Linija
Republicki zavod za sport
13.09.2018.

Predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS na Svetskom kongresu sportske medicine u Brazilu


Svetskom kongresu sportske medicine prisustvuju direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović i pomoćnik direktora za medicinu sporta Spec. dr med. Tamara Gavrilović. Međunarodna federacija sportske medicine organizovala je 35. Svetski kongres.

Svetski kongres sportske medicine i 30. brazilski kongres sportske medicine i vežbanja počeo je juče, a trajaće do 15. septembra. Mesto održavanja je u hotelu Vindsor Barra, u Rio de Ženeiru.

Međunarodna federacija sportske medicine osnovana je 1928. godine, neposredno nakon što su održane prve Olimpijske igre. Lekari iz jedanaest zemalja osnovali su "Udruženje internacionalne sportske medicine", ali je naziv kasnije promenjen.

Danas je FIMS strukturisano i dobro organizovano međunarodno udruženje, snažno posvećeno promociji i razvoju sportske medicine širom sveta. Obrazovna funkcija FIMS-a se snažno promoviše kroz svoje kurseve (kursevi razvoja lekara i nedavno nastavljeni kursevi) i pubikacije (priručnik FIMS Timski lekarski priručnik), regionalni i međunarodni događaji, dvogodišnji Svetski kongres itd, i objavljivanje kliničkih naučnih informacija koji se odnose na sportsku medicinu (FIMS pozicije).

Opširnije                       
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.