Линија
Republicki zavod za sport
20.03.2020.

Авион Ер Србије одлетео у Кину по медицинску помоћ


Ка Народној Републици Кини, ка Шангају, око 13 часова, полетео је авион Ер Србије по медицинску помоћ. Кина је Србији обезбедила медицинску опрему, респираторе, маске и заштитне материјале. Послаће и стручњаке који су водили борбу са епидемијом која их је снашла.
Народна Република Кина је веома захвална Републици Србији због, како наводе кинески званичници, велике подршке коју је Србија упутила Кини у најтежим моментима.
НР Кина ће наставити да помаже братској држави, Србији, и убудуће, како кроз опрему, тако и кроз лекарске стручњаке, изјавила је амбасадорка НР Кине у Србији, госпођа Чен Бо.
Републици Србији је пре неколико дана стигла прва помоћ из иностранства у борби против коронавируса, и то из Кине. У питању су тестови за детекцију вируса Covid-19. Донор је била кинеска хуманитарна организација ''Mammoth Fondation'', која се бави истраживањем генетског инжењеринга за јавно добро. Она је значајно помагала лабораторије и болнице у Кини, а сада се окренула помоћи осталим државама у свету. Комплетну акцију помоћи координирала је Амбасада Народне Републике Кине у Београду у сарадњи са Владом Републике Србије.                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.