Линија
Republicki zavod za sport
10.03.2020.

64 ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА ЗАВОДА ЗА СПОРТ И МЕДИЦИНУ СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ


''Изузетно смо поносни на све оно што смо у протеклих 6 година урадили и тако допринели да Завод данас буде то што јесте – Национални тренинг центар отворен за све грађане, рекреативце и спортисте који желе да брину о свом здрављу и остварују врхунске резултате. Захваљујући раду целог тима и несебичној помоћи Министарства спорта и омладине на челу са министром Вањом Удовичићем, ова институција чини све да унапреди, прошири и побољша капацитете и активности, али и да шири и размењује открића, технологије и знања у области спортске медицине и буде домаћин великих међународних догађаја. Планирани пројекти везани за инфраструктуру напредују, а пројекат изградње две вештачке стене за спортско пењање о коме сам говорио прошле године је у међувремену завршен и недавно је добио и званични сертификат од стране Међународне Федерације за спортско пењање. Сада имамо боулдер стену дужине 36 метара и другу висине 15 метара, чија је намена за тежинско, брзинско и рекреативно пењање што нам отвара врата за организацију великих такмичења, тако да је Београд већ потенцијални организатор Европског купа у спортском пењању у августу месецу ове године. Радови на пројекту Мултифункционалне дворане за разне врсте спортова напредују из дана у дан и да пројекат полако добија свој коначни изглед савременог и модерног центра на светском нивоу. Завод је 2015. и 2019. био домаћин Међународне конференције медицине спорта. Србија је након тога оцењена као сјајан домаћин и колаборативни члан ФИМС-а са великим потенцијалима, и са огромном заслугом на промоцији спортске медицине у региону и шире. Главни задатак и мисија Завода у 2020. години је да покушамо да заслужимо и добијемо организацију Светског конгреса медицине спорта 2024. за коју ћемо се кандидовати у септембру месецу ове године у Атини. Кандидатура је част и привилегија да се овако један велики догађај доведе у нашу земљу'', закључује директор ЗСМСРС Бојовић.

 
Завод за спорт и медицину спорта РС уручио је захвалнице Фудбалском савезу Србије, Кошаркашком савезу Србије, Одбојкашком савезу Србије, Пливачком савезу, Ватерполо савезу, Сртељачком савезу, Савезу за школски спорт и баскеташима Србије. Појединачне захвалнице су добили Слободан Гејо, тренери Марина Маљковић, Слободан Ковач и Дејан Станковић.
 
Министар омладине и спорта РС Вања Удовичић се током свечаности у Клубу посланика захвалио свима који су веровали у идеју Завода за спорт и медицину спорта РС и несебично давали себе у развоју ове институције.
''Желим вам много година у којима ћете обарати сопствене рекорде и постављати високе циљеве. Срећан вам 64. рођендан'', рекао је министар Удовичић.


                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.