Линија
Republicki zavod za sport
5.04.2017.

Међународни дан спорта у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Међународни дан спорта биће обележен у Дому спортова Завода за спорт и медицину спорта РС на Кошутњаку, 06.04. са почетком од 12 часова.

 Запослени у Заводу за спорт и медицину спорта РС, директор Горан Бојовић и министар омладине и спорта РС Вања Удовичић

Циљ Дана спорта је да мотивише децу да првенствено уђу у систем спорта, да се баве рекреацијом и спортом, да прихвате спорт као начин размишљања, културе и васпитања. Као и сваке године, учествоваће велики број малишана као и наших врхунских спортиста.

Завод за спорт и медицину спорта РС и даље подржава све спортске активности и манифестације и помаже младима и младим талентима у спорту да се унапреде и да се усавршавају.   

Наш задатак је и промоција спортских активности и здравог стила живота. Спортом се подстичу и развијају социјализација, тимски дух, самопоуздање, упорност и зато је неопходна активност.

У развоју сваког човека, спорт је веома битна карика. Дан спорта је по резолуцији УН добио свој датум, 6. април. Овај датум је сећање да дан када су отворене прве модерне Олимпијске игре у Атини 1896. године.


Више icoMore


3.04.2017.

Меморијални турнир „Играјмо за шеснаест“ у хали Дома спортова Завода за спорт и медицину спорта РС

Узбудљив спортски дан у Заводу за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку за екипе у малом фудбалу и баскету, учеснике Меморијалног турнира „Играјмо за шеснаест“. Други део утакмица се играо у СЦ „Вождовац“ на Бањици.

Након до краја неизвесне финалне утакмице у малом фудбалу, екипа Завода за спорт и медицину спорта РС, освојила је друго место.


Више icoMore


27.03.2017.

Балканско првенство за сениоре у каратеу

У Чачку, 25. и 26. марта 2017. године, одржало се 19. Балканско првенство за сениоре. Првенству је присуствовала представница Завода за спорт и медицину спорта РС, помоћник директора за стручни и развојно - истраживачки рад у спорту др Бобана Берјан Бачваревић.

Златне медаље освојили су: Младежић Бојана у категорији сениорки кате појединачно, Цвркота Сања у категорији сениорки борбе појединачно -68 кг, Сувајчевић Стефан у категорији сениора кате појединачно, Јоксић Стефан у категорији сениора борбе појединачно -67 кг, Битевић Слободан у категорији сениора борбе појединачно +84 кг и Прековић Јована, Станојевић Наталија, Вићовац Андриана и Цвркота Сања у категорији сениорке борбе екипно.

Сребрну медаљу освојила је Јакшић Милана у категорији сениорки кате појединачно.

Бронзане медаље освојили су: Васовић Андријана у категорији сениорки борбе појединачно -61 кг, Чомагић Ивана у категорији сениорки борбе појединачно -68 кг, Топаловић Варја у категорији сениорки борбе појединачно +68 кг, Станковић Андрија у категорији сениора кате појединачно, Салапура Ђорђе у категорији сениора борбе појединачно -75 кг, Миливојчевић Јелена у категорији сениорке борбе појединачно -50 кг и Лековић јелена, Савески Тијана и Савески Вања у категорији сениорке кате екипно.


Више icoMore


15.03.2017.

Обнова Караташа – омладинско спортски камп Завода за спорт и медицину спорта РС

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић и министар омладине и спорта РС Вања Удовичић, обишли су радове на реконструкцији омладинског спортског кампа ''Караташ''.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС, нагласио је да је, поред осталих инфраструктурних подухвата, један од најважнијих реконструкција ОСК ''Караташ''. ''Изградњом и реконструкцијом кампа, враћамо младима, спортистима, будућим генерацијама објекат од којег се много очекује. Усавршавањем и надоградњом инфраструктуре Завода за спорт и медицину спорта РС, као и кампа ''Караташ'' који је дат Заводу на управљање, обезбеђујемо много боље услове за припреме спортиста, а циљ нам је да постанемо регионални лидер. Завод за спорт, уз помоћ и подршку Министарства омладине и спорта, уложио је око 145 милиона динара у досадашњу реализацију пројекта ''Караташ'', а у завршну фазу, која ће бити реализована у 2017. годину, биће уложено још око 80 милиона. Биће реконструисано још неколико смештајних објеката, спортских терена и другог,'' истиче Бојовић.

''Реконструкција Караташа један је од најзначајнијих инфраструктурних пројеката Министарства омладине и спорта РС. Желимо да ово буде спортски центар, али не само то, већ и да овде окупљамо младе из целе земље и региона. Караташ је већ скоро пет деценија позната дестинација специјализована за спортске припреме. У кампу је у последње две године било 14000 ноћења, а ове године је већ до сада договорено са спортским савезима 8000, а очекује се и до 12000 ноћења, што говори у прилог оправданости ове инвестиције'', рекао је Удовичић.

Опширније о кампу ''Караташ''


Више icoMore


8.03.2017.

Свим дамама срећан празник

Драге даме,

Завод за спорт и медицину спорта РС, Вам жели срећан међународни празник, дан жена 8. март.

Срећан 8. март свим припадницама лепшег пола.


Више icoMore


7.03.2017.

Обележавање 61. године постојања Завода за спорт и медицину спорта РС

Завод за спорт и медицину спорта РС, база врхунског спорта, 09.03. обележава 61. годину постојања.

Као призната установа, са својим стручним кадром, неизоставни је део у програмима припрема домаћих и страних спортиста, са великим технолошким капацитетима и модерним објектима. Наши стручњаци, контролом и саветима, припремају спортисте ка путу побољшања њихових настојања. Свакодневним ангажманом и побољшањем услуга, утичемо на просперитет и резултате спортиста, као и на правилан развој деце и омладине. Ми смо уникатан Центар који функционише по највишим стандардима, задовољава све потребе у области спорта.

О нама

Позивница


Више icoMore


6.03.2017.

Завршено ЕП у атлетици

У недељу, 05.03. у Београду је завршено 34. Европско дворанско првенство у атлетици. Домаћина Србију је представљало 12 атлетичара, а једину медаљу, златну, освојила је Ивана Шпановић у скоку у даљ са сјајним резултатом - 7,24 метара. Следеће Европско дворанско првенство биће одржано 2019. у Глазгову.

Министар омладине и спорта РС Вања Удовичић и директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, честитали су Ивани Шпановић, остварени успех на Европском дворанском првенству у атлетици одржаном у Београду.


Више icoMore


3.03.2017.

Европско атлетско првенство у Београду

У периоду од 3-5. марта 2017. године, Европско атлетско првенство у дворани, одржава се у Комбанк Арени у Београду. Београд ће се побринути да краљица спортова добије краљевски третман. Првог дана такмичења стартује осам наших атлетичара. Прво Европско атлетско првенство у дворани одржано је у Бечу 1970. године.

''За спортисту нема лепшег осећаја него да пред домаћом публиком брани боје своје земље. Атлетика је на ово чекала преко шест деценија и могу да кажем да је све спремно за ЕП. Желимо да постављамо европске и светске стандарде. Једним мултисекторским радом смо успели све да порипремимо за почетак такмичења. Ова стаза на којој стојимо ће се наћи на неком месту у Србији, што значи да нисмо само организовати нешто да би се рекло како смо потрошили новац'' – рекао је министар омладине и спорта РС Вања Удовичић.

На списку се налази дванаест имена атлетичара и атлетичарки који су испунили норме за наступ на ЕП. То су: Ивана Шпановић (скок у даљ), Асмир Колашинац (кугла), Амела Терзић и Горан Нава (1500 m), Тамара Салашки и Милош Раовић (400 m), Лазар Анић и Страхиња Јованчевић (скок у даљ), Михаил Дудаш (седмобој), Душан Макевић (3000 m), Милица Емини (60 m препоне) и Милана Тирнанић (60 m).


Више icoMore


1.03.2017.

Акција “Спортом против дијабетеса“

Дана 28.02.2017. године, у великој сали “Спортске академије Сењак“ у Београду, почела је друга по реду акција “Спортом против дијабетеса“. Пројекат, који представља програм бесплатних спортских активности намењених деци оболелој од  ове болести, покренуо је Борко Маринковић, са циљем да апелује на све родитеље који се сусрећу са истим изазовима да њихова деца могу имати нормалан живот и безбрижно детињство, уколико се придржавају адекватне терапије, режима исхране и баве се физичком активношћу.

Као и много пута раније, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије подржао је и ову акцију, која има за циљ промовисање здравих животних навика са посебним акцентом на значај учешћа у редовној физичкој активности, како у контроли дијабетеса тип 1 који је најзаступљенији у дечјем узрасту, тако и у превенцији типа 2 дијабетеса, све чешће заступљеног у млађој популацији у Србији.

Испред  Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије акцији су присуствовали Предраг Божић и др Александар Стаменковић.


Више icoMore


10.02.2017.

Бели крос 2017 – Конференција за медије

У просторијама Скупштине града Београда одржана је конференција за медије поводом јубиларног 50. Белог кроса који ће се одржати у недељу 12. фебруара, на теренима Завода за спорт и медицину спорта РС. Конференцији су присуствовали директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић, председник Организационог одбора Зоран Предић и други. На Кросу се такмиче атлетичари свих категорија, од најмлађих до најстаријих, укључујући и рекреативце и ветеране.

Овом приликом Бранковић је уручио Захвалницу, Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије за успешну сарадњу и изузетан допринос у развоју и афирмацији атлетског спорта у Србији, коју је преузео Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта РС.

Опширније


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.