Линија
Republicki zavod za sport
10.03.2020.

64 ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА ЗАВОДА ЗА СПОРТ И МЕДИЦИНУ СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

''Изузетно смо поносни на све оно што смо у протеклих 6 година урадили и тако допринели да Завод данас буде то што јесте – Национални тренинг центар отворен за све грађане, рекреативце и спортисте који желе да брину о свом здрављу и остварују врхунске резултате. Захваљујући раду целог тима и несебичној помоћи Министарства спорта и омладине на челу са министром Вањом Удовичићем, ова институција чини све да унапреди, прошири и побољша капацитете и активности, али и да шири и размењује открића, технологије и знања у области спортске медицине и буде домаћин великих међународних догађаја. Планирани пројекти везани за инфраструктуру напредују, а пројекат изградње две вештачке стене за спортско пењање о коме сам говорио прошле године је у међувремену завршен и недавно је добио и званични сертификат од стране Међународне Федерације за спортско пењање. Сада имамо боулдер стену дужине 36 метара и другу висине 15 метара, чија је намена за тежинско, брзинско и рекреативно пењање што нам отвара врата за организацију великих такмичења, тако да је Београд већ потенцијални организатор Европског купа у спортском пењању у августу месецу ове године. Радови на пројекту Мултифункционалне дворане за разне врсте спортова напредују из дана у дан и да пројекат полако добија свој коначни изглед савременог и модерног центра на светском нивоу. Завод је 2015. и 2019. био домаћин Међународне конференције медицине спорта. Србија је након тога оцењена као сјајан домаћин и колаборативни члан ФИМС-а са великим потенцијалима, и са огромном заслугом на промоцији спортске медицине у региону и шире. Главни задатак и мисија Завода у 2020. години је да покушамо да заслужимо и добијемо организацију Светског конгреса медицине спорта 2024. за коју ћемо се кандидовати у септембру месецу ове године у Атини. Кандидатура је част и привилегија да се овако један велики догађај доведе у нашу земљу'', закључује директор ЗСМСРС Бојовић.

Завод за спорт и медицину спорта РС уручио је захвалнице Фудбалском савезу Србије, Кошаркашком савезу Србије, Одбојкашком савезу Србије, Пливачком савезу, Ватерполо савезу, Сртељачком савезу, Савезу за школски спорт и баскеташима Србије. Појединачне захвалнице су добили Слободан Гејо, тренери Марина Маљковић, Слободан Ковач и Дејан Станковић.
 
Министар омладине и спорта РС Вања Удовичић се током свечаности у Клубу посланика захвалио свима који су веровали у идеју Завода за спорт и медицину спорта РС и несебично давали себе у развоју ове институције.
''Желим вам много година у којима ћете обарати сопствене рекорде и постављати високе циљеве. Срећан вам 64. рођендан'', рекао је министар Удовичић.

Више icoMore


10.03.2020.

Прослава Завода за спорт и медицину спорта РС

У Клубу Посланика, обележено је 64 година рада и постојања Завода за спорт и медицину спорта РС. Уз многобројне званице, прослави је присуствовао и министар омладине и спорта РС Вања Удовичић, државни секретар министарства омладине и спорта Предраг Перуничић, као и наш прослављени фудбалер Дејан Станковић, нови тренер ФК Црвена звезда.

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, г. Горан Бојовић, поздрављајући присутне изјавио је: "Завод за спорт и медицину спорта РС као јединствени центар у региону, интегрише спорт и медицину спорта у оквиру једне установе која годинама уназад развија професионални и образовни мултидисциплинарни систем који данас функционише у складу са највишим стандардима. Данас смо у могућности да понудимо велики спектар услуга свим професионалним спортистима, рекреативцима али и нашем грађанству. Са поносом још могу да истакнем да од свог оснивања, Завод за спорт и медицину спорта РС представља и научно истраживачку базу када је реч о подацима тестирања професионалних спортиста. Уз континуирану модернизацију када је реч о опреми и усавршавању стручних кадрова, константно радимо и на унапеђењу инфраструктуре. Реконструкцијом отворених игралишта грађани су добили нове и бесплатне терене на коришћење. Завод за спорт и медицину спорта РС као Национални тренинг центар, плански надограђује кућу свих спортиста, рекреативаца, перспективних и професионалних спортиста. Уз велику подршку Министарства омладине и спорта, спортско-рекреативни центар и научно-истраживачка делатност у Кошутњаку представљају важну зону врхунског спорта, јер спортисти на једном месту имају најбоље услове за припреме, смештај и комплетну здравствену заштиту. Изградњу две стене за спортско пењање смо завршили. У скорашње време очекује нас организација међународног такмичења у планинарству. Крајем године подносимо кандидатуру за организацију међународне конференције спортске медицине, увелико смо у реализацији пројекта мултифункционалне дворане. У наредним месецима креће се у реконструкцију управне зграде, чиме би се увезале лабораторије за медицину, психологију, аналитику у спорту и ИНДОК одељење. Изградњом нових садржаја и реконструкцијом постојећих, наша фирма је смештена у сами врх светских спортских института''.
 
   
 
На крају свечаности, директор ЗСМСРС је уручио захвалнице савезима, удружењима и појединцима за изузетне резултате и допринос у име развоја спорта у земљи и свету.
 
И након више од шест деценија рада, наша научно - истраживачка установа у Кошутњаку заузима значајно место у систему спорта Републике, а ужива и велико поверење шире спортске јавности. Истим интензитетом научна установа спорта подстиче рекреацију и друге програме осмишљене да се очува здравље, унапреди физичка способност деце и младих и подигне квалитет живота суграђана.

Више icoMore


9.03.2020.

Завод за спорт и медицину спорта РС обележава 64. година постојања

Завод за спорт и медицину спорта РС данас слави рођендан. Богатом историјом од преко шест деценија, учествовао је у еволуцији која је резултирала овим данас и у оствареним спортским достигнућима наших шампиона. Даљи рад наше куће је првенствено усмерен на развој врхунског спорта у циљу што веће афирмације српског спорта.

''Завод за спорт и медицину спорта РС је и у протеклој години остварио напредак на многим пољима. Захваљујем се колегама, сарадницима који су својим ангажовањем допринели да се као успешна и продуктивна фирма попнемо на лествицу више. Након реконструкције издвојеног одељења Омладинско - спортског кампа Караташ, изградили смо вештачку стену за спортско пењање и увелико кренули у изградњу мултифункционалне дворане. Кроз промоцију наше куће послали смо грађанима јасан сигнал колико је битан спорт и тиме скрећући пажњу на важност бављења спортом и рекреацијом, а као доказ наше посвећености томе, обновљена је Трим стаза у Кошутњаку која је и најмодернија у држави, а такође су реконструисани и други терени који се налазе на отвореном. Вредности спорта заправо су стубови на којима почива квалитетно друштво са једнаким могућностима за све'', истакао је директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић.

Више icoMore


4.03.2020.

Значај спортско медицинских прегледа и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

''Саставни део свакодневног живота морају бити и разни облици физичке активности али умерене, правилно дозиране и контролисане јер је безбедност наших најмлађих најважнија. Превентивни спортско - медицински прегледи се спроводе на 6 месеци и то за свако дете које учествује у неком облику физичке активности, такмичарски или рекреативно'', истиче помоћник директора Завода за спорт и медицину спорта РС спец.  др мед. Тамара Гавриловић.


Више icoMore


4.03.2020.

UEFA клупска такмичења

Лига шампиона 2019/20. је 65. сезона одржавања овог најважнијег клупског такмичења UEFA савеза, а 28. сезона од реорганизације овог такмичења и промене назива у UEFA Лига шампиона. Такмичење је почело прелиминарном рундом 25. јуна 2019. године, а финална утакмица ће бити одиграна 30. маја 2020. године.

Јуче је стигла потврда, први меч Лиге шампиона који ће се играти пред празним трибинама је Валенсија - Аталанта. UEFA разматра да затвори и стадион Алфонсо Перез и Рамон Санчез Писхуан у шпанско-италијанским дербијима Хетафе - Интер и Севиља – Рома због тренутне епидемије вируса. Све у свему, очекује се још много промена и тешких одлука у наредним данима, а UEFA страхује од ширења епидемије и жели да смањи ризик што је више могуће.
 
Утакмице Лиге шампиона су на програму уторком, док се Лига Европе игра четвртом.

Више icoMore


4.03.2020.

Србија добила ривале у Лиги нација

Србија је добила ривале на жребу Лиге нација у Амстердаму. На мегдан орловима ће Русија, Турска и Мађарска.

 
 
 
Европска кућа фудбала (UEFA) прошле године је поносно најавила пројекат Лиге нација, а он се неће обуставити након једне сезоне. Трећег марта, међународни дан хет-трикова у фудбалу, резервисан је за извлачење куглица у овом такмичењу. UEFA Лига нација 2020/2021. је друга сезона УЕФА Лиге нација, међународног фудбалског такмичења у којем учествују фудбалске репрезентације, тренутних 55 чланица UEFA. Такмичење, које ће се одржати од септембра до новембра 2020. (у групној фази) и јуна 2021. године (финално такмичење), такође ће служити као део европских квалификација за Светско првенство 2022.
 
Термини нове Лиге нација су:
1. коло 3-5. септембра 2020.
2. коло 6-8. септембра 2020.
3. коло 8-10. октобра 2020.
4. коло 11-13. октобра 2020.
5. коло 12-14. новембра 2020.
6. коло 15-17. новембра 2020.
 
Завршни мечеви: финала од 2. до 6. јуна 2021, а бараж за опстанак од 24. до 29. марта 2021. године.

Више icoMore


2.03.2020.

Медаље за српске шампионе

Милица Мандић и Тијана Богдановић, српске шампионке обрадовале су нас златним медаљама, овога са америчког континента. Богдановићева (до 53 kg) и Мандићева (до 73 kg) које су пре мање од седам дана освојиле злато и сребро на Президент купу у Шведској, турниру Г2 ранга, наставиле су низ врхунских резултата и на УС Опену. За Тијану Богдановић и Милицу Мандић које су већ обезбедиле учешће на Олимпијским играма у Токију, златне медаје освојене на УС Опену у Орланду, другом Г2 турниру ове године, представљају пре свега важне бодове за олимпијску листу односно бољу позицију за жреб на Олимпијским играма, као и Европском првенству које се одржава у мају.

 Репрезентативке Србије на редовним контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС
 
Мушка стрељачка репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу у екипном такмичењу пиштољем на Европском првенству ваздушним оружјем у Вроцлаву. Српски тим наступио је у саставу Дамир Микец, Душко Петров и Димитрије Гргић, а у дуелу за бронзу победио је Немачку са 16:12. Златну медаљу пиштољем освојила је Бобана Момчиловић Величковић, микс пиштољем Зорана Аруновић/Дамир Микец освојили су сребро, а Андреа Арсовић освојила је бронзу пушком.

Више icoMore


2.03.2020.

Ђоковић покорио УАЕ

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, пети пут у каријери освојио је титулу на турниру у Дубаију, пошто је у финалу савладао Грка Стефаноса Циципаса са 6:3, 6:4 и наставио победоносни низ и у 2020. години.

 
АТП турнир у Дубаију је из серије 500. Укупан наградни фонд је 2,950,420 долара, а победнику је припало 565,705 долара и 500 АТП бодова. Укупно је пре овог турнира у 2020. Новак je инкасирао 3.487.038 евра, док је од турнира у каријери досад зарадио 130.260.001 евра. У 2020. је српски тенисер остварио 18. победа у низу.

Више icoMore


27.02.2020.

Студентске и омладинске физичке активности у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У I Националном тренинг центру, Дому спортова ЗСМСРС, већ неколико година заредом одржава се СОФА програм.

СОФА програм је осмишљен тако да се јавни или државни спортски објекти (хале, сале, базени...) ставе бесплатно на коришћење студентима. СОФА као непрофитно спортско удружење, настала је почетком 2014. године под покровитељством и подршком Министарства омладине и спорта РС и присутна је у више градова Србије, а броји неколико хиљада регистрованих корисника. Творци идеје имали су жељу да младима омогуће да се баве спортом када они то желе и када имају слободног времена.
 
''Завод за спорт и медицину спорта РС је омогућио студентима бесплатну рекреацију на својим затвореним и отвореним спортским теренима, и тако им пружио могућност да покажу своја знања и вештине кроз активно учешће у организовању и спровођењу спортских активности. ЗСМСРС је постао препознатљиво место где се окупљају студенти и омладина и бесплатно се баве спортом, у складу са њиховим потребама и жељама'', наводи директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић.

Више icoMore


26.02.2020.

Ширење I Националног тренинг центра

На делу спортског комплекса Завода за спорт и медицину спорта РС, у току је изградња мултифункционалне дворане за различите спортове. Мултифункционална дворана за различите спортове биће изграђена у склопу I Националног тренинг центра у Кошутњаку на површини од 3,36 хектара. У оквиру објекта налазиће се тренинг садржаји за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, спортско пењање и дизање тегова.

''Генералним планом Београда 2021.'' предвиђена је потпуна реконструкција спортске инфраструктуре Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку која је од националног значаја за развој спорта Републике Србије.

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.