Линија
Republicki zavod za sport
13.09.2018.

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС на Светском конгресу спортске медицине у Бразилу


Светском конгресу спортске медицине присуствују директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић и помоћник директора за медицину спорта Спец. др мед. Тамара Гавриловић. Међународна федерација спортске медицине организовала је 35. Светски конгрес.

Светски конгрес спортске медицине и 30. бразилски конгрес спортске медицине и вежбања почео је јуче, а трајаће до 15. септембра. Место одржавања је у хотелу Виндсор Барра, у Рио де Женеиру.

Међународна федерација спортске медицине основана је 1928. године, непосредно након што су одржане прве Олимпијске игре. Лекари из једанаест земаља основали су "Удружење интернационалне спортске медицине", али је назив касније промењен.

Данас је FIMS структурисано и добро организовано међународно удружење, снажно посвећено промоцији и развоју спортске медицине широм света. Образовна функција FIMS-а се снажно промовише кроз своје курсеве (курсеви развоја лекара и недавно настављени курсеви) и пубикације (приручник FIMS Тимски лекарски приручник), регионални и међународни догађаји, двогодишњи Светски конгрес итд, и објављивање клиничких научних информација који се односе на спортску медицину (FIMS позиције).

Опширније                      
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.