Линија
Republicki zavod za sport
4.11.2019.

Сајам спорта

Осми међународни сајам спорта одржаће се од 22. до 24. новембра 2019. године у халама 1 и 1А београдског сајма. Министарство омладине и спорта РС припрема и организује ову веома значајну манифестацију за српски спорт.

Завод за спорт и медицину спорта РС, као и сваке године, учествује на Сајму спорта. Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту и Центар за медицину и психологију спорта обављаће тестирања свих заинтересованих.

Више icoMore


30.10.2019.

СОФА ОПЕН 2019

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, Кнеза Вишеслава 72

Више icoMore


30.10.2019.

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС на Малом сајму спорта у Прибоју

Пети Мали сајам спорта је одржан у Прибоју. Уз помоћ добрих домаћина, челника општине Прибој и водећих људи Спортског савеза Прибоја, направљена је одлична увертира за 8. Међународни сајам спорта у Београду.

 
Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, рођени Прибојац, истакао је: ''Поносан сам што сте се одазвали и у оваквом броју подржали ову спортску манифестацију. Надам се да ће Прибој, град са потенцијалом, и убудуће практиковати да се млади едукују и тако још више интегришу у систем спорта како би крупним корацима грабили ка великим спортским резултатима. Спорт има важну улогу на свим пољима људског живота, јер је редовна спортска активност један од кључних чинилаца здравог живот. Позитивни аспекти редовне спортске активности очитавају се код физичког и менталног здравља, као и психосоцијалног развоја.''
 
Завод за спорт и медицину спорта РС, поред директора, представљали су и стручни сарадници Завода, лекари спортске медицине и професори физичке културе.
 
На Сајму је учествовало 17 клубова и преко 800 спортиста, приказани су спортови од планинарства, рафтинга, борилачких и дворанских спортова, а малишани из свих сеоских школа и неки из оних у центру су се од терена до терена са великом радошћу шетали и дружили се. Актуелни олимпијски шампион и председник ССС Давор Штефанек дружио са малишанима и позвао их да дођу у Београд на Сајам спорта и виде комплетну слику спорта у Србији.

Више icoMore


29.10.2019.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС у Анталији на састанку ФИМС – а

У периоду од 25 – 27. октобра, директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић присуствовао је годишњем састанку Колаборативних центара ФИМС-а. Директор Бојовић презентовао је рад Завода за спорт и медицину спорта РС за претходну годину.

Састанку су присуствовали и директори осталих Колаборативних центара, а значајност истог се огледа у важности тема о којима се разговарало обзиром да се ближи олимпијска година и Токио 2020.
 
Председник ове међународне организације проф. Фабио Пигози, оценио је Завод за спорт и медицину спорта РС као једну од најозбиљнијих чланица које могу бити лидери читавог региона.
  
ЗСМСРС ће у наредних 10 месеци бити укључен у веома важне пројекте и активности, обзиром да предстоје Олимпијске игре и важне активности које морамо реализовати до почетка истих.
 
На поменутом скупу потврђено је и активно учешће ЗСМСРС као партнера предстојеће Светске конференције медицине спорта у Атини 2020. године.
 
Посету смо изкористили како бисмо обишли и велики тренажни центар Глориа спорт арена који је у исто време био и наш домаћин заједно са др Алијем Ердоганом.

Више icoMore


23.10.2019.

Јесењи дани у Кошутњаку

На надморској висини од 250 метара, у градским општинама Чукарица и Раковица, простире се парк - шума и градско излетиште Кошутњак. Некада је на овом простору било пуно кошута и претпоставља се да је парк по томе и добио име. 

У срцу Кошутњака своје место је нашла и научно – истраживачка установа, Завод за спорт и медицину спорта РС, која у себи поседује спортско - рекреативни центар. Ту су игралишта за фудбал, одбојку, кошарку, рукомет, атлетски стадион, пет отворених и један затворени базен.
 
Када говоримо о Кошутњаку, не можемо да не поменемо Трим стазу. Завод за спорт и медицину спорта РС је финансирао реконструкцију стазе и сада на њој уживају спортисти и рекреативци. Стаза је реконструисана у целој дужини од 1.200,00 метара. Кошутњак нуди садржаје за све генерације и за све врсте активности.
 
''Циљ је да вратимо рекреативце и спортисте на Кошутњак и да Кошутњаку и Заводу за спорт и медицину спорта РС дамо сјај какав му доликује. Позивамо све да користе стазу и друге изграђене и реконструисане терене и да воде рачуна о њима, а позивам и све савезе да користе ове и остале капацитете I Националног тренинг центра'', наводи директор ЗСМСРС Горан Бојовић.
 
Шума Кошутњак је једно од омиљених и најлепших природних богатства Београда и једно од омиљених места његових грађана. Свакако, овде можете пронаћи велики број садржаја, а на вама је да изаберете најомиљенији.
 
Завод за спорт и медицину спорта РС Вам жели да у овим лепим јесењим и даље сунчаним данима уживате и тренирате на нашим теренима.

Више icoMore


23.10.2019.

Завод за спорт и медицину спорта РС у служби грађана Србије

I Национални тренинг центар - Јединствени регионални центар

На површини спортског комплекса Завода за спорт и медицину спорта РС, у оквиру ког делују и лабораторије медицине и психологије спорта као и ИНДОК одељење и научно - истраживачки центар Србије за моторичка истраживања и аналитику у спорту, отпочела је изградња нових, савремених објеката у интересу стварања бољих услова за развој спорта на нивоу Републике. Како је предвиђено урбанистичким пројектом, у Кошутњаку ће бити изграђена мултифункционална дворана за борилачке спортове, која ће бити у служби развоја теквонда, рвања, џудоа и карате спорта, а простор за рад биће доступан и Савезу за спортско пењање и Стрељачком савезу Србије. Радови на изградњи вештачке стене за спортско пењање се приводе крају.  У оквиру трим - зоне, на бесплатно коришћење, стављени су у функцију и адаптирани терени за кошарку, одбојку и мали фудбал. Обновљен је и надограђен комплекс хотелског смештаја, који послује и по комерцијалним принципима, и тако да на дневном нивоу угости и бројне рекреативце и друге посетиоце.

 Један од делова будућег изгледа I Националног тренинг центра
 
''Ради се на унапеђењу инфраструктуре али и на континуираној модернизацији када је реч о опреми и усавршавању стручних кадрова. Данас смо у могућности да понудимо велики спектар услуга свим професионалним спортистима, рекреативциа али и нашем грађанству. Са поносом још могу да истакнем да од свог оснивања, Завод за спорт и медиицину спорта РС представља и научно истраживачку базу када је реч о подацима тестирања професионалних спортиста. У плану је да се изврши и реконструкција управне зграде Завода, чиме би се увезале лабораторије за медицину, психологију, аналитику у спорту и ИНДОК одељење, а све у циљу како би се подигао ниво услуга у оквиру јединствене установе спорта'', истиче Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта РС.

Више icoMore


22.10.2019.

Присуство Завода за спорт и медицину спорта РС у компанији Медиспорт

У италијанском граду Латина, представници Завода за спорт и медицину спорта РС по први пут су обишли представништво компаније Медиспорт. Присуствовали су курсу и едукацији који је италијански тим организовао.

Обзиром на вишегодишњу добру сарадњу са компанијом Медиспорт и њиховим представницима у Србији, планирана је и евентуална набавка нове технологије и апарата из области физикалне медицине и рехабилитације.


Више icoMore


22.10.2019.

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС у посети Cosmed – у

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС, са помоћницом директора Завода спец. др мед. Тамаром Гавриловић, обишли су компанију Cosmed у Риму са којом наша установа има дугогодишњу сарадњу.

Посета је била део стандардне едукације и обуке али и шанса да се Завод за спорт и медицину спорта РС упозна са новинама на пољу функционалне дијагностике у савременој медицини спорта.

Више icoMore


18.10.2019.

Раст Националног тренинг центра ЗСМСРС

Спортско - рекреативни центар на Кошутњаку добија потпуно ново рухо. Урађена је реконструкција постојећих терена на отвореном, а ради се и на изградњи нових садржаја у оквиру Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС. Међу планираним објектима су мултифункционална дворана за разне врсте спортова, затворени олимпијски базен, стадион са трибинама и атлетским стазама и тениски клуб.

Када су у питању спортски садржаји, на месту постојећег фудбалског терена планирана је изградња модерног стадиона са 640 седећих места и зеленим кровом који би се користио за рекреацију.
 
Радови на изградњи нове спортске мултифункционалне дворане су у току. У оквиру мултифункционалног објекта налазиће се тренинг садржаји за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, спортско пењање и дизање тегова.
 
Инвеститор наведених радова је Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Више icoMore


18.10.2019.

Европско првенство у саватеу

Протеклог викенда у Ђенови, у Италији, завршено је Европско првенство у саватеу. Репрезентативци Србије освојили су пет медаља у дисциплини асо, чиме је у укупном пласману наша земља заузела треће место.

 Репрезентативци Србије у саватеу на припремама и тестирањима у ОСК ''Караташ'' ЗСМСРС
 
Златну медаљу у категорији до 60 килограма, освојила је Кристина Џолић из СК "Војводина Нови Сад". Србију је на овом такмичењу представљало 7 такмичара.
 
Сребрне медаље су освојили, у категорији до 65 килограма, Јелена Седоглавић из КБС "Нови Сад" и Нада Миладинов из СК "Арена Иђош" у категорији до 48 килограма. Радоје Стевановић из СК "Горан Остојић Београд" освојио је сребро у категорији до 65 килограма. Бронзану медаљу у категорији  до 80 килограма освојио је Игор Пантић из СК "Војводина Нови Сад".

Више icoMore


Странице: < Претходна 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.