Linija
Republicki zavod za sport
26.04.2018.

V KONGRES UDRUŽENJA ZA PREVENTIVNU PEDIJATRIJU SRBIJE


U periodu od 20 - 22. aprila 2018. godine u Nišu, u Hotelu New City,  je održan V KONGRES UDRUŽENJA ZA PREVENTIVNU PEDIJATRIJU SRBIJE sa međunarodnim učešćem.

Kongres je svečano otvoren 20. aprila 2018. godine. Na otvaranju prisutnima su se obatili Prof. dr Bojko Bjelaković, Predsednik Udruženja za preventivnu pedijatriju Srbije, predstavnik Ministarstva zdravlja Republike Srbije, predstavnik grada Niša, predsednik Udruženja pedijatara iz regiona.

Otvaranje je uveličao hor Medicinske škole, a prikazana je i dečija predstava. Nakon svećanog otvaranja održana su predavanja po programu.

Drugog dana u okviru sesije: Prevencija u sportu jedan od moderatora sesije i pozivni predavač je bila i dr Jadranka Plavšić, specijalista medicine sporta. Ona je održala predavanje sa temom: ''Sportskomedicinski pregled dece koja su uključena u sportske aktivnosti''.

Prisustvo velikog broja domaćih i internacionalnih gostiju iskorišćeno je za razmenu stručnih iskustava.Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.