Linija
Republicki zavod za sport
6.02.2020.

1080 Quantum sistem u Zavodu za sport i medicinu sporta RS


Stručni konsultant Ola Eriksurd, održao je obuku i prezentaciju novog sistema 1080 Quantum, sistema za testiranja. Zavod za sport i medicinu sporta RS postao je bogatiji za još jedan savremeni uređaj koji će biti od velikog značaja, kako za sportiste tako i za rekreativce.

 
1080 Quantum sistem je sofisticiran sistem za obuku performansi, testiranje, rehabilitaciju i istraživanje. Snaga leži u patentiranoj tehnologiji gde elektromotor obezbeđuje nivo otpora, način rada i brzinu. Ovo stvara jedinstvenu sposobnost za sigurno i nezavisno upravljanje otporom i brzinom u koncentričnoj i ekscentričnoj fazi tokom merenja sile i snage tokom pokreta.
 
 
Svim kontrolama se pristupa preko interfejsa osetljivog na dodir koji pokazuje tačnost za procenu i razvoj sile, brzine, snage i ubrzanja.
 

Sa 1080 Quantum sistemom može se izvesti širok spektar funkcionalnih testova i vežbi. Sposobnost testiranja, dok istovremeno dobijate povratne informacije o fizičkim rezultatima, neprocenjiva je za bilo kog trenera ili stručnog radnika kada sprovodi program obuke ili rehabilitacije.
Ima mogućnost prilagođavanja opterećenja i brzine u različitim fazama vežbi.

Quantum nudi sledeće vrste otpora za testiranje i trening u koncentričnoj i ekscentričnoj fazi bilo kog pokreta:

    Izoinercijalni - simulirani otpor normalne težine
    Izotonički-konstantan otpor
    Izokinetička - konstantna brzina za optimalni razvoj sile i vreme pod napetošću
    Promenljiva inercija - otpor i inercija kada vam je potrebna. Poznat i kao
''Bez leteće težine'' za optimalni trening snage na velikim brzinama
    Vibracija - različite amplitude pri 25 Hz za neuromuskularnu stimulaciju.

1080 Quantum je jedini sistem gde se brzina i otpor mogu odmah i dinamički kontrolisati u jednom ponavljanju. Rezultat toga je da se princip brzine sile može prvi put u potpunosti primeniti u testiranju, obuci i rehabilitaciji. Ova sposobnost otvara novu paradigmu za efikasnost, preciznost i individualizaciju treninga.


                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.