Линија
Republicki zavod za sport
30.10.2019.

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС на Малом сајму спорта у Прибоју


Пети Мали сајам спорта је одржан у Прибоју. Уз помоћ добрих домаћина, челника општине Прибој и водећих људи Спортског савеза Прибоја, направљена је одлична увертира за 8. Међународни сајам спорта у Београду.

 
 
Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, рођени Прибојац, истакао је: ''Поносан сам што сте се одазвали и у оваквом броју подржали ову спортску манифестацију. Надам се да ће Прибој, град са потенцијалом, и убудуће практиковати да се млади едукују и тако још више интегришу у систем спорта како би крупним корацима грабили ка великим спортским резултатима. Спорт има важну улогу на свим пољима људског живота, јер је редовна спортска активност један од кључних чинилаца здравог живот. Позитивни аспекти редовне спортске активности очитавају се код физичког и менталног здравља, као и психосоцијалног развоја.''
 
 
Завод за спорт и медицину спорта РС, поред директора, представљали су и стручни сарадници Завода, лекари спортске медицине и професори физичке културе.
 
 
На Сајму је учествовало 17 клубова и преко 800 спортиста, приказани су спортови од планинарства, рафтинга, борилачких и дворанских спортова, а малишани из свих сеоских школа и неки из оних у центру су се од терена до терена са великом радошћу шетали и дружили се. Актуелни олимпијски шампион и председник ССС Давор Штефанек дружио са малишанима и позвао их да дођу у Београд на Сајам спорта и виде комплетну слику спорта у Србији.
 
 
Представници Завода за спорт и медицину спорта РС


                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.