Линија
Republicki zavod za sport
16.08.2019.

Моторичка тестирања дизача тегова у Караташу

Омладинско-спортски камп Караташ база за надарене спортисте

Млади спортисти, дизачи тегова, бораве на припремама у Караташу где су уједно радили процену моторичких способности у сарадњи са одељењем за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС.
 
Омладински спортски камп Караташ служи  за развој школског, универзитетског и врхунског спорта. Располаже  смештајним објектима као и теренима за кошарку рукомет, одбојку, фудбал, тенис. У свом поседу има и фудбалски терен са вештачком травом, терен за одбојку на песку, отворени базен, трим стазу. 

Више icoMore


14.08.2019.

Учесници Медитеранских игара на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Провера здравственог статуса и спортске форме пред одлазак на такмичење

Мушка и женска екипа у одбојци на песку обавиле су прегледе и тестирања пред одлазак на Медитеранске игре за спортове на песку.
 
Тимови стручњака из различитих области Завода за спорт и медицину спорта РС стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта, примарно у интересу очувања здравља спортиста и достизања праве форме такмичара за сигуран спортски наступ.
 
Сектор медицине спорта делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који подразумевају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ЕКГ  у миру, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.
 
Лабораторија за психологију пружа могућност процене такмичарске припремљености свих категорија спортиста као  и  комлетну психодијагностику.
 
Стручњаци за аналитику у спорту реализују моторичка тестирања у савременој биомеханичкој лабораторији где се може утврдити степен утренираности такмичара и проценити ризик за повређивање.

Више icoMore


9.08.2019.

Одржан први од три планирана турнира у стоном тенису

Наредни турнир биће одржан следеће среде 14. августа

У среду 7. августа на Отвореном пливалишту Кошутњак одржан је први од три планирана турнира у стоном тенису за основце.  Следећи турнир биће реализован наредне среде 14. августа, када је и слободан улаз за ђаке основних и средњих школа, па се очекује још већи одзив деце за учешће у бесплатној рекреацији.

Више icoMore


7.08.2019.

Атлетичар Асмир Колашинац на прегледима и тестовима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Најуспешнији бацач кугле пред Светско атлетско првенство на провери форме

Асмир Колашинац обавио је прегледе и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије у Кошутњаку. Успешни атлетичар  прошао је биохемијску анализу крви, ЕКГ у миру, антропометријска мерења, тест оптерећења. Важећим Законом о спорту сви спортисти су у обавези да раде прегледе и тестирања како би се утврдио здравствени статус и спортска форма такмичара. Уколико постоје здравствене индикације или потреба такмичара, прегледи и друга мерења могу да се обаве и у краћем временском размаку од  шест месеци.

Више icoMore


2.08.2019.

Тренер фудбалера ФК Црвена звезда Владан Милојевић на прегледима

Здравствени прегледи у циљу одржања здравља спортиста и спортских стручњака

Фудбалери ФК Црвена звезда недавно су обавили медицинске прегледе и функционална тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Здравствени статус утврдио је и тренер фудбалера првог тима Звезде” Владан Милојевић.

Здравствено-медицински прегледи обављају се у складу са Правилником о утврђивању здравствене способности спортиста и такмичара, али  и судија, делегата, тренера.


Више icoMore


1.08.2019.

Базен и сауна нису доступни за кориснике до 15. августа

Због редовног годишњег техничког одржавања сауна и затворени базен неће радити до  15. августа.


Више icoMore


29.07.2019.

Кошаркаши на моторичким тестовима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Тестирања на изокинетичком динамометру

          Тестирање на изокинетичком динамометру омогућава:

  • Праћење односа различитих мишићних група које изводе одређени  моторички задатак, као и напредак способности након спровођења ретеста;
  • анализу записа  на основу  које може да се уочи  тежина и специфичност повреде, уз прецизне информације о скривеним узроцима повреда и јасну оцену пада способности;  
  • безбедну примену у фази рехабилитације, где се уједно и прати опоравак функција повређеног спортисте.

Више icoMore


29.07.2019.

Отворено пливалиште Кошутњак неће радити 29. и 30. јула.

Рекреативно пливање доступно у Националном тренинг центру Завода

Због лоших временских услова пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС  неће радити 29. и 30. јула.

За рекреативно пливање доступан је затворени базен у оквиру Националног тренинг центра који нуди и друге организоване и индивидуалне спортско-рекреативне активности.


Више icoMore


29.07.2019.

Завршен Европски фестивал младих у Бакуу

Србија освојила четири медаље на EYOF-у

Европски олимпијски фестивал младих (EYOF) у Бакуу свечано је завршен. Србија је освојила четири медаље, три бронзе и сребро.
Сребром се окитила Нина Станисављевић (пливање, 50 м слободно, која је носила заставу на свечаном затварању), а бронзама Александар Рајачић (џудо, 73 кг), Томислав Исаиловић (скок удаљ) и кошаркаши. Најуспешнија нација је Русија са 66 медаља (28-17-21).


Више icoMore


26.07.2019.

Завршен спортски камп и први циклус школе пливања у Кошутњаку

Нови циклус бесплатне школе пливања Завода од понедељка 29. јула

Завршене су и бесплатне школе спорта које је Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије организовао за основце и средњошколце са територије Београда, а нови циклус бесплатне школе пливања почиње од понедељка 29. јула.

С обзиром на то да је данас званично завршен летњи спортски камп и први циклус школе пливања, сви учесници су добили дипломе као потврду за новостечене спортске вештине и подсетник на  лепо дружење. Школа пливања наставља са радом још месец дана, односно од понедељка 29. јула до 31. августа, а пријаве за бесплатан курс пливања су у току. 

Велики број деце различитог узраста узело је учешће овог лета у летњем спортском капму и школи пливања  коју су водили професори  спорта и физичког васпитања Завода за спорт и медицину спорта РС.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа >

                     
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.