Линија
Republicki zavod za sport
22.02.2019.

Успешна атлетичарка на моторичким тестирањима

Наташа Ћулафић обавила је моторичка тестирања у лабораторији за моторичка истраживања и аналитику у спорту.

 
Наташа је припадница Гарде Војске Србије и вицешампионка државе у полумаратону. На Светском првенству у маратону 2018. је освојила сребрну медаљу и исте  године проглашена је за најбољу спортисткињу Војске Србије.

Више icoMore


22.02.2019.

Фудбалер на тестирањима у Заводу

Добра постура тела представља усклађеност и функционалност свих компоненти локомоторног система у било ком покрету или положају, и представља основ за квалитетно извођење активности.

 
Развој  тродимензионалних (3D) технологија обезбедио је нове могућности и знатно прецизнија постурална мерења која се могу извршити у Заводу путем  компјутеризоване 3D постуралне анализе тела.
 
Компјутеризована 3D кинематичка анализа односи се на усклађеност главних регија: стопала и скочног зглоба, колена, доње регије леђа, карлице и кука, горње регије леђа, рамена, главе и врата.
 
Фудбалер је прошао и теренска тестирања специфичном батеријом тестова за фудбал.

Више icoMore


22.02.2019.

''Serbian Open''

IV Међународни ''Serbian Open Indoor Meeting'' одржао се 20. фебруара. У Атлетској дворани на Бањици, наступио је велики број атлетичара из Србије, региона, као и других европских држава.

 Шпановићева и Колашинац на контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС
 
Главна звезда је била Ивана Шпановић, која је наступила у дисциплини скок удаљ. То јој је била последња провера пред Европско првенство у Глазгову, које је на програму од 1. до 3. марта. Провера је била више него успешна, Ивана је дошла до личног рекорда у сезони са 6,92.
 
Асмир Колашинац бацио је куглу 20.34 метара и заузео друго место на такмичењу.
 
Милица Гардашевић заузела је друго место у скоку удаљ са сјајним резултатом од 6.51 метар и одличном серијом скокова.
 
Амела Терзић спремила се за Европско првенство у Глазгову, победом на Сербиан Опену. Она је била најбоља у трци на 1.500 метара.
 
Елзан Бибић победио је на трци на 1.500 метара резултатом 3:43,22. Новопазарски атлетичар био је сјајан у финишу трке.
 
Страхиња Јованчевић блистао је у скоку удаљ и победио са 7.85 метара.

Више icoMore


22.02.2019.

Тенисер на изокинетичкој дијагностици

Применом изокинетичког динамомета пружа увид у процену неуромишићних функција.

 
Изузетно прецизно мерење великог броја варијабли различитих покрета сегмената тела у великом опсегу различитих брзина и режима рада.

Више icoMore


20.02.2019.

Ђоковић најбољи спортиста планете

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић проглашен је за светског спортисту године по избору Академије "Лауреус". То је четврти пут да српски тенисер добија велику награду. Ђоковић је већ три пута биран за најбољег: 2012, 2015. и 2016.

 
Ђоковић је до новог признања дошао победивши фудбалере Килијана Мбапеа, Луку Модрића, кошаркаша Леброна Џејмса, возача Формуле 1 Луиса Хамилтона и атлетичара Елијуда Кипчогеа, чиме се изједначио са легендарним Јусејном Болтом, који је такође четири пута током каријере добијао чувени пехар.
 
Награда се по седми пут додељивала у Монте Карлу.
 
Српски тенисер је у другој половини 2018. освојио Вимблдон, Мастерс у Синсинатију, УС опен и Мастерс у Шангају. 

Више icoMore


19.02.2019.

Фудбалер ФК Чукарички на прегледима и тестовима у Заводу

Млади фудбалер Чукаричког обавио је све неопходне прегледе којим се утврђује здравствени статус спортиста.

 
У спортско-медицински преглед улази:
  • Физикални преглед по системима органа
  • Антропометрија: мерење телесне висине, телесне масе, одређивање телесне композиције – проценат телесних масти, мишића, коштаног ткива и воде
  • Електрокардиографија (ЕКГ)
  • Спирометрија
  • Лабораторијска анализа крви (комплетна крвна слика, седиментација, биохемијске анализе: гликемија, уреа, укупни холестерол, триглицериди, трансаминазе, гвожђе у серуму)
  • Ултразвучни преглед срца
  • Функционални тест оптерећења – контрола утренираности

Више icoMore


13.02.2019.

Млади тенисер из Осјека на моторичким тестирањима

Тестирања  у лабораторији за моторичка истраживања и аналитику у спорту на изокинетичком динамометру и реализација теренских моторичких тестова у Националном тренинг центру


Више icoMore


12.02.2019.

Ватерполиста Радничког из Крагујевца и фудбалер ФК Црвена звезда на тестирањима у Заводу

Завод за спорт и медицину спорта РС је јединствена установа у Србији из разлога што на једном месту постоје сви услови за једног врхунског спортисту. Медицински тим са својим специјалистима медицине спорта, кардиолозима, педијатрима, пулмолозима, физијатрима утврдјује здравствени статус спортиста и свих активних учесника у спорту.

 
Стручњаци за аналитику у спорту утврђују  степен утренираности и ризике за повређивање применом моторичких тестова који могу да се изводе у посебним лабораторијским условима али и у простору за тренинг или такмичење спортиста.
Ангажовање психолога подразумева рад на успостављању адекватне психолошке припреме младих спортиста и врхунских такмичара.

Више icoMore


8.02.2019.

Женски фудбалски клуб Спартак на моторичким тестирањима

Теренска тестирања ЖФК Спартак

 
Фудбалерке ФК Спартак обавиле су моторичка тестирања општом батеријом тестова. Тестирања се реализују у складу са потребама спортиста и уз сагласност тренера. Стручњаци за аналитику у спорту уједно дају извештаје са тестирања као и сугестију како би се унапредила радна способност такмичара. 

Више icoMore


8.02.2019.

У СУСРЕТ ДРУГОЈ СРПСКОЈ МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ МЕДИЦИНЕ СПОРТА

Уважене даме и господо, драге колеге,

 
Завод за спорт и медицину спорта РС је у мају 2015 године одржао изузетно успешну Прву Српску међународну конференцију спортске медицине са партнерима из ортопедске болнице Аспетар, Катар. Прошло је 4 године од овог великог научног догађаја када смо као домаћини угостили највећа имена спортске медицине широм света. Настављајући традицију, част ми је да Вас позовем да будете део:
 
Друге Српске међународне конференције спортске медицине која ће бити одржана од 23. до 25. маја 2019. године у Београду.
 

Више icoMore


Странице: < Претходна 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа >

                     
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.