Линија
Republicki zavod za sport
20.08.2019.

Бесплатан улаз за ђаке на базене Кошутњак средом

Летња сезона купања  пливалишта  Кошутњак траје до 1. септембра

Отворено пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС „Кошутњак“ у среду 21августа од 10 сати прима посетиоце, док је улаз за ђаке основних и средњих школа бесплатан. 

Дневна улазница је 250 динара, полудневна карта (од 15 сати) износи 180, а за дете до 7 година старости  улаз је 100 динара. Деца до 3 године не плаћају карту, а средом, уз ђачку књижицу, основци и средњошколци имају слободан улаз.

Током целе летње сезонеу сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београдареализује се бесплатна школа пливања која траје  до 31. августа.

Радно време пливалишта је од 10 до 19 сати сваког дана, уз редовна дежурства лекара и службеног лица МУП-а Чукарице.Више icoMore


19.08.2019.

Први тим Кошаркашког клуба Партизан на прегледима у Заводу

Редовни медицински  прегледи младих кошаркаша

Најбољи играчи Кошаркашког клуба Партизан данас су у Заводу за спорт и медицину спорта РС на обавезним медицинским прегледима и тестирању. Прегледи се обављају у складу са правилником о утврђивању здравствене способности врхунских такмичара, где се уз основни преглед по системима органа ради и ЕКГ у миру као и ултразвук срца који се обавезно ради у једној календарској години.

Утврђивање здравственог статуса укључује и функционално тестирање где се прогресивно оптерећује организам  и прати реакција на напор као и тренираност самог спортисте.


Више icoMore


19.08.2019.

Фудбалер ФК Црвена звезда Матео Гарсија на прегледима и тестирању у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Уз медицинске прегледе  Аргентинац је обавио и  моторичко тестирање 

Ново појачање ФК Црвена звезда Матео Гарсија обавио је неопходне медицинске прегледе и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку.

Фудбалер Звезде  обавио  је и снимање постуре тела уз помоћ 3Д система за кинематичку анализу кретања. За потребе  ове врсте тестирања користи се специјално одабрана батерија тестова, где се уз природне облике кретања на различите начине оптерећује локомоторни систем испитаника како би се ваљано проценило његово функционисање.

Статичко постурална анализа обезбеђује прецизне информације о структуралним девијацијама унутар кинетичког ланца и даје податке о симетрији тела у целини.


Више icoMore


16.08.2019.

Моторичка тестирања дизача тегова у Караташу

Омладинско-спортски камп Караташ база за надарене спортисте

Млади спортисти, дизачи тегова, бораве на припремама у Караташу где су уједно радили процену моторичких способности у сарадњи са одељењем за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС.
 
Омладински спортски камп Караташ служи  за развој школског, универзитетског и врхунског спорта. Располаже  смештајним објектима као и теренима за кошарку рукомет, одбојку, фудбал, тенис. У свом поседу има и фудбалски терен са вештачком травом, терен за одбојку на песку, отворени базен, трим стазу. 

Више icoMore


14.08.2019.

Учесници Медитеранских игара на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Провера здравственог статуса и спортске форме пред одлазак на такмичење

Мушка и женска екипа у одбојци на песку обавиле су прегледе и тестирања пред одлазак на Медитеранске игре за спортове на песку.
 
Тимови стручњака из различитих области Завода за спорт и медицину спорта РС стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта, примарно у интересу очувања здравља спортиста и достизања праве форме такмичара за сигуран спортски наступ.
 
Сектор медицине спорта делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који подразумевају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ЕКГ  у миру, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.
 
Лабораторија за психологију пружа могућност процене такмичарске припремљености свих категорија спортиста као  и  комлетну психодијагностику.
 
Стручњаци за аналитику у спорту реализују моторичка тестирања у савременој биомеханичкој лабораторији где се може утврдити степен утренираности такмичара и проценити ризик за повређивање.

Више icoMore


9.08.2019.

Одржан први од три планирана турнира у стоном тенису

Наредни турнир биће одржан следеће среде 14. августа

У среду 7. августа на Отвореном пливалишту Кошутњак одржан је први од три планирана турнира у стоном тенису за основце.  Следећи турнир биће реализован наредне среде 14. августа, када је и слободан улаз за ђаке основних и средњих школа, па се очекује још већи одзив деце за учешће у бесплатној рекреацији.

Више icoMore


7.08.2019.

Атлетичар Асмир Колашинац на прегледима и тестовима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Најуспешнији бацач кугле пред Светско атлетско првенство на провери форме

Асмир Колашинац обавио је прегледе и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије у Кошутњаку. Успешни атлетичар  прошао је биохемијску анализу крви, ЕКГ у миру, антропометријска мерења, тест оптерећења. Важећим Законом о спорту сви спортисти су у обавези да раде прегледе и тестирања како би се утврдио здравствени статус и спортска форма такмичара. Уколико постоје здравствене индикације или потреба такмичара, прегледи и друга мерења могу да се обаве и у краћем временском размаку од  шест месеци.

Више icoMore


2.08.2019.

Тренер фудбалера ФК Црвена звезда Владан Милојевић на прегледима

Здравствени прегледи у циљу одржања здравља спортиста и спортских стручњака

Фудбалери ФК Црвена звезда недавно су обавили медицинске прегледе и функционална тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Здравствени статус утврдио је и тренер фудбалера првог тима Звезде” Владан Милојевић.

Здравствено-медицински прегледи обављају се у складу са Правилником о утврђивању здравствене способности спортиста и такмичара, али  и судија, делегата, тренера.


Више icoMore


1.08.2019.

Базен и сауна нису доступни за кориснике до 15. августа

Због редовног годишњег техничког одржавања сауна и затворени базен неће радити до  15. августа.


Више icoMore


29.07.2019.

Кошаркаши на моторичким тестовима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Тестирања на изокинетичком динамометру

          Тестирање на изокинетичком динамометру омогућава:

  • Праћење односа различитих мишићних група које изводе одређени  моторички задатак, као и напредак способности након спровођења ретеста;
  • анализу записа  на основу  које може да се уочи  тежина и специфичност повреде, уз прецизне информације о скривеним узроцима повреда и јасну оцену пада способности;  
  • безбедну примену у фази рехабилитације, где се уједно и прати опоравак функција повређеног спортисте.

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Следећа >

                      
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.