Линија
Republicki zavod za sport
17.12.2020.

Нова спортска дворана у Првом Националном тренинг центру ЗСМСРС у Кошутњаку


Мултифункционална дворана Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку ће по пројекту бити најмодернији спортски објекат у региону. У овој мултифункционалној дворани тренираће седам Националних спортских Савеза. Биће изграђена у складу са свим еколошким стандардима, а оно по чему ће посебно бити специфична је зелени кров – права мала оаза, на којој ће бити видиковац са природном травом. Изградња комплекса на 3,36 хектара трајаће до средине идуће године. Вредност ове инвестиције је око 12 милиона евра.

 
У овом спортско – рекреативном објекту предвиђени су тренинг садржаји за рвачки, џудо, теквондо, карате, стрељачки и пењачки Савез, али и садржаји за медицину спорта, као и терени за друге спортове са лоптом, зоне за релаксацију, теретане, заједничке просторије које ће бити на располагању спортистима.
 
Према речима директора Завода за спорт и медицину спорта РС господина Горана Бојовића, током зимског периода уследиће унутрашњи радови у вишенаменској сали.
 
''Изградња дворане одлично напредује и очекујемо да буде готова током лета следеће године. Изградња оваквог комплекса биће веома значајан фактор даљег развоја спорта у Србији. Планирамо да по завршетку радова и отварању нове дворане, започнемо градњу олимпијског базена у највећој престоничкој зеленој оази'', истиче Бојовић.
 


                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.