Linija
Republicki zavod za sport
22.01.2019.

SASTANAK ODBORA DRUGE SRPSKE MEĐUNARODNE KONFERENCIJE MEDICINE SPORTA


Dana 21.01.2019 godine u prostorijama Medija Centra Zavoda za sport i medicine sporta RS održan je sastanak Naučnog odbora Druge Srpske Međunarodne Konferencije Medicine Sporta kao priprema i uvod u veliku konferenciju koja je planirana u maju mesecu.

Naučni odbor Konferencije 2019 čine renomirani profesori i uvažene kolege koje svojim stručnim znanjem i iskustvom doprinose ovom velikom događaju a velika su podrška kada je kvalitet naučnog programa u pitanju.  
 
Sastanak je otvorio direktor Zavoda g-din Goran Bojović  koji je i predsednik Organizacionog odbora Konferencije a skupu su prisustvovali aktuelni članovi naučnog odbora i saradnici Zavoda:
 
Prof Marija Zdravković (direktor KBC „Bežanijska Kosa“, Prof Nebojša Tasić (Dedinje), Prof Zdeslav Milinković (predsednik Udruženja za medicinu sporta, Prof Nenad Dikić (ADAS), Prof Vladimir Jakovljević (dekan Medicinskog Fakulteta u Kragujevcu), Prof Vojislav Parezanović (UDK Tiršova), Prof Vladislav Vukomanović (v.d. pomoćnika direktora, Institut za majku i dete), Prof Branislav Jevtić (Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja), dr Tamara Gavrilović (pomoćnik direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS).
 
 
Ispred Naučnog odbora stranih predavača i gostiju, Zavodu se priključio na ovoj konferenciji tim FIMS-a: prof Yannis Pitsiladis, prof Fabio Pigozzi, prof Demitri Constantinou kao i prof Emin Ergen (Aspetar klinika, Katar).
 
 
Sastanak je bio od velikog značaja jer se radi na svim detaljima naučnog programa koji je u pripremi za konferenciju u maju a poznate su i sesije koje će slušaoci moći da prate od 23 - 25. 05. 2019.                                                                                                                                                             
23.05.2019  Preconference events – Thursday May 23rd
Session 1:  New dimension in sport medicine
 
PROGRAM - DAY 1 Friday May 24th 2019 CONFERENCE
 
Session 2: Preparticipation screening
 
Session 3: Sport injuries, preventive program
 
Session 4: Sport Cardiology
 
Session 5: Key notes lecturers
 
PROGRAM - DAY 2 Saturday May 25th 2019 CONFERENCE
 
Session 6: Sports performance & Nutrition
 
Session 7: Health Promotion and Healthy Lifestyle Programs for All
 
Session 8: Doping in sport, supplements / TUE session
 
Session 9: New technology  in sport medicine
 
Session 10: FIFA panel & Closing


                      
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.