Линија
Republicki zavod za sport
20.03.2018.

Узми рачун и победи 2018

Због великог успеха првог циклуса наградне игре Узми рачун и победи, реализованом у првом кварталу 2017, у којем је учествовало готово 40 одсто грађана и послато више од 85 милиона рачуна и слипова, Влада Србије одлучила је да заједно са НАЛЕД-ом организује нови циклус наградне игре Узми рачун и победи 2018.

Наградна игра биће организована кроз два круга у првом кварталу 2018. године у трајању од по месец дана. Реализује се као део шире медијско-едукативне кампање у оквиру проглашења 2018. за Годину борбе против сиве економије и једна је од кључних мера Националног програма за сузбијање сиве економије.

Право на учешће имају сва пунолетна лица са пребивалиштем или боравиштем на територији Републике Србије која прикупе и пошаљу 10 фискалних рачуна или 10 потврда за плаћање картицом (''слипова''), минималне вредности од 100 динара по фискалном рачуну или слипу, не старијих од 01. јануара 2018. године.

Приређивач наградне игре Узми рачун и победи 2018. је Влада Републике Србије и организује се под покровитељством премијерке Ане Брнабић у сарадњи са НАЛЕД-ом и привредом окупљеном у Савезу за фер конкуренцију. Партнери у реализацији наградне игре су Министарство финансија, Министарство државне управе и локалне самоуправе, Републичка дирекција за имовину Републике Србије, Пореска управа и Пошта Србије.


Више icoMore


8.03.2018.

Завод за спорт и медицину спорта РС обележава 62. годину постојања

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије настао је 9. марта, 1956. године као Савезни завод за физичку културу и од свог настајања до данас је кровна установа у земљи која брине о психо-физичком здрављу и физичкој форми спортиста, али и установа која заједно са Министарством омладине и спорта и Владом Републике Србије ради на подизању и унапређењу система спорта у земљи.

Као призната установа, са својим стручним кадром, неизоставни је део у програмима припрема домаћих и страних спортиста, са великим технолошким капацитетима и модерним објектима. Наши стручњаци, контролом и саветима, припремају спортисте ка путу побољшања њихових настојања. Свакодневним ангажманом и побољшањем услуга, утичемо на просперитет и резултате спортиста, као и на правилан развој деце и омладине. Ми смо уникатан Центар који функционише по највишим стандардима, задовољава све потребе у области спорта.

Сутра ЗСМСРС слави 62. годину постојања. Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, мр Горан Бојовић, нагласио је да нови Закон о спорту, који је усвојен у фебруару 2016. године, по први пут препознаје Завод као Национални тренинг центар, статус који носи и велику одговорност и захтева стално напредовање и побољшавање квалитета услуга.

„Не постоји врхунски спортиста наше земље који бар једном није био на тренингу или прегледу у Заводу и то ову институцију чини јединственом. То је место које је у сваком смислу кућа свих спортиста деценијама уназад“, поручује Бојовић.


Више icoMore


8.03.2018.

Срећан 8. март


Више icoMore


6.03.2018.

Ширење I Националног тренинг центра ЗСМСРС

Министар омладине и спорта Вања Удовичић најавио је још више улагања у српски спорт кроз инфраструктуру и разне донације опреме.

Велики планови су пред Министарством омладине и спорта у 2018. години. Србија добија све више спортских шампиона, а министарство то зна да испрати улагањем средстава и изградњом објеката за тренинг.

''Наши шампиони мењају слику о Србији, преносе позитивне поруке и то је наша жеља у будућности. Шест националних савеза ће добити своју кућу у Кошутњаку, надоградњом Завода за спорт и медицину спорта РС. Објекат ће бити по свим светским стандардима: Карате, рвање, теквондо, џудо, стрелци и спортски пењачи добиће своје просторије и објекте за тренинг. Кошутњак ће променити изглед са двораном од 15.000 квадрата. Проширујемо и капацитете у пословним просторијама Завода за за спорт и медицину спорта РС. Желимо да подигнемо број прегледа деце у спорту на годишњем нивоу'', истиче Удовичић.

Додаје још: ''Када је реч о омладини, донели смо одлуку о повећаном броју стипендија. Пре четири године је било 1000 стипендија за добре студенте, а сада их има 1300, а износ је повећан са 25 на 30.000 динара. Желимо да повећамо број награђених средњошколаца на међународним такмичењима. Имали смо 1407, сада имамо 1500. Желимо да имамо све већи број финансирања наших студената на мастерима и докторским студијама у иностранству. Желимо да имамо конкретне пројекте да запослимо младе''.

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић истакао је да је Завод кућа свих спортиста и да ће поред свих спортских садржаја које данас Завод има ова дворана бити јединствена у региону и шире, јер на једном месту I Национални тренинг центар Завода за спорт и медицину спорта РС има и смештајне капацитете и комплетну здравствену заштиту и све услове за припреме и тренинг спортиста.

''У плану је обнова управне зграде и лабораторија за медицину, психологију и аналитику у спорту. Намера је да комплекс постане зона врхунског спорта због чега и објекти морају задовољити стандарде за међународна такмичења. Садржај, капацитет, опрема… за те објекте биће дефинисани по правилима националних и међународних савеза'', уверава Бојовић.


Више icoMore


6.03.2018.

Шпановићева шампионка света

Ивана Шпановић освојила је златну медаљу на Светском дворанском првенству у Бирмингему.

Најбоља српска атлетичарка до првог злата на шампионату света дошла је скоком 6,96 у четвртој серији.

Она је током каријере била првакиња Европе и на отвореном и у дворани (три пута), али до сада није имала злато са планетарних смотри. Сада укупно има десет медаља (бронза за ОИ, две бронзе са СП, сребро, бронза и злато са СП у дворани).


Више icoMore


23.02.2018.

Физичка активност

Јединствени центар у региону који интегрише спорт и медицину спорта у једној институцији јесте Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Као једина специјализована установа чије су две примарне области спорт и медицина спорта, годинама смо развијали мултидисциплинарни систем који данас функционише по највишим стандардима. Данас, услуге спортистима, рекреативцима и грађанству пружају специјалисти из области спорта и медицине спорта, и то у разним научним дисциплинама. Завод је оформио тимове који се баве тестирањима, аналитиком као и научним и другим истраживањима у циљу унапређења врхунског спорта и општег здравља становништва. Позивамо Вас да нас посетите, да осетите спортски дух, да упознате водеће стручњаке из области спорта и медицине спорта и да доживите заиста јединствену енергију која нас карактерише.

Зашто је важна физичка активност?

Већина људи уз бројуне дневне обавезе ретко може да пронађе мало времена и за себе, а нарочито за ствари од којих, како делује на први поглед, нема превише користи. Међутим, 30-45 минута рекреације 2-3 пута недељно итекако може имати утицај на ваш живот. Редовна рекреација у комбинацији са здравом исхраном, најбољи је поклон вашем телу. Годи и физичком и менталном здрављу и уједно појачава осећај задовољства собом. Редовна физичка активност помаже у спречавању многих болести и смањењу или одржавању телесне тежине.

Уколико сте, дакле, одлучили да пронађете мало времена за себе и своје здравље, најпрепоручљивија рекреација је аеробни, односно кардио тренинг, онај где број откуцаја срца по минуту достиже између 70 и 80 одсто максималне вредности.

Најздравији начин мршављења је редовна рекреација у комбинацији са здравом исхраном. За пола сата трчања на траци можете сагорети 300 калорија, а за пола сата брзог ходања око 180 калорија.

Услед редовних тренинга бићете опуштенији и лакше ћете се борити са свакодневним проблемима.

Имаћете више енергије, бити издржљивији и много више спремни на покрет и било какву активност. Сваки тренинг ће вам бити лакши од претходног и све боље ћете се осећати

Како време буде одмицало, капацитет ваших плућа ће бити већи, а плућа здравија

Редовним тренингом вежбате срце, оно мења ритам рада чиме се доприноси његовом здрављу. Срчани мишић се јача и срце пумпа ефикасније. После тренинга тело је уморно, а мозак одморан.

Резултати:

  • Обликовати своје тело и затегнути мишиће. Не само што ћете бити здравији већ ћете изгледати здравије и привлачније
  • Побољшати циркулацију и смањити повишени крвни притисак
  • Повећати број црвених крвних зрнаца тако што ћете подстаћи транспорт кисеоника
  • Сманићете ризик од дијабетеса

Како време буде пролазило, боље ћете изгледати, бићете здравији, и све ћете радити лакше и са више воље. Лакше ћете се хватати у коштац са животним проблемима и уопште ћете се осећати много боље!


Више icoMore


22.02.2018.

Дворанско првенство у атлетици у Београду

III Serbian open indoor meeting одржан је у Атлетској дворани на Бањици. Такмичење је окупило наше најбоље атлетичаре, али и учеснике из 21 земље. Митинг су отворили председник Светске атлетске федерације, Лорд Себастијан Коу и председник Атлетског савеза Србије, Веселин Јевросимовић. Дворанском првенству су присуствовали и представници Завода за спорт и медицину спорта РС.

Највреднији резултат остварила је наша најбоља атлетичарка Ивана Шпановић која је још једном оправдала улогу фаворита и скочила 6.93 метара, што је водећи резултат на свету.

Министар омладине и спорта РС Вања Удовичић примио је председника Светске атлетске федерације Себастијана Коуа, који борави у посети Београду поводом међународног такмичења III Serbian open indoor meeting. Састанку су присуствовали државни секретар МОС - а Предраг Перуничић и председник и директор Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић и Слободан Бранковић. Разговарано је о томе да Србија добије организацију европског атлетског првенства на отвореном 2024. године.


Више icoMore


22.02.2018.

Презентација апарата Huber 360

Данас је у Заводу за спорт и медицину спорта РС одржана презентација апарата Huber 360, који служи за физикалну терапију и рехабилитацију. Кроз предавања, које је одржало стручно лице из Велике Британије,  приказане су могућности овог уређаја.

Предавању су присуствовали стручни сарадници, професори физичке културе, Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту и помоћница директора Завода за спорт и медицину спорта РС спец.  др мед. Тамара Гавриловић.

Huber 360 је уређај за неуромишићну рехабилитацију, нарочито погодан за рехабилитацију и тренинг спортиста. Овај уређај омогућава прецизно и циљано ангажовање мишића и прогресивно вежбање. На њему се могу изводити вежбе  флексибилности и мобилности, вежбе снаге, издржљивости, вежбе баланса и координације, при чему током вежбања обезбеђује правилно позиционирање тела.

HUBER 360 поседује нову моторизовану платформу. Опремљен је сензорима силе уграђеним у платформу и ручке. Корисници могу безбедно радити и на физичким и когнитивним вештинама, а то је неуро мишићна рехабилитација.

Видео


Више icoMore


22.12.2017.

Новогодишње дружење министра омладине и спорта са младим спортистима

Министар омладине и спорта РС Вања Удовичић и директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић посетили су младе наде српског спорта на тренинзима у Дому спортова, I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС, и пожелели им успешну спортски наредну годину.

Министар Удовичић, поздравивши све присутне и похваливши српске спортисте који су држави у овој години донели око 850 медаља, додао је још: “Две нове медаље за Србију у овој години у којој је српски спорт оборио све рекорде. Хвала вам шампиони што сте Србију и овај пут поставили високо на европском спортском трону. Честитам свим спортистима на извандредним резултатима’’.

На Европском првенству у Буграској, одржаном овог месеца, наше теквондоисткиње Милица Мандић и Нађа Савковић освојиле си сребрну, односно бронзану медаљу.


Више icoMore


20.12.2017.

Првенство Београда у Балон хали ЗСМСРС

У Наткривеном олимпијском базену Завода за спорт и медицину спорта РС, Спортски савез особа са инвалидитетом Београда одржао је Првенство Београда у пливању.

СОСИБ је институција на нивоу града Београда која се бави спортом и рекреацијом особа са инвалидитетом која у свом саставу има 24 чланице које се баве спортом особа са инвалидитетом. Професионални спортови које савез има у свом саставу су: стони тенис, кошарка у колицима, седећа одбојка, спортови снаге, кајак и кану, пливање, шах, атлетика, стрељаштво..

Савез организује 9 градских првенстава (атлетика, спортски риболов, куглање, пливање, шах, боћање, стрељаштво Мк оружијем, стрељаштво ваздушним оружијем, стони тенис) који су квалификациони за првенство Србије.


Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.