Линија
Republicki zavod za sport
5.06.2019.

Репрезентативци Србије на прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

 Редовне контролне прегледе обавили су рукометашица Јелена Терзић и ватерполиста Душко Пијетловић


Више icoMore


4.06.2019.

Амбуланта спортске медицине Ташмајдан не ради од понедељка 10. јуна

Лекарски прегледи биће реализовани на Одељењу медицине спорта Кошутњак

Амбуланта спортске медицине Ташмајдан неће радити од понедељка 10. jуна до краја августа. Током летњих месеци преглед активних учесника спортских активности преузима Одељење медицине спорта Кошутњак.
Медицински прегледи и тестирања учесника у спортским активностима могу да се закажу сваког радног дана на 011 3555 - 460 у времену од 10 до 15 сати.

Више icoMore


4.06.2019.

Спортисти Савеза слепих и слабовидих и репрезентативка у саватеу на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Спортисти Савеза слепих и слабовидих и репрезентативка Србије у саватеу обавили су прегледе и тестирања у Кошутњаку.

Примарна активност Завода за спорт и медицину спорта РС односи се на утврђивање здравственог статуса и функционалних способности спортиста свих категорија, у интересу очувања здравља и радне способности.

Више icoMore


3.06.2019.

Репрезентативне селекције спортиста на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Врхунски такмичари савате спорта и стрелци на редовним мерењима

Основни медицински прегледи и функционални тестови представљају примарни део прегледа спортиста, потом следе моторичка и психолошка тестирања.
 
Када говоримо о функционалном тестирању, оно, између осталог, служи да се добије јасан увид у спортску форму такмичара. 
 
На основу спроведеног тестирањана покретној траци или неком другом ергометру (бициклергометар, веслачки, кајакашки, пливачки ергометар), добија се низ измерених и изведених параметара, помоћу којих се утврђује ниво функционалних способности и одређују индивидуалне тренажне зоне оптерећења, односно срчана фреквенција или пулс на коме ће се остварити тренажни циљеви. 
 
Резултати тестова служе и за израду плана и програма тренинга у интересу подизања спортске форме такмичара. 

Више icoMore


31.05.2019.

ОСК Караташ током лета база за перспективне спортисте

Спортски објекат Завода за спорт и медицину спорта у служби здравља и спорта

 
У време лета на простору Омладинског спортског кампа Караташ, који омогућава смештај за 350 корисника, реализују се бројне припреме спортиста различитих категорија. Велики спортски комплекс је у служби развоја школског, универзитетског и врхунског спорта. У функцији је савремена спортска инфраструктура за развој рукомета, кошарке, одбојке, тениса, а постоје  и  терени за фудбал и одбојку на песку. У оквиру пространог комплекса налази се савремена трим-стаза и стена за спортско пењање, а оформљена је и учионица за теоретску наставу.
У договору са лекарима, психолозима и стручњацима за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС врше се медицински прегледи, психодијагностика и моторичка мерења. 

Више icoMore


29.05.2019.

Редовне контроле спортиста у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Женска кошаркашка репрезентација Србије У-18

Медицински прегледи врхунских такмичара се обављају у складу са Правилником о утврђивању здравствене способности спортиста и такмичара,  где  је јасно одређена врста медицинских прегледа  и тестирања за сваку категорију спортиста.
 
Степен утренираности, као и ризике за повређивање, утврђују стручњаци који се баве аналитиком у спорту и моторичким тестирањима.
 
У Заводу за спорт и медицину спорта РС врши се психодијагностика  и процена такмичарске припремљености свих категорија спортиста.

Више icoMore


27.05.2019.

Додељене "Мајске награде" најбољима у спорту

Директор Завода на додели признања најбољим спортистима

Највише спортско признање у Србији "Мајска награда", додељено је 43. пут, у Дому Народне Скупштине, најзначајнијим појединцима и клубовима за 2018. годину. Награде су примили Спортски савез општине Пожаревац, за територијални савез, лауреат за спортску организацију је КК Црвене Звезада, спортиста у олимпијском спорту, ватерполиста Милан Алексић, спортиста у неолимпијском спорту, Јасмина Анђелковић, куглање, спортиста са инвалидитетом, Дејана Бачко, теквондо, спортски стручњак, Стојан Добров, спортски функционер Немања Марјан, спортски новинар Недељко Иљукић, а награде за животно дело постхумно су добили Мирко Бутулија и Милош Митић.

Више icoMore


21.05.2019.

У СУСРЕТ ДРУГОЈ СРПСКОЈ МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ МЕДИЦИНЕ СПОРТА

Уважене даме и господо,

Завод за спорт и медицину спорта РС је у мају 2015. године одржао успешну Прву Српску међународну конференцију спортске медицине  са партнерима из ортопедске болнице Аспетар, Катар. Прошло је 4 године од овог великог научног догађаја када смо као домаћини угостили највећа имена спортске медицине широм света. Настављајући традицију, част нам је да Вас позовемo да будете део Друге Српске међународне конференције спортске медицине која ће бити одржана од 23. до 25. маја 2019. године у Београду. Подршку и помоћ смо добили и од Министарства омладине и спорта РС.

Опширније


Више icoMore


21.05.2019.

Женска ватерполо селекција на припремама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Сениорке на припремама у базен-хали Кошутњак

У уторак и среду, 21. и 22. маја,  у базен-хали Завода за спорт и медицину спорта РС репрезентативке Србије у ватерполу обавиће припреме пред одлазак на турнир. Женска ватерполо селекција узеће учешће на турниру на коме учествује 12 репрезентација, а који се одржава од 24. до 27. маја у Брну, у Чешкој Републици.

Више icoMore


21.05.2019.

Завршава се зимска сезона купања на олимпијском базену Отвореног пливалишта Кошутњак

Припрема пливалишта за летњу сезону купања

 
Зимска сезона купања на пливалишту Кошутњак завршава се у среду 22. маја. Последњи радни дан базен-хале у Кошутњаку биће реализован по уобичајеној сатници. Од четвртка 23. маја отпочињу припреме за летњу купалишну сезону. Летња сезона купања на Отвореном пливалишту Кошутњак предвиђено је да траје од јуна до краја августа. 

Више icoMore


Странице: < Претходна 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Следећа >

                      
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.