Линија
Republicki zavod za sport
22.09.2020.

Новак Ђоковић освојио мастерс у Риму

Новак Ђоковић је јуче освојио мастерс у Риму, победом у финалу против Аргентинца Дијега Шварцмана од 7:5, 6:3. Он је освојио рекордну 36. титулу из мастерс серије.

Претекао је Пита Сампраса по броју недеља на првом месту АТП листе - 287, а испред њега је само Роџер Федерер са 310 недеља. Ђоковић ове године има скор од 31 победе и једног пораза, из Њујорка. Због пандемије корона вируса, уместо 10.500 гледалаца, на трибинама у Риму је било само 1.000 навијача. Због кризе је смањен и наградни фонд, па је Ђоковић зарадио 205.200 евра, у поређењу са 958.055 евра колико је прошле године за тријумф добио Рафаел Надал.


Више icoMore


21.09.2020.

Европскa првенствa у веслању 2020.

Европско првенствo за јуниоре 2020. у Београду

Европско првенству за сениоре у веслању ће се одржати у Познању (Пољска) од 9. до 11. oктобра 2020. године. Србију ће представаљати Виктор Пивач и Веселин Савић.

Одбор Европске веслачке конфедерације и Организациони комитет Европског првенства за јуниоре 2020. у Београду, потврдили су да ће ЕП за јуниоре бити одржано 26. и 27. септембра у Београду. Због пандемије корона вируса ЕП за јуниоре није могло бити одржано 30. и 31. маја, како је планирано.

Сваки учесник шампионата Европе биће обавезан да попуни Здравствени упитник, а чланице ЕВК (Европска веслачка конфедерација) су обавезне да потпишу сагласност, којом прихватају одговорност за своје тимове.


Више icoMore


15.09.2020.

Представнице Србије у одбојци на песку на Европском првенству

Наше талентоване и перспективне младе одбојкашице, близнакиње Нађа и Наташа Чикуц Динс, понос су и нашег колектива у коме већ дуги низ година ради њихова мама Ивана. Одбојку тренирају већ 7 година, а последњих годину дана и одбојку на песку. Тренинге и припреме са својим тимом обављају и на нашим спортским теренима I Националног тренинг центра у Београду и у Кладову у Омладинско – спортском кампу Караташ, а спортско – медицинске прегледе и тестирања врше такође у Заводу за спорт и медицину спорта РС.

Наше репрезентативке Нађа и Наташа се тренутно налазе на Европском првенству у одбојци на песку које се одржава у Чешкој, а након тога се селе на ново такмичење које ће се одржати у Турској.


Више icoMore


14.09.2020.

ДЕЛУЈМО ПРЕВЕНТИВНО И БУДИМО ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ДРУГИМА

Министарство здравља РС

Молимо вас да у циљу спречавања заражавања и преношења инфекције у Републици Србији, али и у циљу заштите вашег здравља, предузмете следеће мере:
  • у наредним данима смањите контакте са другим особама;
  • често перите руке сапуном и водом или користите средство за дезинфекцију;
  • избегавајте додиривање лица, уста, носа и очију;
  • избегавајте блиски контакт са особама које имају симптоме инфекције;
  • избегавајте поздрављање и одржавајте раздаљину од најмање једног метра;
  • користите маске које прекривају нос и уста када боравите у затвореним просторијама;
  • често проветравајте просторије у којима боравите;
  • ако осетите симптоме инфекције органа за дисање (повишена температура, кијавица, кашаљ, цурење из носа, отежано дисање или друго), одмах ставите маску преко уста и носа, појачате хигијену руку (прање топлом водом и сапуном), избегавајте контакте са другим особама, користите марамицу кад кијате или кашљете, и позовите телефоном епидемиолога института или завода за јавно здравље надлежног за подручје у коме боравите. Од епидемиолога ћете добити упутства о даљем поступку.
Молимо вас да у потпуности поступате у складу са добијеним упутствима.
 
Унапред вам се захваљујемо на одговорном понашању према сопственом здрављу, као и према здрављу свих становника Републике Србије.


Више icoMore


14.09.2020.

Мере предострожности од стране Завода за спорт и медицину спорта РС због пандемије

U Заводу за спорт и медицину спорта РС, након ублажавања мера које се односе на вирус Covid - 19, све спортске просторије и терени биће на располагању корисницима уз придржавање правила понашања и коришћења у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

''Желимо да помогнемо колико можемо и да још једном покажемо да је наш систем идеја солидарности и обзирности према суграђанима. Залагањем за оно што представљамо, шаљемо јасну поруку целокупној нацији да ћемо што се нас тиче уложити максимум ради сузбијања негативних ефеката који нас очекују. Одговорним понашањем дајемо пример другима, а озбиљност ситуације подижемо на још виши ниво'', истиче директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић.
Захваљујемо на разумевању и поверењу


Више icoMore


14.09.2020.

ЗАШТИТИТЕ СЕБЕ И ДРУГЕ

 
БУДИМО ОДГОВОРНИ
 

''Будимо одговорни и солидарни, данас против корона вируса, сутра на пољу других ствари. Друштвено одговорно понашање током пандемије корона вируса је важно јер је то тренутно једини начин да се ова велика здравствена криза преброди како би се поново стекли услови за нормалан живот. Умањимо ризик од заразе и даљег ширења вируса. Својевољном изолацијом или усред дужег боравка у кући, појединац на миру и у кругу породице може да преиспита начин живота, размисли о својој и будућности своје породице и тако, након престанка опасности од заразе корона вирусом, одреди сутрашње приоритете'', директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Бојовић.


Више icoMore


14.09.2020.

Светско атлетско првенство у Србији

Атлетска стаза у бојама српске заставе и симболи Београда – тако изгледа лого Светског дворанског првенства у атлетици, које ће у марту 2022. године бити одржано у главном граду Србије.

На овом великом спортском догађају ће учествовати преко 3.000 такмичара из више од 200 земаља света.
 
Србија је земља спорта и то је безброј пута доказала освајањем најсјајнијих светских одличја.
 
Наредни промотивни догађај биће одржан 17. септембра на Тргу Републике, а у питању је бацачки митинг „Добаци до... 22” на коме ће бити олимпијски и светски шампиони у тој дисциплини.

Више icoMore


14.09.2020.

Уб домаћин првих сеоских игара

Почеле су Сеоске игре Спортског савеза Србије за 2020. годину. Први домаћин била је општина Уб, а Спортски савез општине Уб прихватио је изазов да организује такмичење за мање од две недеље и тако пробије лед са манифестацијом под свим мерама спречавања ширења заразе и модификованом систему.

Челни људи Спортског савеза општине Уб били су задовољни целокупним такмичењем, учесницима је недостајала публика, у нади да ће се следеће године уживати у спорту у потпуности.

Више icoMore


7.09.2020.

Летње Мастерс првенство на базенима Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку

У складу са тренутном здравственом ситуацијом у Србији, поштујући мере надлежних здравствених институција, Пливачки савез Србије прилагодио је календар својих активности. Водећи рачуна о здрављу и добробити свих чланова ПСС померене су све првобитно планиране активности везане за организацију Развојних кампова ПСС.

Летње појединачно и екипно отворено мастерс првенство одржало се у суботу 05.03. на Отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку.
 
По ублажавању мера надлежних институција и јавних здравствених институција утврђено је да су се стекли услови за организовање Развојног кампа ПСС у 2020. години. Камп ПСС биће одржан у Београду, на Кошутњаку од 29.09. до 02.10.2020. године у нешто мањем броју, како би се испоштовали прописане мере.

Више icoMore


4.09.2020.

Нова спортска дворана Националног тренинг центра у Кошутњаку

''Изградња Мултифункционалне дворане у склопу I Националног тренинг центра у Кошутњаку тренутно је највећа инвестиција у спортску инфраструктуру, а нови објекат замишљен је као мултифункционални комплекс за 6 спортова. Модерни тренинг центар налазиће се код постојећег Дома спортова са специјализованим садржајима намењеним борилачким спортовима. У оквиру мултифункционалног објекта налазиће се тренинг садржаји за рвање, џудо, теквондо и карате, као и центри стрељачког и пењачког савеза. Организација унутрашњости осмишљена је да омогући потпуну аутономију за сваки од поменутих спортова, као и све садржаје неопходне за обављање тренажног процеса на највишем нивоу. Поред издвојених целина за појединачне спортове објекат ће поседовати и низ заједничких садржаја, као што су свлачионице, купатила, амбуланту, канцеларијски простор. У оквиру подземне етаже налазиће се 145 паркинг места и стрељана, на приземљу су планирана два борилишта и кошаркашки терен, док ће се на првом спрату налазити још две тренинг сале, као и пратеће канцеларије и свлачионице. Објекат се налази на искошеном терену, па су аутори идејног решења покушали да обликовањем прилагоде морфологији терена, како би сам објекат што мање нарушио природни амбијент у окружењу. На местима где је терен виши објекат зарања у терен, па коси кровови објеката образују јединствену раван доступну пешацима и рекреативном коришћењу. Планирана је стаклена ограда на ивици кровне терасе, а кровна површина биће затрављена и уклопљена у целину са околним тереном и вегетацијом. Осим тежњи да се објекат уклопи у пејзаж, водило се рачуна да се спортска дворана утопи у окружење, природу симулирајући структуре терена и зеленила. Завршетак изградње овог, назовимо га, ''зеленог'' објекта очекује се у другом кварталу следеће године'', изјављује директор Завода за спорт и медицину спорта Горан Бојовић.

 Мултифункционална дворана I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку

Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.