Linija
Republicki zavod za sport
5.06.2019.

Zavod za sport i medicinu sporta RS organizuje besplatan kurs plivanja tokom leta


Besplatna škola  plivanja za đake osnovnih i srednjih škola u Košutnjaku

 
Na Otvorenom plivalištu Košutnjak tokom cele letnje sezone kupanja biće realizovana besplatna škola plivanja za đake koji preuzmu besplatne vaučere od Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. Program plivanja traje od 17. juna do 31. avgusta, a biće održan u dva ciklusa, od 17. juna do 24. jula i od 25. jula do 30. avgusta. Svaki od ciklusa traje po pet nedelja, s tim što se poslednje nedelje vrši  provera  stečenih veština i nadoknađuju časovi, u slučaju lošeg vremena.  Obuka plivanja biće realizovana svakim radnim danom od 8 do 10 ujutro na rekreativnom bazenu plivališta Košutnjak. 
 
Kurs plivanja se organizuje u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Beograda, a programiran je za 250 učenika osnovnih i srednjih škola, tako da je 120 mesta predviđeno za učenike od prvog do četvrtog razreda, 180 mesta za učenike od petog do osmog razreda, dok je 50 mesta rezervisano za đake srednje škole.
 
Obuku plivanja vode visokokvalifikovani stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta RS, a  praksa je da se na kraju svakog  ciklusa dodele diplome učesnicima.
Dugi niz godina učenici  različitog nivoa znanja uzimaju učešće u organizovanoj školi plivanja Zavoda koja, osim usavršavanja plivačkih tehnika,  ima za cilji i podizanje opštih psihofizičkih sposobnosti dece i mladih i usmeravanje na druge, srodne  sportive.
U  vreme trajanja letnje sezone  kupanja svakodnevno dežuraju spasilačka i lekarska služba, kao i službeno lice MUP-a Čukarice.
 
Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 011 3555 460 od 8 – 14 časova.


                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.