Линија
Republicki zavod za sport
15.03.2017.

Обнова Караташа – омладинско спортски камп Завода за спорт и медицину спорта РС

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић и министар омладине и спорта РС Вања Удовичић, обишли су радове на реконструкцији омладинског спортског кампа ''Караташ''.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС, нагласио је да је, поред осталих инфраструктурних подухвата, један од најважнијих реконструкција ОСК ''Караташ''. ''Изградњом и реконструкцијом кампа, враћамо младима, спортистима, будућим генерацијама објекат од којег се много очекује. Усавршавањем и надоградњом инфраструктуре Завода за спорт и медицину спорта РС, као и кампа ''Караташ'' који је дат Заводу на управљање, обезбеђујемо много боље услове за припреме спортиста, а циљ нам је да постанемо регионални лидер. Завод за спорт, уз помоћ и подршку Министарства омладине и спорта, уложио је око 145 милиона динара у досадашњу реализацију пројекта ''Караташ'', а у завршну фазу, која ће бити реализована у 2017. годину, биће уложено још око 80 милиона. Биће реконструисано још неколико смештајних објеката, спортских терена и другог,'' истиче Бојовић.

''Реконструкција Караташа један је од најзначајнијих инфраструктурних пројеката Министарства омладине и спорта РС. Желимо да ово буде спортски центар, али не само то, већ и да овде окупљамо младе из целе земље и региона. Караташ је већ скоро пет деценија позната дестинација специјализована за спортске припреме. У кампу је у последње две године било 14000 ноћења, а ове године је већ до сада договорено са спортским савезима 8000, а очекује се и до 12000 ноћења, што говори у прилог оправданости ове инвестиције'', рекао је Удовичић.

Опширније о кампу ''Караташ''


Више icoMore


8.03.2017.

Свим дамама срећан празник

Драге даме,

Завод за спорт и медицину спорта РС, Вам жели срећан међународни празник, дан жена 8. март.

Срећан 8. март свим припадницама лепшег пола.


Више icoMore


7.03.2017.

Обележавање 61. године постојања Завода за спорт и медицину спорта РС

Завод за спорт и медицину спорта РС, база врхунског спорта, 09.03. обележава 61. годину постојања.

Као призната установа, са својим стручним кадром, неизоставни је део у програмима припрема домаћих и страних спортиста, са великим технолошким капацитетима и модерним објектима. Наши стручњаци, контролом и саветима, припремају спортисте ка путу побољшања њихових настојања. Свакодневним ангажманом и побољшањем услуга, утичемо на просперитет и резултате спортиста, као и на правилан развој деце и омладине. Ми смо уникатан Центар који функционише по највишим стандардима, задовољава све потребе у области спорта.

О нама

Позивница


Више icoMore


6.03.2017.

Завршено ЕП у атлетици

У недељу, 05.03. у Београду је завршено 34. Европско дворанско првенство у атлетици. Домаћина Србију је представљало 12 атлетичара, а једину медаљу, златну, освојила је Ивана Шпановић у скоку у даљ са сјајним резултатом - 7,24 метара. Следеће Европско дворанско првенство биће одржано 2019. у Глазгову.

Министар омладине и спорта РС Вања Удовичић и директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, честитали су Ивани Шпановић, остварени успех на Европском дворанском првенству у атлетици одржаном у Београду.


Више icoMore


3.03.2017.

Европско атлетско првенство у Београду

У периоду од 3-5. марта 2017. године, Европско атлетско првенство у дворани, одржава се у Комбанк Арени у Београду. Београд ће се побринути да краљица спортова добије краљевски третман. Првог дана такмичења стартује осам наших атлетичара. Прво Европско атлетско првенство у дворани одржано је у Бечу 1970. године.

''За спортисту нема лепшег осећаја него да пред домаћом публиком брани боје своје земље. Атлетика је на ово чекала преко шест деценија и могу да кажем да је све спремно за ЕП. Желимо да постављамо европске и светске стандарде. Једним мултисекторским радом смо успели све да порипремимо за почетак такмичења. Ова стаза на којој стојимо ће се наћи на неком месту у Србији, што значи да нисмо само организовати нешто да би се рекло како смо потрошили новац'' – рекао је министар омладине и спорта РС Вања Удовичић.

На списку се налази дванаест имена атлетичара и атлетичарки који су испунили норме за наступ на ЕП. То су: Ивана Шпановић (скок у даљ), Асмир Колашинац (кугла), Амела Терзић и Горан Нава (1500 m), Тамара Салашки и Милош Раовић (400 m), Лазар Анић и Страхиња Јованчевић (скок у даљ), Михаил Дудаш (седмобој), Душан Макевић (3000 m), Милица Емини (60 m препоне) и Милана Тирнанић (60 m).


Више icoMore


1.03.2017.

Акција “Спортом против дијабетеса“

Дана 28.02.2017. године, у великој сали “Спортске академије Сењак“ у Београду, почела је друга по реду акција “Спортом против дијабетеса“. Пројекат, који представља програм бесплатних спортских активности намењених деци оболелој од  ове болести, покренуо је Борко Маринковић, са циљем да апелује на све родитеље који се сусрећу са истим изазовима да њихова деца могу имати нормалан живот и безбрижно детињство, уколико се придржавају адекватне терапије, режима исхране и баве се физичком активношћу.

Као и много пута раније, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије подржао је и ову акцију, која има за циљ промовисање здравих животних навика са посебним акцентом на значај учешћа у редовној физичкој активности, како у контроли дијабетеса тип 1 који је најзаступљенији у дечјем узрасту, тако и у превенцији типа 2 дијабетеса, све чешће заступљеног у млађој популацији у Србији.

Испред  Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије акцији су присуствовали Предраг Божић и др Александар Стаменковић.


Више icoMore


10.02.2017.

Бели крос 2017 – Конференција за медије

У просторијама Скупштине града Београда одржана је конференција за медије поводом јубиларног 50. Белог кроса који ће се одржати у недељу 12. фебруара, на теренима Завода за спорт и медицину спорта РС. Конференцији су присуствовали директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић, председник Организационог одбора Зоран Предић и други. На Кросу се такмиче атлетичари свих категорија, од најмлађих до најстаријих, укључујући и рекреативце и ветеране.

Овом приликом Бранковић је уручио Захвалницу, Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије за успешну сарадњу и изузетан допринос у развоју и афирмацији атлетског спорта у Србији, коју је преузео Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта РС.

Опширније


Више icoMore


1.02.2017.

Међународни Бели Крос на теренима Завода за спорт и медицину спорт РС

Београдски Кошутњак је 50. пут по реду домаћин међународног тркачког такмичења Бели Крос. Јубиларни 50. Међународни Бели Крос одржаће се у недељу, 12. фебруара 2017. године у Београду, са почетком од 10 часова и 30 минута. Бели Kрос представља традиционалну манифестацију која се готово већ 50 година одржава зими, најчешће на снегом покривеним теренима  у београдском излетишту Кошутњак, на теренима I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС, одакле је крос и добио назив. На Конгресу Европске атлетске асоцијације (ЕАА), 18. октобра 2006, Бели крос је добио статус "пермит" такмичења ЕАА, чиме је ушао у програм такмичења ЕАА, али и прихватио услове прописане за такмичења овог програма.

Овогодишњи Бели Крос одржаће се на Атлетском стадиону и другим отвореним теренима Завода за спорт и медицине спорта РС, на стази дужине 1000 метара, а у складу са правилама Атлетског савеза Србије (АСС) и Европске Атлетске Асоцијације (ЕАА). Програмом Белог Кроса предвиђено је одржавање следећих трка: Трка војске и полиција на 1000m; Трка пионирки на 1000m; Трка пионира на 1000m; Трка јуниора на 4000m; Трка јуниорки и сениорки на 3000m; Трка сениора на 6000m и Трка задовољства на 1000m. Право учешћа на Белом кросу имаће сви заинтересовани у следећим категоријама: Јуниори, Јуниорке, Пионири, Пионирке, Сениори, Сениорке, Војска и полиција, односно све узрасне категорије, од најмлађих до најстаријих, укуључујући рекреативце и ветеране.

Пријављивање заинтересованих учесника за учешће на Белом Кросу обављаће се путем он-лине пријаве на сајту манифестације (www.belikros.org). За најуспешније такмичаре у категоријама мушкараца на 8000m и жена на 3000m предвиђене су новчане награде.


Више icoMore


26.01.2017.

Услуге Завода за спорт и медицину спорта РС

Оно што радимо свакодневно и нудимо спортистима и грађанству јесу идеални услови за тренажне процесе, комплетне спортско медицинске прегледе, дијагностику утрнираности (лабораторијска и теренска тестирања), физикалну терапију и рехабилитацију, спортско рекреативне програме, смештај спортиста свих категорија. Име Завода за спорт и медицину спорта РС препознатљиво је у многим домаћим и страним институцијама из области спорта и медицине спорта, али и кроз велики број публикација, семинара, спортских манифестација и ангажовања у пропагирању здравог начина живота кроз различите врсте медија.

 Директор ЗСМСРС Горан Бојовић, теквондисткиње Милица Мандић и Тијана Богдановић, бацач кугле Асмир Колашинац, репрезентативка Србије у одбојци Анђела Веселиновић и футсал репрезентативци Нинослав Алексић и Милош Стојковић

Завод за спорт и медицину спорта РС је база врхунског спорта. Наши стручњаци, контролом и саветима, припремају спортисте ка путу побољшања њихових настојања. Свакодневним ангажманом и побољшањем услуга, утичемо на просперитет и резултате спортиста, као и на правилан развој деце и омладине. Уникатан Центар који функционише по највишим стандардима, задовољава све потребе у области спорта.


Више icoMore


30.12.2016.

Срећну Нову 2017. годину Вам жели Завод за спорт и медицину спорта РС


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.