Linija
Republicki zavod za sport
8.09.2020.

Stipendista na redovnim kontrolama zdravstvene i fizičke spreme u Zavodu za sport i medicinu sporta RS


Teniser Peđa Krstin 

 
U Centru za medicinu i psihologiju sporta obavljene su mu redovne zdravstvene kontrole koje se sastoje iz: kompletnih biohemijskih analiza krvi, antropometrijskog merenja, opštog lekarskog pregleda, EKG – a, ultrazvučnog pregleda srca i funkcionalnog testa opterećenja.
 
Sportistima se obavlja specifična kardiorespiratorna izdržljivost u cilju individualizacije i optimalizacije trenažnog procesa. Testiranja se obavljaju  prema individualno podešenom protokolu u odnosu na uzrast i nivo forme, a u skladu sa preporukama za specifično testiranje sportista. Primenom testova sa kontinuiranim i progresivnim povećanjem opterećenja određuju se maksimalna potrošnja kiseonika, nivo fizičke radne sposobnosti, trenažne zone, aerobni i anaerobni pragovi, krivulja laktata i zasićenost krvi kiseonikom. Dobijeni podaci su od izuzetne važnosti za programiranje i individualno doziranje trenažnog opterećenja, kao i za praćenje efekata treninga.
 
U dobro opremljenim laboratorijama Zavoda za sport i medicinu sporta RS vrhunski tim stručnjaka pruža sportistima sve ono što im je neophodno za uspešno bavljenje sportom.


                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.