Линија
Republicki zavod za sport
15.03.2020.

Министар Удовичић позвао на јединство и одговорност

''Нема места паници, али важно је да се придржавамо свих мера Владе Србије. Да сви заједно будемо тим, да шаљемо одговорне и савесне поруке. Прво је да заштитимо грађане, све који су у систему спорта, од професионалаца до аматера јер је здравље на првом месту. Затим, организација такмичења на националном и међународном нивоу и треће да будемо у директној комуникацији, да видимо системски како ћемо функционисати. Сарадња је и до сада била добра, али желим да је подигнемо на још виши ниво. И да сви заједно имамо одговаран приступ да би живот функционисао и даље'', рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.


Више icoMore
13.03.2020.

Делујмо превентивно и будимо одговорни према себи и другима

У Републици Србији је данас, до 8 часова регистрован 31 случај COVID 19. У националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 214 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја. Особе које имају симптоме респираторне инфекције, прехладе, треба да остану код куће, али да буду у сталном телефонском контакту са епидемиолошком службом или својим надлежним лекаром.

НОВИ КОРОНА ВИРУС - КАКО ДА СЕ ЗАШТИТИТЕ?

Телефони епидемиолошке службе за све информације
Специјалан број Министарства здравља
за питања у вези са коронавирусом: 
064 8945 235
Институт за јавно здравље Србије
"Др. Милан Јовановић Батут":
011 2684 566

Више icoMore


12.03.2020.

Информације о коронавирусу COVID-19

Од 24. фебруара 2020. године у Републици Србији се примењују кориговани алгоритми за поступање сходно развоју епидемиолошке ситуације у свету, посебно у Италији, као и на основу до сада стечених сазнања о карактеристикама инфекције и узрочника.

Подручјем интензивне трансмисије вируса се сматрају државе или њихови делови у којима се региструју у већем броју случајеви за које није могуће утврдити ланац трансмисије. У овом тренутку подручјима интензивне трансмисије вируса SARS-CoV-2 сматрају се: НР Кина (нарочито град Вухан у провинцији Хубеј), Република Кореја (Јужна Кореја), Сингапур, Јапан, Иран и Италија. Што се Италије тиче, Министарство спољних послова издало је 24. фебруара саопштење у коме српским држављанима препоручује да не путују у она подручја која је италијанска влада одредила као критична. У њих спада десет општина око Лодија (Бертонико, Казалпустерленго, Кастелђерундо, Кастиљоне Д'Ада, Кодоњо, Фомбио, Малео, Сан Фиорано, Сомаља, Теранова деи Пасерини) у регији Ломбардија и једна општина, Во', у регији Венето. Та подручја су изолована и под надзором су италијанских власти. За остатак Италије нису предвиђена никаква друга ограничења.
 
Путнике који долазе из подручја интензивне трансмисије вируса, уколико имају симптоме респираторног обољења са повишеном телесном температуром, молимо да се јаве телефоном на број 064 8945 235 који је отворило Министарство здравља. 
 
У свету је пријављено укупно 118.629 оболелих од инфекције изазване новим коронавирусом (COVID-19), укључујући 4292 смртна исхода. Случајеви COVID-19 су регистровани у укупно 105 земаља и на једном броду укотвљеном у луци Јокохама у Јапану. У Европи је регистровано 18.077 потврђених случајева инфекције новим коронавирусом и 716 смртнх исхода (631 у Италији, 35 у Шпанији, 33 у Француској, шест у Уједињеном Краљевству, четири у Холандији, три у Швајцарској, два у Немачкој и два у Сан Марину).
 

Више icoMore


11.03.2020.

Донација GIZ – а Заводу за спорт и медицину спорта РС

Друштво за међународну сарадњу (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit - GIZ) донирало је Заводу за спорт и медицину спорта РС два аутомобила. GIZ је пружалац услуга у области међународне сарадње за одрживи развој и образовање. Сарађује са предузећима, актерима цивилног друштва и научним институцијама.

Захвални,
Завод за спорт и медицину спорта РС

Више icoMore


10.03.2020.

64 ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА ЗАВОДА ЗА СПОРТ И МЕДИЦИНУ СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

''Изузетно смо поносни на све оно што смо у протеклих 6 година урадили и тако допринели да Завод данас буде то што јесте – Национални тренинг центар отворен за све грађане, рекреативце и спортисте који желе да брину о свом здрављу и остварују врхунске резултате. Захваљујући раду целог тима и несебичној помоћи Министарства спорта и омладине на челу са министром Вањом Удовичићем, ова институција чини све да унапреди, прошири и побољша капацитете и активности, али и да шири и размењује открића, технологије и знања у области спортске медицине и буде домаћин великих међународних догађаја. Планирани пројекти везани за инфраструктуру напредују, а пројекат изградње две вештачке стене за спортско пењање о коме сам говорио прошле године је у међувремену завршен и недавно је добио и званични сертификат од стране Међународне Федерације за спортско пењање. Сада имамо боулдер стену дужине 36 метара и другу висине 15 метара, чија је намена за тежинско, брзинско и рекреативно пењање што нам отвара врата за организацију великих такмичења, тако да је Београд већ потенцијални организатор Европског купа у спортском пењању у августу месецу ове године. Радови на пројекту Мултифункционалне дворане за разне врсте спортова напредују из дана у дан и да пројекат полако добија свој коначни изглед савременог и модерног центра на светском нивоу. Завод је 2015. и 2019. био домаћин Међународне конференције медицине спорта. Србија је након тога оцењена као сјајан домаћин и колаборативни члан ФИМС-а са великим потенцијалима, и са огромном заслугом на промоцији спортске медицине у региону и шире. Главни задатак и мисија Завода у 2020. години је да покушамо да заслужимо и добијемо организацију Светског конгреса медицине спорта 2024. за коју ћемо се кандидовати у септембру месецу ове године у Атини. Кандидатура је част и привилегија да се овако један велики догађај доведе у нашу земљу'', закључује директор ЗСМСРС Бојовић.

Завод за спорт и медицину спорта РС уручио је захвалнице Фудбалском савезу Србије, Кошаркашком савезу Србије, Одбојкашком савезу Србије, Пливачком савезу, Ватерполо савезу, Сртељачком савезу, Савезу за школски спорт и баскеташима Србије. Појединачне захвалнице су добили Слободан Гејо, тренери Марина Маљковић, Слободан Ковач и Дејан Станковић.
 
Министар омладине и спорта РС Вања Удовичић се током свечаности у Клубу посланика захвалио свима који су веровали у идеју Завода за спорт и медицину спорта РС и несебично давали себе у развоју ове институције.
''Желим вам много година у којима ћете обарати сопствене рекорде и постављати високе циљеве. Срећан вам 64. рођендан'', рекао је министар Удовичић.

Више icoMore


10.03.2020.

Прослава Завода за спорт и медицину спорта РС

У Клубу Посланика, обележено је 64 година рада и постојања Завода за спорт и медицину спорта РС. Уз многобројне званице, прослави је присуствовао и министар омладине и спорта РС Вања Удовичић, државни секретар министарства омладине и спорта Предраг Перуничић, као и наш прослављени фудбалер Дејан Станковић, нови тренер ФК Црвена звезда.

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, г. Горан Бојовић, поздрављајући присутне изјавио је: "Завод за спорт и медицину спорта РС као јединствени центар у региону, интегрише спорт и медицину спорта у оквиру једне установе која годинама уназад развија професионални и образовни мултидисциплинарни систем који данас функционише у складу са највишим стандардима. Данас смо у могућности да понудимо велики спектар услуга свим професионалним спортистима, рекреативцима али и нашем грађанству. Са поносом још могу да истакнем да од свог оснивања, Завод за спорт и медицину спорта РС представља и научно истраживачку базу када је реч о подацима тестирања професионалних спортиста. Уз континуирану модернизацију када је реч о опреми и усавршавању стручних кадрова, константно радимо и на унапеђењу инфраструктуре. Реконструкцијом отворених игралишта грађани су добили нове и бесплатне терене на коришћење. Завод за спорт и медицину спорта РС као Национални тренинг центар, плански надограђује кућу свих спортиста, рекреативаца, перспективних и професионалних спортиста. Уз велику подршку Министарства омладине и спорта, спортско-рекреативни центар и научно-истраживачка делатност у Кошутњаку представљају важну зону врхунског спорта, јер спортисти на једном месту имају најбоље услове за припреме, смештај и комплетну здравствену заштиту. Изградњу две стене за спортско пењање смо завршили. У скорашње време очекује нас организација међународног такмичења у планинарству. Крајем године подносимо кандидатуру за организацију међународне конференције спортске медицине, увелико смо у реализацији пројекта мултифункционалне дворане. У наредним месецима креће се у реконструкцију управне зграде, чиме би се увезале лабораторије за медицину, психологију, аналитику у спорту и ИНДОК одељење. Изградњом нових садржаја и реконструкцијом постојећих, наша фирма је смештена у сами врх светских спортских института''.
 
   
 
На крају свечаности, директор ЗСМСРС је уручио захвалнице савезима, удружењима и појединцима за изузетне резултате и допринос у име развоја спорта у земљи и свету.
 
И након више од шест деценија рада, наша научно - истраживачка установа у Кошутњаку заузима значајно место у систему спорта Републике, а ужива и велико поверење шире спортске јавности. Истим интензитетом научна установа спорта подстиче рекреацију и друге програме осмишљене да се очува здравље, унапреди физичка способност деце и младих и подигне квалитет живота суграђана.

Више icoMore


9.03.2020.

Завод за спорт и медицину спорта РС обележава 64. година постојања

Завод за спорт и медицину спорта РС данас слави рођендан. Богатом историјом од преко шест деценија, учествовао је у еволуцији која је резултирала овим данас и у оствареним спортским достигнућима наших шампиона. Даљи рад наше куће је првенствено усмерен на развој врхунског спорта у циљу што веће афирмације српског спорта.

''Завод за спорт и медицину спорта РС је и у протеклој години остварио напредак на многим пољима. Захваљујем се колегама, сарадницима који су својим ангажовањем допринели да се као успешна и продуктивна фирма попнемо на лествицу више. Након реконструкције издвојеног одељења Омладинско - спортског кампа Караташ, изградили смо вештачку стену за спортско пењање и увелико кренули у изградњу мултифункционалне дворане. Кроз промоцију наше куће послали смо грађанима јасан сигнал колико је битан спорт и тиме скрећући пажњу на важност бављења спортом и рекреацијом, а као доказ наше посвећености томе, обновљена је Трим стаза у Кошутњаку која је и најмодернија у држави, а такође су реконструисани и други терени који се налазе на отвореном. Вредности спорта заправо су стубови на којима почива квалитетно друштво са једнаким могућностима за све'', истакао је директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић.

Више icoMore


4.03.2020.

Значај спортско медицинских прегледа и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

''Саставни део свакодневног живота морају бити и разни облици физичке активности али умерене, правилно дозиране и контролисане јер је безбедност наших најмлађих најважнија. Превентивни спортско - медицински прегледи се спроводе на 6 месеци и то за свако дете које учествује у неком облику физичке активности, такмичарски или рекреативно'', истиче помоћник директора Завода за спорт и медицину спорта РС спец.  др мед. Тамара Гавриловић.


Више icoMore


4.03.2020.

UEFA клупска такмичења

Лига шампиона 2019/20. је 65. сезона одржавања овог најважнијег клупског такмичења UEFA савеза, а 28. сезона од реорганизације овог такмичења и промене назива у UEFA Лига шампиона. Такмичење је почело прелиминарном рундом 25. јуна 2019. године, а финална утакмица ће бити одиграна 30. маја 2020. године.

Јуче је стигла потврда, први меч Лиге шампиона који ће се играти пред празним трибинама је Валенсија - Аталанта. UEFA разматра да затвори и стадион Алфонсо Перез и Рамон Санчез Писхуан у шпанско-италијанским дербијима Хетафе - Интер и Севиља – Рома због тренутне епидемије вируса. Све у свему, очекује се још много промена и тешких одлука у наредним данима, а UEFA страхује од ширења епидемије и жели да смањи ризик што је више могуће.
 
Утакмице Лиге шампиона су на програму уторком, док се Лига Европе игра четвртом.

Више icoMore


Странице: < Претходна 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.