Линија
Republicki zavod za sport
14.03.2019.

Изокинетичка дијагностика

Изокинетичка дијагностика је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе). Математичком анализом тестова се добија детаљан увид у стање функције зглоба, међусобни однос агониста и антагониста и билатерално поређење истих мишићних група. На изокинетичком апарату се отпор прилагођава индивидуалним могућностима, с тим у вези, избегнута су било каква оштећења и преоптерећење.


Више icoMore


14.03.2019.

Друга Српска конференција медицине спорта од 23. до 25. маја

Завод за спорт и медицину спорта РС је домаћин 2. Српске конференције медицине спорта

 
Завод за спорт и медицину спорта РС  ће бити домаћин 2. Српске међународне конференције медицине спорта  која ће се одржати од 23. до 25. маја 2019. у Центру Сава.
У сарадњи Завода за спорт и медицину спорта РС, Интернационалне  Федерације медицине спорта (ФИМС) и Удружења за медицину спорта Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта, одржава се научна конференција медицине спорта на којој учествује  30 домаћих и иностраних еминентних предавача.
Прва Српска међународна конференција спортске медицине одржана је 2015. године  у  сарадњи са клиником Аспетар из Катара, специјализованом за ортопедију и медицину спорта. Друга  Српска међународна конференција медицине спорта прилика је да се усвоје нова, потврђена  сазнања, и имплементирају у пракси како би се унапредио рад и очувало здравље спортиста. Осим предавања, слушаоци имају могућност да узму учешће  у показним радионицама  где се кроз практичан приказ  врши обука. 
Предавачи  на 2. Српској конференцији  медицине спорта су лекари различитих специјалности и спортски стручњаци из земље и света, а очекује се преко 1000 учесника. 
 
Учесници  на конференцији:  Проф Јанис Питсиладис (ФИМС/УК), Проф Фабио Пигози (ФИМС/Италија), Проф Демитри Константиноу (ФИМС/ Јужна Африка), Проф Викторија Бадтиева (ФИМС/Русија), Проф Матс Борјенсон (ФИМС/ Шведска), Проф Џејмс Билзон (ФИМС/УК), Проф Џероен Сварт (ФИМС/Јужна Африка), Проф Минхао Кси (ФИМС/Кина), Проф Емин Ерген (Аспетар/Турска), Брајеш Митал (УАЕ), Мурад Граири (ФИФА Здравствени Центар Дубаи, УАЕ), Јасин Зергуини (УАЕ), Наел Ел Шал (УАЕ), Проф Радо Пишот (Словенија) и многи други.

Више icoMore


12.03.2019.

Предавања лекара Завода за спорт и медицину спорта РС тренерима футсала

Сарадња Фудбалског савеза Србије и Завода за спорт и медицину спорта РС

 
Лекар Завода за спорт и медицину спорта РС др Мирослав Николић је одржао два предавања тренерима футсала, “Увод у анатомију локомоторног система “ и “Спортске повреде”. Едукације се реализују у сарадњи Завода са Фудбалским савезом Србије, у складу са правилима УЕФА, а све у циљу обнављања лиценце за рад.

Више icoMore


11.03.2019.

Директор Горан Бојовић отворио Први меморијални турнир “ Слободан Ракић – Цакан“

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић је у суботу, 9. марта, званично отворио Први меморијални џудо турнир “ Слободан Ракић – Цакан“ у Вождовачком центру Шумице.

 
Џудо турнир окупио је млађе и старије полетарце, а као медицинска подршка, за потребе одржавања такмичења, ангажована је служба медицине спорта Завода.

Више icoMore


7.03.2019.

Директор Завода на свечаности поводом освајања медаља на Европском првенству у атлетици

Поводом освајања златне и бронзане медаље на Европском првенству у атлетици у Глазгову, у част Иване Шпановић и Страхиње Јованчевића, организован је пријем којем је присуствовао и директор Завода за спорт и медицину спорта РС мр Горан Бојовић.


Више icoMore


6.03.2019.

Кошаркаш и атлетичарка на теренским моторичким тестирањима у Националном тренинг центру


Више icoMore


4.03.2019.

Ивана Шпановић шампион Европе

Српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је златну медаљу на Европском дворанском првенству у Глазгову.

 
Шпановићева на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС
 
Ивана је тријумфовала захваљујући скоку у петој серији - 6,99, чиме је изједначила најбољи резултат сезоне у свету.
 
Српкиња је трећи пут заредом покорила Европу. Шпановићева је прво злато на ЕП освојила у Прагу 2015. године скоком од 6,98, затим је исти успех поновила и у Београду 2017. године скоком од 7,24.

Више icoMore


4.03.2019.

Јованчевић освојио бронзану медаљу на ЕП у дворани у Глазгову

Српски атлетичар Страхиња Јованчевић освојио је бронзану медаљу на Европском првенству у дворани у Глазгову.

 
 Страхиња на контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС
 
Млади скакач је  скоком од 8,03 метара поставио нови национални рекорд и тако донео прву медаљу нашој атлетици на овом такмичењу.

Више icoMore


28.02.2019.

Моторичка тестирања у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту

У лабораторији за моторичка истраживања и аналитику у спорту фудбалер ФК Гобелинс из Париза на изокинетичком тестирању

 
Приказ тестирања кроз слику.

Више icoMore


25.02.2019.

Фудбалер ФК Црвена звезда на медицинским прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Ново појачање ФК Црвена звезда Никола Крстовић обавио је комплетне медицинске прегледе и тестирања у лабораторији медицине спорта у Кошутњаку.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.