Линија
Republicki zavod za sport
9.11.2018.
Рукометне селекције Београда на тестирањима у Заводу

Стручњаци Завода за спорт  су обавили моторичка тестирања младих рукометних селекција.

 
 Дечаци и девојчице су у теренским условима радили општу батерију моторичких тестова.  
9.11.2018.
Стипендисти на прегледима у Заводу

Врхунски Спортисти Риболовачког савеза Србије, Планинарског савеза Србије и Кајакашког савеза Србије данас су обавили прегледе и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије у Кошутњаку. Успешни спортисти  су прошли биохемијску анализу крви, ЕКГ у миру, антропометријска мерења, тест оптерећења, ултразвук срца.

Важећим Законом о спорту, сви спортисти су у обавези да раде прегледе и тестирања како би се утврдио здравствени статус и спортска форма такмичара.

9.11.2018.
Миомир Кецмановић на прегледима у Заводу

Млади тенисер Миомир Кецмановић је у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавио медицинске прегледе и друга тестирања. Сви активни учесници спортских активности, прегледе и друга мерења раде на сваких шест месеци, где се кроз оверавање такмичарског картона, од стране лекара медицине спорта, даје сагласност за активно бављење спортом.

Осим прегледа, стручњаци Завода дају сугестије везано за исхрану, суплементацију и за унапређење тренажног процеса.
8.11.2018.
Завод за спорт и медицину спорта РС партнер удружења „Чеп за хендикеп“

Удружење „Чеп за хендикеп“представља изворну грађанску иницијативу која је настала као друштвена реакција на неповољну законску регулативу у Србији која предвиђа замену ортопедских помагала у веома дугим, а понекад и нехуманим роковима (3-8 година у односу на врсту инвалидитета).
Акција траје од септембра 2012. године и функционише тако што грађани добровољно прикупљају чепове са пластичних флаша који се затим дистрибуирају  и продају компанијама за  рециклажу тврде пластике. За добијени новац особама са инвалидитетом уступају се нова или половна ортопедска помагала. Мисија удружења је побољшање квалитета живота особа са инвалидитетом и залагање за остваривање пуног потенцијала сваке особе са инвалидитетом уз коришћење расположивих ресурса у заједници.

 

Удружење „Чеп за хендикеп“ својим активностима жели  да подигне ниво друштвене свести и одговорности, како према животној средини, тако и према особама са инвалидитетом.

8.11.2018.
Састанак надзорника у спорту и инспектора Министарства омладине и спорта у Заводу

У медија центру Завода је одржан састанак надзорника у спорту и инспектора Одсека за инспекцијске послове Министарства омладине и спорта РС како би се унапредио рад на пословима  надзора у спорту који на нивоу Републике обављају стручњаци Завода за спорт и медицину спорта РС. Састанак је уприличен у виду дискусије  са тежњом да се  направи ретроспектива досадашњег рада и јасно дефинишу активности за наредни период.

Испред Министарства омладине и спорта,  у својству републичких инспектора, наступили су  Владета Терзић и Миодраг Андрић, а у својству надзорника састанку су присуствовали др Јелена Ивановић, Живко Пановски, др Предраг Бићанин, мр Александра Санадер, др Предраг Божић, др Бобана Берјан Бачваревић и др Весна Репић – Ћујић.

Све вести imgMore


Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.