Linija
Republicki zavod za sport
23.10.2018.

Početak radova na izgradnji sportske stene za penjanje u Zavodu


U narednih godinu dana biće izgrađena stena za sportsko penjanje u Košutnjaku čime će se proširiti sportski kapaciteti Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Disciplina sportsko penjanje biće zvanično, po prvi put, uvrštena u takmičarski program Olimpijskih igara u Tokiju 2020, iz tog razloga Vlada Republike Srbije je izdvojila sredstva kako bi se u našoj zemlji izgradili kapaciteti za kvalitetno bavljenje sportskim penjanjem.

Jedinstveno delovanje naučnoistraživačke ustanove sporta, koju čine i brojni objekti za sport i rekreaciju, ostavlja prostora da se uvrste i novi sportski sadržaji i uvedu moderne i dinamične sportske discipline. Tako je u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku predviđeno da se izgrade dve stene, boulder stena i druga čija je namena za težinsko, brzinsko i rekreativno penjanje. Obe stene biće izgrađene u skladu sa visokim standardima Međunarodne federacije za sportsko penjanje, budući da je namera da se koriste za održavanje najvećih sportskih manifestacija. Završetak svih radova predviđen je za proleće naredne godine.Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.