Linija
Republicki zavod za sport
17.12.2020.

Nova sportska dvorana u Prvom Nacionalnom trening centru ZSMSRS u Košutnjaku


Multifunkcionalna dvorana Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku će po projektu biti najmoderniji sportski objekat u regionu. U ovoj multifunkcionalnoj dvorani treniraće sedam Nacionalnih sportskih Saveza. Biće izgrađena u skladu sa svim ekološkim standardima, a ono po čemu će posebno biti specifična je zeleni krov – prava mala oaza, na kojoj će biti vidikovac sa prirodnom travom. Izgradnja kompleksa na 3,36 hektara trajaće do sredine iduće godine. Vrednost ove investicije je oko 12 miliona evra.

 
U ovom sportsko – rekreativnom objektu predviđeni su trening sadržaji za rvački, džudo, tekvondo, karate, streljački i penjački Savez, ali i sadržaji za medicinu sporta, kao i tereni za druge sportove sa loptom, zone za relaksaciju, teretane, zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju sportistima.
 
Prema rečima direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodina Gorana Bojovića, tokom zimskog perioda uslediće unutrašnji radovi u višenamenskoj sali.
 
''Izgradnja dvorane odlično napreduje i očekujemo da bude gotova tokom leta sledeće godine. Izgradnja ovakvog kompleksa biće veoma značajan faktor daljeg razvoja sporta u Srbiji. Planiramo da po završetku radova i otvaranju nove dvorane, započnemo gradnju olimpijskog bazena u najvećoj prestoničkoj zelenoj oazi'', ističe Bojović.
 


                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.