Линија
Republicki zavod za sport
30.12.2016.

Срећну Нову 2017. годину Вам жели Завод за спорт и медицину спорта РС


Више icoMore


27.12.2016.

„Специјална признања“ у Дому Народне скупштине Србије

Најбоља рукометашица света свих времена Светлана Китић и једана од најуспешнијих тренера у историји европске кошарке Жељко Обрадовић примили су „Специјална признања“ Спортског савеза Србије на свечаности у Дому Народне скупштине Србије у присуству директора Завода за спорт и медицину спорта РС Горана Бојовића, Александра Шоштара председника и Велизара Ђерића потпредседника Спортског савеза Србије. Свечаности су присуствовали истакнути спортисти, спортски радници, представници политичког, јавног и културног живота Србије.

Признање Обрадовићу предали су председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар и Предраг Перуничић државни секретар за спорт. Вања Удовићић, министар омладине и спорта Сбрије, обратио се делегатима и угледним гостима:

- Завршава се најуспешнија година српског спорта у историји. Освојено је  38 медаља у  олимпијским спортовима, више него лане. У овој години је освојено преко 680 медаља на Олимпијским играма, Светским и Европским шампионатима у свим спортовима што зачи да се сваки други дана неки српски спортиста пео на победничко постоље и на томе свима једно велико хвала. На Олимпијским и Параолимпијским играма у Рију освојили смо двоструко више медаље него у Лондону 2012. Желим свим спортистима, тренерима и спортским радницима много здравља, среће и успеха и у наредној години.


Више icoMore


25.11.2016.

Почео пети Међународни сајам спорта

Од данас па до недеље у Београду се одржава пети Међународни сајам спорта. Тим поводом министар омладине и спорта РС Вања Удовичић каже да сајам има за циљ да привуче што већи број посетилаца, да би они касније почели да се баве спортом – не само професионалним већ и рекреативним. Поред министра Удовичића, сајму спорта су присуствовали и директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, државни секретар МОС Предраг Перуничић, министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, директорка Анти допинг агенције Србије Милица Вукашиновић - Весић и многи други.

Сајам спорта 2016

Из године у годину, интересовање за ту манифестацију расте. Ове године, своје учешће је потврдило 46 градских спортских савеза, 40 територијалних савеза и девет удружења. Прошле године је било 60.000 посетилаца, а Удовичић се нада да ће тај број ове године бити оборен.

На сајму спорта, представили су се: Министарство омладине и спорта РС, Завод за спорт и медицину спорта РС, Спортски савез Србије, Олимпијски комитет Србије, Параолимпијски комитет Србије, Антидопинг агенција Србије (АДАС), Војвођански секретаријат за спорт, УССС, Удружење медицине, Удружење професора, Удружење новинара, факултети, итд; као и спортови из свих пет (5) категорија, међу којима су: фудбал, кошарка, одбојка, ватерполо, атлетика, тенис, пливање, теквондо, карате, џудо, ваздухопловство, бадминтон, коњички спорт, мачевање, триатлон…


Више icoMore


16.11.2016.

''Дан борбе против остеопорозе'' у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије у сарадњи са Нинас фитнес тимом 19. новембра 2016. године, од 10 до 13 часова у свом I Националном тренинг центру (Дом спортова) на Кошутњаку организује обележавање ''Дана борбе против остеопорозе''.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС, мр Горан Бојовић, овим путем позива све заинтересоване суграђанке и суграђане, да дођу и кроз ову промоцију здравља, спорта и дружења узму учешћа у заједничкој борби против остеопорозе.

Поред предавања о остеопорози, у којем ће др Сања Мирковић из Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије о овом здравственом проблему нарочито присутном у женској популацији, говорити с медицинске тачке гледишта, проф. физичке културе мр Нина Стојадиновић ће одржати теоријски и практични показни час интерактивних превентивних вежби за остеопорозу.

Поред наведеног, присутнима ће бити представљен пројекат ''Јаке кости за јаку жену'', који Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије планира у сарадњи са Медицинским факултетом Универзитета у Београду и Нинас фитнес тимом. Овом приликом ће присутне даме 40+ година бити у прилици да се пријаве за ову студију и на тај начин обезбеде себи низ медицинско-дијагностичких прегледа јако важних у овој животној доби, као и редовне програмиране вежбе против остеопорозе у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије на Кошутњаку и девет Нинас фитнес центара на различитим локацијама у Београду.


Више icoMore


4.11.2016.

Сајам спорта

5. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА (25 – 27.11.2016. године у хали 1 Београдског сајма)

ОПШИРНИЈЕ


Више icoMore


18.10.2016.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић на отварању новоизграђене спортске хале у Бојнику

Министар омладине и спорта РС Вања Удовичић отворио је спортску халу у Бојнику, површине око 2.500m2, који се састоји од борилишта, спортске хале са трибинама капацитета за 1.000 гледалаца, пратећих просторија, административно управног дела и техничких просторија. Изградњом овакве хале биће омогућено организовање међународних такмичења и подстрекавање младих да се баве спортом.

Осим министра омладине и спорта РС Вање Удовичића, отварању спортске хале присуствовали су и директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, државни секретар за спорт Предраг Перуничић, као и директорка Антидопинг агенције РС Милица Вукашиновић - Весић.


Више icoMore


10.10.2016.

''Трка за срећније детињство'' 2016

Црвени крст Чукарица у суботу, 8. октобра у Кошутњаку, на Атлетском стадиону Завода за спорт и медицину спорта РС, организовао је традиционалну акцију под називом ''Трка за срећније детињство'' у којој су учествовали многобројни ђаци. То је најмасовнија и најшире прихваћена рекреативно-хуманитарна активност националног друштва Црвеног крста, усмерена ка остварењу трајног циља, а то је непрекидно подмлађивање и омасовљење чланства и волонтера. Масовним учешћем у трци деца и млади показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима.

Током септембра ђаци сакупљају новац купујући стартне бројеве, а прикупљена средства се касније прослеђују као помоћ болесној, социјално угроженој деци или другим лицима којима је помоћ неопходна. Циљ ове трке јесте побољшање социјално-материјалног положаја посебно угрожених категорија деце, у складу са посебним потребама сваке средине, а на основу сагледавања потреба на локалном нивоу, од стране организације Црвеног крста.

Начин расподеле прикупљених средстава биће утврђен у договору са руководиоцима подмлатка Црвеног крста у основним школама и у складу са приоритетима који ће бити утврђени од стране посебне комисије Црвеног крста. Црвени крст Чукарица ће као и сваке године прикупљену суму новца увећати донацијом из сопствених средстава.


Више icoMore


16.09.2016.

Десет година рада Савеза за рекреацију и фитнес Србије

Поводом прославе јубилеја 10 година рада Савеза за рекреацију и фитнес Србије, који се одржао 15. септембра 2016. године у Скупштини Града Београда, присуствовао је и представник Завода за спорт и медицину спорта РС.

Овом приликом додељене су плакете сарадницима и партнерима који су током свих ових година пружили несебичну подршку и дали допринос развоју савеза и рекреативног спорта и фитнеса у Србији, што Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије свакако јесте.

У име Завода за спорт и медицину спорта РС, плакету је примила саветница директора ЗСМСРС, мр Горана Бојовића, Весна Репић Чујић.


Више icoMore


13.09.2016.

Подршка Тениској академији ''Типсаревић'' од стране Завода за спорт и медицину спорта РС

У суботу 10.09.2016. године на некадашњим  тениским теренима ''Ушће'', а сада теренима Тениске академије ''Типсаревић'' одржана је манифестација промоције тениса у организацији Академије ''Типсаревић''.

Акцију је подржао и Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије чији су представници, овом приликом, добили дрес Јанка Типсаревића као поклон за нашу установу. Тиме је колекција коју традиционално поседује Завод обогаћена и дресом нашег прослављеног тенисера.

Овој манифестацији присуствовали су сви тренери Тениске Академије ''Типсаревић'', деца која тренирају у академији и велики број родитеља.

Подсетимо да је Јанко наш најбољи играч од младих категорија (први јуниор 2001. године након освајања јуниорског Аустралиан опена) па до сениорског 8. места на ''ATP'' листи. Он је дебитовао у Дејвис Купу 2001. године, продор у првих 100 на свету 2005, у првих 50 на свету 2007, а у првих 10 на свету 2011. године. У сезони 2009/2010 са саиграчима је освојио Дејвис Куп титулу.

Ова манифестација је само била увертира за велики догађај ''Наша мисија - радост дечије игре'' који ће се одржати 14.09.2016. године испред Шопинг центра Ушће од 17 до 19 часова.

Нашег прослављеног тенисера, Завод за спорт и медицину спорта РС очекује на медицинским прегледима већ негде у новембру месецу, пред почетак нове сезоне.


Више icoMore


13.09.2016.

Медаље за Србију на Параолимпијским играма 2016

Параолимпијске игре одржавају се од 1952. године. Претходница параолимпијаде одржана је у Ејлсберију, Енглеска. Након тога, одржане су у Риму 1960. године, а наступило је 400 спортиста из 23 земље. Прве Зимске параолимпијске игре одржане су у Шведској 1976. године. Параолимпијске игре 2016, у Рио де Жанеиру, свечано су отворене 07.09. после спактакуларне церемоније одржане на стадиону "Маракана". На овим играма учествује 6.315 спортиста, који су представници 176 земаља.  Игре трају до 18.09.

 Параолимпијци на спортско медицинској контроли у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Стигла је и четврта медаља за Србију и то златна, на Параолимпијским играма у Рију 2016. Стелац Ласло Шурањи окитио се најсјајнијим одличјем уз рекорд у квалификацијама. После три медаље из стоног тениса стигло је и одличје из стрељаштва. Стонотенисерка Борислава Перић (злато), стонотенисерка Нада Матић (бронза), стонотенисер Митар Паликућа (бронза) и стрелац Ласло Шурањи (злато).

Параолимпијске игре 2016


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.