Линија
Republicki zavod za sport
28.12.2020.

Пројекат Завода за спорт и медицину спорта РС


Видео

У овој мултифункционалној дворани, која је у склопу I Националног тренинг центра, тренираће многобројни национални спортски савези. Биће изграђена у складу са свим еколошким стандардима, а оно по чему ће посебно бити специфична је зелени кров, на којој ће бити видиковац са природном травом. Кровна површина биће затрављена и уклопљена, као и цео објекат, у целину са околним тереном и вегетацијом. Изградња комплекса траје већ непуних годину ипо дана, а завршетак очекујемо у првој половини следеће године.
 
 
Мултифункционална дворана Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку 
 
У овом спортско – рекреативном објекту предвиђени су тренинг садржаји за више спортова али и садржаји за медицину спорта, као и терени за друге спортове са лоптом, зоне за релаксацију, теретане и заједничке просторије које ће бити на располагању свим спортистима. Биће направљена тако да ће моћи на дневном нивоу да угости више савеза. Континуираном модернизацијом кроз унапређење инфраструктуре подижемо значај спорта и ниво услуга наше јединствене спортске установе.
 
''Овај објекат ће омогућити да спортисти имају аутономне садржаје неопходне за обављање тренажног процеса на високом нивоу и уз коришћење заједничких садржаја у оквиру објекта. Изградњом објекта желимо да нашим спортистима пружимо врхунске услове за професионални развој, какве имају њихове колеге у земљама са већим бројем европских, светских и олимпијских одличја од наше. Верујемо да ће по завршетку изградње њену предност и значај препознати и грађани, што кроз јачу афирмацију индивидуалних спортова по којима наша земља није била толико препознавана као када је реч о тимским, што кроз пример да смо и условима изградње објекта у непосредној околини аутентичног природног амбијента способни да водимо рачуна о животној средини, учинимо је лепшом и као такву је оставимо генерацијама које долазе'', наводи директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Горан Бојовић.


                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.