Линија
Republicki zavod za sport
2.07.2019.

Репрезентативка Србије у кошарци на медицинским прегледима у Кошутњаку

Прегледи и здравствена заштита спортиста обавља се на више локација

 
Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је отворио неколико здравствених јединица у интересу стварања  квалитетне здравствене заштите спортиста и рекреативаца. Осим централног  одељења медицине спорта Кошутњак и најстарије амбуланте за здравствену заштиту спортиста Ташмајдан, активне су и јединице медицине спорта у Пироту и Косовској Митровици.

Више icoMore


28.06.2019.

Младе Рагби селекције Србије на моторичким тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Надарени спортисти обавили су моторичка мерења у лабораторији и на терену

Контрола припремљености врхунских спортиста, у делу који покрива аналитика у спорту, укључује комплексна тестирања која обухватају све аспекте значајне за спортски тренинг и физичко вежбање. Извештај са тестирања обухвата поређење остварених резултата са резултатима перспективних и врхунских спортиста, као и график са релативним оценама уз коментар и препоруке за даљи рад.

Више icoMore


26.06.2019.

Омладинци ФК Црвена звезда на моторичким тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Деловање Сектора за стручни и развојно истраживачи рад у спорту 

По узору на водеће установе у свету, Одељење за аналитику у спорту врши процену базичних  и специфичних способности спортиста различитих категорија и узраста. Примена тестова  зависи  од гране спорта и карактеристика које има спортска дисциплина, а сходно потребама тестирања могу да се обаве  у лабораторији или на терену. Предност ових тестирања огледа се у оцењивању предности и слабости спортиста и екипа, а служи и за евалуацију тренажног рада као и за процену опште радне способности.
 
Аналитички приступ стручних лица Завода неспорно олакшава  и идентификацију талената.

Више icoMore


26.06.2019.

Репрезентативне селекције у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Стипендисти Министарства омладине и спорта на редовним медицинским прегледима и тестирањима у Кошутњаку

Редовни медицински прегледи и тестирања врше се два пута годишње у складу са важећим Законом о спорту Републике Србије.

Више icoMore


24.06.2019.

Ватерполо репрезентација Србије освојила је Светску лигу

Српски ватерполисти у финалу су после велике драме победили Хрватску резултатом 12:11 и тако по 12. пут освојили ово такмичење. Освајањем златног одличија пласирали су се на Олимпијске игре у Токију 2020.

  Зорана Аруновић шампионка Европских игара и ватерполо репрезентација Србије на припремама у Заводу за спорт и медицину спорта РС
 
Зорана Аруновић одбранила је титулу шампиона Европских игара ваздушним пиштољем. Другог дана Европских игара у Минску Аруновићева је убедљиво тријумфовала у финалу ове дисциплине и српском спорту донела другу медаљу на ЕИ у Минску. У суботу је, заједно са Дамиром Микецом, у миксу ваздушним пиштољем освојила сребро.

Више icoMore


18.06.2019.

Женска кошаркашка репрезентација на тестирањима у лабораторији за моторичка истраживања и аналитику у спорту

 Најбоље кошаркашице тестиране на изокинетичком динамометру

 
Савремена лабораторија за моторичка истраживања и аналитику у спорту применом изокинетичког динамометра пружа увид у процену неуромишићних функција. Приликом тестирања заступљено је изузетно прецизно мерење великог броја варијабли различитих покрета сегмената тела у великом опсегу различитих брзина и режима рада. На овај начин стиче се детаљан увид у ниво тренираности и способности испитаника, у зависности од врсте спорта  којим се бави.

Више icoMore


17.06.2019.

Кошаркашице на проверама кондиционог стања

Женска кошаркашка репрезентација Србије на спортско медицинским и моторичким контролама


Више icoMore


17.06.2019.

Фудбалери на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

ФК Рад на моторичким тестирањима


Више icoMore


14.06.2019.

Надарене младе кошаркашице на тестирањима у Омладинском кампу Караташ

Теренска тестирања кошаркашица у Караташу

Перспективне  кошаркашице бораве на припремама у Караташу где су уједно обавиле процену моторичких способности у сарадњи са одељењем за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС. Талентовани подмладак Кошаркашког савеза Србије  броји 60 надарених спортискиња које су прошле теренска тестирања у складу са потребама које спорт налаже.  Обављена су и психолошка тестирања девојчица од 13 и 14 година које су прошле стандардну батерију тестова којом се процењује личност, анксиозност, самопоуздање, мотивација, вештина за борбу са стресом као и стресне ситуације у кошарци.  
 
Велики спортски комплекс Караташ у потпуности је реконструисан и у служби је развоја школског, универзитетског и врхунског спорта. У функцији је савремена спортска инфраструктура за развој рукомета, кошарке, одбојке, тениса, а изграђен је  и терен за фудбал као и терен за одбојку на песку. У оквиру пространог спортског комплекса оформљена је и учионица за теоретску наставу, а изграђена је и стена за спортско пењање, док је трим- стаза обновљена у целини. 
 
У време лета на простору Омладинског спортског кампа Караташ, који омогућава смештај за 350 корисника, реализују се бројне припреме спортиста различитих категорија. У договору са лекарима, психолозима и стручњацима за аналитику у спорту, врше се медицински прегледи, психодијагностика и моторичка мерења. 

Више icoMore


14.06.2019.

Фудбалери ФК Чукарички на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Први тим Чукаричког на медицинским проверама у Кошутњаку

У лабораторијама медицине спорта предано се ради у интересу очувања здравља спортиста и свих учесника у спортским активностима. Подједнако се вреднује и подршка психолога као и сарадника за аналитику у спорту у циљу  побољшања свих карактеристика неопходних за добар спортски учинак такмичара.

Више icoMore


Странице: < Претходна 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следећа >

                      
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.