Линија
Republicki zavod za sport
11.03.2020.

Филиповић на редовним контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС


У Заводу за спорт и медицину спорта РС, у Сектору медицине спорта утврђује се здравствени статус и функционалне могућности. Завод за спорт и медицину спорта РС делује у интересу очувања здравља спортиста и свих учесника у спортским активностима, али исто тако ради у циљу побољшања свих неопходних карактеристика за добар спортски учинак такмичара. У оквиру нашег спортског комплекса реализују се тренинзи у савременим објектима за спорт као и групна и индивидуална рекреација и корективна гимнастика.  Деловање Завода обухвата, добрим делом, имплементацију проверених, савремених, стручних и научних сазнања, чија се адекватна примена може позитивно одразити на целокупан систем спорта Републике. На простору од 42 хектара у Кошутњаку налазе се лабораторије за спортско - медицинске прегледе, моторичка и психолошка тестирања, затворени и отворени спортски терени, трим стаза, комплекс отвореног пливалишта Кошутњак, атлетски стадион, као и хотел Трим. Простор унутар и око читавог комлекса Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије у целости је доступан и за лица са посебним потребама. 

 
 
Филип Филиповић је српски ватерполиста који тренутно наступа за Про Реко. Са 14 година дебитовао је за први тим Партизана, а са 16 дебитовао за сениорску репрезентацију. Са јуниорском репрезентацијом освојио је Европско првенство 2002. године у Италији у Барију, 2004. године на Малти и 2006. године у Румунији у Великом Варадину. Са репрезентацијом Србије освојио је златну медаљу на Европском првенству 2006. у Београду и сребрну медаљу на Европском првенству 2008. у Малаги и бронзану медаљу на Олимпијским играма 2008. у Пекингу. Са репрезентацијом Србије освојио је златну медаљу на Светском првенству 2009. у Риму. На летњим олимпијским играма 2012. године са репрезентацијом Србије освојио је бронзану медаљу, а уврштен је у идеални тим турнира. На Олимпијским играма у Рију 2016. са репрезентацијом Србије је освојио златну медаљу и проглашен за МВП турнира.
 
Ватерполо репрезентација Србије јуче је елиминисана у четвртфиналу европских квалификација Светске лиге, пошто је у Београду поражена од селекције Шпаније 13:11. Најефикаснији у српском тиму био је капитен Филип Филиповић са пет голова. "Делфинима" следи разигравање за пласман од петог до осмог места.


                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.