Линија
Republicki zavod za sport
5.12.2017.

Представници ЗСМСРС на прослави ''46 година од уједињења седам емирата''

Дан државности Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) обележен је свечаношћу у Београду коју је организовао амбасадор те земље у Србији Џума Рашид Ал Дахери.

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС присуствовали су прослави Националног дана Уједињених Арапских Емирата, одржаног у амбасади УАЕ у Београду. Амбасадор УАЕ у Србији Џума Рашид Ал Дахери рекао је да су односи Србије у УАЕ братски и засновани на принципима сарадње и узајамног поштовања.

Дан државности УАЕ слави се 2. децембра у знак сећања на тај датум 1971. године, када се седам емирата повезало под једном унијом, названом Уједињени Арапски Емирати.


Више icoMore


5.12.2017.

ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

О Г Л А С

ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС НА НЕОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ 8 РАДНИКА СА ПУНИМ РАДНИМ ВРЕМЕНОМ

Оглашава се пријем у радни однос на неодређено време са пуним радним временом за следећа радна места:

- Двоје лекара специјалиста медицине спорта;

- Лекар специјалиста интерне медицине – кардиолог;

- Двоје лекара опште праксе – доктори медицине;

- Психолог-стручни сарадник;

- Самостални сарадник за аналитику у спорту;

- Службеник за јавне набавке-стручни сарадник;

- Програмер;

Оглас за радна места


Више icoMore


27.11.2017.

Одржан 12. Национални семинар на Сајму спорта

Током 6. Међународног Сајма спорта, одржан је и 12. Национални семинар на коме су између осталих предавања одржали и стручни сарадници Завода за спорт и медицину спорта РС из области спорта, медицине и психологије.

Предавања су одржали: Директор Завода за спорт и медицину спорта РС мр Горан Бојовић, спец. др мед. Тамара Гавриловић, мр Братислава Каралић, Владимир Китановић, Биљана Марић Николић и др Марина Милетић.


Више icoMore


25.11.2017.

Отворен Сајам спорта 2017

Завод за спорт и медицину спорта РС, као и сваке године учествује на Сајму спорта. Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, са својим сарадницима, отворио је штанд на коме је свим заинтересованима презентована наша фирма. Министар омладине и спорта Вања Удовичић је свечано отворио шести међународни Сајам спорта под слоганом "Србија, земља спорта". Сајму су присуствовали: Расим Љајић министар рада и социјалне политике, Зоран Ђорђевић министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, Младен Шарчевић министар просвете, науке и технолошког развоја, Милосав Миличковић државни секретар у Министарству унутрашњих послова РС, Предраг Перуничић државни секретар за спорт, Немања Свјетличић директор Сајма спорта, Милица Вукашиновић-Весић директорка Анти допинг агенције РС и многи други.

Ова година је рекордна по броју освојених медаља (38). Сајам спорта траје до недеље уз бесплатан улаз на Београдском сајму у хали 1.


Више icoMore


21.11.2017.

6. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА

Поштовани пријатељи, ближи се Сајам спорта 2017. Сајам ће се одржати од 24. до 26. новембра 2017. године на београдском сајму у халама 1 и 1а.

Поред Министарства омладине и спорта РС на сајму ће бити и Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, Спортски савез Србије, Параолимпијски комитет Србије, Олимпијски комитет србије, АДАС, високошколске установе, Министарство породице омладине и спорта из Републике Српске, град Београд, национални грански спортски савези и територијални спортски савези. На сајму ће бити изложени и многобројни спортски терени где ће малишани моћи да се опробају у неком од спортова, ту су ски скакаоница, зип лајн, фудбал, кошарка, одбојка, рукомет, ергонометри, теретана, е-спорт, стрељаштво, атлетика, као и многи норилачки спортови. Као и сваке године улаз на Сајам спорта је бесплатан.

Завод за спорт и медицину спорта РС, као и сваке године, учествује на Сајму спорта. Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту и Центар за медицину и психологију спорта обављаће тестирања свих заинтересованих.

Списак савеза

12. Национални семинар ССС


Више icoMore


20.11.2017.

Акција "Искорачи и ти!

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је Мионицу где је са председником те општине присуствовао јавној акцији програма "Искорачи и ти! - Спортски. Здраво. Безбедно".

Овај пројекат покренут је на иницијативу Министарства омладине и спорта у циљу повећања броја деце и младих у Србији који тренирају или се рекреативно баве спортом.

Догађају су присуствовали и директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић, директорка Антидопинг агенције Милица Вукашиновић-Весић, као и помоћница министра за омладину Снежана Клашња.


Више icoMore


20.11.2017.

Конференција за медије уочи Сајма спорта

Данас је одржана конференција за медије поводом 6. сајма спорта. Присутнима су се обратили министар Омладине и спорта РС Вања Удовичић, директор Сајма спорта Немања Свјетличић и председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар.

Сајам ће се одржати од 24. до 26. новембра 2017. године на београдском сајму у халама 1 и 1а.

Завод за спорт и медицину спорта РС, као и сваке године, учествује на Сајму спорта. Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту и Центар за медицину и психологију спорта обављаће тестирања свих заинтересованих.


Више icoMore


15.11.2017.

Мали сајам спорта у Чачку

У организацији Спортског савеза Србије и Чачанског спортског савеза, данас се одржава Мали сајам спорта.

Ова спортска манифестација, која се по први пут одржава у Чачку, организована је у хали КК "Борац". Трајаће од 10 до 14 часова и на њој ће се представити клубови који су чланови Чачанског спортског савеза.

Сајму су присуствовали и стручни сарадници Завода за спорт и медицину спорта РС, др Мирослав Николић и проф. Марко Васиљевић.


Више icoMore


8.11.2017.

Значај спортско медицинских прегледа и тестирања

Дана 07.11.2017 године, на јутарњем програму РТС1 гостовала је спец. др мед. Тамара Гавриловић, помоћник директора Завода за спорт и медицину спорта РС, у којој је актуелна тема била “Значај спортско - медицинских прегледа”.

Велика подршка националне телевизије РТС-а је од значаја посебно у години када је важно промовисати значај превентивних прегледа у спорту. Саставни део свакодневног живота морају бити и разни облици физичке активности али умерене, правилно дозиране и контролисане јер је безбедност наших најмлађих најважнија.

Превентивни спортско- медицински прегледи се спроводе на 6 месеци и то за свако дете које учествује у неком облику физичке активности (такмичарски или рекреативно).

Опширније о овоме


Више icoMore


7.11.2017.

Физичка активност

Јединствени центар у региону који интегрише спорт и медицину спорта у једној институцији јесте Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Као једина специјализована установа чије су две примарне области спорт и медицина спорта, годинама смо развијали мултидисциплинарни систем који данас функционише по највишим стандардима. Данас, услуге спортистима, рекреативцима и грађанству пружају специјалисти из области спорта и медицине спорта, и то у разним научним дисциплинама. Завод је оформио тимове који се баве тестирањима, аналитиком као и научним и другим истраживањима у циљу унапређења врхунског спорта и општег здравља становништва. Позивамо Вас да нас посетите, да осетите спортски дух, да упознате водеће стручњаке из области спорта и медицине спорта и да доживите заиста јединствену енергију која нас карактерише.

Зашто је важна физичка активност?

Већина људи уз бројуне дневне обавезе ретко може да пронађе мало времена и за себе, а нарочито за ствари од којих, како делује на први поглед, нема превише користи. Међутим, 30-45 минута рекреације 2-3 пута недељно итекако може имати утицај на ваш живот. Редовна рекреација у комбинацији са здравом исхраном, најбољи је поклон вашем телу. Годи и физичком и менталном здрављу и уједно појачава осећај задовољства собом. Редовна физичка активност помаже у спречавању многих болести и смањењу или одржавању телесне тежине.

Уколико сте, дакле, одлучили да пронађете мало времена за себе и своје здравље, најпрепоручљивија рекреација је аеробни, односно кардио тренинг, онај где број откуцаја срца по минуту достиже између 70 и 80 одсто максималне вредности.

Најздравији начин мршављења је редовна рекреација у комбинацији са здравом исхраном. За пола сата трчања на траци можете сагорети 300 калорија, а за пола сата брзог ходања око 180 калорија.

Услед редовних тренинга бићете опуштенији и лакше ћете се борити са свакодневним проблемима.

Имаћете више енергије, бити издржљивији и много више спремни на покрет и било какву активност. Сваки тренинг ће вам бити лакши од претходног и све боље ћете се осећати

Како време буде одмицало, капацитет ваших плућа ће бити већи, а плућа здравија

Редовним тренингом вежбате срце, оно мења ритам рада чиме се доприноси његовом здрављу. Срчани мишић се јача и срце пумпа ефикасније. После тренинга тело је уморно, а мозак одморан.

Резултати:

  • Обликовати своје тело и затегнути мишиће. Не само што ћете бити здравији већ ћете изгледати здравије и привлачније
  • Побољшати циркулацију и смањити повишени крвни притисак
  • Повећати број црвених крвних зрнаца тако што ћете подстаћи транспорт кисеоника
  • Сманићете ризик од дијабетеса

Како време буде пролазило, боље ћете изгледати, бићете здравији, и све ћете радити лакше и са више воље. Лакше ћете се хватати у коштац са животним проблемима и уопште ћете се осећати много боље!


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.