Линија
Republicki zavod za sport
26.06.2018.

Српски тим, у Тарагони, освојио је још шест медаља - једну златну, четири сребрне и једну бронзану.

Пливачка штафета узела је сребро у дисциплини 4x200 метара слободно, овог пута у саставу Алекса Бобар, Велимир Стјепановић, Андреј Барна и Урош Николић, док је Чаба Силађи освојио сребро у дисциплини 50 метара прсно.

Велимир Стјепановић освојио друго злато,  у дисциплини 200 метара делфин, а  штафета 4x100 мешовито у саставу Велимир Стјепановић, Чаба Силађи, Иван Ленђер и Алекса Бобар освојила је сребрну медаљу.

Давор Штефанек нам је донео сребро у рвању грчко-римским стило у категорији до 77 килограма, док су Владимир Станкић у категорији 87 и Михаил Кајала у категорији 97 килограма узели бронзе.

Србија тенутно заузима пето место на листи земаља освајача медаља.


Више icoMore


25.06.2018.

Успешан старт српских спортиста на Медитеранским играма у Тарагони

На Медитеранским играма у Шпанији српски спортисти су до сада освојили 14 медаља. Каратистикиња, Јелена Миливојчевић, у категорији до 50 кг освојила је прво злато за Србију. Дамир Микец златни је у дисциплини ваздушни пиштољ, у истој дисциплини Зорана Аруновић је освојила сребрну медаљу. Пливачица Ања Цревар, у дисциплини 400 мешовито, освојила је сребро баш као и мушка штафета на 4x100 метара. Сребрна штафета пливала је у саставу: Велимир Стјепановић, Иван Ленђер, Урош Николић и Андреј Барна.


Више icoMore


13.06.2018.

Репрезентација Србије у баскету 3 на 3 освојила је титулу на шампионату планете

Репрезентација Србије у баскету 3 на 3 освојила је титулу на шампионату планете који је одржан на Филипинима. У финалу српски баскеташи надиграли су после преокрета Холандију са 16:13. Душан Домовић Булут је проглашен за најбољег играча надметања у Манили.


Више icoMore


11.06.2018.

Три медаље за српске кајакаше

Српски кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић постали су шампиони Европе у двоседу на 1.000 метара у дисциплини К2-100 на првенству у Београду. Српски двојац завршио је трку у времену од 3:04.940 минута и поставио светски рецорд.

Марко Драгосављевић освојио је бронзану медаљу у дисциплини К1-200 на Савском језеру, да би нешто касније до одличја дошли Небојша Грујић и Марко Новаковић који су освојили сребро у дисциплини К-2 200.

Милица Старовић је била четврта у једноседу на 500 метара, Николина Мијушковић у једноклеку на 200 пета, Симо Болтић и Страхиња Стефановић су у двоседу на 500 били седми, а Биљана Релић девета на 200.

 

Више icoMore


1.06.2018.

Злато за Србију на Отвореном првенству Европе

Српски параолимпијац Петар Миленковић данас је освојио златну медаљу на Отвореном првенству Европе у пара пауерлифтингу, у Француској.

Петар на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Наш такмичар је био најбољи у дисциплини до 97 килограма.


Више icoMore


29.05.2018.

Српским стрелцима медаља на Светском купу

Стрељачки пар Зорана Аруновић и Дамир Микец остварио је велики успех пошто је освојио сребрну медаљу на Светском купу у Минхену у дисциплини микс ваздушни пиштољ.

Дамир и Зорана на контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Преостали наши репрезентативци су остварили добре пласмане у јакој конкуренцији, иако су остали без финала.


Више icoMore


25.05.2018.

Медаље за српске кајакаше

Посада српског двоседа на 1.000 метара Марко Томићевић, Миленко Зорић окитила се златом на Светском купу у Сегедину.

Медаљу за Србију, сребрну, освојили су и Небојша Грујић и Марко Новаковић у дисциплини двосед на 200 метара.


Више icoMore


21.05.2018.

Свечана додела стипендија

Министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте Вања Удовичић је у петак 18. маја 2018. године, у Београду свечано уручио стипендије Фонда за младе таленте студентима са Универзитета у Београду, Универзитета одбране у Београду, Универзитета уметности у Београду и Криминалистичко – полицијске академије чији је оснивач Република Србија.

- И ове године у континуитету са претходним повећали смо и број и износ стипендија што показује системску одлуку државе да младима у Србији омогућимо најбоље услове и подржимо их на њиховом путу да истрају у својим највишим амбицијама, буду најбољи у областима које су изабрали као животне позиве и као што су данас најбоље што Србија има, да тако и сутра буду покретачи за сигурну и још бољу будућност наше земље. Држава цени и препознаје ваш труд и рад. Будите победници, победите све до сада постављене границе - рекао је Удовичић.

Том приликом су уручене и стипендије врхунским спортистима Републике Србије. Свечана додела уговора о стипендирању је одржана у 19 часова на Калемегдану, на платоу испред споменика Победник.


Више icoMore


14.05.2018.

Успеси српских стрелаца на Светском купу

Српски стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су сребрну медаљу у такмичењу миксева ваздушним пиштољем на Светском купу у америчком Форт Бенингу.

Српски стрелци на контролама и тестирањима у Заводу За спорт и медицину спорта РС

Значајан успех су остварили Бобана Момчиловић Величковић и Димитрије Гргић, који су освојили пето место.


Више icoMore


11.05.2018.

СП у фудбалу 2018

Светско првенство у фудбалу 2018. ће бити 21. Светско фудбалско првенство. ФИФА је 2. децембра 2010. у Цириху објавила да ће се, по први пут, у складу са политиком ФИФА, Светско првенство у фудбалу одиграти у источној Европи. На првенству ће учествовати 32 репрезентације из 5 конфедерација. Очекује се да ће финале бити одржано на Стадиону Лужники у Москви. Избор домаћина је почео у јануару 2009. године, а национални савези су имали рок да до 2. фебруара 2009. године поднесу своје интересе. Укупно 9 држава је предало захтеве за домаћинство али је свој захтев касније повукао Мексико, а понуда Индонезије је одбијена од стране ФИФА у фебруару 2010. године. Касније су Аустралија, Јапан и САД такође повукли своје понуде. Тако да су остале само четири понуде приказане у табели. У Цириху 2. децембра 2010. године сазван је одбор кога чине 22 члана да гласају за домаћина. Русија је предложила следеће градове домаћине: Калињинград, Казањ, Краснодар, Москва, Нижњи Новгород, Ростов на Дону, Санкт Петербург, Самара, Саранск, Сочи, Волгоград, Јарослављ и Јекатеринбург. Сви градови домаћини су у Европској Русији.

Србија ће играти на Мундијалу у Русији у Групи А, у друштву Бразила, Швајцарске и Костарике.

Светско првенство у Русији одржаће се од 14. јуна до 15. јула 2018. године.

Групе


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.