Линија
Republicki zavod za sport
11.06.2020.

Први редовни спортско-медицински прегледи и моторичка тестирања

У Заводу за спорт и медицину спорта РС, на Кошутњаку, редовне медицинске контроле и моторичка тестирања пролазе многобројне селекције, клубови, рекреативци, појединачни спортисти.
 

Наши спортисти на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Данас  спортско медицинске контроле  и моторичка тестирања обављајуџудиста Александар Кукољ, дизач тегова Ненад Кужић, стреличар Огњен Недељковић, слабовиди шахисти Стефан Митровић и Стефан Јањић. Прве прегледе за ову годину су обавиле и кошаркашице репрезентативке Николина Деурић, Надежда Недељков, Александра Мужевић, Марија Филиповић, Марија Тришовић, Надија Смаилбеговућ и њихов селектор Милош Павловић. У Центру за медицину и психологију спортаспортистима се ради преглед у склопу кога се обављају: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест. У Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту се врше функционалнаскенирања покрета (FMS).


Више icoMore


10.06.2020.

Амбасадор Владимир Божовић на моторичким тестирањима

У Заводу за спорт и медицину спорта РС моторичка тестирања данас је обавио амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић. Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту су амбасадору урадили функционалну дијагностику колена на изокинетичком динамометру.


Више icoMore


9.06.2020.

ММА борац на тестирањима у Заводу

Душан Божић 1984. годиште, који тренира борилачку вештину ММА, је данас у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС,обавио  Fitmate pro“ тестирања где је примењен специфичан протокол тестирања проценом максималне потрошње кисеоника (VO2 max).


Више icoMore


9.06.2020.

Душан Тадић, првотимац „Ајакса“ на редовној контроли тренираности у ЗСМСРС

Душан Тадић, првотимац „Ајакса“, на редовној контроли тренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Душан се тренутно припрема за почетак нове сезоне и у оквиру припрема одрадио је тест за процену максималне потрошње кисеоника. Овај тест омогућава прецизно одређивање параметара потребних за индивидуално програмирање тренинга издржљивости а уједно и одређује степен утренираности.

У Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС, стручни сарадници су му извршили „Фитмате про“ тестирања где је примењен специфичан протокол тестирања проценом максималне потрошње кисеоника (VO2 max), као и великих број других параметара, као што су максимална брзина, анаеробни праг, максимална срчана фреквенција и слично.

Више icoMore


9.06.2020.

Репрезентативке и репрезентативци на тестирањима

Женска кошаркашка репрезентација на тестирањима у ЗСМСРС

Још једна група наших кошаркашица данас је обавила тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Данас су прве редовне прегледе и тестирања за ову годину обавиле кошаркашице репрезентације: Александра Станаћев, Саша Чеђо, Маја Шкорић, Дајана Бутулија, Сара Крњић, Соња Васић, Тина Крајишник, Маја Миљковић и Николина Милић .

Поред њих редовне прегледе и медицинска тестирања су урадили и српски стрелци Јасмина Миловановић и Алекса Митровић.


Више icoMore


8.06.2020.

Кошаркашице на редовним контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Женска сениорска и јуниорска кошаркашка репрезентација Србије

Од суботе 06. јуна 2020. до уторка 9. јуна, у Заводу за спорт и медицину спорта РС, редовна тестирања обављају кошаркашице јуниорске и сениорске репрезентације Србије.  У Центру за медицину и психологију спортаспортисткињама се ради преглед у склопу кога се обављају: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест.

Кошаркашицама су стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту  извршили функционално скенирање покретаФМС је алат који се користи за идентификацију асиметрије које резултирају функционалним недостацима у покрету. ФМС има за циљ да идентификује неравнотеже у покретљивости и стабилности током седам основних модела кретања. Ови модели кретања су дизајнирани да обезбеде очитне перформансе основних локомоторних, манипулативних и стабилизирајућих покрета постављањем појединца у екстремним положајима где слабе и неравнотеже постају видљиве ако се не користи мобилност и контрола мотора. Када се ови недостаци идентификују кроз ФМС, развија се програм корективних вежби с циљем спречавања повреда мишићно - скелетних органа, ради дугорочних циљева за здравље и виталност.


Више icoMore


8.06.2020.

Стрелци, фудбалери, кошаркашице и гимнастичарке на тестирањима у ЗСМСРС

Спортисти на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Стрелци, фудбалери, кошаркашице и гимнастичарке обављају прва овогодишња тестирања у ЗСМСРС. У Центру за медицину и психологију спорта, спортистима су урађене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест.


Више icoMore


5.06.2020.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС гост на РТС – у поводом затварања ковид болнице на сајму

 
Директор привремене ковид болнице на Београдском сајму Горан Бојовић саопштио је да се затвара болница на сајму. Пацијенти ће бити пребачени у Специјалну болницу у Младеновцу.

Пацијенти са симптомима вируса, њих 45, биће превезено у Младеновац, а за преостале се чекају резултати.
 
Око 1.300 ковид позитивних пацијената прошло је кроз Београдски сајам откако је он претворен у привремену, импровизовану болницу. О њима је бринуло 620 здравствених радника, укључујуци и лекарски тим Завода за спорт и медицину спорта РС.
 
"Поносни смо на Сајам јер ниједан медицински радник ни остали који су тамо ангажовани нису били позитивни. Мислим да је то огроман успех државе и свих нас", рекао је Бојовић.
 
Подсетио је да је војска направила 3.000 смештајних капацитета у неколико хала, али да је само Хала 1 коришћена као ковид болница. Бојовић очекује да ће у наредна два дана Сајам и све око њега поново функционисати редовно.

Више icoMore


4.06.2020.

Захвалница директору ЗСМСРС

У име Владе Републике Србије, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, доделила је захвалницу директору Завода за спорт и медицину спорта РС Горану Бојовићу за велики и несебичан допринос у пружању помоћи грађанима Србије током епидемије која нас је задесила.

 
Директор ЗСМСРС г. Горан Бојовић је током епидемије и ванредног стања био ангажован као управник привремено – импровизоване ковид болнице на Београдском сајму.

Више icoMore


22.05.2020.

Директор Бојовић на пријему код председника Србије

U Palati "Srbija" održan je prijem medicinskih radnika, lekara, medicinskih sestara i drugih koji su bili angažovani u Kovid bolnicama. Predsednik Srbije g. Aleksandar Vučić, zahvalio se svima koji su dali svoj doprinos u rešavanju zdravstvene situacije koja nas je zadesila.

Na prijem je takođe bio pozvan i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS, g. Goran Bojović, koji je bio angažovan kao direktor improvizovane kovid bolnice na Sajmu.

''Moramo i dalje biti oprezni, bez obzira što smo uradili veliki posao, izlečili mnogobrojne građane i spasili mnogo života. Hvala lekarima i sestrama, takođe i vojnom osoblju koji su od početka bili angažovani na suzbijanju pandemije. Bilo mi je zadovoljstvo što sam radio sa svima vama'', izjavljuje Bojović.

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.