Линија
Republicki zavod za sport
25.12.2018.

Амела Терзић на медицинским прегледима у Заводу

Спортско медицински преглед реализује се у складу са Законом о спорту

 
Успешна српска  атлетичарка на средњим пругама Амела Терзић редовно ради прегледе и друга тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Циљеви утврђивања здравствене способности спортиста за учешће на такмичењима су очување и унапређење здравља и радне способности такмичара, правилно усмерење у спорту као и превенција од обољевања, повређивања и других поремећаја здравља.

Више icoMore


25.12.2018.

Надарени рукометаши на моторичким тестирањима у Заводу

Пионирска рукометна репрезентација Србије данас је обавила моторичка теренска тестирања у Националном тренинг центру.

 
 Теренска тестирања у хали Дома спортова

Више icoMore


25.12.2018.

Стипендисти на медицинским прегледима у Заводу

Репрезентативке у фудбалу, чланице ФК Спартак, и мачевалац МК Црвена звезда на прегледима у Заводу

 
 Стипендисти Министарства омладине и спорта РС

Више icoMore


24.12.2018.

Ватерполиста у лабораторији за моторичка истраживања и аналитику у спорту

Ватерполиста Димитрије Ристичевић, члан италијанског клуба Катанија, у лабораторији за моторичка истраживања и аналитику у спорту обавио је тестирање на изокинетичком динамометру.


Више icoMore


24.12.2018.

Врхунски спортисти на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Пливач ПК Партизан Лазар Златић, рукометаш РК Војводина Никола Јеремић и ватерполиста мађарског клуба Ваш Јован Варда данас су у Заводу обавили медицинске прегледе у складу са Правилником о утврђивању здравствене способности спортиста и такмичара.

Правилником је прецизирано да се медицински прегледи обавезно раде на шест месеци, осим уколико не постоје индикације да се здравствена провера и тестирања спроведу раније. Правилником је уређена врста медицинских прегледа и тестова за сваку категорију спортиста, а израду правилника омогућиле су релевантне медицинске и научне установе са територије Србије.


Више icoMore


21.12.2018.

Дворанско првенство Србије на тениским теренима Завода за спорт и медицину спорта РС

У организацији Тениског савеза Србије на теренима ТК Трим у Београду завршено је Дворанско првенство Србије 2018. за девојчице и дечаке у конкуренцији до 12 година. 

 
У конкуренцији девојчица тријумфовала је Александра Стевановић која је у финалу савладала Теодору Костовић 6:0, 6:4. Код дечака наслов шампиона понео је Огњен Милић који је  у финалу победио Вука Крушчића 6:4, 6:3.
 
Пехаре су финалистима уручили спортски директор ТСС Александар Болић и представник Завода за спорт и медицину спорта РС Стефан Станишић. 

Више icoMore


20.12.2018.

Драженко Митровић на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Параолимпијац, вицешампион са ОИ у Пекингу у бацању диска, обавио је редовне медицинске прегледе у Кошутњаку.

Циљеви утврђивања здравствене способности спортиста су очување здравља и радне способности, превенција од повређивања, обољевања и других поремећаја здравља.

Стручњаци из различитих области у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта.

Више icoMore


20.12.2018.

Милица Мандић на медицинским прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Прослављена теквондистикња обавила је комплетне медицинске прегледе и неопходна моторичка тестирања у јединственој установи спорта Србије.

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који подразумевају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

Олимпијска шампионка из Лондона обавила је и тестирање на изокинетичком динамометру
 
У основи изокинетичког приступа је изузетно прецизно мерење великог броја варијабли различитих покрета сегмената тела у великом опсегу различитих брзина  и режима рада. Тестирање је подједнако безбедно у периоду тренажног циклуса и током рехабилитације.

Више icoMore


19.12.2018.

Фудбалери ФК Црвена звезда на моторичким тестирањима

Фудбалери ФК Црвена звезда данас су у лабораторијама за моторичка истраживања и аналитику у спорту обавили моторичка тестирања.

 
Процена мишићне функције на изокинетичком динамометру у циљу идентификације ризика од повређивања

Више icoMore


11.12.2018.

Нина Радовановић првак света

Шампионка Србије у боксу Нина Радовановић (26) која на светској ранг листи заузима 11. место, постала је првак света IBO верзије у мува категорији (50,800 kg).

 
 Нина у Заводу за спорт и медицину спорта РС на контролама утренираности

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.