Линија
Republicki zavod za sport
21.05.2018.
Свечана додела стипендија

Министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте Вања Удовичић је у петак 18. маја 2018. године, у Београду свечано уручио стипендије Фонда за младе таленте студентима са Универзитета у Београду, Универзитета одбране у Београду, Универзитета уметности у Београду и Криминалистичко – полицијске академије чији је оснивач Република Србија.

- И ове године у континуитету са претходним повећали смо и број и износ стипендија што показује системску одлуку државе да младима у Србији омогућимо најбоље услове и подржимо их на њиховом путу да истрају у својим највишим амбицијама, буду најбољи у областима које су изабрали као животне позиве и као што су данас најбоље што Србија има, да тако и сутра буду покретачи за сигурну и још бољу будућност наше земље. Држава цени и препознаје ваш труд и рад. Будите победници, победите све до сада постављене границе - рекао је Удовичић.

Том приликом су уручене и стипендије врхунским спортистима Републике Србије. Свечана додела уговора о стипендирању је одржана у 19 часова на Калемегдану, на платоу испред споменика Победник.

18.05.2018.
Српски фудбалски репрезентативац на прегледима у ЗСМСРС

Марко Грујић, играч Кардиф Ситија, на позајмици из Ливерпула, данас је у лабораторији за моторичка истраживања извршио  истраживања која се односе на идентификацију  ризика од спортских повреда као и анализу постуре тела 3D камерама. 

У интересу квалитетног сагледавања могућности  врхунских спортиста, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије  је набавио 3D систем за кинематичку анализу кретања који  представља један од основних стубова интегралног процеса тестирања.

Свеобухватна процена функција система за кретање, стандардно заступљена у дијагностичкој понуди Завода за спорт и медицину спорта РС, у великој мери унапређена је применом 3D кинематичке анализе постуралног статуса у статичким условима и кретању.

18.05.2018.
Наткривени олимпијски базен ЗСМСРС на Кошутњаку

Последњи радни дан наткривеног олимпијског базена на Отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС биће 25.05.

Обавештавамо кориснике спортских објеката I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије да је теретана на отвореном пливалишту доступна за коришћење спортистима и рекреативцима.

Контакт телефон 066/6410762

Опширније

17.05.2018.
Стипендисти МОС - а на редовним контролама и припремама у ЗСМСРС

Данас су редовне, обавезне спортско - медицинске прегледе и моторичка тестирања, у Заводу за спорт и медицину спорта РС, обавили стипендисти министарства омладине и спорта РС, пливачи репрезентативци Србије (сениори и јуниори), женска кошаркашка репрезентација У20 и рониоци.

Стручњаци ЗСМСРС из различитих области стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта. Основни медицински прегледи спортиста које прате функционални тестови, психолошка и моторичка истраживања дају свеобухватну слику о психофизичком стању сваког испитаног  такмичара.

Исто тако, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије на свом поседу има спортске објекте различите намене и хотел где је смештена репрезентација Србије у пливању, њих 18. Смештајни објекат егзистира као спортски хотел отвореног типа, са капацитетом за 56 гостију распоређених у оквиру две смештајне јединице. У понуди хотела су једнокреветне и двокреветне собе, апартман, сала за теоретску наставу, ресторан, летња башта капацитета за 120 гостију и простор за најмлађе.

16.05.2018.
Стипендисти на прегледима и смештају у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У оквиру обавезног програма медицинских прегледа и моторичких истраживања данас у Заводу за спорт и медицину спорта РС на испитивањима су били успешни шахисти, стреличари, пливачи, параолимпијци.

Стручњаци из различитих области у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта. Основни медицински прегледи спортиста које прате функционални тестови, психолошка и моторичка истраживања дају свеобухватну слику о психофизичком стању сваког испитаног  такмичара.

Исто тако, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије на свом поседу има спортске објекте различите намене и хотел где је смештена репрезентација Србије у пливању. Смештајни објекат егзистира као спортски хотел отвореног типа, са капацитетом за 56 гостију распоређених у оквиру две смештајне јединице. У понуди хотела су једнокреветне и двокреветне собе, апартман, сала за теоретску наставу, ресторан и летња башта капацитета за 120 гостију.

Све вести imgMore


Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.