Линија
Republicki zavod za sport
1.08.2019.

Базен и сауна нису доступни за кориснике до 15. августа

Због редовног годишњег техничког одржавања сауна и затворени базен неће радити до  15. августа.


Више icoMore


29.07.2019.

Кошаркаши на моторичким тестовима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Тестирања на изокинетичком динамометру

          Тестирање на изокинетичком динамометру омогућава:

  • Праћење односа различитих мишићних група које изводе одређени  моторички задатак, као и напредак способности након спровођења ретеста;
  • анализу записа  на основу  које може да се уочи  тежина и специфичност повреде, уз прецизне информације о скривеним узроцима повреда и јасну оцену пада способности;  
  • безбедну примену у фази рехабилитације, где се уједно и прати опоравак функција повређеног спортисте.

Више icoMore


29.07.2019.

Отворено пливалиште Кошутњак неће радити 29. и 30. јула.

Рекреативно пливање доступно у Националном тренинг центру Завода

Због лоших временских услова пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС  неће радити 29. и 30. јула.

За рекреативно пливање доступан је затворени базен у оквиру Националног тренинг центра који нуди и друге организоване и индивидуалне спортско-рекреативне активности.


Више icoMore


29.07.2019.

Завршен Европски фестивал младих у Бакуу

Србија освојила четири медаље на EYOF-у

Европски олимпијски фестивал младих (EYOF) у Бакуу свечано је завршен. Србија је освојила четири медаље, три бронзе и сребро.
Сребром се окитила Нина Станисављевић (пливање, 50 м слободно, која је носила заставу на свечаном затварању), а бронзама Александар Рајачић (џудо, 73 кг), Томислав Исаиловић (скок удаљ) и кошаркаши. Најуспешнија нација је Русија са 66 медаља (28-17-21).


Више icoMore


26.07.2019.

Завршен спортски камп и први циклус школе пливања у Кошутњаку

Нови циклус бесплатне школе пливања Завода од понедељка 29. јула

Завршене су и бесплатне школе спорта које је Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије организовао за основце и средњошколце са територије Београда, а нови циклус бесплатне школе пливања почиње од понедељка 29. јула.

С обзиром на то да је данас званично завршен летњи спортски камп и први циклус школе пливања, сви учесници су добили дипломе као потврду за новостечене спортске вештине и подсетник на  лепо дружење. Школа пливања наставља са радом још месец дана, односно од понедељка 29. јула до 31. августа, а пријаве за бесплатан курс пливања су у току. 

Велики број деце различитог узраста узело је учешће овог лета у летњем спортском капму и школи пливања  коју су водили професори  спорта и физичког васпитања Завода за спорт и медицину спорта РС.


Више icoMore


25.07.2019.

Базени Кошутањак

Највеће пливалиште у Београду

Оно што посебно привлачи посетиоце је пријатан амибјент у природи, окружен крошњама дрвећа и травом, далеко од градске вреве. Отворених базена на Кошутњаку има пет, и у свима можете уживати онако како желите.Ценовник услуга није се мењао у односу на прошлу годину. Дневна улазница је 250 динара, полудневна карта (од 15 сати) износи 180, а за дете до 7 година старости  улаз је 100 динара. Деца до 3 године не плаћају карту, а средом, уз ђачку књижицу, основци и средњошколци имају слободан улаз. Школарци до 12 година старости на пливалиште могу ући у присуству родитеља или пунолетног лица.

Радно време базена  је од 10 до 19 сати сваког дана. Посетиоцима је доступна и теретана стационирана у оквиру пливачког комплекса. У радно време пливалишта дежура медицинска служба Завода за спорт и медицину спорта РС, као и службено лице МУП-а  Чукарице.

 

Током лета се реализује бесплатна школа пливања. Други циклус програма пливања биће одржан  од 25. јула до 30. августа. Бесплатно рекреативно пливање биће реализовано сваким радним даном од 8 до 10 ујутро на рекреативном и школском базену Завода за спорт и медицину спорта РС.

Корисницима је на располагању и унутрашњи базен у Дому спортова И Националног тренинг центра.


Више icoMore


25.07.2019.

Ивана Шпановић у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У Заводу за спорт и медицину спорта РС најуспешнија атлетичарка Србије Ивана Шпановић обавила је  медицинске прегледе и друга тестирања.

У складу са Правилником о утврђивању способности спортиста за обављање спортских активности и учествовање на спортским такмичењима активни учесници спортских активности прегледе и друга мерења раде на сваких шест месеци у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Оверавањем такмичарског картона, од стране лекара медицине спорта, даје се сагласност за активно бављење спортом.

Једном годишње све националне селекције и сви професионални спортисти у обавези су да обаве ултразвук срца.


Више icoMore


25.07.2019.

Завршен Летњи спортски камп и прва смена Летње школе пливања за ђаке основних и средњих београдских школа

У Националном тренинг центру и на отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС сутра је последњи дан Летњег спортског кампа и прве смене Летње школе пливања, који су организовани током летњег распуста за ђаке основних и средњих београдских школа. Забележен је велики број учесника у бесплатној рекреацији која је реализована у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда.
 

Друга смена Летње школе пливања отпочиње од понедељка и позивамо основце и средњошколце да нам се придруже у што већем броју.


Више icoMore


24.07.2019.

Изокинетичкa дијагностика у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту

Изокинетички динамометaр HUMAC NORM

Изокинетичка дијагностика је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе). Математичком анализом тестова се добија детаљан увид у стање функције зглоба, међусобни однос агониста и антагониста и билатерално поређење истих мишићних група. На изокинетичком апарату се отпор прилагођава индивидуалним могућностима, с тим у вези, избегнута су било каква оштећења и преоптерећење.


Више icoMore


23.07.2019.

Репрезентативци и стипендисти у у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Редовни здравствени прегледи у ЗСМСРС

На основу Правилника о условима за обављање здравствених прегледа спортиста, у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије свакодневно се врше прегледи и тестирања спортиста.

Данас су своје прегледе урадили: дизачи тегова Тамаш Кајдочи, Тивадар Кајдочи и Ервин Розник, теквондисти Никола Вучковић и Драшко Јованов, тенисер Марко Миладиновић, као и фудбалер Црвене звезде Милош Дегенек.

Здравственим прегледом се утврђује здравствена способност спортисте у односу на специфичност појединих грана спорта и општи утицај физичке активности на његово здравље. Здравствени прегледи се обављају, као: редовни, периодични (општи и посебни) и ванредни.


Више icoMore


Странице: < Претходна 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.