Линија
Republicki zavod za sport
20.11.2017.

Конференција за медије уочи Сајма спорта

Данас је одржана конференција за медије поводом 6. сајма спорта. Присутнима су се обратили министар Омладине и спорта РС Вања Удовичић, директор Сајма спорта Немања Свјетличић и председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар.

Сајам ће се одржати од 24. до 26. новембра 2017. године на београдском сајму у халама 1 и 1а.

Завод за спорт и медицину спорта РС, као и сваке године, учествује на Сајму спорта. Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту и Центар за медицину и психологију спорта обављаће тестирања свих заинтересованих.


Више icoMore


15.11.2017.

Мали сајам спорта у Чачку

У организацији Спортског савеза Србије и Чачанског спортског савеза, данас се одржава Мали сајам спорта.

Ова спортска манифестација, која се по први пут одржава у Чачку, организована је у хали КК "Борац". Трајаће од 10 до 14 часова и на њој ће се представити клубови који су чланови Чачанског спортског савеза.

Сајму су присуствовали и стручни сарадници Завода за спорт и медицину спорта РС, др Мирослав Николић и проф. Марко Васиљевић.


Више icoMore


8.11.2017.

Значај спортско медицинских прегледа и тестирања

Дана 07.11.2017 године, на јутарњем програму РТС1 гостовала је спец. др мед. Тамара Гавриловић, помоћник директора Завода за спорт и медицину спорта РС, у којој је актуелна тема била “Значај спортско - медицинских прегледа”.

Велика подршка националне телевизије РТС-а је од значаја посебно у години када је важно промовисати значај превентивних прегледа у спорту. Саставни део свакодневног живота морају бити и разни облици физичке активности али умерене, правилно дозиране и контролисане јер је безбедност наших најмлађих најважнија.

Превентивни спортско- медицински прегледи се спроводе на 6 месеци и то за свако дете које учествује у неком облику физичке активности (такмичарски или рекреативно).

Опширније о овоме


Више icoMore


7.11.2017.

Физичка активност

Јединствени центар у региону који интегрише спорт и медицину спорта у једној институцији јесте Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Као једина специјализована установа чије су две примарне области спорт и медицина спорта, годинама смо развијали мултидисциплинарни систем који данас функционише по највишим стандардима. Данас, услуге спортистима, рекреативцима и грађанству пружају специјалисти из области спорта и медицине спорта, и то у разним научним дисциплинама. Завод је оформио тимове који се баве тестирањима, аналитиком као и научним и другим истраживањима у циљу унапређења врхунског спорта и општег здравља становништва. Позивамо Вас да нас посетите, да осетите спортски дух, да упознате водеће стручњаке из области спорта и медицине спорта и да доживите заиста јединствену енергију која нас карактерише.

Зашто је важна физичка активност?

Већина људи уз бројуне дневне обавезе ретко може да пронађе мало времена и за себе, а нарочито за ствари од којих, како делује на први поглед, нема превише користи. Међутим, 30-45 минута рекреације 2-3 пута недељно итекако може имати утицај на ваш живот. Редовна рекреација у комбинацији са здравом исхраном, најбољи је поклон вашем телу. Годи и физичком и менталном здрављу и уједно појачава осећај задовољства собом. Редовна физичка активност помаже у спречавању многих болести и смањењу или одржавању телесне тежине.

Уколико сте, дакле, одлучили да пронађете мало времена за себе и своје здравље, најпрепоручљивија рекреација је аеробни, односно кардио тренинг, онај где број откуцаја срца по минуту достиже између 70 и 80 одсто максималне вредности.

Најздравији начин мршављења је редовна рекреација у комбинацији са здравом исхраном. За пола сата трчања на траци можете сагорети 300 калорија, а за пола сата брзог ходања око 180 калорија.

Услед редовних тренинга бићете опуштенији и лакше ћете се борити са свакодневним проблемима.

Имаћете више енергије, бити издржљивији и много више спремни на покрет и било какву активност. Сваки тренинг ће вам бити лакши од претходног и све боље ћете се осећати

Како време буде одмицало, капацитет ваших плућа ће бити већи, а плућа здравија

Редовним тренингом вежбате срце, оно мења ритам рада чиме се доприноси његовом здрављу. Срчани мишић се јача и срце пумпа ефикасније. После тренинга тело је уморно, а мозак одморан.

Резултати:

  • Обликовати своје тело и затегнути мишиће. Не само што ћете бити здравији већ ћете изгледати здравије и привлачније
  • Побољшати циркулацију и смањити повишени крвни притисак
  • Повећати број црвених крвних зрнаца тако што ћете подстаћи транспорт кисеоника
  • Сманићете ризик од дијабетеса

Како време буде пролазило, боље ћете изгледати, бићете здравији, и све ћете радити лакше и са више воље. Лакше ћете се хватати у коштац са животним проблемима и уопште ћете се осећати много боље!


Више icoMore


3.11.2017.

6. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА

Поштовани пријатељи, ближи се Сајам спорта 2017. Сајам ће се одржати од 24. до 26. новембра 2017. године на београдском сајму у халама 1 и 1а.

Поред Министарства омладине и спорта РС на сајму ће бити и Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, Спортски савез Србије, Параолимпијски комитет Србије, Олимпијски комитет србије, АДАС, високошколске установе, Министарство породице омладине и спорта из Републике Српске, град Београд, национални грански спортски савези и територијални спортски савези. На сајму ће бити изложени и многобројни спортски терени где ће малишани моћи да се опробају у неком од спортова, ту су ски скакаоница, зип лајн, фудбал, кошарка, одбојка, рукомет, ергонометри, теретана, е-спорт, стрељаштво, атлетика, као и многи норилачки спортови. Као и сваке године улаз на Сајам спорта је бесплатан.

Завод за спорт и медицину спорта РС, као и сваке године, учествује на Сајму спорта. Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту и Центар за медицину и психологију спорта обављаће тестирања свих заинтересованих.

Списак савеза


Више icoMore


1.11.2017.

Сајам спорта 2017.

6. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА (24 – 26.11.2017. године у хали 1 Београдског сајма)

Шести међународни сајам спорта одржаће се од 24 - 26. новембра 2016. године у хали 1 београдског сајма. Министарство омладине и спорта РС припрема и организује ову веома значајну манифестацију за српски спорт. Завод за спорт и медицину спорта РС, као и сваке године, учествује на Сајму спорта. Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту и Центар за медицину и психологију спорта обављаће тестирања свих заинтересованих.


Више icoMore


11.10.2017.

Квалификационе утакмице за Светско првенство у Русији 2018

Лекар Завода за спорт и медицину спорта РС др Мирослав Николић присуствовао је, као подршка српској фудбалској А селекцији, квалификационој утакмици за Светско првенство које ће 2018. године бити одржано у Русији. Утакмица је играна између селекција Србије и Аустрије на стадиону Ернст Хапел у Бечу.

Након меча Србија – Аустрија, наши фудбалери су играли против селекције Грузије. Фудбалери Србије победили су селекцију Грузије са 1:0 у последњем мечу квалификација Групе Д, чиме су се директно пласирали на Светско првенство 2018. у Русији. Честитке репрезентативцима Србије упутио, поред других званичника, и директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић.


Више icoMore


6.10.2017.

Лекари ЗСМСРС на презентацији апарата за физикалну терапију и рехабилитацију

У Софији, Бугарска, 03. 10. 2017 године, одржана је презентација апарата за физикалну терапију и рехабилитацију HP Laser (ласер високе снаге) и Huber 360. Кроз предавања и приказ рада на апаратима приказане су могућности ових уређаја.

Предност HP Laser (High Power Laser – ласер високе снаге) у односу на стандардне ласере ниске снаге је у томе што због веће снаге и комбинације две или три таласне дужине постиже већу дубину продирања ласерског снопа, скраћује време третмана, може се апликовати на већу запремину ткива, постиже се брже смањење бола и убрзава процес регенерације.

Huber 360 је уређај за неуромишићну рехабилитацију, нарочито погодан за рехабилитацију и тренинг спортиста. Овај уређај омогућава прецизно и циљано ангажовање мишића и прогресивно вежбање. На њему се могу изводити вежбе  флексибилности и мобилности, вежбе снаге, издржљивости, вежбе баланса и координације, при чему током вежбања обезбеђује правилно позиционирање тела.

Испред Завода за спорт  презентацији су присуствовале др Марина Милетић, спец. физикалне медицине и рехабилитације  и виши физиотерапеут Гордана Росић .

Презентацију је организовала фирма Galabern доо која се бави заступништвом и сервисом медицинске опреме реномираних светских произвођача.


Више icoMore


4.10.2017.

Државно првенство Специјалне Олимпијаде Србије на атлетском стадиону ЗСМСРС

Државно првенство Специјалне Олимпијаде Србије, у организацији спортског клуба Сингидунум за особе са посебним потребама одржано је на атлетском стадиону Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. На такмичењу су учествовали спортисти из 11 градова из Србије: Чачка, Крушевца, Крагујевца, Јабуке, Зрењанина, Новог Сада, Панчева, Београда, Пирота, Ниша и Врања.

Такмичењу је присуствовао чувени атлетичар Дане Корица, који је спортистима мотивационо представио своју зивотну и спортску прицу. Волонтери, навијачи, спортски дух, фер плеј и сунчани стадион допринели су да овогодишње такмичење протекне у најбољој атмосфери.


Више icoMore


2.10.2017.

Обука за активисте "ИСКОРАЧИ И ТИ"

У петак 29.09.2017. у студентском одмаралишту "Радојка Лакић" одржана је обука за активисте "ИСКОРАЧИ И ТИ" - Спортски. Здраво. Безбедно.

У обуци су учешће узели др Тамара Гавриловић, помоћник директора за медицине спорта  и проф. Физичке цултуре Марко Васиљевић из Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, са предавањима о Значају физичке активности и правилног начина исхране за унапређење здравља младих.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.