Linija
Republicki zavod za sport
14.09.2018.

Dodela priznanja u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda


Povodom učešća Tima Srbije na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu, Olimpijski komitet Srbije je u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda organizovao prijem pod nazivom “Olimpijska porodica“ na kojem je ugostio roditelje mladih olimpijaca, predstavnike škola čiji su oni đaci i predstavnike klubova u kojima treniraju.

Priznanja su uručena Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije koji kontinuirano pruža podršku mladim sportistima tokom priprema i takmičenja, roditeljima mladih olimpijaca, direktorima škola i čelnim ljudima klubova. Uručene su im plakete i priznanja u znak zahvalnosti za doprinos u razvoju i jačanju sportskih vrednosti i olimpizma u Srbiji. 

Nakon svečanosti održane u Skupštini grada, sportisti koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu otišli su u I Nacionalni trening centar Zavoda za sport i medicinu sporta RS gde će u narednim danima, uz redovne treninge, imati i niz radionica kroz koje će se spremati za predstavljanje svoje zemlje u Buenos Airesu.

Na Košutnjaku u hotelu Trim ZSMSRS sačekali su ih već ostvareni šampioni tekvondoke Milica Mandić, Tijana Bogdanović i plivač Velimir Stjepanović. Oni su im uručili opremu, porazgovarali sa njima i podelili svoja olimpijska iskustva.

Treće po redu Olimpijske igre mladih održaće se od od 6. do 18. oktobraa u Buenos Airesu u Argentini.                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.