Линија
Republicki zavod za sport
3.11.2017.

6. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА

Поштовани пријатељи, ближи се Сајам спорта 2017. Сајам ће се одржати од 24. до 26. новембра 2017. године на београдском сајму у халама 1 и 1а.

Поред Министарства омладине и спорта РС на сајму ће бити и Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, Спортски савез Србије, Параолимпијски комитет Србије, Олимпијски комитет србије, АДАС, високошколске установе, Министарство породице омладине и спорта из Републике Српске, град Београд, национални грански спортски савези и територијални спортски савези. На сајму ће бити изложени и многобројни спортски терени где ће малишани моћи да се опробају у неком од спортова, ту су ски скакаоница, зип лајн, фудбал, кошарка, одбојка, рукомет, ергонометри, теретана, е-спорт, стрељаштво, атлетика, као и многи норилачки спортови. Као и сваке године улаз на Сајам спорта је бесплатан.

Завод за спорт и медицину спорта РС, као и сваке године, учествује на Сајму спорта. Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту и Центар за медицину и психологију спорта обављаће тестирања свих заинтересованих.

Списак савеза


Више icoMore


1.11.2017.

Сајам спорта 2017.

6. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА (24 – 26.11.2017. године у хали 1 Београдског сајма)

Шести међународни сајам спорта одржаће се од 24 - 26. новембра 2016. године у хали 1 београдског сајма. Министарство омладине и спорта РС припрема и организује ову веома значајну манифестацију за српски спорт. Завод за спорт и медицину спорта РС, као и сваке године, учествује на Сајму спорта. Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту и Центар за медицину и психологију спорта обављаће тестирања свих заинтересованих.


Више icoMore


11.10.2017.

Квалификационе утакмице за Светско првенство у Русији 2018

Лекар Завода за спорт и медицину спорта РС др Мирослав Николић присуствовао је, као подршка српској фудбалској А селекцији, квалификационој утакмици за Светско првенство које ће 2018. године бити одржано у Русији. Утакмица је играна између селекција Србије и Аустрије на стадиону Ернст Хапел у Бечу.

Након меча Србија – Аустрија, наши фудбалери су играли против селекције Грузије. Фудбалери Србије победили су селекцију Грузије са 1:0 у последњем мечу квалификација Групе Д, чиме су се директно пласирали на Светско првенство 2018. у Русији. Честитке репрезентативцима Србије упутио, поред других званичника, и директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић.


Више icoMore


6.10.2017.

Лекари ЗСМСРС на презентацији апарата за физикалну терапију и рехабилитацију

У Софији, Бугарска, 03. 10. 2017 године, одржана је презентација апарата за физикалну терапију и рехабилитацију HP Laser (ласер високе снаге) и Huber 360. Кроз предавања и приказ рада на апаратима приказане су могућности ових уређаја.

Предност HP Laser (High Power Laser – ласер високе снаге) у односу на стандардне ласере ниске снаге је у томе што због веће снаге и комбинације две или три таласне дужине постиже већу дубину продирања ласерског снопа, скраћује време третмана, може се апликовати на већу запремину ткива, постиже се брже смањење бола и убрзава процес регенерације.

Huber 360 је уређај за неуромишићну рехабилитацију, нарочито погодан за рехабилитацију и тренинг спортиста. Овај уређај омогућава прецизно и циљано ангажовање мишића и прогресивно вежбање. На њему се могу изводити вежбе  флексибилности и мобилности, вежбе снаге, издржљивости, вежбе баланса и координације, при чему током вежбања обезбеђује правилно позиционирање тела.

Испред Завода за спорт  презентацији су присуствовале др Марина Милетић, спец. физикалне медицине и рехабилитације  и виши физиотерапеут Гордана Росић .

Презентацију је организовала фирма Galabern доо која се бави заступништвом и сервисом медицинске опреме реномираних светских произвођача.


Више icoMore


4.10.2017.

Државно првенство Специјалне Олимпијаде Србије на атлетском стадиону ЗСМСРС

Државно првенство Специјалне Олимпијаде Србије, у организацији спортског клуба Сингидунум за особе са посебним потребама одржано је на атлетском стадиону Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. На такмичењу су учествовали спортисти из 11 градова из Србије: Чачка, Крушевца, Крагујевца, Јабуке, Зрењанина, Новог Сада, Панчева, Београда, Пирота, Ниша и Врања.

Такмичењу је присуствовао чувени атлетичар Дане Корица, који је спортистима мотивационо представио своју зивотну и спортску прицу. Волонтери, навијачи, спортски дух, фер плеј и сунчани стадион допринели су да овогодишње такмичење протекне у најбољој атмосфери.


Више icoMore


2.10.2017.

Обука за активисте "ИСКОРАЧИ И ТИ"

У петак 29.09.2017. у студентском одмаралишту "Радојка Лакић" одржана је обука за активисте "ИСКОРАЧИ И ТИ" - Спортски. Здраво. Безбедно.

У обуци су учешће узели др Тамара Гавриловић, помоћник директора за медицине спорта  и проф. Физичке цултуре Марко Васиљевић из Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, са предавањима о Значају физичке активности и правилног начина исхране за унапређење здравља младих.


Више icoMore


2.10.2017.

Српске одбојкашице шампионке Европе

Одбојкашице Србије су обрадовале нацију освојивши златну медаљу на Европском првенству одржаном у Бакуу. У финалу су победиле Холандију са 3:1 и тако постале шампионке Европе.

Одбојкашице Србије су други пут постале првакиње Европе, први пут је то било 2011. у Београду, па сада.

Данас у 19.30 сати испред балкона Скупштине града, на традиционалном месту, почеће дочек српским хероинама које се очекују око 20.15. Дођите и поздравите шампионке.


Више icoMore


2.10.2017.

Крајиновић у Вечном граду освојио пехар

Филип Крајиновић је освојио челинџер у Риму. То је четврти пехар за Филипа у 2017. години. Крајиновић је у финалу у Вечном граду савладао Шпанца Химена Травера.

Филип Крајиновић је српски тенисер рођен 27. фебруара 1992. године у Сомбору. Најзапаженији резултат је остварио у Београду, где је дошао до првог полуфинала на АТП турнирима. На том турниру је остварио победу над тада другим тенисером света, пошто му је Новак Ђоковић предао меч. У јуниорској конкуренцији Крајиновић је два пута играо у полуфиналу Гренд слем турнира, 2008. (Вимблдон и Отворено првенство САД). Као петнаестогодишњак почео је да игра на професионалним турнирима. Филип је члан Дејвис репрезентације Србије.


Више icoMore


29.09.2017.

Сајам спорта 2017.

6. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА (24 – 26.11.2017. године у хали 1 Београдског сајма)

Шести међународни сајам спорта одржаће се од 24 - 26. новембра 2016. године у хали 1 београдског сајма. Министарство омладине и спорта РС припрема и организује ову веома значајну манифестацију за српски спорт. Завод за спорт и медицину спорта РС, као и сваке године, учествује на Сајму спорта. Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту и Центар за медицину и психологију спорта обављаће тестирања свих заинтересованих.


Више icoMore


29.09.2017.

Стручни тим Завода за спорт и медицину спорта РС на сајму спорта у Великој Плани

У Великој Плани, 28.09. одржан је Мали сајам спорта, а све у циљу најаве Сајма спорта у Београду, који ће бити одржан од 24. до 26. 2017. године. Као стандардна подршка, Завод за спорт и медицину спорта РС је присуствовао са својом екипом лекара, медицинских техничара и професорима физичке културе. Сајам је био веома посећен и медијски пропраћен.

На сајму су учествовати сви спортски клубови из општине, који су на својим штандовима посетиоцима из ове и суседних општина представили себе и своја достигнућа, затим ученици свих плањанских основних и средњих школа.

Организатор ове манифестације је био општински спортски савез, а покровитељ је Министарство омладине и спорта РС.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.