Линија
Republicki zavod za sport
22.12.2017.

Новогодишње дружење министра омладине и спорта са младим спортистима

Министар омладине и спорта РС Вања Удовичић и директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић посетили су младе наде српског спорта на тренинзима у Дому спортова, I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС, и пожелели им успешну спортски наредну годину.

Министар Удовичић, поздравивши све присутне и похваливши српске спортисте који су држави у овој години донели око 850 медаља, додао је још: “Две нове медаље за Србију у овој години у којој је српски спорт оборио све рекорде. Хвала вам шампиони што сте Србију и овај пут поставили високо на европском спортском трону. Честитам свим спортистима на извандредним резултатима’’.

На Европском првенству у Буграској, одржаном овог месеца, наше теквондоисткиње Милица Мандић и Нађа Савковић освојиле си сребрну, односно бронзану медаљу.


Више icoMore


20.12.2017.

Првенство Београда у Балон хали ЗСМСРС

У Наткривеном олимпијском базену Завода за спорт и медицину спорта РС, Спортски савез особа са инвалидитетом Београда одржао је Првенство Београда у пливању.

СОСИБ је институција на нивоу града Београда која се бави спортом и рекреацијом особа са инвалидитетом која у свом саставу има 24 чланице које се баве спортом особа са инвалидитетом. Професионални спортови које савез има у свом саставу су: стони тенис, кошарка у колицима, седећа одбојка, спортови снаге, кајак и кану, пливање, шах, атлетика, стрељаштво..

Савез организује 9 градских првенстава (атлетика, спортски риболов, куглање, пливање, шах, боћање, стрељаштво Мк оружијем, стрељаштво ваздушним оружијем, стони тенис) који су квалификациони за првенство Србије.


Више icoMore


19.12.2017.

Продуценти новог филмског остварења у радној посети Завода за спорт и медицину спорта РС

У сарадњи са продукцијском кућом ''Clock Work Film Production'', продуцентска екипа филма из Индије, посетила је Завод за спорт и медицину спорта РС, која ће током снимања филма ''Fllick singh'' користити терене и објекте, а такође и стручно – саветодавну помоћ наших сарадника.

Прича филма је истинит догађај о најуспешнијем играчу хокеја на трави који је две године био паралисан, али упорношћу и борбом се опоравио и вратио свом хокеј тиму.


Више icoMore


19.12.2017.

Лекар ЗСМСРС на турниру у Израелу

У период од 10 – 15. децембра, лекар Завода за спорт и медицину спорта РС др Мирослав Николић присуствовао је, као подршка српској омладинској фудбалској селекцији (играча до 18 година) која је учествовала на традиционалном турниру у Израелу.

Турнир је одржан у спортском центру Shefayim. Поред наше селекције, на турниру су учествовале и селеције домаћина Израела и Немачке. Турнир је такође у склопу припрема за први круг квалификација за Европско првенство које ће се одржати у Северној Ирској, новембра 2018. године. У квалификацијама ће наши репрезентативци играти против Ираца, Пољака и Казахстанаца.


Више icoMore


14.12.2017.

Унутрашњи дијалог о Косову и Метохији у организацији Министарства омладине и спорта РС

Данас је у Палати Србија одржан Унутрашњи дијалог везан за Косово и Метохију. Састанку је присуствовао и учествовао директор Завода за спорт и медицину спорта РС мр Горан Бојовић.

Представници спортских савеза истакли су да је Влада Србије донела препоруку како спортисти из Србије и организације треба да се понашају у случају када су организатори међународних такмичења, а како када се такмиче у иностранству против самопроглашене државе Косово.

Они су затражили од Владе Србије да се актуелне препоруке унапреде и да јасно каже како да се понашају на такмичењима у иностранству или као организатори међународних такмичења.

Министар омладине и спорта РС Вања Удовичић, рекао је да је спорт организовао најбројнију конференцију и разговор о унутрашњем дијалогу о КиМ.

Састанци по питању Унутрашњег дијалога везан за Косово и Метохију воде се у правцу заштите српске културне баштине, судбином државних предузећа на Косову и Метохији, формирањем Заједнице српских општина, спортских дешавања кроз домаћа и међународна такмичења.


Више icoMore


13.12.2017.

Додела “Специјалних признања” у Дому Народне Скупштине

Дејан Савић, прослављењи ватерполиста и селектор ватерполо репрезентације Србије, и Зоран Гајић, председник ОСС, добитиници су “Специјалних признања“ Спортског савеза Србије за 2017. за изузетан допринос и просперитет српског спорта у Србији и свету.  Церемонији су присуствовали и представници Завода за спорт и медицину спорта РС.

Вања Удовичић, министар омладине и спорта у Влади Републике Србије, и Александар Шоштар, председник ССС, доделили су признања на свечаној седници Скупштине Спортског савеза Србије која је одржана 09.12.2017. године у Дому Народне Скупштине у Београду.

“Специјално признање” Спортског савеза Србије је награда установљена 2011. године заслужним спортским радницима, спортистима, људима који су дали значајан допринос резултатима спортиста Србије.


Више icoMore


7.12.2017.

Бесплатни прегледи деце од стране Завода за спорт и медицину спорта РС

Екипа лекара и медицинских сестара Завода за спорт и медицину спорта РС организовано обавља прегледе деце узраста од 6 до 14 година у Београду и по Србији.

Помоћник директора ЗСМСРС за медицину спорта спец. др мед. Тамара Гавриловић, подсећа да је Закон о спорту прописао обавезне прегледе за децу од 6 до 14 година која тренирају у спортским клубовима, због чега се и отварају амбуланте ван Београда.

"Потребно је да се доставе валидне књижице, формуларе које смо ми проследили у електронској форми и које родитељи попуњавају, и упути педијатара. То су плави, специјалистички упути, изглед те форме смо проследили да и родитељима буде мало лакше. То је пут како се долази код нас", наводи др Тамара Гавриловић.

Регионалне амбуланте спортске медицине, осим у Косовској Митровици, Пироту и Вршцу, биће отворене у још неколико градова у држави.

"Институација је инагурисана у први Национални тренинг центар, што нам даје још већу обавезу и одговорност да будемно базирани на најмлађе и децу. Установљена је и сарадња са министарством здравља, да прегледи, за сву децу која су у тренингу, од шест до 14 година, буду бесплатни, а држава ће да рефундира трошкове", истиче директор Завода за спорт и медицину спорта РС мр Горан Бојовић.


Више icoMore


7.12.2017.

СОФА Опен

У Дому спортова I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС трећу годину за редом, СОФА је организовао бесплатан турнир за студенте и омладину у Београду, у циљу окупљања младих из Београда, Новог Сада, Ниша, Крагујевца, Суботице и Краљева.

И ове године од спортова су у понуди били баскет, одбојка, футсал, стони тенис и пливање. Студентске и омладинске физичке активности окупиле су преко 500 студената и омладинаца који су имали само један циљ – да покажу спортски дух.

СОФА највећу захвалност за организацију и услуге упућује Заводу за спорт и медицине спорта РС.


Више icoMore


6.12.2017.

Озелењавање Кошутњака од стране Завода за спорт и медицину спорта РС

Данас је започета садња дрвећа у Кошутњаку, на зеленим теренима Завода за спорт и медицину спорта РС.  Најлепша шума у Београду биће богатија за 50 нових стабала, 30 лишћара и 20 четинара.

Око управне зграде ЗСМСРС, биће посађено и 100 метара живе ограде. Оплемењивањем Кошутњака новом вегетацијом и зеленилом, Завод за спорт и медицину спорта РС и кроз такав вид акције промовише здравље. Обнављањем здраве средине у којој живимо, поспешујемо квалитет наших живота, надограђујући пејзажну архитектуру.  

Обнова зеленила биће настављена и убудуће.


Више icoMore


5.12.2017.

Представници ЗСМСРС на прослави ''46 година од уједињења седам емирата''

Дан државности Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) обележен је свечаношћу у Београду коју је организовао амбасадор те земље у Србији Џума Рашид Ал Дахери.

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС присуствовали су прослави Националног дана Уједињених Арапских Емирата, одржаног у амбасади УАЕ у Београду. Амбасадор УАЕ у Србији Џума Рашид Ал Дахери рекао је да су односи Србије у УАЕ братски и засновани на принципима сарадње и узајамног поштовања.

Дан државности УАЕ слави се 2. децембра у знак сећања на тај датум 1971. године, када се седам емирата повезало под једном унијом, названом Уједињени Арапски Емирати.


Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.