Линија
Republicki zavod za sport

Визија

Визија Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије јесте друштво у ком се важност спорта и улога спорта у друштву непрестано надопуњују стварајући нове вредности и нове резултате. Право на спорт је право сваког појединца док је брига о врхунском спорту, али и општем положају спорта и физичке активности свих наших грађана обавеза наше установе.
Фокус нашег интересовања су увек била деца школског узраста, особе на почетку својих спортских стаза, они који су на тим стазама већ увелико побеђивали али и сви други који су прихватили вредности спорта и значај физичких активности. Наш задатак свих ових година је био да сваком од њих стручно помогнемо, да унапредимо њихове способности , да истражимо различите појаве и да своја сазнања искористимо на опште добро спорта у Србији и у корист здравља нашег становништва.
Завод је традиционално један од носећих стубова спортске културе у Србији. Друштво чији су грађани здрави, заједница у којој врхунски спортисти имају своју кућу која о њиховом психичком, фиизичком и здравственом статусу води рачуна, је нешто што својим радом, сваким даном постижемо и сваки даном унапређујемо. 
Вредности спорта заправо су стубови на којима почива квалитетно друштво са једнаким могућностима за све, друштво у ком је фер плеј и поштовање противника начин опхођења и функционисања и друштво где се изузетност цени а резултати мере и награђују. То је наша визија. Активно радимо на томе да она постане стварност, да врхунски спортисти освоје још више одличја а да они млађи, на почетку спортских каријера постану шампиони. Не одустајемо ни од идеје да свако дете школског узраста треба да буде физичко активно како би било здраво , и томе својим радом непрестано доприносимо. Ово су задаци испред нас:
- Друштво у ком се важност спорта и улога спорта у друштву непрестано надопуњују стварајући нове вредности и нове резултате;
-Доступност наших услуга и ван матичних објеката;
-Интензивирање сарадње са свим релевантним регионалним и међународним установама чије су примарне области ради унапређење врхунског спорта и физичка активност и здравље младих;
- Креирање нових служби специјализованих за специфичне области које тек треба да се развију код нас ради постизања још бољих резутата у раду са врхунским спортистима;
-Реализација постулата да је право на спорт право сваког појединца посебно деце и непрестана обнова потенцијала за рад са најмлађима.

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.