Линија
Republicki zavod za sport
10.03.2020.

Прослава Завода за спорт и медицину спорта РС


У Клубу Посланика, обележено је 64 година рада и постојања Завода за спорт и медицину спорта РС. Уз многобројне званице, прослави је присуствовао и министар омладине и спорта РС Вања Удовичић, државни секретар министарства омладине и спорта Предраг Перуничић, као и наш прослављени фудбалер Дејан Станковић, нови тренер ФК Црвена звезда.

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, г. Горан Бојовић, поздрављајући присутне изјавио је: "Завод за спорт и медицину спорта РС као јединствени центар у региону, интегрише спорт и медицину спорта у оквиру једне установе која годинама уназад развија професионални и образовни мултидисциплинарни систем који данас функционише у складу са највишим стандардима. Данас смо у могућности да понудимо велики спектар услуга свим професионалним спортистима, рекреативцима али и нашем грађанству. Са поносом још могу да истакнем да од свог оснивања, Завод за спорт и медицину спорта РС представља и научно истраживачку базу када је реч о подацима тестирања професионалних спортиста. Уз континуирану модернизацију када је реч о опреми и усавршавању стручних кадрова, константно радимо и на унапеђењу инфраструктуре. Реконструкцијом отворених игралишта грађани су добили нове и бесплатне терене на коришћење. Завод за спорт и медицину спорта РС као Национални тренинг центар, плански надограђује кућу свих спортиста, рекреативаца, перспективних и професионалних спортиста. Уз велику подршку Министарства омладине и спорта, спортско-рекреативни центар и научно-истраживачка делатност у Кошутњаку представљају важну зону врхунског спорта, јер спортисти на једном месту имају најбоље услове за припреме, смештај и комплетну здравствену заштиту. Изградњу две стене за спортско пењање смо завршили. У скорашње време очекује нас организација међународног такмичења у планинарству. Крајем године подносимо кандидатуру за организацију међународне конференције спортске медицине, увелико смо у реализацији пројекта мултифункционалне дворане. У наредним месецима креће се у реконструкцију управне зграде, чиме би се увезале лабораторије за медицину, психологију, аналитику у спорту и ИНДОК одељење. Изградњом нових садржаја и реконструкцијом постојећих, наша фирма је смештена у сами врх светских спортских института''.
 
 
На крају свечаности, директор ЗСМСРС је уручио захвалнице савезима, удружењима и појединцима за изузетне резултате и допринос у име развоја спорта у земљи и свету.
 
И након више од шест деценија рада, наша научно - истраживачка установа у Кошутњаку заузима значајно место у систему спорта Републике, а ужива и велико поверење шире спортске јавности. Истим интензитетом научна установа спорта подстиче рекреацију и друге програме осмишљене да се очува здравље, унапреди физичка способност деце и младих и подигне квалитет живота суграђана.


                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.