Linija
Republicki zavod za sport
6.03.2018.

Širenje I Nacionalnog trening centra ZSMSRS


Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je još više ulaganja u srpski sport kroz infrastrukturu i razne donacije opreme.

Veliki planovi su pred Ministarstvom omladine i sporta u 2018. godini. Srbija dobija sve više sportskih šampiona, a ministarstvo to zna da isprati ulaganjem sredstava i izgradnjom objekata za trening.

''Naši šampioni menjaju sliku o Srbiji, prenose pozitivne poruke i to je naša želja u budućnosti. Šest nacionalnih saveza će dobiti svoju kuću u Košutnjaku, nadogradnjom Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Objekat će biti po svim svetskim standardima: Karate, rvanje, tekvondo, džudo, strelci i sportski penjači dobiće svoje prostorije i objekte za trening. Košutnjak će promeniti izgled sa dvoranom od 15.000 kvadrata. Proširujemo i kapacitete u poslovnim prostorijama Zavoda za za sport i medicinu sporta RS. Želimo da podignemo broj pregleda dece u sportu na godišnjem nivou'', ističe Udovičić.

Dodaje još: ''Kada je reč o omladini, doneli smo odluku o povećanom broju stipendija. Pre četiri godine je bilo 1000 stipendija za dobre studente, a sada ih ima 1300, a iznos je povećan sa 25 na 30.000 dinara. Želimo da povećamo broj nagrađenih srednjoškolaca na međunarodnim takmičenjima. Imali smo 1407, sada imamo 1500. Želimo da imamo sve veći broj finansiranja naših studenata na masterima i doktorskim studijama u inostranstvu. Želimo da imamo konkretne projekte da zaposlimo mlade''.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović istakao je da je Zavod kuća svih sportista i da će pored svih sportskih sadržaja koje danas Zavod ima ova dvorana biti jedinstvena u regionu i šire, jer na jednom mestu I Nacionalni trening centar Zavoda za sport i medicinu sporta RS ima i smeštajne kapacitete i kompletnu zdravstvenu zaštitu i sve uslove za pripreme i trening sportista.

''U planu je obnova upravne zgrade i laboratorija za medicinu, psihologiju i analitiku u sportu. Namera je da kompleks postane zona vrhunskog sporta zbog čega i objekti moraju zadovoljiti standarde za međunarodna takmičenja. Sadržaj, kapacitet, oprema… za te objekte biće definisani po pravilima nacionalnih i međunarodnih saveza'', uverava Bojović.      Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.