на 9.270 квадратних метара, има четири кружне стазе дужине 200 метара, а унутрашњост терена је предвиђена за скок у даљ, скок с мотком, скок у вис и бацање кугле и капацитета 1.500 места.


Више icoMore


5.02.2016.

Усвојен нови Закон о спорту

Нови Закон о спорту је усвојен. Њиме је прописано увођење јединственог визуелног идентитета репрезентације. Министар омладине и спорта РС Вања Удовичић је, говорећи о новинама који Закон о спорту доноси, истакао да је повећана одговорност свих који раде са децом. Удовичић је нагласио да ће здравствени прегледи за децу од 6 до 14 година бити бесплатни, а висина чланарине за малолетну децу не може да буде већа од 10 одсто просечне плате у држави. Уводи се принцип један човек – једна функција. Министар је казао и да ће убудуће уговори морати да буду оверени између спортисте и менаџера.

Закон регулише трансфере у спорту, поготову међународне. Уводи се обавезно осигурање за тренере и све спортисте за време наступа за репрезентацију. Задржава се програмско финансирање спорта у Србији.


Више icoMore


25.01.2016.

Пријем златних ''делфина'' у згради Генералног секретаријата председника Републике Србије

Председник Србије Томислав Николић примио је јуче ватерполо репрезентацију Србије после освајања златне медаље на Европском првенству у Београду. Председник Николић је "делфине" и женску ватерполо селекцију Србије дочекао у згради Генералног секретаријата председника Републике. Пријему су присуствовали министар спољних послова Ивица Дачић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић, генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки и др.

 Генерални секретар ОКС Вишацки, председник Србије Николић, директор ЗСМСРС Бојовић и председник ВСС Кривокапић

Ватерполисти Србије су у финалу, пред 16.000 гледалаца у Комбанк арени, савладали Црну Гору 10:8 и тако по седми пут постали прваци Европе. Као награду за постигнит успех, наши ватерполисти ће добити по 20 хиљада евра. Локација нове "куће ватерпола" биће Врњачка Бања, где ће све репрезентативне селекције имати окупљања и тренинге и где ће се у различитим терминима припремати за највећа такмичења.


Више icoMore


5.01.2016.

Ана Дабовић на кошаркашком жребу за Олимпијске игре

Најбоља играчица Европе и најбоља српска кошаркашица у 2015. години, Ана Дабовић, представљаће нашу државу на кошаркашком жребу за Олимпијске игре, које ће се одржати од 5. до 21. августа 2016.

Кошаркашице Србије на тестирањима у ЗСМСРС


Више icoMore


5.01.2016.

Шампионат Европе у ватерполу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић симболично је пустио воду у базен у Комбанк арени, чиме су припреме за шампионат Европе у ватерполу ушле у финалну фазу.

Ватерполисти Србије на тестирањима у ЗСМСРС


Више icoMore


5.01.2016.

Финансирање савеза

Министарство омладине и спорта РС објавило је годишњи план за финансирање спортских програма. У 2016. биће издвојено мање новца, док је само Кошаркаши савез добио већа средства него у претходној.

Министар Удовичић, директор ЗСМСРС Бојовић и председник ССС Шоштар у Заводу за спорт и медицину спорта РС


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.