Линија
Republicki zavod za sport
19.05.2020.

Правила понашања и коришћења спортских објеката и спортских просторија Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије

Спортски објекти Завода за спорт и медицину спорта РС почињу са радом од понедељка, 25.05.2020. године.  

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију изазвану корона вирусом, начин и пут преношења вируса као и чињеницу да се приликом форсираних спортских активности, у окружење у већој мери ослобађају секрети и честице из респираторног тракта, успостављају се обавезна правила понашања и коришћења спортских објеката и спортских просторија Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

 

Више icoMore


14.05.2020.

Стање у импровизованој ковид болници на Сајму

''Привремена болница на Сајму остаје да ради до даљњег. Више од хиљаду пацијената заражених корона вирусом прошло је кроз привремену болницу на Београдском сајму. Тренутно је у овој импровизованој ковид болници 21 пацијент. Тестирања ће у наредним данима проћи сви, где ће се по епидемиолошким правилима извршити обрада и анализа. Актуелна ситуација је задовољавајућа и оптимистична и систем функционише. Од почетка су предузете све мере да буде безбедно и за здравствене раднике и за пацијенте. Према речима министра Лончара, ова ковид болница ће радити још минимум недељу дана. Из ковид система прва ће изаћи ''Бањица'', а након ње и Општа болница у Панчеву, након чега се ради дезинфекција објеката пре враћања у редовне активности. Останимо одговорни, придржавајмо се мера држања дистанце, практикујмо заштиту у затвореном простору. Ванредно стање је укинуто, али мере нису. Јер по садашњим параметрима и проценама најугледнијих стручњака, ако будемо одговорни можемо доћи у фазу да крајем јуна немамо више позитивних на Ковид 19'', изјављује директор привремено – импровизоване ковид болнице на Београдском сајму г. Горан Бојовић.

 
Импровизована корона болница на Београдском сајму

Више icoMore


11.05.2020.

Привремена ковид болница на Сајму

''У привременој болници у Београдском сајму на лечењу од Ковид-19 тренутно се налазе 72 пацијента. Њих 56 је тестирано, а код 53 тест је био негативан и они ће бити пуштени кући. Остали пацијенти ће бити тестирани по динамици коју постављају епидемиолошка правила. Здравствено стање свих пацијената је задовољавајуће. Наша жеља је да сваки грађанин Србије добије адекватну здравствену заштиту до коначног излечења од ковид инфекције. Радимо у пуном капацитету као и до сада, имамо планове ангажовања за целу недељу и поступаћемо у складу са одлуком Штаба. Радимо са око 20 лекара и 30 техничара у три смене од по осам сати. Имамо довољно воље и снаге да овај задатак приведемо крају'', истиче Бојовић, директор привремено – импровизоване ковид болнице на Београдском сајму.

 Директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић са директорима домова здравља и особљем из војног здравства из Београда на Београдском сајму – привремена ковид болница


Више icoMore


8.05.2020.

Привремена болница у Хали 1 Београдског сајма

''Из привремене болнице на Београдском сајму где су збирнути пацијенти оболели од новог корона вируса, отпуштен је један број пацијената са лакшом клиничком сликом на кућно лечење. Остали су подвргнути даљем третману лечењa до оздрављења. Број оболелих се смањио, што није разлог за опуштање. Статистика је неумољива и забрињавајућа, зато апелујем на наше грађане да се и даље придржавају предложених мера како би сачували себе, а и друге у окружењу. Желео бих да се захвалим свима, свим мојим колегама и осталима у држави који су поднели највећи терет, који се боре против ове опаке болести и дају све од себе 24 сата да ово прође што безболније. Сви ми овде када завршимо са овим карантином и када све ово прође, надамо се да ћемо моћи да помогнемо активно у даљој борби против вируса'', поручује директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић, иначе директор привремено – импровизоване болнице на Београдском сајму.

 Директор ЗСМСРС Горан Бојовић са ангажованим припадницима војске РС

Више icoMore


24.04.2020.

Директор Бојовић о импровизованој болници на Београдском сајму

Привремена болница у Хали 1 Београдског сајма у којој се лече пацијенти са симптомима обољења Covid-19, према речима директора привремене болнице, иначе директора Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горана Бојовића, функционише добро. Лекови, медицинска средства, санитетски материјал и друга неопходна медицинска опрема и заштитна средства привременој болници су обезбеђена. Исхрану пацијената у привременој болници обезбеђује установа за смештај и исхрану студената Студентски центар "Београд".

 
''Ради ефикасног сузбијања епидемије и лечења оболелих у Републици Србији, отворени су многи привремени објекти за смештај и лечење оболелих од заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 , налик овој привременој болници "Београдски сајам". Велику подршку, поред лекара и другог медицинског особља Завода за спорт и медицину спорта РС, пружају лекари и медицинске сестре из Дома здравља ''Савски венац''. Ослоњени једни на друге у борби против ове пошасти'', изјавио је Бојовић.

Више icoMore


23.04.2020.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС честитао припадницима Војске Србије празник

''Честитам Вам празник, захвалан што постојите, у нади и уверењу да ћете и у наредном периоду професионално обављати свој посао који је од великог значаја за наш национални идентитет. Хвала Вам на доприносу и подршци, не само кроз чување мира и безбедности, већ и због ваше ангажованости на пољу сузбијања пандемије која је и нас задесила'', са захвалношћу истиче директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић.

Војска Србије прославља свој празник 23. априла, у спомен на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак, који је био прекретница у стварању модерне српске државе и војске. Као продукт самосталности српске државе, уследило је стварање стајаће војске и установљавање Гарде. Српска војска настала је из устаничких чета, дакле из народа који се латио оружја да би изборио своју слободу. Дан Војске Републике Србије један је од најзначајнији је датума у историји српског народа.

Више icoMore


21.04.2020.

Директор Бојовић са сарадницима у привременој болници на Београдском сајму

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС, г. Горан Бојовић, именован је за директора привремене болнице на Београдском сајму. Бојовић је са сарадницима, лекарима специјалистима и медицинским сестрама Завода за спорт и медицину спорта РС, ангажован на сузбијању пандемије која нас је задесила. Медицинско особље ЗСМСРС ангажовано је даноноћно око пацијената који су смештени у карантин у хали Београдског сајма.

''Веома сам захвалан својим сарадницима, колегама, који су ангажовани заједно са мном да помогнемо људима које је задесила невоља, пандемија коронавируса. Хвала им што уз мене раде предано и посвећено, дајући свој максимум уз наду да ћемо и ово тимски изгурати и ублажити последице овог у чему се налазимо'', истиче директор ЗСМСРС Бојовић.
 
''Циљ нам је исти. Сузбијање и елиминација пандемије. Да би изашли из свих ових околности са што мање људских и професионалних последица, потребно је слушати препоруке стручних лица превасходно зарад заштите нашег здравља. Делујмо дисциплиновано и будимо одговорни према себи и другима'', закључује Бојовић.

Више icoMore


24.04.2020.

Председништво Републике Србије

            Председништво Републике Србије


Више icoMore


24.04.2020.

Влада Републике Србије

     Влада Републике Србије


Више icoMore


24.04.2020.

Министарство омладине и спорта РС

       Министарство омладине и спорта РС


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.