Linija
Republicki zavod za sport
29.06.2020.

Mihail Dudaš u Zavodu za sport i medicinu sporta RS


Mihail Dudaš, srpski atletičar - desetobojac, danas je u Zavodu za sport i medicinu sporta RS obavio kompletne kontrole zdravstvene spreme. Mihail je dugogodišnji korisnik usluga naše firme. Pripreme za razna međunarodna takmičenja je sprovodio u zatvorenim i na otvorenim terenima Zavoda za sport i medicinu sporta RS, u Domu sportova, na Atletskom stadionu gde su mu na raspolaganju bili teretana, bazen i drugo. Bio je stacioniran u hotelu ''Trim'' ZSMSRS.

 
Sportsko - medicinski pregled obuhvata:
 
-          Fizikalni pregled po sistemima
-          Antropometrija: merenje telesne visina, telesna masa, određivanje telesne kompozicije – određivanje procenta telesnih masti, mišića, koštanog tkiva i vode
-          Elektrokardiografija (EKG)
-          Psihodijagnostika
-          Spirometrija
-          Laboratorijske analize krvi (kompletna krvna slika, sedimentacija, biohemijske analize: glikemija, urea, ukupni holesterol, trigliceridi, transaminaze, gvožđe u serumu)
-          Ultrazvučni pregled srca
-          Funcionalni test opterećenja – kontrola utreniranosti
 
Mihail Dudaš (Novi Sad, 1. novembar 1989.) je srpski atletičar i član je atletskog kluba ''Vojvodina'' iz Novoga Sada. Takmiči se u višeboju, desetoboju na otvorenom i sedmoboju u dvorani. Drži nacionalne rekorde u obe discipline. Prvu veliku medalju osvojio je na Svetskom prvenstvu za juniore 2008 godine. Na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore 2009. godine osvojio je dve bronzane medalje. Evropskom prvenstvu u Amsterdamu 2016. godine osvaja bronzanu medalju sa 8153 boda i sa ovim rezultatom ispunjava kriterijum za odlazak na Letnje olimpijske igre 2016. godine. Bio je najbolji atletičar Balkana 2011. godine. Dobitnik je majske nagrade 2017. godine.


                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.