Linija
Republicki zavod za sport
11.03.2020.

Filipović na redovnim kontrolama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS


U Zavodu za sport i medicinu sporta RS, u Sektoru medicine sporta utvrđuje se zdravstveni status i funkcionalne mogućnosti. Zavod za sport i medicinu sporta RS deluje u interesu očuvanja zdravlja sportista i svih učesnika u sportskim aktivnostima, ali isto tako radi u cilju poboljšanja svih neophodnih karakteristika za dobar sportski učinak takmičara. U okviru našeg sportskog kompleksa realizuju se treninzi u savremenim objektima za sport kao i grupna i individualna rekreacija i korektivna gimnastika.  Delovanje Zavoda obuhvata, dobrim delom, implementaciju proverenih, savremenih, stručnih i naučnih saznanja, čija se adekvatna primena može pozitivno odraziti na celokupan sistem sporta Republike. Na prostoru od 42 hektara u Košutnjaku nalaze se laboratorije za sportsko-medicinske preglede, motorička i psihološka testiranja, zatvoreni i otvoreni sportski tereni, trim staza, kompleks otvorenog plivališta Košutnjak, atletski stadion, kao i hotel Trim. Prostor unutar i oko čitavog komleksa Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije u celosti je dostupan i za lica sa posebnim potrebama. 

 
Filip Filipović je srpski vaterpolista koji trenutno nastupa za Pro Reko. Sa 14 godina debitovao je za prvi tim Partizana, a sa 16 debitovao za seniorsku reprezentaciju. Sa juniorskom reprezentacijom osvojio je Evropsko prvenstvo 2002. godine u Italiji u Bariju, 2004. godine na Malti i 2006. godine u Rumuniji u Velikom Varadinu. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2006. u Beogradu i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2008. u Malagi i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2009. u Rimu. Na letnjim olimpijskim igrama 2012. godine sa reprezentacijom Srbije osvojio je bronzanu medalju, a uvršten je u idealni tim turnira. Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. sa reprezentacijom Srbije je osvojio zlatnu medalju i proglašen za MVP turnira.
 
Vaterpolo reprezentacija Srbije juče je eliminisana u četvrtfinalu evropskih kvalifikacija Svetske lige, pošto je u Beogradu poražena od selekcije Španije 13:11. Najefikasniji u srpskom timu bio je kapiten Filip Filipović sa pet golova. "Delfinima" sledi razigravanje za plasman od petog do osmog mesta.


                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.