Linija
Republicki zavod za sport
14.02.2018.

Kuća sporta


Zavod za sport i medicinu sporta RS je jedan od nosećih stubova sportske kulture u Srbiji. Njegova infrastruktura uključuje otvorena i zatvorena kupališta, Dom sportova, teniske, fudbalske, košarkaške i druge terene, hotel trim, Trim stazu, omladinsko – sportski kamp Karataš…

Ono što radimo svakodnevno i nudimo sportistima i građanstvu jesu idealni uslovi za trenažne procese, kompletne sportsko medicinske preglede, dijagnostiku utrniranosti (laboratorijska i terenska testiranja), fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, sportsko rekreativne programe, smeštaj sportista svih kategorija. Ime Zavoda za sport i medicinu sporta RS prepoznatljivo je u mnogim domaćim i stranim institucijama iz oblasti sporta i medicine sporta, ali i kroz veliki broj publikacija, seminara, sportskih manifestacija i angažovanja u propagiranju zdravog načina života kroz različite vrste medija.

''Stalno promovišemo obrasce i stilove zdravog života, a naša ustanova osmišljeno podstiče mlade da se bave sportom, ali i pomaže vrhunskim sportistima da ostvare svoje najbolje učinke. Pružamo kompletnu uslugu preventivnih i specijalističkih pregleda, dijagnostike i sportske psihologije. U našoj zemlji se rađaju i rastu šampioni, a Zavod je značajna karika koja im pomaže da stalno napreduju i postižu sve bolje rezultate'', ističe direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović.

U dobro opremljenim laboratorijama Zavoda za sport i medicinu sporta RS vrhunski tim stručnjaka pruža sportistima sve ono što im je neophodno za uspešno bavljenje sportom. Specijalisti medicine sporta rade sportsko - medicinske preglede sportista, stručnjaci u oblasti sporta i fizičkog vaspitanja vrše kontrolu utreniranosti i identifikaciju faktora rizika, a sportski psiholozi obavljaju psihološka testiranja.

Zavod za sport i medicinu sporta RS kao baza vrhunskog sporta i unikatan Centar koji funkcioniše po najvišim standardima, zadovoljava sve potrebe u oblasti sporta.Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.