Линија
Republicki zavod za sport
5.02.2020.

''Бели Крос'' на теренима Завода за спорт и медицину спорта РС


Традиционална трка ''Бели Крос'' одржаће се у недељу 09.02. на теренима Завода за спорт и медицину спорта РС, на Кошутњаку.

 
Данас је одржана конференција за штампу, у свечаној сали Скупштине Града Београда, поводом организације традиционалне атлетске манифестације ''Бели Крос'', на којој је присуствовала и др Весна Репић – Ћујић, помоћник директора Завода за спорт и медицину спорта РС.
 
Београдски Кошутњак ће по 53. пут по реду бити домаћин међународног тркачког такмичења ''Бели Крос'', са почетком од 10 часова и 30 минута. ''Бели Крос'' представља традиционалну манифестацију која се већ 53 година одржава зими, најчешће на снегом покривеним теренима  у београдском излетишту Кошутњак, на теренима I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС. На Конгресу Европске атлетске асоцијације (ЕАА), 18. октобра 2006, ''Бели Крос'' је добио статус "пермит" такмичења ЕАА, чиме је ушао у програм такмичења ЕАА, али и прихватио услове прописане за такмичења овог програма.
 
Програмом ''Белог Кроса'' предвиђено је одржавање трка војске и полиција. Право учешћа на ''Белом Кросу'' имаће сви заинтересовани у следећим категоријама: јуниори, јуниорке, пионири, пионирке, сениори, сениорке, војска и полиција, односно све узрасне категорије, од најмлађих до најстаријих, укуључујући рекреативце и ветеране.


                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.