Линија
Republicki zavod za sport
6.11.2019.

Завод за спорт и медицину спорта РС, пример добрих системских решења

Ова модерна истраживачка и развојна установа, са традицијом дугом преко шездесет година, темељ је стручне подршке спорту и рекреацији у Србији. Незаобилазан фактор у доношењу стратешких одлука у тој области.

 
Да би спортисти данашњице стигли до титула, медаља и победа, нису довољни само велика жеља, спремност на одрицање и лични ентузијазам. Потребан им је читав пратећи систем, који ће им омогућити да узрастају до нивоа шампиона. А најбољи пример за то је Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, који својом функцијом већ дуго сведочи о организованом унапређењу овдашњег врхунског спорта и рекреације.

Данас је то поуздано уточиште српских спортиста, модерна истраживачка и развојна установа, чији је циљ стручна подршка систему спорта и рекреације у Србији. Незаобилазан је фактор у доношењу стратешких одлука у вези са спортом, јер пружа подршку у разноврсним практичним активностима. Чини то кроз стално праћење и усавршавање стручног рада, уз коришћење најновијих сазнања из домена тренажне технологије, кроз контролу припремљености такмичара, саветодавну помоћ и кроз различите облике стручног усавршавања кадрова.

Директор ЗСМСРС Горан Бојовић скреће пажњу на активности које су утврдиле организациону структуру Завода и прошириле простор деловања:

''Веома је значајно што при нашем систему функционише и хотел ''Трим'' као и Омладинско - спортски камп ''Караташ'', који се простире на више од 15 хектара и поседује 54 објекта, са салама, базенима, ресторанима, отвореним игралиштима. Реконструкција постојећих објеката увелико је у току. Посебно треба истаћи да је прошао генерални урбанистички план Кошутњака, који отвара могућност изградње нових објеката за спортске и медицинске потребе''.

Више icoMore


4.11.2019.

Бронза за Милицу Мандић у Барију

Српска репрезентативка у теквондоу освојила је треће место на Екстра Европском првенству и важне бодове за одлазак на Олимпијске игре у Токију 2020.

 Мандићева на редовним контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС
 
Српска репрезентативка у теквондоу Милица Мандић освојила је бронзану медаљу на Екстра Европском првенству у Барију.
 
За Милицу је ово још једно вредно одличје у богатој ризници, уз које долазе и важни бодови за одлазак на Олимпијске игре у Токију 2020.

Више icoMore


4.11.2019.

ОИ Токио

XXXII Летње олимпијске игре одржаће се у Токију између 24. јула и 9. августа 2020. године.

 
Одлука да се олимпијске игре 2020. одрже у Токију донета је 7. септембра 2013. у Буенос Ајресу. Токио је победио кандидатуре Мадрида и Истанбула. Ово је други пут да је Токио домаћин Олимпијских игара након 1964. и четврти пут да се игре организују у Јапану након Зимских олимпијских игара 1972. у Сапору и 1998. у Нагану.
 
На Олимијским играма у Токиjу ће бити одржана такмичења у рекордна тридесет три спорта.

Више icoMore


4.11.2019.

Сајам спорта

Осми међународни сајам спорта одржаће се од 22. до 24. новембра 2019. године у халама 1 и 1А београдског сајма. Министарство омладине и спорта РС припрема и организује ову веома значајну манифестацију за српски спорт.

Завод за спорт и медицину спорта РС, као и сваке године, учествује на Сајму спорта. Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту и Центар за медицину и психологију спорта обављаће тестирања свих заинтересованих.

Више icoMore


30.10.2019.

СОФА ОПЕН 2019

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, Кнеза Вишеслава 72

Више icoMore


30.10.2019.

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС на Малом сајму спорта у Прибоју

Пети Мали сајам спорта је одржан у Прибоју. Уз помоћ добрих домаћина, челника општине Прибој и водећих људи Спортског савеза Прибоја, направљена је одлична увертира за 8. Међународни сајам спорта у Београду.

 
Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, рођени Прибојац, истакао је: ''Поносан сам што сте се одазвали и у оваквом броју подржали ову спортску манифестацију. Надам се да ће Прибој, град са потенцијалом, и убудуће практиковати да се млади едукују и тако још више интегришу у систем спорта како би крупним корацима грабили ка великим спортским резултатима. Спорт има важну улогу на свим пољима људског живота, јер је редовна спортска активност један од кључних чинилаца здравог живот. Позитивни аспекти редовне спортске активности очитавају се код физичког и менталног здравља, као и психосоцијалног развоја.''
 
Завод за спорт и медицину спорта РС, поред директора, представљали су и стручни сарадници Завода, лекари спортске медицине и професори физичке културе.
 
На Сајму је учествовало 17 клубова и преко 800 спортиста, приказани су спортови од планинарства, рафтинга, борилачких и дворанских спортова, а малишани из свих сеоских школа и неки из оних у центру су се од терена до терена са великом радошћу шетали и дружили се. Актуелни олимпијски шампион и председник ССС Давор Штефанек дружио са малишанима и позвао их да дођу у Београд на Сајам спорта и виде комплетну слику спорта у Србији.

Више icoMore


29.10.2019.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС у Анталији на састанку ФИМС – а

У периоду од 25 – 27. октобра, директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић присуствовао је годишњем састанку Колаборативних центара ФИМС-а. Директор Бојовић презентовао је рад Завода за спорт и медицину спорта РС за претходну годину.

Састанку су присуствовали и директори осталих Колаборативних центара, а значајност истог се огледа у важности тема о којима се разговарало обзиром да се ближи олимпијска година и Токио 2020.
 
Председник ове међународне организације проф. Фабио Пигози, оценио је Завод за спорт и медицину спорта РС као једну од најозбиљнијих чланица које могу бити лидери читавог региона.
  
ЗСМСРС ће у наредних 10 месеци бити укључен у веома важне пројекте и активности, обзиром да предстоје Олимпијске игре и важне активности које морамо реализовати до почетка истих.
 
На поменутом скупу потврђено је и активно учешће ЗСМСРС као партнера предстојеће Светске конференције медицине спорта у Атини 2020. године.
 
Посету смо изкористили како бисмо обишли и велики тренажни центар Глориа спорт арена који је у исто време био и наш домаћин заједно са др Алијем Ердоганом.

Више icoMore


23.10.2019.

Јесењи дани у Кошутњаку

На надморској висини од 250 метара, у градским општинама Чукарица и Раковица, простире се парк - шума и градско излетиште Кошутњак. Некада је на овом простору било пуно кошута и претпоставља се да је парк по томе и добио име. 

У срцу Кошутњака своје место је нашла и научно – истраживачка установа, Завод за спорт и медицину спорта РС, која у себи поседује спортско - рекреативни центар. Ту су игралишта за фудбал, одбојку, кошарку, рукомет, атлетски стадион, пет отворених и један затворени базен.
 
Када говоримо о Кошутњаку, не можемо да не поменемо Трим стазу. Завод за спорт и медицину спорта РС је финансирао реконструкцију стазе и сада на њој уживају спортисти и рекреативци. Стаза је реконструисана у целој дужини од 1.200,00 метара. Кошутњак нуди садржаје за све генерације и за све врсте активности.
 
''Циљ је да вратимо рекреативце и спортисте на Кошутњак и да Кошутњаку и Заводу за спорт и медицину спорта РС дамо сјај какав му доликује. Позивамо све да користе стазу и друге изграђене и реконструисане терене и да воде рачуна о њима, а позивам и све савезе да користе ове и остале капацитете I Националног тренинг центра'', наводи директор ЗСМСРС Горан Бојовић.
 
Шума Кошутњак је једно од омиљених и најлепших природних богатства Београда и једно од омиљених места његових грађана. Свакако, овде можете пронаћи велики број садржаја, а на вама је да изаберете најомиљенији.
 
Завод за спорт и медицину спорта РС Вам жели да у овим лепим јесењим и даље сунчаним данима уживате и тренирате на нашим теренима.

Више icoMore


23.10.2019.

Завод за спорт и медицину спорта РС у служби грађана Србије

I Национални тренинг центар - Јединствени регионални центар

На површини спортског комплекса Завода за спорт и медицину спорта РС, у оквиру ког делују и лабораторије медицине и психологије спорта као и ИНДОК одељење и научно - истраживачки центар Србије за моторичка истраживања и аналитику у спорту, отпочела је изградња нових, савремених објеката у интересу стварања бољих услова за развој спорта на нивоу Републике. Како је предвиђено урбанистичким пројектом, у Кошутњаку ће бити изграђена мултифункционална дворана за борилачке спортове, која ће бити у служби развоја теквонда, рвања, џудоа и карате спорта, а простор за рад биће доступан и Савезу за спортско пењање и Стрељачком савезу Србије. Радови на изградњи вештачке стене за спортско пењање се приводе крају.  У оквиру трим - зоне, на бесплатно коришћење, стављени су у функцију и адаптирани терени за кошарку, одбојку и мали фудбал. Обновљен је и надограђен комплекс хотелског смештаја, који послује и по комерцијалним принципима, и тако да на дневном нивоу угости и бројне рекреативце и друге посетиоце.

 Један од делова будућег изгледа I Националног тренинг центра
 
''Ради се на унапеђењу инфраструктуре али и на континуираној модернизацији када је реч о опреми и усавршавању стручних кадрова. Данас смо у могућности да понудимо велики спектар услуга свим професионалним спортистима, рекреативциа али и нашем грађанству. Са поносом још могу да истакнем да од свог оснивања, Завод за спорт и медиицину спорта РС представља и научно истраживачку базу када је реч о подацима тестирања професионалних спортиста. У плану је да се изврши и реконструкција управне зграде Завода, чиме би се увезале лабораторије за медицину, психологију, аналитику у спорту и ИНДОК одељење, а све у циљу како би се подигао ниво услуга у оквиру јединствене установе спорта'', истиче Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта РС.

Више icoMore


22.10.2019.

Присуство Завода за спорт и медицину спорта РС у компанији Медиспорт

У италијанском граду Латина, представници Завода за спорт и медицину спорта РС по први пут су обишли представништво компаније Медиспорт. Присуствовали су курсу и едукацији који је италијански тим организовао.

Обзиром на вишегодишњу добру сарадњу са компанијом Медиспорт и њиховим представницима у Србији, планирана је и евентуална набавка нове технологије и апарата из области физикалне медицине и рехабилитације.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа >

                      
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.