Линија
Republicki zavod za sport
29.06.2020.

Михаил Дудаш у Заводу за спорт и медицину спорта РС


Михаил Дудаш, српски атлетичар - десетобојац, данас је у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавио комплетне контроле здравствене спреме. Михаил је дугогодишњи корисник услуга наше фирме. Припреме за разна међународна такмичења је спроводио у затвореним и на отвореним теренима Завода за спорт и медицину спорта РС, у Дому спортова, на Атлетском стадиону где су му на располагању били теретана, базен и друго. Био је стациониран у хотелу ''Трим'' ЗСМСРС.

 
Спортско - медицински преглед обухвата:
 
-          Физикални преглед по системима
-          Антропометрија: мерење телесне висина, телесна маса, одређивање телесне композиције – одређивање процента телесних масти, мишића, коштаног ткива и воде
-          Електрокардиографија (ЕКГ)
-          Психодијагностика
-          Спирометрија
-          Лабораторијске анализе крви (комплетна крвна слика, седиментација, биохемијске анализе: гликемија, уреа, укупни холестерол, триглицериди, трансаминазе, гвожђе у серуму)
-          Ултразвучни преглед срца
-          Фунционални тест оптерећења – контрола утренираности
 
Михаил Дудаш (Нови Сад, 1. новембар 1989.) је српски атлетичар и члан је атлетског клуба ''Војводина'' из Новога Сада. Такмичи се у вишебоју, десетобоју на отвореном и седмобоју у дворани. Држи националне рекорде у обе дисциплине. Прву велику медаљу освојио је на Светском првенству за јуниоре 2008 године. На Европском првенству за млађе сениоре 2009. године освојио је две бронзане медаље. Европском првенству у Амстердаму 2016. године осваја бронзану медаљу са 8153 бода и са овим резултатом испуњава критеријум за одлазак на Летње олимпијске игре 2016. године. Био је најбољи атлетичар Балкана 2011. године. Добитник је мајске награде 2017. године.


                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.